Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika (Cankunas ir kt.)

sveiki visi

Na prasau visu pasidalinti ispudziais...Tiesiog po ilgu dvejoniu uzsisakem kelione i Meksika (butent Kankuno sriti)...Vaziuojam 2 savaitem...
Taigi reikia p[atarimu visokiu visokiausiu...
Labai noreciau suzinoti i kokias eskursijas vykot (is kokiu agenturu) bei kokios mazdaug kainos? smile.gif 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tu geriau Virdžinijos klausk ji viską apie Meksiką žino, nes ten gyvena mirksiukas.gif

čia
Atsakyti
QUOTE(Gitulka @ 2006 11 03, 21:41)
sveiki visi

Na prasau visu pasidalinti ispudziais...Tiesiog po ilgu dvejoniu uzsisakem kelione i Meksika (butent Kankuno sriti)...Vaziuojam 2 savaitem...
Taigi reikia p[atarimu visokiu visokiausiu...
Labai noreciau suzinoti i kokias eskursijas vykot (is kokiu agenturu) bei kokios mazdaug kainos? smile.gif  4u.gif  biggrin.gif

Toks pavydas suėmė perskaičius apie Tavo kelionę,nes žiemą ten buvau ir nuostabesnės vietos nebuvau mačiusi.Puikus pasirinkimas 4u.gif
Būtinai rekomenduoju nuvažiuoti į Xel-Ha vandens parką-
http://www.xel-ha.com/,važiuoti galima vietiniu autobusu iš autobusų stoties,kelionė pirmyn-atgal kainuos 50 pesetų,ir nuvykti reikėtų jau kokią 8-ą,o laikas ten pralekia akimirksniu-galima plaukti,nardyti,vaišintis,vaikštinėti-žiūrint,koks poilsis labiau domina.Mes pirkome paprastus bilietus,galima ir viskas įskaičiuota,bet tada jau plaukioti nebus kada ,nes viskas laaabai skanu...tongue.gif
Kita nuostabi vieta-IslaMujeres-nuplaukiama laiveliu iš prieplaukos per 15min.Ten puikūs paplūdymiai,daug kavinukių,galima nuomotis automobiliuką ir t.t.
Turgelis toks yra Kankune,bendrai visa Meksika-vienas turgelis
Išsiplėčiau aš čia...Pažiurėk dar čia
http://www.cancuntravel.com Jei turėsi klausimų,klausk.Gali ir į AŽ.
Linkiu nepamirštamo polisio,o apie Meksiką apskritai geriausiai išmano ,kaip kad ir rašė Melana,Virdzinija,(aš irgi jos visko klausinėjau )thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Gitulka @ 2006 11 06, 19:05)
Labai aciu...
Virdzinijos pasakojimus ir pasiskaitneju taciau norejau konkretesniu detaliu apie kankuna...Tai gi aciu dar karta...O kiek mazdaug reikejo pinigeliu visoms eskursijoms ir suvenirams?

