Įkraunama...
Įkraunama...

Gimimo laiką pasirinkau pats :)

Visada džiaugiausi, kad gimdyti turėsiu pavasarį. Nieko negali būti gražiau už atbundančią gamtą, skaidrų orą. Mano terminas – gegužės 6-oji. Likus mėnesiui iki gimdymo sužinau – mano mama išvažiuoja atostogauti į Turkiją ir grįš tik gegužės 5-ąją. Tiesiog taip susiklostė aplinkybės... Mama man sako, būk gera, kol negrįšiu – negimdyk blink.gif lotuliukas.gif Be viso to, su vyru dar turim prižiūrėti mano tėvų namą, gyvūnus, laistyti gėles, o kur dar mūsų katinas doh.gif Vienu žodžiu, malėmės nuo jų namų iki mūsų kaip pamišę, jau nebežinojau, kur palikau savo gimdymui sukrautus daiktus doh.gif . Likus savaitei iki nustatytos gimdymo datos man padarė vaisiaus tonų kardiogramą – nieko džiuginančio – vaisiaus tonai padidėję, sesutės išvada „gal vaisius užsismaugęs virkštele“ varė į neviltį cray.gif , patarė laukti, o pajutus mažiau judesiukų lėkti į ligoninę. Po poros dienų mane paguldė į GN patologinį skyrių. Su vyru pasiėmėm šeimyninę palatą ir laukėm, nes jau žinojau, kad viena iš GN nebegrįšiu. Gegužės 4-ąją Raubos verdiktas – vaisiaus toniukai vis dar padidėję, todėl gegužės 5-osios 6 valandą ryto liepė pasiruošti – kels į gimdymo skyrių ir gimdymą skatins prakerpant vaisiaus vandenmaišį. Ir apsidžiaugiau, ir nusiminiau – labai norėjau kuo greičiau pamatyti savo mažylį, tačiau visada galvojau, kad gimdamas žmogus pats turi pasirinkti laiką, o čia mano klecką krapštys prieš jo valią??? Ta mintis nedavė ramybės g.gif . Rauba sakė, galiu nusiteikti ir bandyti iki to laiko pradėti gimdyti pati – dar smagiai pasijuokėm, ar tai tikrai įmanoma??? Jaučiausi rami – su vyru ligoninėj turėjom TV, gimdymo išvakarėse pažiūrėjom Asteriksą ir Obeliksą, jokių sąrėmių, jokių gimdymo požymių nebuvo. Nuėjom miegoti – džiaugiausi dėl to, kad nereiks blaškytis, su daiktais lėkti į ligoninę – patologinis ir gimdymo skyriai visai šalia. Pirmą nakties pradėjau keistai jaustis – negi sąrėmiai??? blink.gif Pasidedu mobilųjį telefoną – pradedu skaičiuoti – kartojasi kas 5-10 min., blaškausi nuo WC iki lovos, vyras netiki, kad čia tikrieji sąrėmiai. Į galvą pradeda lįsti keistos mintys – vyrui sakau, kaip tau vardas „Trojus“? Normaliai, sako. Sakau, jei rytoj gims sūnus, gal taip ir pavadinkim mirksiukas.gif . Jis sutiko. Iš kur aš tą vardą sugalvojau, neturiu jokio supratimo schmoll.gif . Niekur jis man anksčiau užkliuvęs nebuvo. Ir tik po keletos dienų, kai pasižiūrėjom į vardyną, pamatėm, kad toks vardas iš tiesų yra ir reiškia „karys“.
Ketvirtą ryto skausmo tverti nebegaliu – žadinu vyrą, jis nueina „ieškoti pagalbos“. Iš gimdymo skyriaus ateina gydytoja Karpavičiūtė – verdiktas – gimdos kaklelis atsivėręs 3 сm, rinkis daiktus ir eik į gimdymo skyrių. Neapsakomas džiaugsmas mane apima – juk gimdymo veikla prasidėjo savaime, vadinasi mano mažas žmogus jau nusprendė gimti ir pats pasirinko gimimo laiką. Nemalonioji situacijos pusė – reikia žadinti Raubą, kad atvažiuotų ir kartu su manim gimdytų lotuliukas.gif . 