Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

Man taip pat prieš kelis metus diagnozavo antro laipsnio. Medikai pasakė, kad operuoti nagalima, nes gali pažeisti balso stygas. Bandė gydyti, o po to pati apsileidau. reikėtų nueiti pas medikus, bet labai bijau, kad nerastų dar blogiau. Šiaip jaučiuos pakankamai gerai, tik kartais jaučiuos apsnūdusi. esu labai užimtas žmogus, tai ir tas ligas nekreipiu dėmesio. Manau, kad kada nors prisižaisiu.
Atsakyti
merginos o jei as geriu tiroksina o vyras metizoli, apie vaiko planavima galim galvot???

ir dar, klausimas toms kurios jau isoperuotos: ar randas lieka didelis?? bijau randu, nes ju turiu uztektinai, o daugiau nenoriu... schmoll.gif kol kas daktaras nelinkes operuot, sako visvien apie didesne seima galvoji...tai jis norejo pasakyt, kai ispjaus skydliauke apie vaikus nei kalbos nebus? ar kaip???
paaiskinkint man tundrai "protingieji kurmiai " doh.gif
Atsakyti
Labutis,randas tai maziausia problema kurios turetum bijoti,jis lieka nedidelis ir tepant tepaliukais po 3 metu tampa visai nematomas,vaikai,tai jau didesne problema,tai tau atsakyma turi duoti endokrinologai,nes as buvau pastojusi,bet man susidejo daugelis dalyku,dar nebuvo praeje metai po paskutinio svitinimo,antra,neatsigaves organizmas po visu isbandymu,vartojau antidepresantus,taigi buvo grieztas nuosprendis,kad ne. verysad.gif O jei istikruju man paciai idomu,ar be skydliaukes galima sekmingai isnesioti vaikuti,jei tik kas turi tokia patirti,rasykite,man labai idomu,nes pati dabar negaliu pakliuti pas endokrinologa.eiles po 3menesius i prieki.O jei nieko piktybinio neranda,neskubek operuoti,nes tas nuovargis islieka po operacijos ir prisideda dar visokiu priedu verysad.gif kurie gyvenimo kokybe keicia ne i gera puse,nes skydliauke tai visu organu variklis,neatitaikytos gerai hormonu dozes gali kenkti visiems organams,taigi neapsileiskite moterys,kurios itariate turincios skydliaukes problemu.sekmes visoms smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
dėl to kalcio žodžiu paimamas nevirtas kiaušinio lukštas jį nuplauti ir su kavamale sumalti, pridėti šaukštelį medaus kas mėgstat galima ir daugiau tas medus tam , kad nebūtų nemalonu praryti tuos miltelius jie netirpsta tik skrandyje juos apdoroja, bet efektas geras visoms noriu pasakyti, kad būtinai reikia stiprinti imuninę sistemą, kuri po visokių jodų , operacijų nuvažiuoja galai žino kur , o be imuniteto tai su liga žymiai sunkiau kovoti, tų papildų dabar sočiai nors visgi geriausias kol kas alkymeris su ryklio taukais jis geriausiai atstato, dėl vaikučių tai nieko negaliu pasakyti nes tris spėjau iki ligos pasigimdyti ir užauginti, tik po jodo sutriko mėnesinės ir nežinau kokį pokštą dar mioma iškrės gal teks operuoti, ko lab nenorėčiau , manau suderinus hormonų kiekį galima gimdyti tik reikia geros gydytojų konsultacijos.Sėkmės visoms
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Lietus nieko gero, bet mums, skydliaukininkėms, turbūt vis geriau, nei karščiai doh.gif prisiruošiau pagaliau TTH pasidaryti, tai buvo 1,18, bet gydytoja sakė, kad su mano onkologine diagnoze turėtų būti mažiau nei norma, t.y. mažiau nei 0,4. Todėl dabar mėnesį gersiu tyroksino po 200 mg, po to pagal savijautą pamaišyti reikės 200 mg ir 175 mg. Žodžiu, pačios sau esam gydytojos, nes po paskutinio vizito pas endokrinologę supratau, kad nelabai jiems mes rūpim unsure.gif Nors gydytoją pakeičiau, bet požiūris nepasikeitė. Rugpjūtį pas Baranauską lėksiu, tai net nesakysiu apie 200 mg, o tai pagal jį aš turėčiau mažiau gerti doh.gif Gal žinot, kada Baranauskas atostogauja? g.gif
dabar turiu keletą klausimiukų. Kažkas rašė, kad tiriasi kepenis. Tai gal galit parašyti, kaip ten jas tiria: ima kraują ar echoskopu? Ir ko ten ieško? g.gif Aš čia kelias dienas prasikamavau su pilvo skausmais, vėmimu,tai kažkaip susirūpinau kepenimis, nes nepanašu ten buvo į eilinį apsinuodijimą ar skrandžio sunegalavimą schmoll.gif Ir dar... O pagal kokius tyrimus nustato, kad trūksta kalcio ar magnio? g.gif Nu matot, aš visai nieko nesitiriu, išskyrus TTH, tai tokia"žinovė" esu blush2.gif

