Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos VI

QUOTE(Dendriukė @ 2007 07 02, 23:52)
Sveikutės,
prisijungiu ir aš prie jūsų. Skydliaukės problemas man aptiko prieš maždaug tris metus. Gydytojai mini net kelis dalykus, tai: hipotireozė, tiroiditas, mazgas. Mazgą kaip ir daugeliui čia rašiusių stebėjo iki šiol, dabar, kai jau atsirado jų daugiau ir jie paaugo, rudeniop siūlo operuotis. Punkcija daryta maždaug prieš pora metų, tada sakė piktybiško nieko nerado, tačiau dabar mini, kad tas tyrimas tarsi lyg ir "ant ribos" buvo, berods, dėl ląstelių struktūros ar panašiai.

Žodžiu, pridaviau kraują, po savaitės einu echoskopuotis ir lauksiu šviežiausių rezultatų. Lankausi Kaune, KMUK.

Džiaugiuosi, kad dalinatės patirtimi.  4u.gif Iš jūsų sužinojau daug svarbių praktinių dalykų. Truputį neramu dėl operacijos ir ypač, kokie po jos bus tyrimų rezultatai. Na, bet kaip nors, su jūsų pagalba tikiuosi išgyventi.  smile.gif

sveikute! 4u.gif malonu, kad prisijungei. o klausyk, pas koki gydytoja lankaisi kmuk? gal ka gali rekomenduoti? nes rudeniop ir as ten vaziuosiu. ir kaip ten su eilemis, ar ilgai laukti reik kol ateina eile?
Papildyta:
QUOTE(ingutia.r @ 2007 07 07, 16:33)
sveikute!  4u.gif malonu, kad prisijungei. o klausyk, pas koki gydytoja lankaisi kmuk? gal ka gali rekomenduoti? nes rudeniop ir as ten vaziuosiu. ir kaip ten su eilemis, ar ilgai laukti reik kol ateina eile?

raimonda23, zinok ir man niezti kakla daznai, tik nesuprantu kodel g.gif
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti: ar tos, kurios turi mazgelius, jaucia skydliaukes padidejima? Apciopiant? As labai jauciu is desines puses toki padidejima...jis buna tai didesnis, tai sumazeja...Kai spadziu lengvai, tai toks ispudis,kad oro truksta g.gif Man punkcijos nedare, tik pora sykiu echoskopu ziurejo ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 07 07, 16:01)
Noreciau pasiteirauti: ar tos, kurios turi mazgelius, jaucia skydliaukes padidejima? Apciopiant? As labai jauciu is desines puses toki padidejima...jis buna tai didesnis, tai sumazeja...Kai spadziu lengvai, tai toks ispudis,kad oro truksta  g.gif Man punkcijos nedare, tik pora sykiu echoskopu ziurejo ir viskas.

As nejauciu (apsiciupinejau mirksiukas.gif ), bet kai spaudziu is virsaus biski sunkiau oras praeina - tarsi reikia daugiau ikvepti. Bet pas mane is isores matosi padidejimas...
O punkcijos pasiorasyk - nemalonus dalykas, bet ramiau pasidaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2007 07 07, 17:26)
As nejauciu (apsiciupinejau  mirksiukas.gif ), bet kai spaudziu is virsaus biski sunkiau oras praeina - tarsi reikia daugiau ikvepti. Bet pas mane is isores matosi padidejimas...
O punkcijos pasiorasyk - nemalonus dalykas, bet ramiau pasidaro  smile.gif

