Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvybės draudimas, indėliai ir pan.

Mano patarimas butu, kreiptis i specializuota draudimo bendrove (ne butinai i mano atstovaujama), tik ne banke pasilikt.
Bankas siulo investicini draudima (lietuviskai isvertus-jei sudegs pinigeliai sukaupti, sakys jog uz nieka neatsako, tokia jau ekonomine situacija...) juk net patys geriausi investuotojai siais metais prarado didziules sumas, o cia sako patys pasirinkit fondus, ka ten prisirinksi, vistiek taip graziai neuzauga pinigeliai kaip jie zada smile.gif
O geriausia iseitis, apeit keleta draudimo bendroviu, paklausyt ka siulo, pasimt paruostus pasiulymus, palyginti ir nusprest kur geriau. Dar galima pasiziuret Draudimo Prieziuros Komisijos puslapyje apie visas kompanijas: kuria daugiau padave i teisma del neismokejimu ir t.t. yra visa informacija, vedama statistika smile.gif tik niekas nesidomi, o kai pasiraso pirmam pasitaikiusiam draudime (pvz.: Liet. Draud.) po 10 metu keikiasi ir keikia visus draudimus smile.gif

Tai va, zmones nebukit patiklus, pasidomekit gerai apie kompanijas, kad nereiktu gailetis, nes tai ilgalaikis isipareigojimas smile.gif o nusivylimas buna milziniskas kai islenda tiesa po keletos metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(NiekoTokio @ 2009 11 19, 13:40)
Aš asmeniškai pasirinkau paprastesnį variantą. Jei mums su žmona atsitiktų bėda, tai bent skolos vaikui neliktų, nes apsidraudėm banke, kuriame ėmėm paskolą. Kadangi paskola neperdidžiausia tik 80 000 Lt. Tai mokam po 60 Lt. į mėnesį. Per metus gaunasi gana solidi suma: 720 Lt. Bet šis draudimas buvo ir skirtas tam, kad apsidraust paskolą. Jei išgyvensim ar ankščiau paskolą gražinsim, reikės ieškotis patikimesnės kontoros sveikatos draudimui. O gal tiks ir ši. Žiūrėsim smile.gif

Bet šie pinigėliai kokias apsaugas jums duoda, be paskolos nurašymo?gal pridėjus dar 50lt į mėnesį ir susigrąžindami 15 procentų naudos gautumėt daugiau?
Papildyta:
O geriausia iseitis, apeit keleta draudimo bendroviu, paklausyt ka siulo, pasimt paruostus pasiulymus, palyginti ir nusprest kur geriau. Dar galima pasiziuret Draudimo Prieziuros Komisijos puslapyje apie visas kompanijas: kuria daugiau padave i teisma del neismokejimu ir t.t. yra visa informacija, vedama statistika smile.gif tik niekas nesidomi, o kai pasiraso pirmam pasitaikiusiam draudime (pvz.: Liet. Draud.) po 10 metu keikiasi ir keikia visus draudimus smile.gif

Na negaliu klausyt kai "žinovai" nesmones rašo, Lietuvos draudimas. nedirba su gyvybės draudimu ir jau ne vieni metai, o geresnio nei LD, kas liečia negyvybės draudimą, dar neradau, čia kaip klientė sakau. Taigi dar vienas žmogaus neišmanymo pavyzdys( o baisiausia, kad dirbančio kažkokioj draudimo bendrovėj), kai neskiria gyvybės ir ne gyvybės produktų.
Papildyta:
ČIA VIRUSELIO ŽODŽIAI BUVO
O geriausia iseitis, apeit keleta draudimo bendroviu, paklausyt ka siulo, pasimt paruostus pasiulymus, palyginti ir nusprest kur geriau. Dar galima pasiziuret Draudimo Prieziuros Komisijos puslapyje apie visas kompanijas: kuria daugiau padave i teisma del neismokejimu ir t.t. yra visa informacija, vedama statistika tik niekas nesidomi, o kai pasiraso pirmam pasitaikiusiam draudime (pvz.: Liet. Draud.) po 10 metu keikiasi ir keikia visus draudimus

doh.gif
Atsakyti
Tai ar as rasiau kad dabar nueini i LD ir yra gyvybe? zinau kad gyvybes draudimo saka LD pardave swedbankui, so? bet iki tol kiek zmoniu yra nusivyle draudimais vien del LD buvusios draudimo politikos, todel ir parasiau toki palyginima tongue.gif beje daug kas ir dabar dar turi ir moka uz LD gyvybes draudima, tik ismokas ismokes swedas, nu ir kas? galvojat pasikeite kazkas? tai jei pasirase sutartis pries 5 metus ar kita kart kai dar LD siule GD tai ir turi tuos nesamoningus polisus.