RUBINE, minėjai, kad važiuoji į onkologinį tyrimams... Tai čia kaip suprantu,ne tik pas Baranauską, čia dar kažkokius tyrimus tau atlieka? Jei nesunku parašyk, kaip ten vyksta viskas. Ir dar. Pas mus čia tikrai yra gimdžiusi viena forumietė, kuriai išoperuota skydliaukė, tai gal atsilieps. Tik nepamenu tiksliai, kas tokia blush2.gif O man išoperuota prieš du metus skydliaukė, gyvenu be jos taip pat normaliai, kaip ir su ja gyvenau, nes nieko blogo man nesijautė. Turiu padidėjusį kraujospūdį, bet kaip gydytojai aiškina, tai su skydliaukę nesusiję. Kovoju nuolat su svoriu doh.gif Svajoju numesti bent kokį 10-15 kg smile.gif Nepernešu karščių.Dažnai būnu liūdna. Bet atrodo, kad tas pats būdavo ir prieš operaciją. Na gal tik karščius mėgdavau labiau rolleyes.gif Taigi, gyvenu ir tiek smile.gif

Kaži kaip Joliukei, Baronei, Bertei sekasi? mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Llabutis visoms kolegems.truputi parasysiu apie viska kas ir ko klausete.Del kalcio daro specialu tyrima jis taip ir vadinasi,krauja paima ir pasiziuri ar kalcio nepermazai,tai gali siusti tokiam tyrimui seimos gydytojas arba endokrinologas,bet kadangi pas endokrinologus eiles tai as visada darau su seimos gydytojos siuntimu.I metus viena syki reikia pasidaryti plauciu rentgena,ten pasiziuri ar nera metastaziu,o kepenis man tikrino su echoskopu,nes taip pat skaudejo sona ir menesines buvo sutrikusios.As kai einu kasmet prasitesti invalidumo grupe,tai tada mazdaug ir susirenku visus tyrimus,dar daro toki tyrima kaip imunoglobulinas,jis parodo ar kazkur pas tave nesikaupia vezines lasteles,bet ji man dare Baranauskas.As tik pas ji vazineju i Vilniu,o Panevezyje pas endokrinologa i pusmeti viena karta.Del imunines sistemos ilgsi geriau Wobenzyma,tai toks vezininkams rekomenduojamas gana brangus papildas,bet man ji nelabai skrandis toleravo,o po jodo tik liko egzema ausyse,galvoje,tai pastoviai su ja kovoju,nes ji kaip ir nepagydoma,ypac ausyse,jei tik suslampa ir prasideda isnaujo . O kaip jums su atminim? As niekaip jos neatgaunu,po operacijos ir po siai dienai kiekvienai dienai isvakaro darau grafikeli,ko tureciau nepamirsti.Saules taip pat nelabai galiu pakesti,nes labai silpna po jos,ir siaip nuovargi jauciu visa laika kokia doze begerciau tiroksino. O del svorio neturiu kolkas dideliu problemu,nes esu priversta kiekviena diena sportuoti,kad vaiksciociau,nes man stubure sutriko medziagu apykaita ir eme progresuoti osteochondroze,per metus i 2stadija ir dar islindo isvarza,kolkas ji 5mm,tai neoperavo,visa laika jauciu skausma,liga progresuoja,tai tankiai daro kalcio tyrima,kad nepradetu kaulai trupeti.Taigi kiekviena diena einu i mankstas,su skausmu bandau susidraugauti, o kaip toliau bus bus matyt,negalima nuleisti nosyciu smile.gif smile.gif smile.gif Tiesa,man dar tikrina cukru kraujyje,nes gali kaip salutine liga po issivystyti diabetas,nes po skydliaukes pasalinimo,kaip endokrinologai aiskino,turi stebeti save,kad svoris neaugtu ir ziureti ka valgai.Tai tiek siandien naujienu,visoms geros dieneles 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O kelintą invalidumo grupę duoda, na jei išoperuota piktybinė skydiaukė? g.gif Aš tai kažkaip nelinkusi grupės imti, bet vyras protinti pradėjo, sako, ką tau papildomi pinigai nereikalingi, taip ne prūdai jų doh.gif Tai ir pradėjau galvoti apie grupę, nors kažkaip kai nelabai blogai jaučiuos, tai kažkaip nesinori jos imti, nu aš tokia idėjinė turbūt, nenoriu pripažinti, kad esu ligonis fool.gif biggrin.gif Ir ar sunkiai tą grupę duoda?Man nepatiks, jei ten reikės įrodinėti per vargus, kad blogai jauties ir panašiai rolleyes.gif