Och kaip nenoriu, bet teks eit ir pasiduot daktarams...nes tikrai jauciu ta padidejima verysad.gif
Atsakyti
Labutis,pirma syki rasau i si foruma,nors jau be skydliaukes gyvenu tris metus.Man 30metu,pries tris metus mane staigiai operavo,nes biopsijos metu rado 8metu augli,kuris jau buvo supiktybejes.Nuvaziavau i Vilniu ir nors dave pagal biopsijos stikliuku rezultatus 3metus gyvenimo,bet operuojant pavyko viska pasalinnti kiek imanoma,kas ten buvo pikta,nes vezys jau lindo man i gerkle verysad.gif Bet po to seke svitinimas radioaktyviuoju jodu ir po 5kartu piktosios lasteles is kaklo isnyko.Visam gyvenimui man paskirtas skydliaukes hormonu pakaitalas l-tiroksinas,jo geriu po 200mg kiekviena ryta ir toliau gyvenu.Po operacijos liko kaip komplikacija sunkaus laipsnio hipoterioze, ir sekimas kas puse metu onkologiniame ar jis neatsiras metastazes kituose organuose.Kiek man teko girdeti,kad skydliauke linkusi ataugineti,jei yra cia tokiu operuotu del vezio zmoniu,labai prasau papasakokite apie savo gyvenimo kokybe po operacijos,geriant tiroksina.Kas kiek laiko tikrina jums TTH?as vazineju pas Baranauska i Vilniu tikrintis,jis tiroksina skiria atsizvelgdamas i svori,jis man doze nustate 150mg dienai,jauciausi labai blogai,slinko plaukai,nagu ir dabar negaliu atsiauginti nes jie trupa,galvoje ir ausyse issivyste egzemos,atsirado kalciuo trukumas,nors jo geriu daug ir valgau visus produktus kur tik galima jo pasisemti.Panevezyje TTHpagal krauja rodo kad reikia hormono gerti daugiau,todel geriu po 200kas diena.Buvo paskyre po225,bet pradejo sirdis permusineti,todel savavaliskai ji susimazinau.jauciu visada dideli nuovargi,nebera atminties,pamirstu net kur einu ir ko...visa laika saltos galunes ir gausiai prakaituoju.Vaikstau sportuoti,nes po viso to eme stuburas trupeti,2stadijos osteochondroze ir isvarza,vaikstau sportuoti,nes kitaip jau nebejudeciau,bet dar gyvenu ir nemanau kad tie trys metai tik man buvo likimo "atmatuoti".Taigi ar yra mano likimo draugiu,kaip jus jauciates be skydliaukes,kaip nugaleti nuolatini nuovargi ir vel pasinerti i gyvenimo verpetus.Gal kuri nors yra gimdziusi vaikuti ir neturi skydliaukes.Dalinkites savo patirtimi,busiu labai dekinga. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2007 07 07, 14:01)
Noreciau pasiteirauti: ar tos, kurios turi mazgelius, jaucia skydliaukes padidejima? Apciopiant? As labai jauciu is desines puses toki padidejima...jis buna tai didesnis, tai sumazeja...Kai spadziu lengvai, tai toks ispudis,kad oro truksta  g.gif Man punkcijos nedare, tik pora sykiu echoskopu ziurejo ir viskas.

Na aš bent jau nieko nejaučiu. Turiu pora mezgelių, bet jų apčiuopti neina.
Atsakyti
QUOTE(Rubine @ 2007 07 07, 22:24)
Labutis,pirma syki rasau i si foruma,nors jau be skydliaukes gyvenu tris metus.

Labutis 4u.gif Su panašiom problemom mūsų čia daug. Visos šiek tiek skirtingos ir tuo pačiu panašios. Daug kam taip pat diagnozuota Ca. Aš taipogi turiu tokį pat rūpestį. Turėjau 2 jodo seansus. Rugsėjį vėl vyksiu. Man skydliaukę operavo 2 kartus. Pirmos operacijos metu išėmė tik auglį, o jau per antrają pašalino viską, nes rado piktų ląstelių. O ar atauga skydliaukė visiškai ją pašalinus, tikrai nežinau. Gal kuri mergina iš forumo daugiau parašys apie tai. Todėl turbūt ir tikrina kas pusmetį. Man taip pat šąla kojos ir vėl pradėjo permušinėti širdis, nors kurį laiko buvo aprimę. Nepakeliu karščio. Nuovargis tikrai jaučiasi. Auga svoris. Žodžiu, kaip ir daugeliui gyvenimo kokybė nėra pati tobuliausia. Bet būna ir blogiau.Tad Rubine, aukščiau nosį. Viskas susitvarkys. rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos, taigi visos mes tokios ir dalinamės patirtimi kiek ką sugebam,man irgi pašalinta skydliaukė ji buvo supiktybėjusi, bet užteko jodo 2 dozių, kuom ir džiaugiuosi, dabar tik stebėjimas ir tyrimų darymas. Šiaip Baranauskas visada mažesnę dozę skiria tiroksino, bet kiek žinau tai ji tikrai turėtų būti didesnė, nes kitaip skydliaukė atauga,aš tai tiroksino dozę pagal savo savijautą atsireguliuoju geriu po 125 kasdien ir visai neblogai jaučiuosi, kalcio irgi trūksta kai jau pradeda paraližuoti tai dozę padidinu, nes pašalintos per operaciją paraskydinės liaukos, labai geras receptas yra dienai susimalti kiaušinį vištos tai yra lukštą ir sumaišyti su medum tai dienos dozė kalcio žmogui tiesiog gali pamėginti blogiau tikrai nebus ir gali putpelių kiaušinius valgyti bet su visu lukštu nieko baisaus nėra valgyt galima .O visos kitos bėdos tai ka padarysi nes organo tai neturim, teks kažkaip prisiderinti.
Atsakyti
QUOTE(Masiukiene @ 2007 07 08, 08:53)
Sveikos, taigi visos mes tokios ir dalinamės patirtimi kiek ką sugebam,man irgi pašalinta skydliaukė ji buvo supiktybėjusi, bet užteko jodo 2 dozių, kuom ir džiaugiuosi, dabar tik stebėjimas ir tyrimų darymas. Šiaip Baranauskas visada mažesnę dozę skiria tiroksino, bet kiek žinau tai ji tikrai turėtų būti didesnė, nes  kitaip skydliaukė atauga,aš tai tiroksino dozę pagal savo savijautą atsireguliuoju geriu po 125 kasdien ir visai neblogai jaučiuosi, kalcio irgi trūksta kai jau pradeda paraližuoti tai dozę padidinu, nes pašalintos per operaciją paraskydinės liaukos, labai geras receptas yra dienai susimalti kiaušinį vištos tai yra lukštą ir sumaišyti su medum tai dienos dozė kalcio žmogui tiesiog gali pamėginti blogiau tikrai nebus ir gali putpelių kiaušinius valgyti bet su visu lukštu nieko baisaus nėra valgyt galima .O visos kitos bėdos tai ka padarysi nes organo tai neturim, teks kažkaip prisiderinti.

