Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties priežastis - mamos bakterijos!

Labas mamytės

labai užjaučiu visas praradusias savo angelelius.
Maniškis išsikapanojo iš mirties gniaužtų. Esu dėkinga visam pasauliui.
Motiejus gavo (iš manęs !) streptokoko B bakteriją. Jam buvo sepsis. Na ir t.t.. tikrai ilga ligos istorija.
Ieškau mamyčių, kurių kūdikėliai buvo užsikrėte bakterijomis, kurios gautos iš mamos.
Ar žinot, kad jei man būtų padarytas tyrimas, ar bent pasiūlytas jį pasidaryt- viso to nebūtų ! Užtenka tik vienos Penicilino dozės !

Jaučiu pareigą prieš likimą ir noriu apie tai informuoti kitas, dar besilaukiančias mamas. Man Jūs labai padėtumėt

Parašykit į AŽ . Ačiū. Lauksiu
Atsakyti
mano pirmas sunus taip pat gavo is manes sia liga bet ji buvo laiku rasta ir mazius issikapanojo o mano sesers mergaite taip ir isejo pas angeliukus nes gyd.nerado jai sios ligos nors ji ir buvo.db as laukiuos antro stebukliuko ir pati prasiau gyd kad darytu visus tyrimus. angel_not.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2006 11 17, 12:19)
Labas mamytės 

labai užjaučiu visas praradusias savo angelelius.
Maniškis išsikapanojo iš mirties gniaužtų. Esu dėkinga visam pasauliui.
Motiejus gavo (iš manęs !) streptokoko B bakteriją. Jam buvo sepsis. Na ir t.t.. tikrai ilga ligos istorija.
Ieškau mamyčių, kurių kūdikėliai buvo užsikrėte bakterijomis, kurios gautos iš mamos.
Ar žinot, kad jei man būtų padarytas tyrimas, ar bent pasiūlytas jį pasidaryt- viso to nebūtų ! Užtenka tik vienos Penicilino dozės !
Jaučiu pareigą prieš likimą ir noriu apie tai informuoti kitas, dar besilaukiančias mamas. Man Jūs labai padėtumėt
Parašykit į AŽ . Ačiū. Lauksiu

Labai baisu, kai del tokio dalyko suserga ar net mirsta mazyliai verysad.gif
Pati gyvenu JAV, tenai gime mano visi vaikai. Apie 34 nestumo savaite pas mus daro paprasta tyrimuka del streptokoko B bakterijos. Ir jei mama ji turi, tai mazyliui vos gimus suleidziami vaistai. Kad JAV del to mirtu naujagimis nesu girdejusi schmoll.gif Ne viena pazystama ir net mano pacios sesuo turejo streptokoko B bakterija ir mazyliai gyvi, ir sveiki.
Tiesiog nesuprantu kodel Lietuvoje del to nedaromi tyrimai rutiniskai unsure.gif
Saunuole Solele, kad netyli 4u.gif Galbut tai isgelbes kitus mazylius nuo isvengiamu ligu, ar net baisesnio likimo....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 18 lapkričio 2006 - 09:01
Ačiū Jums už istorijas.
Labai prašau prisijungti prie manęs- būkime vieningos 4u.gif
Parasykit prašau man į asneninę žinutę savo tel numerius.

californiagirl,
gal galėtum plačiau papasakoti kokie tyrimai pas jus JAV daromi? Reiktu zinoti nuo ko reik dar saugotis
Ačiū labai
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2006 11 18, 22:17)
californiagirl,
gal galėtum plačiau papasakoti kokie tyrimai pas jus JAV daromi? Reiktu  zinoti nuo ko reik dar saugotis
Ačiū labai