P.S. tai aisku nera ten uz tuos pinigelius jokiu apsaugu papildomu, o jei ir yra tai juokingos... Jei nuo traumu apsauga nesiekia nors 20 000 lt tai isvis galim sakyt kad nera tos apsaugos. Zmogui tapus nedarbingu keleta menesiu (luziai ir t.t.) ir gavus ismoka pvz nuo 10000 lt draudimo sumos apie 5 % tai gaunasi 500 lt. TAI KAIP ISGYVENT JAM NORMALIAI SU 500 lt ??????????? juk tokias nesamones LD duodavo kai gyvybe siule... Pvz.: 10 metu, gyvybe drausta 10000lt, traumos kokiu 12000 lt, ir moka zmogus issisiepes 100 lt per menesi 10 metu. o tai nauda... neduok dieve jam kazkas atsitinka per tuos 10 metu, visi draudimai jam tada tampa su sudais suvolioti. Todel taip ir sakau kad zmones dometusi ir ieskotu, o ne soktu i pirma pasitaikiusi...

Aciu dievui draudimo prieziuros komisija nuo sausio 1 d priime istatyma kad butinai prie prasymo tures but, poreikiu analizes lapas prisegtas... Nebebus tokiu debilizmu kai zmogus turi 100 000lt paskola o apsidraudes 10 000lt gyvybe kazkokiam LD ar dar kuriam nors.

Beje apie LD ne gyvybes draudima taip pat neturiu nieko pries. Tik jei butu ant GD nepadare tiek daug nesamoniu, butu nepardave tos sakos swedui. Nei vienas verslininkas nenutraukia veiklos kuri duoda pelna...O cia patys suda sumale...
Papildyta:
Dabar tik paskaiciau biggrin.gif tai vat godule ko cia taip pradejai vartyt, pati dirbi ir dar ne viena bendrove atstovauji, musu neatstovauji tai todel taip graziai pradejai issi*******?
Konkurencija daro savo biggrin.gif
Atsakyti
Man tai idomu, kuri draudimo kompanija siulo 15 procentu garantuotu palukanu.? nes siuo metu domiuosi, ieskau geriausio varianto is garantuoto gyvybes draudimo, ne investicinio ir daugiausiai pasiule 3,5 procento. o siaip visur apie 3 proc. siulo palukanu, su kuriomis kaupsis mano suma ateiciai. tai bankai siulo daugiau...
Atsakyti
QUOTE(dovanele25 @ 2009 12 05, 20:11)
Man tai idomu, kuri draudimo kompanija siulo 15 procentu garantuotu palukanu.? nes siuo metu domiuosi, ieskau geriausio varianto is garantuoto gyvybes draudimo, ne investicinio ir daugiausiai pasiule 3,5 procento. o siaip visur apie 3 proc. siulo palukanu, su kuriomis kaupsis mano suma ateiciai. tai bankai siulo daugiau...

Galiu atsakyti smile.gif tokių palūkanų nei viena bendrovė neduoda. Turiu prieš save lapą 6 draudimo bendrovių, kurios draudžia gyvybės draudimu, todėl drąsiai sakau - didžiausia 4 proc., o mažiausia 2 procentai 4u.gif Iš tiesų dar galiu pridėti... jei esate nusprendę, pasiryžę apsidrausti - geriausia yra pasikonsultuoti su draudimo brokeriu, kuris yra tos srities žinovas.
Atsakyti
Netikiu tokiais ateities garantais....
Ka pats uzsidirbsi, ta ir turesi, o va pasidesi kur, tipo - apsidrausi - subankrutuos ir vsio...
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2009 12 09, 16:24)
Ka pats uzsidirbsi, ta ir turesi, o va pasidesi kur, tipo - apsidrausi - subankrutuos ir vsio...

