Įkraunama...
Įkraunama...

Shalimar turnė po Andalūziją

Palikus Lietuvoj salti, ziema ir sniega, pagaliau iskeliavau i savo issvajota Andaluzija wub.gif Ieskoti silumos, fiestu, flamenko, prasilekti ispaniskom autostradom skambant Juanes dainoms, pamatyti tikra ispaniska karnavala ir nors trumpam pagyventi andaluzietisku ritmu ax.gif
Viva España cool.gif
user posted image

user posted image

Atskridau nakti i Barselona, vel pasivaiksciojau La Rambla aleja, prisivalgiau paelos restorane ant juros kranto ir nuzygiavau miegoti, nes labiau uz viska laukiau rytojaus ir skrydzio i Sevilija ax.gif
Pirmas vaizdas isejus is Sevilijos oro uosto - darbininkai semiantis apelsinus kastuvais bigsmile.gif
user posted image
Apsistojom Santa Cruz kvartale, vienas graziausiu (o gal ir pats pats) mano matytu senamiesciu, su siaurom gatvelem, i kurias masinos netelpa, todel vaiksto tik pestieji, daugybe geliu
user posted image

Parke
user posted image

user posted image

Tipiski Ispanijai medziai
user posted image

Papildyta:
Issinuomavom masina ir patraukem Cadiz kryptimi
user posted image
Norejau pakliuti i Donana nacionalini parka, nuo Sanlucar miestelio i ji plaukia laivai, bet buvo jau veloka, tai atidejom kitai dienai
Sanlucar papludimys smile.gif
user posted image
Tolimesnis tikslas buvo Gibraltaras. I pati ji nevaziavom, bet kalnas matesi is tolo, tik kad naktis atekjo, tai foto nelabai gavosi doh.gif
Nakvojom Marbelos kurorte, labai mielas miestukas, bet brangus, kiek zinau, brangiausias Ispanijos kurortas, labai megstamas arabu seichu biggrin.gif
Kadangi atvaziavome nakti ir nakvynes paieskoms nebuvo laiko, tai emem pati pirma viesbuti ir labai neblogai pataikem, cia tipo vaizdas pro langa ryte bigsmile.gif
user posted image
Papludimy
user posted image

Man, kaip kriaukliu fanatikei, ten buvo tikras rojus biggrin.gif
user posted image

user posted image

Velgi tipiski Ispanijai akmenys
user posted image
Atsakyti
O toliau - kelione Costa de Sol pakrante wub.gif
Malaga
user posted image

user posted image

Ir siaip pakeles vaizdai ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Atvykstam i Granada. Didziausias sio miesto architekturinis sedevras Alhambra jau buvo uzdarytas verysad.gif Tai bent jau apelsinu sodelyje nusifotografavau biggrin.gif Zinojau, kad jie nevalgomi, bet pabandyt vistiek baisiai norejosi, labai jau grazus, paskui spjaudziausi kokia valanda lotuliukas.gif
user posted image

Granados katedra nakti
user posted image

Senamiestis
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
Sekantis miestas - Kordoba. Cia jau jo architekturiniai kuriniai - mecete -katedra smile.gif

user posted image

user posted image

Siauros senamiescio gatveles wub.gif

user posted image

Spalvingi balkonai

user posted image

user posted image

user posted image

Turbut ta diena buvo karsciausia per visa kelione, saule kepino kaip turi but

user posted image

Dekoratyviniai ispuoseleti kiemeliai

user posted image

user posted image

Papildyta:
Griztam i Sevilija, jauciuosi, lyg grizus namo biggrin.gif Viskas taiiiip be proto miela!!! wub.gif Padavejai is restorano, kuriam buvau du kartus pries kelias dienas, saukia, kad si kart salotos bus dar geresnes (pasakiau, kad niekada skanesniu nevalgiau) ir klausia, ar jau nest sangrija, jie viska atsimena bigsmile.gif
Va imesiu to restorano nuoroda, El 3 de oro ji neveikia, bet adresas yra, jei busit Sevilijoj, butinai nueikit smile.gif
Vakare laukia flamenko ax.gif Visi tvirtino, kad cia jis geriausias, tai ir nuejom cool.gif Iejimas 27 eurai zmogui blink.gif Bet man labai patiko
Nenorejau jungti blico, tai foto nekokios
user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Pagaliau nusigaunam iki Donana parko, kazkuo primena Rumsiskes biggrin.gif Parke gyvena tik du zmones ir daugybe laukiniu gyvunu, tik nelabai jie mums rodesi doh.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
Gelytes ir kriauklytes biggrin.gif
user posted image