5 ryto Rauba jau vietoje, aš gimdymo palatoje „gaudau narkozę“. Pradėjo švisti – pro palatos langą mačiau didelę gražią saulės apšviestą pušį – grožėjausi vaizdu, kažkaip nesuvokiau, kad jau netrukus gimdysiu, sąrėmių skausmą malšino epidūras. Netrukus prakirpo vandenmaišį, jokio diskomforto nejutau, tik kažkaip purtė šaltis – akušerė atnešė kaldrą, vėl gerai – guliu, snaudžiu, žiūriu į savo pušį lotuliukas.gif , šalia kompaniją palaiko vyras. Kaklelis atsidarinėjo vangiai – 9 ryto atsidarymas buvo 5 сm, todėl nuspręsta gimdymą skatinti. Vis klausomės vaisiaus toniukų – tas garsas mane ramino, o po to dar keletą dienų skambėjo ausyse. Kad man sąrėmiai jutau tik liesdama savo kietėjantį pilvą, girdėjau, kaip kitose palatose šaukė moterys, nesupratau, ko jos taip rėkia??? Didinant skatinamųjų dozę šį tą pradėjau jausti ir aš. 11 ryto kaklelis pilnai atsidaręs – aš pasiruošus gimdyti. Niekada negalvojau, kad gimdysiu su savo raudonom kojinėm lotuliukas.gif . Iš pradžių niekaip nesisekė stumti, akušerė visą laikė šaukė „kakok“, „kakok“ blush2.gif lotuliukas.gif . Tarp stūmimų vyro vis prašiau atsigerti. Tikrai negalvojau, kad jo buvimas šalia man taip padės. Gydytojo ir akušerės įkalbinėjimų teisingai stumti neklausiau, bet vyras mane kažkaip įtikino, liepė supykti ir stumti kaip priklauso. Jo vis klausinėjau, ar kas nors matosi – ir kai pasakė, kad jis mato mažylio galvytę, man pasidarė lengviau bigsmile.gif . Gimdydama galvojau, kad kitą kartą turbūt rinkčiausi cezarį, bet nerėkiau, nesikeikiau, nei gydytojo, nei savo vyro niekur nesiuntinėjau. Skaudėjo, bet tas skausmas buvo tikrai ištveriamas. Neapsidžiaugiau, kai pamačiau gydytojo rankose žirkles – man paaiškino, kad „teks šiek tiek prakirpti“. To šiokio tokio prakirpimo pasekmes jutau dvi savaites – vos galėjau sėdėti, stovėti, vaikščioti. Bet tada kerpant jokio skausmo nejutau. Ir štai po 15 minučių gimdymo – ant mano krūtinės padėjo mažą rėkiantį kleckiuką – berniukas. Vyro klausiau, ar tikrai? Negalėjau patikėti bigsmile.gif. Bučiavau mažylio galvytę, ašaros tvenkėsi akyse, vyras nukirpo virkštelę. Kaip išgimdžiau placentą nelabai teprisimenu, žiūrėjau į savo vaikelį ir negalėjau patikėti, kad TAI ĮVYKO. Akušerė paėmė mažylį suvystyti, vyras tuoj pat puolė skambinti tėvams, parašė SMS mano broliui, kuris tuomet keliavo po Indiją. Brolis iškart perskambino – aš guliu ant gimdymo stalo, Rauba siuva „karpinius“, o aš žliumbiu, žiūriu į savo sūnų ir dar su broliu mobiliaku šneku doh.gif lotuliukas.gif . Mama tuo metu jau sėdėjo lėktuve, skrendančiame į Vilnių. Džiaugiausi, kad mano sūnelis visą laiką po gimimo buvo šalia manęs. Po gero pusvalandžio akušerė davė leidimą bandyti maitinti mažylį. Atėjo pediatrė – įvertinimas 9-10 pagal Apgar. Dar kelios valandos ir mus pervežė į pogimdyminį skyrių. Nespėjau nė mirktelėti, mūsų lankyti atvažiavo mano mama keliauninkė. Visų akyse džiaugsmo ašaros. Nuo mamos dovanų gavau voką, „kai turėsi laiko paskaityk“. Dvi dienos praleistos ligoninėje buvo sunkios – mokėmės kaip elgtis su mažyliu, džiaugiausi šauniu personalu, kuris tikrai labai pagelbėjo ir davė daug naudingų patarimų. Pirmadienį mus išleido namo – vyras išvažiavo namo paimti daiktų, reikalingų grįžimui, aš likau viena su miegančiu leliuku, išsitraukiau mamos dovanotą voką ir radau jame štai ką:

Tu palauk, jis jau greitai ateis,
Dar minutė, sekundė trumpa,
Dar atodūsis ilgas, sunkus –
Nesvarbu, ar sūnus, ar dukra.

