IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


15 Puslapiai: < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Fondiu, Kaip ir ką gaminate?

remka
post 2004 11 26, 10:03
Paskelbta: #25


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2278
Prisijungė: 2003 10 07
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:sunus 2001 03

Apdovanojimų: 0


..........O as turiu Fundiu ,bet niekada nieko nedariau jame,is pradziu vyras liepe paimt ta puoda kiausiniams virt :lol: :D ,stovi naujas nenaudojamas,na nezinau,nu butu gal faina draugu rate kazka pasidaryt,bet taip ir nepasidarom-nors reikia gal kada ka pabandyt! ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lengvute
post 2004 11 30, 15:40
Paskelbta: #26


Super senbuvis
*******

Grupė: Užblokuotas
Žinutės: 4898
Prisijungė: 2003 06 17
Vieta: Lietuva


Apdovanojimų: 0


Irisų fondiu

1/2 stiklinės rafinuoto cukraus pudros, 1/2 stiklinės demeraros cukraus (kas tas tokio :blink:?) , 1/2 stiklinės kondencuoto pieno, 2 šaukšteliai kukurūzų krakmolo, stiklinė riebios grietinėlės, vienu ar kitu metų laiku gaunamų vaisių

1. Cukraus pudrą ir demeraros cukrų sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Ant šiltos viryklės palengva kaitinkite, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo viryklės. Truputį kondencuoto pieno išmaišykite su krakmolu, kol masė pasidarys vientisa.
2. Kukurūzų krakmolo tyrelę, grietinėlę ir likusį kondensuotą pieną supilkite į cukrų prikaistuvyje, kurį pastatykite ant viryklės ir laikykite tol, kol atsiras tąsūs gumulai. Ant šiltos viryklės maišykite, kol gumulai ištirps. Fondiu turėtų būti tamsios karamelės spalvos.
3. Mišinį perpilkite į fondiu indą. Kuo dažniau maišykite, kad neprisviltų. Ištirpintus irisus tuojau pat duokite į stalą su šviežiais ant iešmo suvertais vaisiais. Irisų fondiu galite patiekti ir dubenyje, padėtame ant padėklo su ant iešmo suvertais vaisiais.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
catina
post 2004 12 10, 12:54
Paskelbta: #27


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 263
Prisijungė: 2003 10 10

Pirmas vaikas:Dominykas 2002 03 09

Apdovanojimų: 0


QUOTE (spurgele @ 2004 11 25, 19:48)
sveikos, gal kas galite padeti :D ? susizavejau fondiu, bet nezinau koki pirkti :hm , nes parduotuvese labai jau nemazas pasirinkimas: ir rusiu ivairiu ir kainos labai skiriasi nuo 16 iki 450 Lt. nezinau kaip rinktis, kaip rasti ta gera fondiu inda :hm :rolleyes: , gal kas nors apie tai ismano, ar toki inda turite ir kokia jusu nuomone apie ji?

Mesa, zuvi riebaluose arba sultinyje galima virti beveik kiekviename fondiu puode, o surio fondiu skirti indai buna keramikiniai arba specialiai padengti is vidaus, kad suris nesviltu. Esu maciusi labai ploksciu fondiu indu, be dangtelio virshuj, shakutems sustatyti. Tokie tinka tik surio fondiu. Geriausia tureti universalu inda, kad tiktu ir tam ir tam.

Labai mazi indeliai naudojami tik desertiniams fondiu.

Be to svarbu, kad butu kuo daugiau shakuciu, nes jei kiekvienam valgytojui teks tik po viena shakute, tai ish bado numirsi, kol pasisotinsi. (Bent jau man - tai tikra kancia :angry: ). Surio fondiu uztenka ir po viena shakute - jis toks sotus, labai greitai ir patikimai skrandi "uzmurija"... :)

Na dar fondiu indai buna elektriniai arba shildomi sausu spiritu arba spec. zele. As naudoju toki tradicini, bet kartais pagalvoju, kad elektrinis fondiu turbut gana patogus. Nereikia rupintis turi dar zele ar jau pirkti reikia. Pastatei ant stalo ir verdi.