user posted image

O tokio zalumo pievose ganosi ispaniskos koridos pasididziavimas

user posted image

user posted image

Papildyta:
Ir vel i kelia cool.gif Radijo ir televizijos stotys be perstojo visus kviecia i grandiozini karnavala, vyksianti Cadiz mieste, kaipgi nesudalyvausi? ax.gif Gaila, kad nepasiemiau fotoaparato... Nesu macius tokiu linksmybiu, tokiu isradingu kostiumu, fantastika! bigsmile.gif Visi viesbuciai perpildyti, zmones miegojo masinose ir gatvese, pagrindine miesto aikste pilnutele, vieni kaubojai, sumo imtyninkai, kaliniai, arabu seichai, supermenai, mirgu marga nuo personazu, kurie atrodo lyg ka tik nuzenge is ekrano bigsmile.gif

Isvados cool.gif
Kelione truko savaite, masina emem keturiom dienom, nuvaziuota virs 1500 km blink.gif Begale ispudziu ir kazkur Andaluzijos gilumoj palikta dalele sirdies wub.gif Tiesiog jauciu, kad ji manes laukia sugriztant biggrin.gif cool.gif wub.gif
Atsakyti
Shalimar, užsipavydėjau ax.gif matosi, kad šauniai pakeliavai ir laaabai gerai laiką praleidai... ir aš noriu bigsmile.gif bo iš visos didelės Ispanijos tik Barseloną esu aplankius...
papasakok, kaip skridai? per kur ir su kuo? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 02 21, 00:21)
Shalimar, užsipavydėjau ax.gif  matosi, kad šauniai pakeliavai ir laaabai gerai laiką praleidai... ir aš noriu bigsmile.gif  bo iš visos didelės Ispanijos tik Barseloną esu aplankius...
papasakok, kaip skridai? per kur ir su kuo? ax.gif

Barselonoj buvau ne viena karta, bet ji man didelio ispudzio nepaliko, o Andaluzija visai kas kita, ji dieviska wub.gif wub.gif Skridau su ceku avialijom per Praha, paskui su vueling i Sevilija. Galima ir su ryanair bandyti, bet tie persedimo laukimai per nakti, be to, skraidina i Girona oro uosta doh.gif Man ceku avialinijos patinka cool.gif
Atsakyti
Ir as uzpavydejau ax.gif
Viskas kaip is E.Hemingvejaus knygu wub.gif
Atsakyti
Taigi tu čia nei pusės ar net trečdalio nuotraukų nesudėjai.
O šiaip tai snarglys iki pažastų teka iš pavydo. Blyn, čia tvoros nuo šalčio braška, o jinai trmpom rankovėm vaikšto mad.gif
Atsakyti
Tai emigruojam visos ten bigsmile.gif Sevilija yra karsciausias Europos miestas, keliasdesimt metu nemates sniego (siais metais buvo pasnige kokia diena, tai visi apako, as to nemaciau biggrin.gif ). Pas juos termometrai rodo +25, as jiems sakau, kad pas -25, o jie tvirtina, kad tai neimanoma, zmones neisgyventu biggrin.gif
Dar keleta foto galesiu vakare imest cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 21 vasario 2007 - 11:31
jetus, mano svajonių atostogos rolleyes.gif pavydžiu nerealiai blush2.gif na bet ateis ir į mano kiemą šventė wub.gif

norėjau klaust kaip susikalbėjai g.gif nes kiek žinau Barselonoj dar yra šansų susikalbėt ne ispaniškai, o kitur schmoll.gif

beje, kiek mokėjot už mašinos nuomą ax.gif aš svarstau ar labiau apsimoka savo mašina važiuot, ar vis dėlto skrist ir nuomotis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alina: 21 vasario 2007 - 11:41
QUOTE(alina @ 2007 02 21, 11:39)
jetus, mano svajonių atostogos  rolleyes.gif  pavydžiu nerealiai  blush2.gif  na bet ateis ir į mano kiemą šventė wub.gif

norėjau klaust kaip susikalbėjai  g.gif  nes kiek žinau Barselonoj dar yra šansų susikalbėt ne ispaniškai, o kitur  schmoll.gif