Jis jau skuba pasaulin, girdi?
Jis jau greitai, jau greitai pravirks,
Lauk..., o chalatai balti,
Jį pirmieji šioj žemėj sutiks.

Bet minutė pavirto diena,
Ir tas skausmas be galo aštrus
Nežinos tik sūnus niekada,
Koks tas kelias pasaulin sunkus.

Dar įkvėpk, ir nuščiuvo visi,
Ir tik kūną nutvilkė liepsna,
Paklausyk, paklausyk, ar girdi?
Savo sūnų geroji mama.

Tu girdi, tu šypsaisi, verki
Laimingiausia paliks ši diena
Ir į sūnų taip godžiai žvelgi
Panašus, panašus į tave.

Toks mažutis, mažutis žmogus
Su rankutėm, kojytėm... matai?
Išbučiuoji visus pirštukus
Gal po tūkstantį kartų tikrai.

Laimingiausia paliks ši diena
Jis užaugs – gražus ir stiprus,
Nežinos tik sūnus niekada,
Koks tas kelias pasaulin sunkus.

Iki šiol verkiu skaitydama šiuos žodžius, būtinai juos išsaugosiu savo sūnui Trojui.

Esu pati laimingiausia – viskas įvyko savo laiku – mano mažylis pats pasirinko gimimo laiką, iš kelionės spėjo grįžti mama, šalia buvo mylimas vyras, gimdymą priėmė tas gydytojas, kuriuo labiausiai pasitikėjau. Taip ir nesužinojau, ką reiškia pogimdyminė depresija, tfu, tfu, tfu tongue.gif . Dievinu savo sūnų, mažytį tobulą žmogeliuką ir tikrai žinau, kad norėsiu turėti daugiau vaikų thumbup.gif
Atsakyti
labai grazi istorija thumbup.gif
Atsakyti
Viskas labai puiku,bet jau vardas tai .... doh.gif ,nu dar tokio neteko girdeti... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlita3: 24 gegužės 2007 - 12:02
thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Tikrai uz sirdies griebia cry.gif
Sekmes, sveikatos jums visiems 4u.gif

Papildyta:

QUOTE(perlita3 @ 2007 05 24, 10:47)
Viskas labai puiku,bet jau vardas tai .... doh.gif ,nu dar tokio neteko girdeti... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Vardas gal musu ausiai neiprastas, bet manau, kad vaikiukas pateisins ji mirksiukas.gif
Atsakyti
Istorija grazi ir vardas, mano manymu, puikus berniukui 4u.gif saunuoliai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikinu tave ir mazyti Troju.
O mama tavo zinojo kas gims? Eilerastis nuostabus,apsiverkiau skaitydama.
Atsakyti
Ačiū už sveikinimus 4u.gif
QUOTE(diana_z @ 2007 05 24, 14:31)
Sveikinu tave ir mazyti Troju.
O mama tavo zinojo kas gims? Eilerastis nuostabus,apsiverkiau skaitydama.

Aha, žinojo smile.gif Echo darant tris kartus gydytojai buvo patvirtinę, kad turėsim berniuką thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(perlita3 @ 2007 05 24, 12:47)
Viskas labai puiku,bet jau vardas tai .... doh.gif ,nu dar tokio neteko girdeti... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Man ir pačiai neteko girdėti, neturiu supratimo, kaip man jis į galvą atėjo g.gif Daug žmonių, daug nuomonių mirksiukas.gif Tikiuosi, kad mano vaikiui tas vardas patiks tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Granteja: 24 gegužės 2007 - 14:17
thumbup.gif labai grazus eilerastukas asara isriedejo skaitant mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif labai graži istorija, net ašara išbėgo perskaičius eileraštuką. sveikinu thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai labai gražu. 4u.gif wub.gif
Nuostabus sūnelio vardas thumbup.gif
Atsakyti
kaip grazuuuuuuuu.... ax.gif
Atsakyti