Rašiau,rašiau ir viskas prapuolė doh.gif Dabar rašysiu trumpiau.Visur galima važiuoti pačiam,tik kurorto plano reikia,nes ten viskas vietoj ir transportas gerai organizuotas,tik nueti į autobusų stotį reikia-jei į tą akvaparką norėsi-iš vakaro nusiperki bilietą autobuso,ten nuvažiavus kainuos įėjimas apie 26dolerius,pietūs apie20-30,turbūt pigiau būtų imti tą viskas įskaičiuota,dabar manau.Aš vis apie tą akvaparką,bet jis man laabai patiko.Jei važiuosit kur vietoj taksi,dėl kainos tarkitės iš anksto,be to,pirmyn ir atgal kainos skirsis kelis kart.
Siuvenyrai visokie sidabro dirbiniai-pakabukai10-20dolerių, gražūs siuviniai,diržai,dievukai,krepšeliai,auskariukai,tekila,padažai aštrūs,mezginiai,užtiesalai spalvoti.Kiekvienam regione siuvenyrai skiriasi,bet jei būsit tik Kankune,to nepajusit.Labai graži yra ČiČin Icos vietovė,įėjimas apie gal 12dolerių,kitose piramidėse pigiau.Kankune viskas brangiau nei kitose Meksikos vietovėse,bet tikrai pigiau nei Europos kurortuose,pietūs apie 20dolerių.Alaus buteliukas,vandens buteliukas 1doleris.Aptarnaujantis personalas dauguma kalba angliškai,prekyba vyksta ir doleriais ir jų pesetais(kitur to nepastebėjau),atsiskaitymas kortele ar išgryninimas-jokia problema,bet tai negalioja likusiai Meksikos daliai.Aš per 2 savaites Meksikoje išleidau apie 500 dolerių su visais suvenyrais ,muziejais ir maistais ir gėrimais(Kankune buvau tik 3dienas).Ir viskas ten kaip pasakoj-baltas smėlis,kaitri saulė,skaniausi vaisiai,tik norą ir piniginę reikia nusivežti savo 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2006 11 07, 10:56)
Gal keletą nuotraukų galit įmesti čia  iš to rojaus?  bigsmile.gif

Kad mano įspūdžiai ir nuotraukos jau buvo 4u.gif čia: http://www.supermama...showtopic=78731
Atsakyti
Kazi kur geriau butu nuvykti ar i Xcaret ar i Xel-ha...na man nuo abieju vien internete paziurejus ispudziai nerealus...o kaip tikrovej thumbup.gif thumbup.gif ..na zodziu internete labai daug radau ka galima buti nuveikti...tik kad pinigeliu nepritruktu...bet tokia tolybe nusigrudus turbut verta buti siek paislaidauti...paskui pagailesi-tai nagus grausies visa likusi gyvenima...ane? g.gif biggrin.gif
Ir dar kaip del vizu?(ar nera jokio mokescio atvykstantiems ir isvykstantiems is salies?)
Ir kokiu skiepu reikia?Ar geret vaistus nuo maliarijos?(as tai paie juos net pagalvoti nenoriu-nes tam tikra prasme jie sukialia haliunikus doh.gif biggrin.gif ...na kosmarai nerealus sapnuojasi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulka: 07 lapkričio 2006 - 19:19
QUOTE(Gitulka @ 2006 11 07, 20:01)
Kazi kur geriau butu nuvykti ar i Xcaret ar i Xel-ha...na man nuo abieju vien internete paziurejus ispudziai nerealus...o kaip tikrovej thumbup.gif  thumbup.gif ..na zodziu internete labai daug radau ka galima buti nuveikti...tik kad pinigeliu nepritruktu...bet tokia tolybe nusigrudus turbut verta buti siek paislaidauti...paskui pagailesi-tai nagus grausies visa likusi gyvenima...ane? g.gif  biggrin.gif
Ir dar kaip del vizu?(ar nera jokio mokescio atvykstantiems ir isvykstantiems is salies?)
Ir kokiu skiepu reikia?Ar geret vaistus nuo maliarijos?(as tai paie juos net pagalvoti nenoriu-nes tam tikra prasme jie sukialia haliunikus doh.gif  biggrin.gif ...na kosmarai nerealus sapnuojasi)