Barselonoj tai jie kalba katalonu kalba, tie, kurie supranta svaria ispanu kalba, ne visada susikalba Barselonoj biggrin.gif O mano palydovas cia buvo perfect ispaniskai kalbantis, tai problemu nebuvo. O siaip, visi tie miestai juk yra daugiau maziau turistiniai, bent jau visose viesbuciu registraturose susikalbejau angliskai, restoranuose plius minus. I gala keliones pradejau susisneket ispaniskai bigsmile.gif Ekskursijos yra ir anglu ir vokieciu ir prancuzu kalba. Ne turistiniuose miestuose taip - be ispanu sunku doh.gif O siaip zmones be galo geranoriski, stengiasi padeti is visu jegu, kartais tik zenklu kalba ax.gif
Papildyta:
QUOTE(alina @ 2007 02 21, 11:39)

beje, kiek mokėjot už mašinos nuomą  ax.gif  aš svarstau ar labiau apsimoka savo mašina važiuot, ar vis dėlto skrist ir nuomotis g.gif

Jei noresit nuomotis masina, butinai darykit ta is anksto. Mes atvyke Sevilijos oro uoste pabandem ta daryti - nebuvo nieko like blink.gif Tik kita diena vos ne vos gavom Skoda Fabia uz 70 euru dienai wacko.gif Galesiu namie paziureti lankstinukus su visom kainom smile.gif
Atsakyti
labai miela kelione wub.gif
Shalimar, kiek visumoj ant dvieju gavos? be bilietu i abu galus?
ta prasme masinos nuoma, degalai, maistas, viesbuciai, visos linksmybes ir t.t.?
na daug maz ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sejle @ 2007 02 22, 09:17)
labai miela kelione  wub.gif
Shalimar, kiek visumoj ant dvieju gavos? be bilietu i abu galus?
ta prasme masinos nuoma, degalai, maistas, viesbuciai, visos linksmybes ir t.t.?
na daug maz  ax.gif

As situs skaiciavimus vis atideliodavau blush2.gif bigsmile.gif Na bet atmetus bilietus iki Barselonos, o paskui Sevilijos, kainos mazdaug tokios
taxi nuo oro uosto 25 eurai (tiksliai nepasakysiu kiek su taxi vazinejau, bet keleta kartu tai tikrai)
viesbuciu kainos pacios ivariausios, kadangi kas nakti nakvojom vis kitame biggrin.gif pigiausiai turbut buvo 65 eurai nakciai, buvo ir 79, 125, ir dar daugiau unsure.gif
iejimas i flamenko vakara 27 eurai zmogui
Donana parkas beveik 17 euru zmogui
masinos nuoma 70 euru dienai, mes emem keturioms tai 280 euru
degalus pylemes tris kartus berods, kiekviena kart po 40 euru (+\ keli eurai, dyzelis)
mokesciai autostradose irgi ivairus, tai 5,5 euro, tai 1,20 euro
maisto kainos be galo ivairios...ziurint i koki restorana eini ir ka renkiesi, as tai del kreveciu nezinau ka galiu padaryti biggrin.gif paelos beveik visada buna daromos dviems, uz pietus ar vakariene mokedavom apie 50 euru daugmaz.
Sangrija daug brangesne uz alu ax.gif
Sakyciau kaip pas mus litai, tai ten eurai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 22 vasario 2007 - 10:48
tai is tavo pasakojimo susidariau, kad apie 1000 eu reiketu? rolleyes.gif
na zinoma viskas priklauso nuo poreikiu, bet galima paislaidaut bigsmile.gif
Atsakyti