Įkraunama...
Įkraunama...

E.Estivill'io metodas išmokyti vaiką miegoti

Sveikos mamos!

Norejau isgirsti nuomone apie si mokymo miegoti metoda (placiau rusu kalba cia- http://www.englishse.../sleepbook.htm).
Esme yra tame, kad sukuriamas ejimo miegoti ritualas (as uz smile.gif ). Vaikas paliekamas loveleje vienas 10 minuciu pries tai pabuciavus, pasakius "labanakt", jei jis verkia, po 10 min. vel ateinama, pasakoma "labanakt", pabuciuojama... ir t.t. Remiantis literatura, nepraejus nei savaitei vaikas uzmigs pats, paguldzius i lovele.
Butu labai idomu isgirsti mamu patirti siuo klausimu 4u.gif
Mano pacios vyrukas visada uzmiega tik su papuku blush2.gif
Atsakyti
na as labai noreciau,kad mano sunelis pats savo lovytej uzmigtu ,bet tokie bandymai ne man -as jau po minutes einu pas ji, negaliu klausyt,kaip jis verkia unsure.gif
bet turiu pora draugiu,kurioms sis metodas suveike smile.gif
Atsakyti
o nuo kiek menesiu ar metu galima taikyt si metoda? (nuorodoj nieko neber...)
ir ka daryt jei ir 10 karta ateini pabauciuoji, pasakai 'labanakt', o jis vistiek verkia?
Atsakyti
sveikos mamytes. mirksiukas.gif noreciau ir as pasakyti savo nuomone.As manau jei vaikutis yra ramesnio budo tai gal ir tiks jem toks metodas,bet jei jis jau nuo gimimo reksniukas tai nelabai cia ka ir padarysi.Mano dukryte 1metuku tai diena paguldau ir palieku viena o ateinu tik uzklostyti kaip jau uzmiega.Na bet nakciai paguldyta lovyteje rekia ir sunkiai uzmiega. verysad.gif
Atsakyti
Mano pupa vos tik buna paguldoma i lovele iskart pradeda verkti - rekti,ir uzmiega tik prie papulio.
Atsakyti
Vargu ar leidimas vaikiukui įsirėkti iki pamėlynavimo yra gerai...kad šiap verkšlena aišku nieko, bet kad tam vaikiukui kokios ligos jei jis iš tiesų labai verkia neįvaryt ...O ir šiaip ne prie širdies man - vaikas turi jaustis saugus, o ne išmokti užmigti įsiverkęs ir paliktas.
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2007 01 08, 02:12)
Vargu ar leidimas vaikiukui įsirėkti iki pamėlynavimo yra gerai...kad šiap verkšlena aišku nieko, bet kad tam vaikiukui kokios ligos jei jis iš tiesų labai verkia neįvaryt ...O ir šiaip ne prie širdies man - vaikas turi jaustis saugus, o ne išmokti užmigti įsiverkęs ir paliktas.