RUBINE, ačiū už atsakymus. 4u.gif Grįš mano šeimos gydytoja iš atostogų, reikės eiti tyrimus darytis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Russne: 09 liepos 2007 - 13:16
Dabar apie grupe,man po operacijos iskarto dave2grupe nedarbinga metams.Jos as vaziavau i Kauna,nes pagal deklaruota gyvenamaja vieta as buvau registruota Ukmerges rajone.Ten manes niekas nieko neklausinejo,tiesiog pirma karta paskaite popierius,pakviete,paklause ar as dirbanti,kai pasakiau,kad ne tai paklause ar bus gerai visai nedarbinga metams,nes pries nosi buvo visi jodo kursai ir visko prirasyta kad hipotiroze sunkaus laipsnio,buvau ir siaip nekokios isvaizdos,nes sveriau 45kg,krito ziauriai svoris,visa zaizdota,ant ranku buvo gyvos zaizdos,taigi nereikejo nieko aiskint.Antrais metais taip pat nuejau,paklause kaip jauciuosi,pasakiau,kad viska atiduociau,kad kas nors grazintu man buvusia sveikata,nusisypsojo ir vel dave 2grupe,jau ji buvo pagal procentus,buvo yrasyta kiek dienu per savaite galiu dirbti,kokios salygos kenksmingos ir pan,tik jau ant invalidumo buvo uzrasyti "darbingumo lygis40proc. Tai taip pat 2grupe,o dabar treciais metais kai nuvaziavau,tvarka pasikeitusi,tai tik palikau visus popieriukus ka buvau atsivezusi is seimos gydytojo ir po savaites nedalyvavusi nuvaziavau atsiimti ir vel gavau metams 2grupe.Aisku jei tu turi spaudima,tai rasosi visos tavo ligos esancios ir netgi prasirgtos per tuos metus.Labai didele ytaka turi endokrinologo ir seimos gydytojo isvados ir kaip viskas surasyta.Na tik tiek kad jau su 2grupe tau bus ribotas darbo kruvis,valandos ir t.t.Daug kas ,kas gera darba turi,neima2grupes,kad darbe neturetu problemu,nes visdelto i invalidus yra ziurima kitaip nei i sveikus zmones,jie nori ir darbo kokybes ir kiekybes,o jau kai jegu nera,paprasciausiai nebegali dirbti ten kur dirbai,arba ta darba kuri dirbai.Tai tie zmones ima3grupe,kur darbo kruvis nera ribojamas,bet jei darbdavys geras ir tu gali dirbti ir gauti dar pinigelius uz grupe,tai aisku jie niekada nemaisys.O ir nuolaidas gausi,jei keliausi kur nors autobusu,50%,ar dar kazkur,kartais net vaistinese su neigaliojo pazymejimais vyksta visokios akcijos.Taigi tu turi pati nuspresti ir pasitarti su seimos gydytoja,kad tvarkytu tau dokumentus.O pinigai tai tikrai niekada nepamaisys,galesi skirti juos savo sveikatai smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
[quote=Rubine,2007 07 07, 22:24]
Labas, Rubine, uzjauciu, prisikentejai...

Rubine, labas, uzjauciu del tokiu dideliu bedu. laikykis, po truputio viskas susitvarkys, bus geriau.
Bet skaitau tavo liudna istorija ir noriu paklausti, kas gi dave tris metus, kokie idiotai gydytojai gali tai nustatyti konkreciai. Skydliaukes vezys labai paslankus gydyti, visur ta raso. Zinoma, yra tam tikru agresyviu jo atmainu, bet labai mazas procentas. Mes cia daugiausia su papiline carcinoma, kiek supratau, kovojame. Ir ka reiskia 'lingo i gerkle'? Tu geriau nurasyk, kas tavo diagnozeje parasyta: koks T, koks Ca ir pan., lengviau bus patarineti, pasidalyti, ka skaiteme ar girdejome.