ir aš taip pat galvojau ilgą laiką, nesidraudžiau jokiu draudimu, išskyrus privalomąjį, nes visi, kurie man buvo siūlę, o kartais ir brukę draudimą, atrodė įtartinai g.gif . Visada galvojau, ką turiu rankose, tai yra saugiausia, aiškiausia ir jokios rizikos. Esmė ta, kad, kas mėnesį pasidedi bent nedidelę dalį pinigėlių, susikaupia kažkokia suma, sugalvojam pirkti reikalingą daiktą ir perkam, kažkaip tuo momentu niekada negalvojam, kad mums vat ims kas nors ir atsitiks... juk tiek metų nieko neatsitiko... kol vieną dieną ėmė ir atsitiko.... Dabar SUPRATAU kam reikalingas draudimas ir kokią garantiją jis duoda. Tik išklausiusi kvalifikuotų žmonių kursus, išstudijavusi visus draudimus, sąlygas, galėjau drąsiai pasiryžti draudimui. NELAIMĖ ATSITINKA STAIGIAI ir NETIKĖTAI, mūsų išgyventų jausmų nelaimės atveju niekas neįvertins pinigais, bet bent dėl finansinių reikalų nereikės rūpintis.
Atsakyti
Sveiki. Tikrai neperskaičiau visos temos ir gal jau tai kažkur buvo rašoma. Na bet jei ne gal kas susimils atsakyti. Prioš kelis metus AVIVA LT įsigijau investicinį-kaupiamąjį draudimą, kur save apsidraudžiau 80 000 lt. Dabar noriu imti paskolą 40 000 seb banke. Aviva draudimas ir seb bankas konkurentai. Man sebas sutinka duoti paskolą su sąlygomis: įkeisti butą ir pereiti į jų investicinį-kaupiamąjį draudimą. Išeiti po nepilnų dviejų metų iš Avivos, kaip suprantu man nuostolis, nes savo sukauptų, investuotų pinigėlių neatgaunu, o ir pirmieji du metai draudime ale tipo nelabai palankūs, nuostolingi, tik vėliau mano pervadamų pinigėlių jau po 90 proc. bus investuojama. Nesuprantu sebo poreikio imti dar vieną paketą, arba atsisakyti Avivos draudimo, juk ten aš min prarandu 4 000 lt., tai ką bankas neįvertina to, kad esu planuojantis savo ateitį žmogus, apsidraudęs, ir koks skirtumas kur?????
Atsakyti
QUOTE(atura @ 2009 12 08, 20:43)
Galiu atsakyti smile.gif  tokių palūkanų nei viena bendrovė neduoda. Turiu prieš save lapą 6 draudimo bendrovių, kurios draudžia gyvybės draudimu, todėl drąsiai sakau - didžiausia 4 proc., o mažiausia 2 procentai 4u.gif  Iš tiesų dar galiu pridėti... jei esate nusprendę, pasiryžę apsidrausti - geriausia yra pasikonsultuoti su draudimo brokeriu, kuris yra tos srities žinovas.

Tokias "palūkanas" duoda valstybė biggrin.gif Esmė ta,kad jeigu sudarote ilgailaikę gyvybės draudimo sutartį,tuomet galite pasinaudoti GPM lengvata ir susigrąžinti 15% metinių įmokų. mirksiukas.gif
Kuri įmonė siūlo 4proc. palūkanų?Aš žinau tik vieną,kuri pokolkas siūlė daugiausiai 3,5% g.gif
Galiu paaiškinti plačiau apie tai asmeniškai mirksiukas.gif

QUOTE(varla @ 2009 12 09, 14:24)

O kad bankai nebankrutuos esate garantuota?Ne toks jau ir senas pavyzdys,kai Lietuvoje masiškai subankrutavo bankai mirksiukas.gif Be to,pažiūrėjus į bankų ir gyvybės draudimo kompanijų susikūrimo metus,tai bankai nepalyginamai "jaunesni". smile.gif

QUOTE(mamadina @ 2009 12 12, 23:31)
Man sebas sutinka duoti paskolą su sąlygomis: įkeisti butą ir pereiti į jų investicinį-kaupiamąjį draudimą.

