Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymo pozos

Gimdžiau jau tris syk, ir nė karto nė nebuvo užuominų, kad galima gimdyt kitaip. Man net gimdymo veikla stodavo (vis ant šono liepdavo pasisukt, kad atsinaujintu), bet kad galiu ir likt ant šono nesiūlė. Nemanau kad čia nuo gimdyvės priklauso. Mūsų gydytojai baisūs konservatoriai.
Atsakyti
Gimdžiau Mažylyje su superine akušere, kuri leido išbandyt įvairias pozas, nes nelabai reikalai judėjo atsigulus, atsistojus ir įsirėmus alkūnėmis į stalą buvo pati veiksmingiausia, aišku pats finišas buvo vėlgi atsigulus, bet ten mano pastangų praktiškai jau ir nereikėjo.
Atsakyti
Abudu kartus gimdydama per sąrėmius prie lovos klūpėjau, akušerė po kelieniais pagalvę buvo pakišusi, stūmimas vyko gulint ant nugaros. Gimdžiau KMUK.
Atsakyti
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 11:30)
Aš gimdžiau AK, tad apie jokias pozas nieks ir pagalvoti neleido  lotuliukas.gif  Gulėjau ant nugaros ir per sąrėmius ir per patį gimdymą, net ant šono neleido pasiversti  doh.gif

drinks_cheers.gif Man VGN leido ant sono paguleti paskutinemis minutemis pries gimdant, po to liepe ant nugaros gultis, nors jauciu butu man kur kas geriau ant sono... dry.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 09, 23:06)
o kaip stumei? Nes čia daugiausia apie stumimą kalba smile.gif

man kauno kgn klausė tonus sedint ant kamuolio biggrin.gif gulėjau tik du kartus gimdymo pradžioje kai tikrino kaklelį

Tai kad neturėjau šitos laimės (operacija pasibaigė), užtat man ir įdomu, kaip ten verčia gimdyti nenorima poza.
O man ant kamuolio buvo žiauriai nesmagu, jau geriau gulėti, o idealiausia - stovėti palinkus, atsirėmus į palangę, kakta liečiantis prie vėsių baltų pytelių ar lango paviršiaus.

Straipsnis apie VGN - ypač įdomus skyrelis "Pageidavimų įvairovė". Aišku, pagražinta kaip reikiant smile.gif , bet vis dėlto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandorita: 18 rugpjūčio 2010 - 08:41
As taip pat bandziau is pradziu ant kedutes , vyras prilaike, bet po keliu stumimu, gydtoja pasake, kad kazkaip ne taip statosi galvute, perejom ant stalo, ten pusiau sededama pagimdziai. Buvo dideli plysimai kazkur viduj, siek tiek ir kirpo, gydytoja sake, didele galvute dukrytes biggrin.gif O siaip manau viskas del mano baimes, nezinau net is kur bet stumiant atsigulus atsirado tokia baisi baime, bandziau iveikti ir mintis buvo viena greiciau pagimdyti...
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 17, 07:58)
o aš pvz neišsivaizduoj uiš kur rast jėgų ir sveikatos ištupėt ant kojų.. jei veiksmo viduty aš jau užmigdavau sekundei kitai...  g.gif