Kitas dalykas: kiek supratau, tu labai mazai sveri, tai kam tokios dideles l-tyroxino dozes; 200, 225 mg. Koks konkreciai tavo TTH?

Bendrauk, mes cia visos ne is gero gyvenimo susirinkome i kruva, sekmes

Atsakyti
oi, mergytės, neramu man jus skaitant... žiaurus pasaulis... bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera wub.gif
Atsakyti
Sveikutes, likimo drauges 4u.gif
Pasigirsiu - maziukui jau keturi buvo. thumbup.gif
O pastojau is kart po op. Jau rasiau.
Kai "pamaloninau " savo daktareli, tai prirase kasdien gerti One-Alpha (alfacalcidolum). Jie padeda isisavinti kalci. Tik yra pakankamai brangus. 10 tableciu virs 40 lt. Kompensuojami 100 % Nes su skydliauke, dazniausiai, pasalina kazkokia para...liauka, kuri turi isisavina kalci. Taigi, kiek ir kokiam pavidale benaudotume kalci, jo organizmas nepasisavina.
Man daktaras patare kiasinio lukstus pakaitinti orkaitej ir isimti is vidaus plevele.
Geras dalykas, tik daug terliones. As buvau nusipirkusi kalcio papildus,daba nebepamenu firmos, tik atsimenu kartu ir kordisepsa jie platina. Man labai tiko. thumbup.gif Tik kaina "kandziojasi". Kai atsiranda tirpimas, meslungis as ji pageriu kelis kartus ir psio-dingsta. Daba senai pabaigiau. Pamirstu nusispirkti.
O su cukralige nejuokaukit. Tiesus kelias i ja be skydliaukes. Man cukrus pasoko po gimdymo. Dar viena beda isitaisiau.
O atmintis prapuole galutinai- ir as susirasau "ant lapelio", bet pamirstu pasiimti doh.gif
Atsakyti
[quote=fatali,2007 07 10, 01:18]
Nes su skydliauke, dazniausiai, pasalina kazkokia para...liauka, kuri turi isisavina kalci. Taigi, kiek ir kokiam pavidale benaudotume kalci, jo organizmas nepasisavina.

Labas visoms, gerai, kad vis susisiekiame, nors vienom siuo metu geriau, o kitoms tas gerumas dar ateis, tikrai.
Skaitau foruma ir matau, kad daugumai su kalciu problemos. O kaip jus ta suzinote? Is kokiu tyrimu? Ar pagal savijauta?
Ir pataisau truputi del tu para... liauku. Jos yra keturios pas zmogu. Taigi jei per operacija viena-tris netycia, nes jos labai mazytes, pasalina - buna problemu, bet po tam tikro laiko kitos pradeda dirbti 'za siebia i za togo parnia'. Visu ju nepasalina, nes tada zmogus neisgyventu del tam tikru organizmo nepasisavinimu ir neperdirbimu. Taigi bukite ramios, liko tos para...liaukos, kam viena, kam daugiau. Kai beda, padeti joms kalciu reikia, bet visa laika duodant organizmui dirbtini produkta - aptingsta ir tos, kurios liko, ir taip susidaro uzburtas ratas: neduodi papildomai kalcio - blogai, geri papildomai - tingi dirbti ir atrofuojasi savosios. Man buvo po operacijos labai didelis kalcio trukumas, net veidas tirpdavo, bet papildomai gerti leido tik 10 dienu, paskui liepe mazinti ir pakenteti. Dabar lyg ir neblogai. Bet pasiskaiciusi jusu patirties ir patarimu imsiuos putpeliu kiausiniu lukstu.
Ir toks klausimas: man po kiek laiko po operacijos pradejo visur trasketi sanariai, spranda tai net staigiau pasukti bijau - kaip jums, ar nera tokiu dalyku? Kas tai? Reikes su gydytojais tartis, bet taip nenoriu as ju. Kadangi man dabar skenavimas, tyrimai ir konsultacijos paskirta tik lapkricio men., esu nusiteikusi iki to laiko negalvoti apie liga. Dieve duok, kad taip iseitu.
Sekmes visoms, sveikime
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 10 liepos 2007 - 09:45