Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pozos

QUOTE(Wildsoul @ 2011 06 06, 14:42)
Sveikos nestukes,
Ziurinejant literatura ne karta aptikau, kad gulint ne visada yra geriausia poza gimdymo metu. Zinau, kad ir keliose temose SM aptikus buvau, kad gimde stovint ar atsiremus i kede. Gal galima daugiau pasidalinti patirtim sia tema.
Aciu 4u.gif

Reiketu dometis ligonineje, kurioje planuoji gimdyti. Pvz. KMUK gimdyklu lovos transformuojasi i "tupimas" ar sedimas, jei tau taip patogiau. Gal ten nelabai kam sauna i galva pasinaudoti, bet atradus palanku gydytoja/ akusere, viskas imanoma. Mano atveju leido gimdyti kaip tik noriu. Pastebejau, kad per saremi vis atsitupiant, zymiai trumpesni saremiai buvo ir skausmas mazesnis nei gulint. Bet ivairios pozos imanomos tik gimdant be nuskausminimo, nes nuo vaistu gali sutrikti koordinacija ir tuomet saugiau guleti.
Atsakyti
Pagal mane atsitubus ar ant keturiu klupant yra geriausias budas gimdyt, nes gi gravitacija traukia zemyn, tau padeda stumti. As gimdziau vandeny ir keturiomis, tai pakankamai greitai viskas ivyko. Kadangi norejau gimdymo baseino, tai ieskojom ligoninens su juo, nebuvo. Akusere pasiule akuseryciu vadovaujama klinika, turbut kazkas panasaus i tas kur pries tai kazkuri mama minejo. Bet ji buvo per toli nuo ligonines. Musu namai buvo arciau ir del to gimdziau namie. Nesigailiu, nes akuseryte daug padejo, vyras padejo ir namu atmosfera padejo. Po gimdymo tiesiai i SAVO lova, vyras atnese pavalgyti, pasaka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AgnessBelle: 11 birželio 2011 - 23:45
Sveikos,
as savo mergyte pagimdziau guledama ant sono.
Is pradziu bandziau ant nugaros kokius tris stumimus, gyd. pamate, kad niekas nejuda, patare pabandyt ant sono, tada dar trys stumimai ir mazyle jau pas mane biggrin.gif bet as gimdziau airijoje.
Atsakyti
draugė pasidalino facebooke smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dduusskkee @ 2011 08 04, 19:06)
Sveikos,
as savo mergyte pagimdziau guledama ant sono.
Is pradziu bandziau ant nugaros kokius tris stumimus, gyd. pamate, kad niekas nejuda, patare pabandyt ant sono, tada dar trys stumimai ir mazyle jau pas mane  biggrin.gif bet as gimdziau airijoje.

as ant sono taip pat gimdziau, nepatikesit kur - ogi Antakalnio klinikose hihihi.gif
ir niekas manes neuzgauliojo ir ant nugaros neverte, gydytojui ir akuserei buvo patogu... Bet tai vis tiek neisgelbejo manes nuo efiziotomijos
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke* @ 2012 05 05, 15:18)
Nu, jo perspektyvos pagimdyti kaip tau patogiau, jauciu, jau nebera arba GN teks koliotis

nepasikoliosi... blush2.gif vis tiek ant stalo palaipins, jei Vilniuje gimdysit... Galima tik paprasyt kuo auksciau pakelti jos atlosa, tai gausis beveik sedima poza smile.gif nors as tai izuliai pasakiau, kad man surakino nugara ir negaliu pasiversti, tai gydytojai maloniai leido likti ant sono, bet speju tik del to, kad visas gimdymas su atvaziavimu truko vos 9 minutes ir nespejo jie man nieko papriestaraut lotuliukas.gif

As tai butent del laisvo gimdymo pozos pasirinkimo bandysiu suspet vaziuoti i Kauno Krikscioniskuosius gimdymo namus (su antru nespejau doh.gif ), ten daugiau maziau galima bandyt rinktis poza..
Jie turi ir gimdymo kedute, nors akyse jos nemaciau, bet man sake ginekologe Banga, pas kuria lankausi nestumo prieziuros.. Zinau atveju, kai ten leido pagimdyti ir klupint, ir stovint isiremus...