Buvau tik Xel-Ha,tai patiko nerealiai thumbup.gif ,ypač tas paviršinis nardymas(snorkel),net pamiršau,kad beveik nemoku plaukti ir bijau vandens blush2.gif ,be to,su tokiu specialiu ratu nuplaukiau per visą tą gal 2 km upę,kuo dabar jau beveik pati netikiu.Tam kitam parke nebuvau,bet manau,kad turėtų būti irgi labai smagu.Ir bandyti reikia tikrai viską,nes antrą kartą šansų ten nuvykti gerokai mažiau.
Vizų nereikia,nes skrisi tiesiai tikriausiai,tik oro uoste užpildyti tokį lapą reikės(mums jį davė dar lektuve),ten apie tave duomenų reikės,ir viskas.Skiepų privalomų nėra,bet ir nespėtum jau,vaistų nuo maliarijos gerti tikrai nereikia,nebent džiunglėse praleisti visą laiką ketintum,be to,tekila irgi geras antiseptikas lotuliukas.gif .Apie skiepus,jei įdomu, čia :
http://www.tourism.l...s rekom2004.htm
Atsakyti
Turiu as hepatito a desimciai metu skiepa, o nuo hepatito b neturiu-taciau manau neturesiu tokiu ekstremaliu situaciju per kurias galeciau juo uzsikresti...
Gal galetum daugiau apie snoorklinga parasyti (na kas ten per ratas?)...nes as pati neesu kokia plaukike ir del to truputeli bijau...nors yra teke tai daryti su liemene ir plaukti tikrai nemaza atstuma tai ir dabar prisiminus galvoju kaip as taip isdridau...(na turbut todel kad daug galvoti neteko, tiesiog buvom paleisti islaivo ir tik tada paaiskino jog musu kapitonas lauksi ten kazkur horizonte doh.gif blink.gif ...na bepigu juodukams gimusiem ir augusiems prie vandenino biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gitulka @ 2006 11 08, 22:12)
Turiu as hepatito a desimciai metu skiepa, o nuo hepatito b neturiu-taciau manau neturesiu tokiu ekstremaliu situaciju per kurias galeciau juo uzsikresti...
Gal galetum daugiau apie snoorklinga parasyti (na kas ten per ratas?)...nes as pati neesu kokia plaukike ir del to truputeli bijau...nors yra teke tai daryti su liemene ir plaukti tikrai nemaza atstuma tai ir dabar prisiminus galvoju kaip as taip isdridau...(na turbut todel kad daug galvoti neteko, tiesiog buvom paleisti islaivo ir tik tada paaiskino jog musu kapitonas lauksi ten kazkur horizonte doh.gif  blink.gif ...na bepigu juodukams gimusiem ir augusiems prie vandenino biggrin.gif )

