Įkraunama...
Įkraunama...

E.Estivill'io metodas išmokyti vaiką miegoti

Mes taip pradėjom pratinti dukrytę užmigti kažkur nuo 10 mėn., nes migdymasis kai šalia yra mama jau buvo virtęs parodija ir kainuodavo abiems pusėms daug nervų, nes mažoji išsidirbinėdavo po valandą ir daugiau kol su pykčiais užmigdavo. Taigi šiaip ar taip šaukimo ir nervinimosi buvo ir taip nemažai. Taigi, pradėjus taikyti tą metodą kaip reikiant šaukė tik pirmas dvi dienas, o aš vis užeidavau kas 3 min., 5 min, 7 min ir t.t. Pirmą dieną tai tęsėsi iki 17 min. Antrą trumpiau, o po to dar kelias dieneles truputį pazirzaliodavo - pamatydavo, kad nieko neišeis, apsisukdavo ant šono ir miegodavo. biggrin.gif Šiaip tikiu, kad gal ne kiekvienam šis metodas yra vienodai geras - jei vaikas per kokią savaitę lygiai taip pat šaukia kaip ir pirmą dieną, gal tikrai neverta to tęsti g.gif O šiaip tam mes ir esam mamos, kad pajaustume ar mūsų vaikai gali būti savarankiški ar ne, ar šaukia panikos apimti ar iš "pasiutimo" (manoji tas pirmas dienas šaukė ne iš didelės baimės, o iš pasiutimo (tipo "kaip čia dabar suprasti - ką man dabar vienai reikės migdytis protest.gif " , todėl pernelyg ir neskaudėjo širdies, labiau prieš kaimynus buvo gėda blush2.gif ). Ir nereikia sakyti, kad tie vaikai užmiega tik nusikriokę, besijaučiantys palikti - elgiantis pagal tą metodą mama parodo vaikui, kad jis nepaliktas - ji vis ateina, paglosto, parodo kad yra čia pat, tačiau jis turi išmokti užmigti savarankiškai. Ir kaip keletas sėkmingai tą metodą pritaikiusių mamyčių rašė per keletą dienų vaikai suvokia, kad jie nėra paliekami ir ramiai užmiega po atsisveikinimo ritualo (kas, manau, yra būtina, kai palieki vaikiuką užmigti vieną - paguldžius pabučiuoti, paglostyti, kokią pasakėlę paskaityti ir palinkėjus labos nakties išeiti - tai yra ženklai parodantys vaikui, kad laikas užsimerkti ir miegoti mirksiukas.gif ). Manau verta pabandyti - aišku su protu.. Tik atsiminkit, jei vieną kartą nusileisit, kitą kartą pratintis reikės dvigubai ilgiau, nes vaikas bus supratęs, kad mama gali neištverti ir jis dar ilgiau bandys jūsų apsisprendimo tvirtumą ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(loncelotas @ 2007 01 08, 11:50)
Pritariu kad vaikas neturi jaustis vienišas. Aš irgi turiu problemų su užmigdymu vakarais (dieną į vežimuką pagaldai, nespėji iki lauko išvažiuot - jau pučia į akį). Taigi, vakarais, po maudynių ir pavalgymo, paguldau į lovytę, duodu žinduką ir glostau arba laikau už rankytės kol užmiega. Kartais užtenka poros minučių, bet dažnaiusiai 15-20min. Būna kad po 10min vėl atsibunda. Tada vėl viskas iš pradžių  blink.gif

pas mus lygiai taip pat ax.gif
bet as kazkaip nemanau,kad savo 3 menesiu leliukui galeciau koki ritma padaryti ar lovelej taip uzmigdyti schmoll.gif kai nori kartais pats besikalbedamas ir nuluzta,bet retai doh.gif
Atsakyti
sio metodo negalima naudot, zindant, nutraukinejant zindyma, vaikui sergant, kalantis danrukams, naujoj vietoj
Atsakyti
Pritariu Vikai Pikai 4u.gif Na nebent tas mažulis leliukas pats sau gražiausiai, be jokių triukšmų sugeba užmigti ir nejaučia poreikio, kad jį supuotų ar glostytų.. Žinau vieną tokį lotuliukas.gif
Atsakyti
o supomas  susvaigsta galva ir vaikas atsijungia  Man kazkada gyditoja apie tai pasake.po to vaiku nesupau niekada.Nesiot nesiojau, bet supti  nes ,mane pacia supinese pikina,o as taip ziauriai vaika 

nesamone didziausia! vaika supti yra labai sveika. nuo supimo vystosi jo motorika (ar kazkaip panasiai). na del liksvaros islaikymo, mokinimosi vaiksciot ir panasiu dalyku.
Atsakyti
QUOTE(vikaPika @ 2007 01 19, 02:08)
sio metodo negalima naudot, zindant, nutraukinejant zindyma, vaikui sergant, kalantis danrukams, naujoj vietoj

kodel zindant negalima ?
mano maze moka uzmigti tik su papuliu doh.gif nebent dar masinoj ar vezime...
pabandziau neduoti pries uzmiegant papulio tai TOKI skandala sukele.... nusileidau ir vel daviau doh.gif doh.gif
bandysiu kita karta, si kart neuzteko drasos ir kantrybes unsure.gif negaliu klausyt kai verkia verysad.gif
o jau labai laikas ismokti, nes tapo nebejuokinga situacija sad.gif
Atsakyti
supti yra labai sveika