Kad kazkaip nzn, tuo metu veiksmai visi labai pasikeite-cia bilenkiek laiko kamavaus su saremiais, ir stai pagaliau kazkas realaus vyksta. Tai kaip tik jegu atsirado. O fiziskai MB darbavosi, mane laikydamas. O as tokia visai nemenka doh.gif lotuliukas.gif Siaip, kai akusere pasiule lipt is lovos lauk ir tuptis, lyg juokais lyg rimtai mestelejau uzuomena, kad Lietuvoj moterys siaip atsigule gimdo doh.gif lotuliukas.gif gerai, kad labai maloni buvo, syptelejo ir pasake, kad gulom stumdama visa suplysciau nuo..iki... (sunkiai tas kaklelis mano atsidarinejo). Siaip dziaugiuosi, jutau visas stangas, stumiau labai efektyviai (labai panasus jausmas ir veiksmas kakojant blush2.gif ) ir skausmo nepamenu-turbut ne tai berupejo, o gal tiesiog sekmingai pavyko isnaudot stangas ir skausmo nebeliko g.gif Bet va saremiu metu, ypac i pabaiga, labai norejau riestis i kamuoliuka ir gulet. Bet nieks neleido doh.gif Buvau ziauriai pavargus, atrode-tik leiskit man issidrebt ant lovikes. Tai ne, liepe isiremus i lovugali klupot. Dabar suprantu kad taip isistate galvyte teisingai ir del keiciamos padeties tvarkingai veresi kaklelis, kuris taip sunkiai isibegejo. Jei ne nepakartojama akusere, mano gimdymo istorija butu buvusi visai kitokia. Jei kada teks gimdyt antra syki, rasysiu gimdymo 'rasineli', kad akusere bent per ta popieriaus lapeli galetu suprast, kas man labiausiai tiko pirmo gimdymo metu.
Atsakyti
Labai su pozom neisisvajokit... Gimdymo poza yra ta, kuri buna stumiant vaikeli, o ne saremiaujant. Kai buvau paskaitoj, kuria vede VGN akusere, sake, jog pas juos, manau ir antakalny, o tuo labiau mazesniu miestu gimdyklose, gimdymo poza galima tik viena - horizontali, gulint ant nugaros. Ji neva pati saugiausia akuseriui dirbti savo darba.
Atsakyti
as gimdziau kauno krikscioniskuose, teko stumti net DVI valandas unsure.gif doh.gif ir leido visaip- ir sedom ant specialios kedutes, ir uz pazastu vyras laike...gimdymas buvo toks ilgas, skausmingas , kad dvi valandas dar stumti jau beveik nebeturejau jegu, tad pries pat gala atsiguliau i lova, taip ir gime musu dukryte. Bet tikrai, gydytoja (beje, ne Banga netgi smile.gif visaip mane stengesi "patupdyti", kad tik greiciau ir lengviau vaikelis slystu gimdymo takais, deja, vis tiek uztruko...

sikart vel bandysiu visais budais- ieskosiu tinkamiausio. 4u.gif
Atsakyti
o as kazkaip neisivaizduoju kaip kitaip buciau pagimdzius(isstumus),jei ne i tuos lovos metalus isikibus..gerai kad tvirti,nes mb megztinis tai neatlaike lotuliukas.gif
Atsakyti
Gimdžiau pas Bangą KKGN, stūmiau ant gimdymo kėdutės, po to pasikabinus visa ant vyro(jis už pažastų laikė, o aš dar kojas prisitraukiau sulenktas, nes kitaip nebuvo jėgos stumt, žodžiu, davėm vaizdų ten truputį blush2.gif biggrin.gif ), galiausiai ant stalo, bet sėdėdama, kojom įsispyrus į atramas(vyras ir dar kažkas laikė iš nugaros). Neįsivaizduoju kaip reiktų stumti gulint ant nugaros blink.gif Nu ten jėgos vis tiek reikia g.gif
Šiaip gal ir ant kėdutės būčiau norėjus toliau stumt, bet dabar kai pagalvoju - plyšau keliose vietose ir nukraujavau labai, tai gal ir gerai, kad tuo metu jau ant stalo buvau, nes kol sustabdė kraujavimą, hemoglobinas iki 66 nurito blink.gif
Atsakyti
Aš antrą vaiką gimdžiau tupėdama-gėris ir tiek,juolab kad gulėdama kažin ar būčiau sugebėjus pagimdyti..Palyginti horizontalaus ir vertikalaus gimdymo negaliu,nes pirmas gimdymas baigėsi cp.Nors..jei kas būtų leidę elgtis taip,kaip noriu(gulinėti ,tupinėti per sąrėmius) turbūt ir pirmą kartą būčiau pagimdžius pati.Todėl jei jau kyla apie tokį gimdymą(vertikalų) minčių,būtinai pasidomėkit apie galimybės gimdyti taip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 06 birželio 2011 - 14:49