Net nebezinau i ka dar atsizvelgciau, pirkdama nauja fondiu puoda. Na nebent i dizaina. Dar zinoma grazu, kai drauge su fondiu puodu parsiduoda spalva ir forma priderinti indeliai padazams, specialios fondiu lekstutes ir t.t. Antra vertus gyvybishkai butini tie priedai nera. Graziai dekoruoti fondiu stala galima ir be ju...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
spurgele
post 2004 12 11, 09:16
Paskelbta: #28


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1096
Prisijungė: 2004 10 29
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Matas 2003 05 26
Antras vaikas:Miglė 2006 03 08
Trečias vaikas:Adomas 2009 09 22
Ketvirtas vaikas: pradedu labai abejoti

Apdovanojimų: 0


QUOTE(catina @ 2004 12 10, 12:55)
Mesa, zuvi riebaluose arba sultinyje galima virti beveik kiekviename fondiu puode, o surio fondiu skirti indai buna keramikiniai arba specialiai padengti is vidaus, kad suris nesviltu. Esu maciusi labai ploksciu fondiu indu, be dangtelio virshuj,  shakutems sustatyti. Tokie tinka tik surio fondiu. Geriausia tureti universalu inda, kad tiktu ir tam ir tam.

Labai mazi indeliai naudojami tik desertiniams fondiu.

Be to svarbu, kad butu kuo daugiau shakuciu, nes jei kiekvienam valgytojui teks tik po viena shakute, tai ish bado numirsi, kol pasisotinsi. (Bent jau man - tai tikra kancia :angry: ). Surio fondiu uztenka ir po viena shakute - jis toks sotus, labai greitai ir patikimai skrandi "uzmurija"...  :) 

Na dar fondiu indai buna elektriniai arba shildomi sausu spiritu arba spec. zele. As naudoju toki tradicini, bet kartais pagalvoju, kad elektrinis fondiu turbut gana patogus. Nereikia rupintis turi dar zele ar jau pirkti reikia. Pastatei ant stalo ir verdi.

Net nebezinau i ka dar atsizvelgciau, pirkdama nauja fondiu puoda. Na nebent i dizaina. Dar zinoma grazu, kai drauge su fondiu puodu parsiduoda spalva ir forma priderinti indeliai padazams, specialios fondiu lekstutes ir t.t. Antra vertus gyvybishkai butini tie priedai nera. Graziai dekoruoti fondiu stala galima ir be ju...
*



o kokia tavo nuomone apie spizinius fondiu? :hm jei pirkti universalu tai kaip zinoti kuris is ju universalus juk nebuna prie kainos parasyta :hm . gal cia ir kavailas klausimas, bet jis man iskilo :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Navi
post 2005 01 13, 16:52
Paskelbta: #29


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2160
Prisijungė: 2003 07 25
Vieta: prie kūdros

Pirmas vaikas:turiu
Antras vaikas:turiu

Apdovanojimų: 0


Sveikos virijeles :)

Turiu Fondiu ir nezinau, ka su juo daryti. Numanau, kad mesa kepti. Bet kaip ten ka ir kaip, su kuo??? :blink: :rolleyes:

Gal galit pasidalinti patarimais ir pasiulymais?..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Navi
post 2005 01 14, 09:34
Paskelbta: #30


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2160
Prisijungė: 2003 07 25
Vieta: prie kūdros

Pirmas vaikas:turiu
Antras vaikas:turiu

Apdovanojimų: 0


Uoj, atsiprasau, kazkaip nepastebejau sios temos... :(

Oooo, kiek receptuku! Reiks isbandyti :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vira
post 2005 04 13, 12:00
Paskelbta: #31


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 892
Prisijungė: 2004 09 22

Pirmas vaikas:Čiukas 2006
Antras vaikas:Burundukas 2010

Apdovanojimų: 0


Sveikos,prašau patarimo: nusipirkom fondiu ,pagal mane jis iš ketaus arba špižinis - juodas ir sunkus :) Pakol kas dariau tik su aliejumi - ir niekaip negaliu išlaikyti šilumos: užkaitinu ant viryklės,perkėliu ant stovo ir man po kokiu 15-20 min. aliejus atšala.O ir žele kažkaip labai greitai sudega... :unsure: Mes jos pridedam į tą "lėkštutę" apačioj,tai per vakarą gal 5-6 kartus pildėm :cry:
Kai valgėm fondiu restorane, tai per 2 val 1 kartą tik papildomai kažką uždegė(tada nepasidomėjau.gal tai buvo sausas spiritas? :hm )Antrą kartą bandėm su tom mažom žvakutėm - dar blogiau...Trečias kartas matyt bus su sausu spiritu..
Bet ar jums irgi taip greitai ta žele sudega ?Ir aliejuj po 20 min.jau niekas nebeverda?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
gikas1
post 2005 05 23, 15:34
Paskelbta: #32