Iš tikrųjų tai nesuprantu,kodėl SEB`as reikalauja,kad jūs imtumėte jų draudimo sutartį? unsure.gif Jie neturi teisės reikalauti šito. doh.gif Anksčiau bankai reikalaudavo,kad imant dideles paskolas būstui,klientai apsidraustų gyvybes,bet dabar yra išleistas įstatymas draudžiantis tokį reikalavimą. g.gif
Na,o kad jūs prarandate savo jau sukauptus pinigus tai tiesa.Nes pirmieji sutarties metai yra patys rizikingiausi ir klientas nutraukdamas sutartį daugiausiai praranda.Pirmaisiais metais yra pačios didžiausios administracinės ir rizikų išlaidos todėl,kad kompanija prieš jus yra atsakinga labai didelėmis sumomis.Jūs sumokate pirmąją įmoką ir jau kitą dieną jūsų draudimas galioja tokiom sumom,kokiom pasirašėt sutartį,tai įsivaizduokit,jeigu jau kitą dieną kas nors nutiktų,jūs jau gautumėt pilnas išmokas,kiek priklauso,o faktiškai jūs pinigų būtumėte įmokėję labai mažai.Taigi kompanijai taip pat reikia apsidrausti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Myliukas`: 14 gruodžio 2009 - 10:47
"Gyvybes draudimas + ir -" (tema iš bitės+ forumo):
nuoroda1

Žilvino Butkevičiaus (kuris, atrodo, rašė ir šioje diskusijoje) blogas, temos apie gyvybės draudimą:
nuoroda2
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 14 gruodžio 2009 - 14:12
QUOTE(Myliukas` @ 2009 12 14, 11:42)
Tokias "palūkanas" duoda valstybė  biggrin.gif Esmė ta,kad jeigu sudarote ilgailaikę gyvybės draudimo sutartį,tuomet galite pasinaudoti GPM lengvata ir susigrąžinti 15% metinių įmokų.  mirksiukas.gif
Kuri įmonė siūlo 4proc. palūkanų?Aš žinau tik vieną,kuri pokolkas siūlė daugiausiai 3,5%  g.gif
Galiu paaiškinti plačiau apie tai asmeniškai  mirksiukas.gif
O kad bankai nebankrutuos esate garantuota?Ne toks jau ir senas pavyzdys,kai Lietuvoje masiškai subankrutavo bankai  mirksiukas.gif Be to,pažiūrėjus į bankų ir gyvybės draudimo kompanijų susikūrimo metus,tai bankai nepalyginamai "jaunesni".  smile.gif
Iš tikrųjų tai nesuprantu,kodėl SEB`as reikalauja,kad jūs imtumėte jų draudimo sutartį?  unsure.gif Jie neturi teisės reikalauti šito. doh.gif Anksčiau bankai reikalaudavo,kad imant dideles paskolas būstui,klientai apsidraustų gyvybes,bet dabar yra išleistas įstatymas draudžiantis tokį reikalavimą.  g.gif
Na,o kad jūs prarandate savo jau sukauptus pinigus tai tiesa.Nes pirmieji sutarties metai yra patys rizikingiausi ir klientas nutraukdamas sutartį daugiausiai praranda.Pirmaisiais metais yra pačios didžiausios administracinės ir rizikų išlaidos todėl,kad kompanija prieš jus yra atsakinga labai didelėmis sumomis.Jūs sumokate pirmąją įmoką ir jau kitą dieną jūsų draudimas galioja tokiom sumom,kokiom pasirašėt sutartį,tai įsivaizduokit,jeigu jau kitą dieną kas nors nutiktų,jūs jau gautumėt pilnas išmokas,kiek priklauso,o faktiškai jūs pinigų būtumėte įmokėję labai mažai.Taigi kompanijai taip pat reikia apsidrausti  smile.gif

KUR TOKI ISTATYMA RASTI, KUR DRAUDZIA VERSTI KLIJENTUS DRAUSTIS, GAL ZINOT KUR PASISKAITYT GALIMA rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadina @ 2009 12 14, 14:48)
KUR TOKI ISTATYMA RASTI, KUR DRAUDZIA VERSTI KLIJENTUS DRAUSTIS, GAL ZINOT KUR PASISKAITYT GALIMA  rolleyes.gif

Dabar taip greit konkrečiai nerandu,o jau turiu išeiti,pažadu vakare surasiu tikrai 4u.gif
Atsakyti