Sudomino tas kiaušinio lūkštas. Ar su kavos malimo mašinėle mali? ir su kiek medaus sumaišai? g.gif
Atsakyti
sveikutes, merginos ar niekas is jusu nebandet vartoti reductil mazint svoriui? kazin ar nieko blogo turint problemu su striuma ji vartoti, kiek domejausi nieko neraso tiksliai. gal kuri esta isbandziusi?
Atsakyti
Labas mergaites smile.gif .Klauset del eiliu Kauno klinikose, nu zinokit jos mane sokiravo blink.gif .Skambinausi po operacijos kad patekciau ( rekomendavo chirurgas po men. pasirodyti pas endokrinologa), o uzregistravo tik rugsejo 18 dienai. mastau dabar gal pas Kazanaviciu visgi del visa ko nueisiu, nes po op. tyrimai kraujo dar nedaryti.
Atsakyti
QUOTE(Silma @ 2007 07 03, 19:13)
Labutis visoms hi.gif  Naujokės, laikykitės ir viskas susiklostys gerai.

Dėkoju už palaikymą 4u.gif

QUOTE(ingutia.r @ 2007 07 07, 16:34)
sveikute!  4u.gif malonu, kad prisijungei. o klausyk, pas koki gydytoja lankaisi kmuk? gal ka gali rekomenduoti? nes rudeniop ir as ten vaziuosiu. ir kaip ten su eilemis, ar ilgai laukti reik kol ateina eile?

KMUK lankausi pas A. Rutkauskienę. Pas kitus gydytojus nebuvau. Na o pas šitą gydytoją iki tol vaikščiojau tik stebėjimui kas metus, tai nieko daugiau ir negaliu pasakyti. Dabar matysis, kai jau pradėjo kalbėti apie operaciją.
Na, o su eilėmis KMUK tai siaubas. Norėjau užsiregistruoti birželiui, tai man sakė skambinti vasario 1 d. Kadangi pamiršau ir paskambinau vasario 2 d., birželiui vietos jau nebebuvo g.gif. Taigi norėdama užsiregistruoti liepai, skambinau kovo 1 d. iš pat ryto. Šį kartą pavyko smile.gif Tai vat taip su tom eilėm. Na gal dar čia todėl, kad ši gydytoja dirba tik dvi dienas per savaitę, bet kadangi lankausi pas ją jau 3 metus, tai nenorėjau mėtytis, todėl laukiau.
QUOTE(Ikulia @ 2007 07 07, 17:01)

Aš tai nieko nejaučiu, kad ir kaip čiupinėčiau, tik gydytojai ten kažkaip apčiuopia. Tik va kartais jaučiasi toks gumulas gerklėje, gal nuo tų mazgelių? Nežinau, bet taip būna ne visada.
QUOTE(Rubine @ 2007 07 07, 21:24)
Labutis,pirma syki rasau i si foruma,nors jau be skydliaukes gyvenu tris metus.

Vajetus, tikrai nemažai prisikentėjai. console.gif Bet gerai, kad rašai. Žinosiu, ko gali tekti tikėtis. verysad.gif
Aš dabar liepos 12 d. einu echoskopijai ir kraujo tyrimo atsakymams, tad žinosiu jau naujausius rezultatus ir tolesnius sprendimus. scare.gif
Atsakyti