Aš irgi nerandu tinkamo laiko skiepams..o reik ir nuo vėjaraupioų, ir nuo meningokokinės būt gerai..bet šiaip, kai man gydytoja sako, kad tas imunitetas netvarus dėl meningokokinės infekcijos, kad gal tie skiepai aktualesni kūdikiams, nes tas imunitetas retu atveju išsilaiko ilgiau, šiaip kažkur metams.(kūdikius skiepijant išlieka iki 3 m). Jei nekeliaujam į "meningokokinio diržo" šalis, tai nėra būtinybės, tai vis dar delsiu...
Buvom pas gydytoja nusprende jau skiepytis, bet gydytoja pasake, kad nuo meningito galima skiepyti tik kai vaikui sueina 1,5 metu. O iki to laiko tai nera jokios vakcinos, kuri konkreciai apsaugotu nuo meningito.
As irgi jau pasiruosusi paskiepyti savo panas nuo meningito. Nors kazkiek tai procentu sumazetu susirgti sia baisia liga. O kas skiepijotes, ar buvo kokia reakcija i si skiepa? Visai nesenai mano vienos drauges mergyte susirgo meningitu. O ji buvo tokia uzgrudinta, niekada jokiom ligom nesirgo. Visos ligeles sloga. Bet va, si syki liga pasirinko stipru vaika. Zinau, kad sia vakcina as neapsaugosiu nuo virusinio meningito, bet...
labukas visiems,
MAniskiu 1 metukai ir mes neseniai pasiskiepijom nuo meningito.LAbai bijojau reakcijos,bet viskas baigesi gerai,.
Kaip mus skiepijo 10-ies men.nuo stabliges,difterijos,kokliuso,tai vaikas rimtai susirgo,nes gyd.į mano pasakyma,kad vaikas pradeda sloguoti nekreipe demesio sakydama,kad praeis.Tada gavosi komplikacija,gerkle paraudo,temp.pakilo,isbere,sloga kaip vanduo tekejo...zodziu 2 sav.sirgo.Pati sekancia diena po skiepo nejuokais buvo nusigandus.
MAniskiu 1 metukai ir mes neseniai pasiskiepijom nuo meningito.LAbai bijojau reakcijos,bet viskas baigesi gerai,.

QUOTE(erikaklimav @ 2005 06 21, 15:14)
As irgi jau pasiruosusi paskiepyti savo panas nuo meningito. Nors kazkiek tai procentu sumazetu susirgti sia baisia liga. O kas skiepijotes, ar buvo kokia reakcija i si skiepa? Visai nesenai mano vienos drauges mergyte susirgo meningitu. O ji buvo tokia uzgrudinta, niekada jokiom ligom nesirgo. Visos ligeles sloga. Bet va, si syki liga pasirinko stipru vaika. Zinau, kad sia vakcina as neapsaugosiu nuo virusinio meningito, bet...
Mano abu vaikao paskiepyti nuo meningito C. Absoliuciai jokios reakcijos nebuvo. Ir as nesvarsciau, skiepyti ar ne, jei nors kiek sumazeja galimybe susirgti sia baisia liga.
QUOTE(sparow @ 2005 07 21, 12:47)
Mano abu vaikao paskiepyti nuo meningito C. Absoliuciai jokios reakcijos nebuvo. Ir as nesvarsciau, skiepyti ar ne, jei nors kiek sumazeja galimybe susirgti sia baisia liga.
Svarstau ir as, ar paskiepyti vaiki meningokokine vakcina. Abejoju del to, kad Lietuvoje paplites meningokoko A sukeliams meningitas, tuo tarpu vakcina yra nuo C, kuris yra gana retas pas mus. Idomu ar paskiepijus igaunama bent dalinis imunitetas

QUOTE(dange @ 2005 07 21, 13:21)
Svarstau ir as, ar paskiepyti vaiki meningokokine vakcina. Abejoju del to, kad Lietuvoje paplites meningokoko A sukeliams meningitas, tuo tarpu vakcina yra nuo C, kuris yra gana retas pas mus. Idomu ar paskiepijus igaunama bent dalinis imunitetas 