Turbut beveik tas pats kaip ir LT g.gif Tik va jau seniau buvau girdejusi, kad Lietuvoje niekas nedaro tyrimo del streptokoko B bakterijos ir kad pasitaiko nemazai naujagimiu mirties atveju... verysad.gif Man tai ziauru ir nesuprantama schmoll.gif Tai paprastas tyrimukas paimant tepineli is mamos maksties apie 34-36 nestumo savaite, berods dar ir per pati gimdyma pakartoja(jei atmintis neslubuoja)...Tas tyrimas pas mus daromas kiekvienai nestukei. Ir tai nera labai retas atvejas kai mama turi ta bakterija...mano pacios pazystamu rate ne viena turejo. Bet aciu dievui viskas gerai, nes naujagimiams suleidziami vaistai vos gimus.
O ar daugiau kas nors daroma JAV kitaip nei LT, net nezinau g.gif
Solele, labai dziaugiuosi, kad tavo mazyliui gerai baigesi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 19 lapkričio 2006 - 07:15
QUOTE(californiagirl @ 2006 11 19, 08:14)
Turbut beveik tas pats kaip ir LT g.gif  Tik va jau seniau buvau girdejusi, kad Lietuvoje niekas nedaro tyrimo del streptokoko B bakterijos ir kad pasitaiko nemazai naujagimiu mirties atveju... verysad.gif Man tai ziauru ir nesuprantama schmoll.gif  Tai paprastas tyrimukas paimant tepineli is mamos maksties apie 34-36 nestumo savaite, berods dar ir per pati gimdyma pakartoja(jei atmintis neslubuoja)...Tas tyrimas pas mus daromas kiekvienai nestukei. Ir tai nera labai retas atvejas kai mama turi ta bakterija...mano pacios pazystamu rate ne viena turejo. Bet aciu dievui viskas gerai, nes naujagimiams suleidziami vaistai vos gimus.
O ar daugiau kas nors daroma JAV kitaip nei LT, net nezinau g.gif
Solele, labai dziaugiuosi, kad tavo mazyliui gerai baigesi 4u.gif

daro sita tyrima ir visada dare tik jis neprivalomas db reik patiem prasyt kad padarytu doh.gif
Atsakyti
Labas,

Mano dukrytė irgi sirgo šia labai sunkia liga, bet ačiū Dievui ir reanimacijos kolektyvui, viskas baigėsi gerai. Solelei aš jau į AŽ parašiau. Norėtųsi, kad atsilieptų kuo daugiau mamų, susidūrusių su šia liga. Norėtųsi todėl, kad reikėtų drauge nuveikti kažką gero....Bent jau aš jaučiu tokią pareigą jau beveik du metus. REIKIA KUO DAUGIAU APIE TAI KALBĖTI, KAD MAMOS ŽINOTŲ APIE PAVOJŲ JOMS IR JŲ KŪDIKIAMS. REIKIA KUO DAUGIAU INFORMACIJOS. REIKIA PASIEKTI, KAD TYRIMAI LIETUVOJE BŪTŲ PRIVALOMI.Tokia yra mano svajonė. Nenoriu, kad vaikučiai dėl nežinojimo kentėtų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 21 lapkričio 2006 - 22:53
QUOTE(sandra2 @ 2006 11 21, 18:50)
daro sita tyrima ir visada dare tik jis neprivalomas db reik patiem prasyt kad padarytu doh.gif

Nesu tikra, kaip visam Kaune, bet klinikose tai rutininis tyrimas, daromas visom, be isimties.
Atsakyti
QUOTE(KreKre @ 2006 11 23, 09:14)
Nesu tikra, kaip visam Kaune, bet klinikose tai rutininis tyrimas, daromas visom, be isimties.

KreKre, ar galėtum pasidomėt ar tikrai daroma? Negali būt, kad Kaune VISOM daro, o Vilnius -išimtis...
Atsakyti
paprasykit savo gyd ir duos siuntimuka ax.gif tikrai turi daryt tik tai kad jis neprivalomas ir mokamas tai gal del to ir nesiulo g.gif
Atsakyti
mums su dukryte gimdymo metu crb kraujyje padaugejo zymiai, tei teko dvieju rusiu antibiotikus gauti. liudna prisiminti. kas del tyrimu, tai reikia prasyti arba keisti net gyd., unsure.gif
Atsakyti
As budama nescia lankiausiu Klaipedoj Vaisingumo klinikoj tai ten dare su abiems vaikuciais si tyrima(aisku mokamas buvo) . Gydytoja sake, kad valdiskose istaigose jis nera daromas, deja verysad.gif Jei jo nori turi pats prasyti, o kaip gali prasyti to ko net nezinai. gerai, kad mamytes organizuojasi ir informuos besilaukiancias thumbup.gif
Atsakyti