Pritariu kad vaikas neturi jaustis vienišas. Aš irgi turiu problemų su užmigdymu vakarais (dieną į vežimuką pagaldai, nespėji iki lauko išvažiuot - jau pučia į akį). Taigi, vakarais, po maudynių ir pavalgymo, paguldau į lovytę, duodu žinduką ir glostau arba laikau už rankytės kol užmiega. Kartais užtenka poros minučių, bet dažnaiusiai 15-20min. Būna kad po 10min vėl atsibunda. Tada vėl viskas iš pradžių blink.gif
Atsakyti
as taip pat manau, kad jei vaikas uzmiega tik del to, kad pavargo verkt, tai nieko gero schmoll.gif . kazkur buvau skaicius apie si metoda g.gif .
Atsakyti
Esu isbandzius si metoda su savo vyresne. Beveik iki metuku ja reikejo nesioti ie supti kol uzmiega, ir ne 5 min o apie 30min. Pradzioj lyg ir nieko buvo, bet paskui daejo iki to, kad man reikejo mesti ja maitinti savo pienuku ir skubiai gydit nugara, gerti visokius vaistus, nes buvo kazkoks nervu uzdegimas skaudejo visa kuna, ir nugara ir rankas ir t.t. Gyd, pasake liautis nesiuoti vaika, nes tada reiks labai ilgai gyditis sad.gif
Tai va....ji buvo labai nerami, nekaip nepavykdavo uzmygti, o nesioti as jau nebegalejau, tevelio nesiojimas netiko. Kai sedejau salia lovytes, laikiau uz rankytes ir t.t. atsistodavo lovytei ir rekdavo, kad imciau ant ranku. Kazkokiam zurnale perskaiciau apie si metoda.........Pradejom nuo 3 min. palikdavau viena kambaryje, iseidavau i kita kambari ir vos neverkiau pati kartu su ja. Taip kelis kartus palikdavau 3 min., paskui 5 min., ateidavau buciuodavau raminau, bet ant ranku negalima imti, paskui 7min. Neprisimenu ar pirma vakara ji pati uzmigo. bet per kelis vakarus mums pavyko........uzmygo pati. Galiu pasakyti, kad sitas metodas mums padejo, nors man buvo labai sunku girdeti kaip jinai verkia, norejosi sokti begti imti ant ranku, bet kentejau...........
Manau sis metodas netinka maziukams, galima pabandyti kai vaikui apie 11-12men. Mes tikrai turejom problemu su uzmigdymu vakarais (ir diena irgi). Bet cia tikriausiai del to, kad ji nemokejo pati uzmigti. Viasada uzmigdavo tik kai as ja nesiojau , ir neisivaizdavo kaip cia galima uzmigti lovytei. Palikdama ja lovytei ir ateidama kas 3-5-7 min. parodziau, kad galima uzmigti ir ne ant mamos ranku, o mamyte visada salia, ir ji nera palikta viena, mamyte ateina nuramina pabuciuoja.......
Na iki pamelynavimo jinai tikrai neverke, gal labiau rieke......
Manau, ji paprasciausiai suprato, kad mamyte visada salia, kad jeigu kas as iskarto atbegsiu. Per koki menesi jau gerai megojo, ir nakti pradejo geriau miegoti.
Aisku sis metodas negali tikti visiems vaikams, bet manau verta isbandyti. Jeigu po kokiu 3-4 dienu nebus juokiu pasikeitimu reiskia sitas metodas jums netinka..........
Atsakyti
mes su visom isbandem thumbup.gif nuo 9 menesiu(kada nustojau nakti maitinti)bet prieidavo vyras,nes nuo jo ne buvo pieno kvapo,ir inkstinkto,kad prieina papukas su kurio burnitei malonu gulet. lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 09, 12:35)
as taip pat manau, kad jei vaikas uzmiega tik del to, kad pavargo verkt, tai nieko gero schmoll.gif . kazkur buvau skaicius apie si metoda g.gif .

o supomas mirksiukas.gif susvaigsta galva ir vaikas atsijungia doh.gif Man kazkada gyditoja apie tai pasake.po to vaiku nesupau niekada.Nesiot nesiojau, bet supti schmoll.gif nes ,mane pacia supinese pikina,o as taip ziauriai vaika schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif sveikutes 4u.gif

Nuo mazens dukryte pratinom ,kad miegotu viena(neskaiciau jokiu literaturu,tiesiog maniau ,kad taip turiu taip daryt) ,nebuvo jokiu asaru,nereikedavo uz rankytes laikyti ir t.t.....ir dabar tas pats zino,jau pati kad atejo laikas miegeliui pasako labanakt pabuciuoja mus ir eina miegucio wub.gif Beto ji nuo mazens pas mus miegaliuke yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija*: 10 sausio 2007 - 17:05
Na apie tokį metodą pirmą kart girdžiu, bet taip išeina, kad aš juo ir naudojausi.Mums dar tik 6mėn su trupučiu, bet kuo puikiausiai pats užmiega ir tik savo lovelėj.Tik padedu duodu meškiuką, pasakau aaaa.... Jis pasako aaaa ir pasiverčia ant šoniuko.
Na aišku tik kai skauda ką nors, tai verkia ašarytėm, tada jau ateinu atsisėdu šalia ir glostau nugarytę, arba galvytę.
Ir taip buvo nuo gimimo, aišku iš pradžių sunkiau, bet kuo tolyn tuo lengvyn wub.gif
Atsakyti