Retas, bet labai pavojingas. Visi uzsienio medikai tvirtina, kad gauna labai stipru imuniteta. Uztenka vieno vienintelio skiepo. Mes kai gyvenome Anglijoje, ten skiepas buvo privalomas ir nemokamas. Pilnai kompencuojamas valstybes. Kaip ir MMR.
QUOTE(dange @ 2005 07 21, 12:21)

Kadangi poliklinikos neturi sio skiepo, tai nutariau nuvaziuoti i uzkreciamu ligu ir profilaktikos centra (berods taip jis vadinasi) ir pasidometi placiau apie ji. Tai i mane tie gydytojai nekaip pasiziurejo. Sake, kad jis visiskai nereikalingas, jei su vaikais nesiruosiate keliauti i subtropines salis, kur tie meningokokai paplite, o Lietuvoje paplites tik B grupes meningokokas, o A ir C tipo nera. O sis skiepas butent yra nuo A ir C tipo.
QUOTE(Erija @ 2005 09 27, 21:58)
Kadangi poliklinikos neturi sio skiepo, tai nutariau nuvaziuoti i uzkreciamu ligu ir profilaktikos centra (berods taip jis vadinasi) ir pasidometi placiau apie ji. Tai i mane tie gydytojai nekaip pasiziurejo. Sake, kad jis visiskai nereikalingas, jei su vaikais nesiruosiate keliauti i subtropines salis, kur tie meningokokai paplite, o Lietuvoje paplites tik B grupes meningokokas, o A ir C tipo nera. O sis skiepas butent yra nuo A ir C tipo.
Nesamone

Įdomu ar esi tikra jog tie keli mirtini atvejai būtent nuo A ar C tipo o ne nuo B tipo meningito, o jei ir tikra, įdomu kur tie žmonės gavo ta meningitą, ar čia sėdėdami Lietuvoje, ar be skiepų keliavo?
Aš išvis nesuprantu tų mamų kurios pasiruošusios savo vaiką prifarširuoti vakcinom, Kai pagalvoji kokios reakcijos vyksta tų leliukų organizmuose po vakcinavimo, man visas noras praeina vaiką skiepyti bele kuo. Blyn jei jau patys medikai sako kad neapsimoka, kad neverta.
Aš išvis nesuprantu tų mamų kurios pasiruošusios savo vaiką prifarširuoti vakcinom, Kai pagalvoji kokios reakcijos vyksta tų leliukų organizmuose po vakcinavimo, man visas noras praeina vaiką skiepyti bele kuo. Blyn jei jau patys medikai sako kad neapsimoka, kad neverta.
QUOTE(sparow @ 2005 09 28, 09:53)
Nesamone
Sutinku, kad tai labai reta liga, bet kiekvienais metais pasitaiko keli mirtini atvejai ir Lietuvoje. O prie ko cia subtropines salys isvis nesupratau
Tipo visa vakaru europa subtropikuose (nes ten netaip ir retai meningitas c pasitaiko ir skiepas PRIVALOMAS visiems vaikams nuo 1999 metu)gal medikai zino, ka daro. O kad pas mus sureguojama i problema tik kai kazkas atsitinka, tai pasidaro normalu
Aisku, spresti reikia patiems. Bet man nekilo jokiu abejoniu del sio skiepo. Jei atsiranda nors menkiausia galimybe apsaugoti vaikus nuo klastingos ligos, as renkuosi ta galimybe.

Lietuvoje pasitaikancios mirtys yra butent nuo B tipo meningokoko, nuo kurio skiepo ir nera. Taip butent man ir paaskino, ir ta medike i mane ziurejo istikruju kaip i "nenormalia", kraipydama peciais ir ne karta pakartodama "Ar jus isprotejot?" . Ji paskui pasake, jei as jau taip noriu skiepyti savo panas, tai verciau paskiepyciau pneumo 23 vakcina,nes ji kazkiek irgi apsaugo nuo pulinio meningito, bet tik ne ta vakcina. As ir pati buvau labai nustebusi, nes ir supermamoj buvau uzdavusi pediatrei klausima apie sia vakcina ir jos poziuris buvo teigiamas. Uzkreciamu ligu ir profilaktikos centre net paklause sios pediatres pavardes, kuri buvo uz si skiepa ir dar karta pabreze, kad nesamone. Bet kiekvieno cia teise rinktis. as pati esu uz skiepus, nes tai tikrai kazkiek apsaugo nuo baisiu ligu, bet tik uz reikalingus skiepus.