Nu bet ot problema, klausykit... verysad.gif net sito pasirinkt neleidziama..
Atsakyti
Gimdziau UK ,ten galima paciai pasirinkti kokia poza tu nori gimdyti 4u.gif , as kai pradejau stumti -man patogiausiai pasirode priklaupus ant abieju keliu ir siek tiek pritupus 4u.gif
Atsakyti
KKGN, ypač pas Bangą, tikrai galima gimdyti taip, kaip patogu mirksiukas.gif Net speciali kėdutė gimdymui yra bigsmile.gif
Atsakyti
Gimdziau UK,pirma karta beveik sedint smile.gif o antra karta ant sono pusiau sedomis smile.gif
Atsakyti
skaitau ir neatsistebiu, iki kokio absurdo esame prieje - isivaizduokit - visos turime tartis, kur mums bus leista gimdyti "bent kiek naturaliai", ar galesime "gimdyti taip, kaip kunas pageidaus...". Mus vercia gimdyti taip, kaip yra sunkiausia... Del ko? Del dalyko kuris yra perdetai egoistiskas palyginti su moters skausmu - del gydytoju patogumo... Mano mama visus tris mus pagimde paguldyta ant stalo, aimanose ir didziuliame skausme. Ir kodel? Todel, kad jai niekas neleido daryti to, ka jai kunas liepe - stotis, vaikscioti, ropoti, tuptis... Jos kanciu man neteko patirti, nes turejau absoliucia laisve. Kaip gera per saremius tuptis, o artejant ju pabaigai - ropoti ar riestis it katei, kaip gera stangu metu tupeti. Gimdydama negalejau net pagalvoti, kaip reiketu tai daryti gulint. Gimdziau pirmaji vaikuti, o gimdymas truko neilgai, skaudejo tiek, kad net jutsu plysimo skausma, kuris man buvo nemaloniausias... O kaip skauda moterims, jei joms plysimo skausmas buna net nejuntamas salia visu kitu skausmu???
Nenoriu net isivaizduoti, kiek tai pailgina gimdyma ir didina skausma... O gydytojai tada sako - va, vaikutis nelenda, davai skatinamuju? O nuo tu visu vaistu ir uzsiveda virtine komplikaciju, nes jau buna isikista i naturalu gamtos vyksma... nors to mereikia...
Esu nuosirdziai labai labai laiminga, kad galejau kunui duoti laisve ir uz visas visas moteris, kurioms arteja gimdymas meldziu Dievo suteikti galimybe patirti ta laisve.. Gimdymas tampa ne kosmaras, o svente - kunas tarsi atlieka toki sudetinga, bet begalo grazu muzikini kurini...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikityta: 01 liepos 2012 - 12:12
Aš irgi abi gimdžiau ant kėdutės ir tik taip tenorėčiau gimdyti visus kitus vaikus smile.gif Sunkiausia gimdymo dalis man būna iškęsti sąrėmius, kol visiškai atsidarys gimda. O paskui jau vienas malonumas, kai jau leidžia sėst ant kėdutės - viens du postūmiai ir laikai leliuką smile.gif Net baisu įsivaizduot, kad kas lieptų gimdyt gulint, nors draugės sako, kad ir taip visai nieko... Bet juk patys medikai paskaitėlėse aiškina, kokia svarbi žemės trauka, kokia nepalanki poza yra gulėjimas, o paskui atvažiuoji gimdyt - bac ir iškart guldo...
Atsakyti
per vieną radijo laidą KMUK akušerijos skyriaus vedėjas, neiškentęs argumentų dėl GN pozų varžymo, viešai per nacionalinę radiją pareiškė maždaug taip: visos gimdyvės, atvykit pas mus ir gimdykit kokia tik norit poza thumbup.gif nežinau, kiek jie laikysis duoto žodžio, bet tai bent šiokia tokia nauda iš daugybės ginčų dėl gimdymo namie biggrin.gif gal ir neįteisins gimdymų namie, bet, tikiuosi, bus spyris pasitempti ligoninėse.
Atsakyti