Kartais supimas supimui nelygu. Esu mačiusi tokių "supimų", kad net baisu. Aš savo vaikus pasūpuodavau, dukrą ir dabar dar pasūpuoju ir nemanau, kad darau blogai. smile.gif

Kas liečia migdymą pagal šią metodiką, tai aš kažką panašaus taikiau net nežinodama kad tokia yra. Dukra kol maitinau užmigdavo tik žįsdama ir nedariau iš to tragedijos. Po to išmoko užmigti pati ir be riksmų. Gal kiek paverkšlendavo, aš ateidavau, paramindavau ir vėl palikdavau vieną. Tik jau sykį paguldžiusi stengdavausi nebeimti ant rankų jei suverkė,o paguldyti atgal į lovytę, paglostyti.
Kažkaip turėjau kantrybės ir mes labai natūraliai išmokom užmigti pačios.
Dabar jai 1.8 m. Prieš miegą paseku pasaką ar padainuoju, pasibučiuojam, palinkiu labos nakties ir išeinu. Netgi šviesą reikia būtinai išjungti ir uždaryti duris (tai jau ritualas ir kitaip kiltų triukšmas). Užmiega pati.
Atsakyti
Ai nežinau - man tai vaiko gaila būtų smile.gif Du turiu tiktai, ne 7nis, tai dar pačiai atsidžiaugt reikėjo smile.gif Vyresnėlį ir sūpavau, ir mylavau, ir skaičiau pasakas, ir daineles staugiau, o dabar jam 10 metų ir miega kaip žmogus laugh.gif Mažiukui 3 metai - tai ir jį sūpavau, o dabar nepakeliu, tai bent skaitau ir daineles staugiu.
O ką? Vis prasidainuoji žmogus. O išlavintas vokalas labai aukėjant praverčia...
O kad vaikai nestaugia - neprasidainuoja - tai man irgi auklėjant praverčia, nes visi girdi tik mane vieną ir dėl to neabejoja, ko klausyt smile.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif Neatsidaro nuoroda placiau paskaityti apie si metoda verysad.gif
Atsakyti
Mažiukui 3 metai - tai ir jį sūpavau, o dabar nepakeliu, tai bent skaitau ir daineles staugiu.

Nu čia tai gerai pasakyta lotuliukas.gif
Aš tai apie save buvau geresnės nuomonės ir maniausi dainuojanti.
Bet turbūt iš šalies paklausius, dainavimas mano būtų panašus į pasistūgavimus.
Atsakyti
QUOTE(astavo @ 2007 01 05, 15:29)
Sveikos mamos!

Norejau isgirsti nuomone apie si mokymo miegoti metoda (placiau rusu kalba cia- http://www.englishse.../sleepbook.htm).
Esme yra tame, kad sukuriamas ejimo miegoti ritualas (as uz  smile.gif ). Vaikas paliekamas loveleje vienas 10 minuciu pries tai pabuciavus, pasakius "labanakt", jei jis verkia, po 10 min. vel ateinama, pasakoma "labanakt", pabuciuojama... ir t.t. Remiantis literatura, nepraejus nei savaitei vaikas uzmigs pats, paguldzius i lovele.
Butu labai idomu isgirsti mamu patirti siuo klausimu  4u.gif
Mano pacios vyrukas visada uzmiega tik su papuku  blush2.gif

Jai mes naudotume šį metodą tai ir ar išprotėčiau ir vaikui depresiją ir nervus sugadinčiau.Ji iškart stojasi ir rėkia,tai man lengviau 10 -30min pasupti (būna ir 1,5val)kai miego nenori,bet dabar jau tada einam vėliau miegoti.Bet ji saugiai užmiega ir viskas gerai,o kam taip kankinti.Ateis laikas ir ji pati taip miegos.
Žinoma kiekvienas vaikas individualus gal kam ir padeda?
Atsakyti
QUOTE(Saron @ 2007 01 26, 14:16)
Nu čia tai gerai pasakyta lotuliukas.gif
Aš tai apie save buvau geresnės nuomonės ir maniausi dainuojanti.
Bet turbūt iš šalies paklausius, dainavimas mano būtų panašus į pasistūgavimus.

Nu čia tai fainiai merginos su tais stūgavimais lotuliukas.gif Maniškei tai kartais reikia ir naktį "pastūgaut", kad ramiau miegotų ax.gif
Apie migdymo metodikas buvo 2006 m. kažkuriam "Tavo vaikas" žurnale, ten buvo ferberio metodas, paglostymai, atsitraukimai (tipo kiekviena vakarą didesnis atstumas nuo lovelės skaitant pasaką), bet mum nei vienas metodas nepasiteisino schmoll.gif gerai, kad lovytė su lingėm, tai naktim bent nereikia keltis ir supt, laukiu, kada taps protinga ir pati užmigs, gal nenukvaksiu be normalaus miego dar bent du metus tongue.gif

Atsakyti