remka, o ish kur gausi marcipanines teshlos?
as tai zinau, kad su ja dazneusiai puoshia tortus. ishkocioja ir daro dekoratyvini virshu. bet jei pasakysi kur gaut ta teshla paieskosiu ir receptu savo talmuduose
as tai zinau, kad su ja dazneusiai puoshia tortus. ishkocioja ir daro dekoratyvini virshu. bet jei pasakysi kur gaut ta teshla paieskosiu ir receptu savo talmuduose
Ta marcipanine tesla padaryk minkstesne, bet ne skysta ir sumaisyk su atvesusiu vaniliniu pudingu (dr. Oetker is pakeliu
) ir gausi nuostabiausia pertepima tortui! 
O be to jau gatavos marcipanines teslos ir pirkti buna. ~10 Lt berods 200 g. Bet paciam daryti pigiau iseina.
Tik pasiulyta recepta galima papildyti sauksteliu romo arba jo esencija- gaunasi dar geriau!
O be to jau gatavos marcipanines teslos ir pirkti buna. ~10 Lt berods 200 g. Bet paciam daryti pigiau iseina.
Tik pasiulyta recepta galima papildyti sauksteliu romo arba jo esencija- gaunasi dar geriau!
...........nu reikes pabandyti!
Arteja vyro gimtadienis,reikia vis kazkuo nauju nustebinti
Beje, skaniau kai marcipano daugiau, bet cia turbut nereikia aiskinti!
dėl marcipanų einu iš proto, bet kad jį galima pasigaminti namuose jau geriau būčiau nežinojusi
| QUOTE (remka @ 2004 09 20, 13:04) |
| ...........nu reikes pabandyti! |
Na remka, ar bandei?
Štai vienas receeptukas, ką galima būtų pasidaryti iš marcipaninės tešlos. Tik deja nežinau, ar gautųsi toks pat rezultatas su "naminiu"marcipanu. Bet pabandyti galim.
Sausainukai
1kg marcipaninės masės
600 g cukraus, arba cukraus pudros
250 g kiaušinio baltymų (tai apytiksliai 6 kaiušiniai)
Viską gerai išmaišyti iki vienalytės masė (maišyti apie 20 min.) Masė gaunasi kaip labai tiršta girtinė. Tada porcijomis dedame į konditerinį maišelį (o kas neturi, galima naudoti paprasta storesnį celofaninį maišelį) ir kepimo inde formuojame sausainukus-rožytes. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Kad būtų skaniau, dar galima padaryti šokoladinį glaistą (arba ištirpdyti šokolado plytelę) ir jame pavilgyti sausainuko viršų arba apačią. Iš šio nurodyto recepte kiekio sausainių išeina gana daug. Tai aš sudedu porcijomis į maišelius ir į šaldymo kamerą. Tada joks nelauktas svečias nebaisus. Išėmus iš kameros sausainiams reikia 30 min. atšilimui.
Dar porą receptų parašysiu, kai pati išbandysiu.
SKANAUS!
Sausainukai
1kg marcipaninės masės
600 g cukraus, arba cukraus pudros
250 g kiaušinio baltymų (tai apytiksliai 6 kaiušiniai)
Viską gerai išmaišyti iki vienalytės masė (maišyti apie 20 min.) Masė gaunasi kaip labai tiršta girtinė. Tada porcijomis dedame į konditerinį maišelį (o kas neturi, galima naudoti paprasta storesnį celofaninį maišelį) ir kepimo inde formuojame sausainukus-rožytes. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 10 min. Kad būtų skaniau, dar galima padaryti šokoladinį glaistą (arba ištirpdyti šokolado plytelę) ir jame pavilgyti sausainuko viršų arba apačią. Iš šio nurodyto recepte kiekio sausainių išeina gana daug. Tai aš sudedu porcijomis į maišelius ir į šaldymo kamerą. Tada joks nelauktas svečias nebaisus. Išėmus iš kameros sausainiams reikia 30 min. atšilimui.
Dar porą receptų parašysiu, kai pati išbandysiu.
SKANAUS!