Snorkl-tai paprastas plaukiojimas paviršium su plaukmenimis,akiniais ir vamzdeliu,ir dar liemenę apsivelki,o vaizdai,kuriuos matai,tikrai to verti-visokios spalvotos ir baisiai drąsios žuvytės,koralai...
O su ratais-jau kita pramoga-jie tokie kaip vaikiški pripučiami plaukimo ratai,tik gerokai didesni.Taigi parko pradžioje apsivelki liemenę ir tokie vyreliokai paslaugiai tave įtupdo į tą ratą ir dar nuo kranto pastumia.Plauki pasidairydama,jei atsibosta,prsiiri prie kranto ir išlipi,jei ne plauki iki galo.Šeimynėles su vaikais kartais plaukia keliaviečiais ratais.Aš tą atstumą plaukiau gal 3valandas,bet neprailgo.
Dar galima šokinėti nuo uolų,plaukioti su delfinais ir dar ten visko,ko ir neatsimenu.Aptarnaujantis personalas labai paslaugus viską aiškina,net periodiškai priplaukia su tokiu pat ratu ir paklausia,ar nereikia pagalbos kokios.
labai gražu po tą parką pasivaikščioti,daug visokių medžių,ant takų arba šakų kaip tikros šeimininkės sėdi iguanos,galima pasirinkti kriauklių ir koralų krante,labai miela vieta yra "hamakų sala",tokia labai romantiška...
Beje,čiuožyklų nėra.Perskaičiau,ką prirašiau,ir ne taip vaizdingai viską papasakojau,kaip ten yra,bet kai grįši,būtinai turėsi viską mums pati papasakoti,nes visko gi aš nemačiau,susitariam? 4u.gif
Atsakyti
Tavo visos mintys tokios pačios,kaip kad mano irgi buvo drinks_cheers.gif Skrydis visai nesunkus,man pasirodė net lengvesnis nei trumpi skrydžiai,gal dėl to,kad lektuvas didelis...Laikas praeina gana greitai,pavalgai,išgeri,pažiūri televizoriuje,kur tuo metu esi,kokį filmą,pamiegi vėl pavalgai ir jau leidžiasi.Sėdynės patogios,vietos daugiau nei paprastai,duoda pagalvėles ir apklotus,kai kur sako,net kojines,kad kojos pailsėtų duoda,aišku,gali pasiimti savo,nes kojas pailsinti tai reikia karts nuo karto.Atgal trumpiau skrenda,tai viskas dar greičiau.
Laikas skiriasi 8val nuo LT,tikėjausi,kad keletą dienų tik prie to teks taikytis,nes visi taip nuteikinėjo,bet kas keisčiausia nieko aš nepajaučiau ir adaptavausi iš karto,kaip tik-ypatingai buvau energinga ir aktyvi,turbūt dėl to,kad tos kelionės labai labai laukiau.Buvo sunkiau tiems,kas pradėdavo skaičiuoti,kiek gi valandų dabar yra LT,ir kai paaiškėdavo ,kad į viešbutį parėjai tik 7 ryto pagal LT,tai kiek susierzindavo.Valgiai man nepasirodė labai aštrūs,net "verkiantis liežuvis" manęs nepaveikė.Bet virškinimą gerinančių,vidurius laisvinančių ir Vidariavimą stabdančių vaistų būtinai pasiimk,geriau turėti.Būtinai tepk apsauginį kremą nuo saulės(man geriausias Daylong 16(Spirig)-pilnai apsaugojo,rekomenduoju),nes perdegti labai lengva-kadangi esu vaistininkė,tai teko kai kam šiais klausimais pagelbėti.
Įsivaizduoju,kaip tu lauki tos sausio 20.Laikas pralėks kaip mat,bet atostogos,dėja,irgi.Bet liks prisiminimai thumbup.gif
Atsakyti
Nete perskaiciau kad Xel-Ha parke reikalauja naudotis tik biologisku kremu nuo saules-ta prasme negali buti jokiu toksiniu medziagu-gal ka nors apie tai zinai?
Del skridzio tai zinau nes teko skristi ilga marsruta karta...duoda ten ir kojines ir ant akiu uzsideti (kad sviesa miegoti netruktydu), taciau as bijau paciu skrydziu-kylant ir leidziantis mane apima panika-tiesiog anksciau taip nebudavo, o dabar atsirado doh.gif g.gif ...man darosi karsta bei staiga ismusa saltas prakaitas..bet tyliu nes pamatyt pasaulio pas mane didesnis troskima thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Prieš skrydį tau reikia kokio nors relaksanto-gal koks kokteilis padėtų?O man pakilimas -nusileidimas labiausiai ir patinka.
Apie tuos kremus-kai vykome į tą parką,tai nebuvom nieko prisiskaitę,tepiausi savo losjonu ir nieks nieko nesakė,tik dabar ir sužinojau blush2.gif .Kiek pavyko paskaitinėti,tai rekomenduojama ekologiniais sumetimais,yra kanadietiški losjonai gaminami tokie,dar galima ieškoti ekologiškų prekių parduotuvėse,bet kiek supratau,patogiausia įsigyti parko parduotuvėje,ir perkant bilietą ALL Incl. kiekvienam tą kremą ir duoda nemokamai..Šitas išsireiškimas labai vartojamas visų Meksikos parkų rekomendacijose turistams,įvesk į google Biodegradable Sun block,ar panašiai,rasi info daugiau.Ko gero anglakalbės šalys turi kažkokį kitokį atitikmenį,tik dar neradau.
Dabar prisiminiau,kad ekologija tame regione ypatingai propaguojama,net pelnas už nuotraukas(ten nufotografuoja jie patys kur nors plaukiantį,o išeidamas,jei nori,gali nusipirkti),skiriamas lyg vėžlių ar žuvų populiacijos gausinimui.Isla Mujeres saloje net paminklą vėžliams mačiau.
Bus tų kremų ir žuvų,geriau pasakyk,kaip nusprendei pasirinkti būtent Meksiką? g.gif
Atsakyti