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 35
Prisijungė: 2005 05 23

Pirmas vaikas:Leja
Antras vaikas:Nika

Apdovanojimų: 0


Sveiki,
Galiu pasiulyti savo receptuka, isgauta apdorojus keliolika tikru fondiu su suriu receptu. Man skanu, ypac saltais ziemos vakarais.
Zodziu taip: vietoje to, kad naudoti specialius irankius, indus, surius, jums reikes:

indelio cenachams, mazo trikojelio, po kuriuo reikia deti zvakute (butna tokios, dideles tabletes formos):) (bent jau as nusispirkau toki Rimi uz 12 litu, originale skirtas sviestui pasildyti metalinis rinkinukas, bet naudoju tik trikojeli) ir paprastos sakutes:))

Sutarkuoti lietuviska Zementalio suri (puikus pakaitalas Emmenthal suriui) ir tiek pat Rokiskio surio (tinka pakeisti Gruiyere - kurgi jo lietuvoje gausi?), apiberti suri dviem valg. saukstais krakmolo ir ismaisyti.

I cenachini indeli ipilti balto vyno - mazdaug iki puses, paskui vysniu trauktines arba likerio (buna toks pigus estiskas mazais buteliukais - jis puikiai pakeicia sveicariska cherry brandy) - jo reikia nedaug, 10-20 proc. vyno kiekio. Paskui ideti dvi (ar daugiau, kas kaip megsta) skilteles cesnako (bent as jas pries tai sutrinu peilio gelezte ir dar pasmulkinu), itarkuoti siek tiek muskato riesuto, ideti druskos, kas nori - ir siek tiek maltu pipiru. Visa sita indelio turini reikia ikaitinti iki virimo ant virykles. Tai sudetingiausia proceso dalis, nes moliniai cenachu indeliai turi bjauria savybe kaitinami is apacios trukti. Sito galima isvengti, pries tai kelias minutes pakaitinus indeli mikrobangeje - tada skystis susyla, indelis irgi, ir jau ramiau galima deti ant virykles). Kol viskas uzvirs, reikia pasiruosti valgymo procesui - udegti zvakute po trikojeliu, papjaustyti prancuzisko batono (nerekomenduoju pjauti labai mazais gabaleliais, nes imerkus i puodyne, jis ten ir pasimes:) Bent jau as tai tiesiog sakute is puodo tepu suri ant batono. Taip patogiau).
Taipgi, uzvirus, greitai perkelti indeli ant trikojelio, ir maisant po truputi sudeti tarkuota suri. Krakmolas neleidzia suriui susokti i viena gabala. Berti reikia atsargiai ir ne per daug. Cia jau patirties dalykas. Jeigu bus per tirsta, gali imti svilti, o jeigu bus per skysta - nepagausite surio. Kai tik suris issilydys, galima valdyti.
Stai ir viskas. Indelis kaitinamas ant virykles del to, kad zvakes liepsna per silpna, kad uzvirintu skysti, bet temperaturos palaikymui to uztenka.
Sekmes bandant.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Kozete
post 2005 06 15, 12:09
Paskelbta: #33


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3327
Prisijungė: 2005 02 05
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


Čia tai bent išradingumas, įsivaizduoju kokie tavo visi kiti patiekalai. :super

Reikės išbandyti. liuks, fantastika!!! :sutinku
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
lelius
post 2005 12 18, 15:26
Paskelbta: #34


Naujokas
*

Grupė: Naujokai
Žinutės: 5
Prisijungė: 2005 12 07

Pirmas vaikas:Adomas 2005.06.10

Apdovanojimų: 0


Merginos padekite,gavau fondue puodus,na visa ta rinkini.Ka galima pasidaryti,kaip daryti.Gal kas turi puikiu minciu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
karietaite
post 2005 12 18, 15:41
Paskelbta: #35


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 273
Prisijungė: 2005 02 04
Vieta: nyc


Apdovanojimų: 0


Galima daryti sokolado fondiu arba maisytu suriu su vynais fondiu. Niam kaip skanu :4u:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Atėnė
post 2006 01 19, 12:29
Paskelbta: #36


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1165
Prisijungė: 2004 03 09
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:dar negaliu patikėti
Antras vaikas:vėl negaliu patikėti

Apdovanojimų: 0


Klausykite mergaitės, kaip užkurti tą velnio fondiu? Čia jūs apie tas tabletes kalbate, aš jų irgi mačiau pirkti, bet jaučiu man jos netinka. Mano fondiu apačioje yra toks jau gatavas metalinis indas, jame kempinėlė ir grotelės. Pagal viską spendžiant ten turi būti pilamas degus skysti. Ar turite kas nors panašų?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

15 Puslapiai: < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 07 26, 15:10

Atsakomybės apribojimas