Gimdžiau jau tris syk, ir nė karto nė nebuvo užuominų, kad galima gimdyt kitaip. Man net gimdymo veikla stodavo (vis ant šono liepdavo pasisukt, kad atsinaujintu), bet kad galiu ir likt ant šono nesiūlė. Nemanau kad čia nuo gimdyvės priklauso. Mūsų gydytojai baisūs konservatoriai.
Abudu kartus gimdydama per sąrėmius prie lovos klūpėjau, akušerė po kelieniais pagalvę buvo pakišusi, stūmimas vyko gulint ant nugaros. Gimdžiau KMUK.
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 11:30)
Aš gimdžiau AK, tad apie jokias pozas nieks ir pagalvoti neleido
Gulėjau ant nugaros ir per sąrėmius ir per patį gimdymą, net ant šono neleido pasiversti 

QUOTE(Natuke @ 2010 07 09, 23:06)
o kaip stumei? Nes čia daugiausia apie stumimą kalba 
man kauno kgn klausė tonus sedint ant kamuolio
gulėjau tik du kartus gimdymo pradžioje kai tikrino kaklelį

man kauno kgn klausė tonus sedint ant kamuolio

Tai kad neturėjau šitos laimės (operacija pasibaigė), užtat man ir įdomu, kaip ten verčia gimdyti nenorima poza.
O man ant kamuolio buvo žiauriai nesmagu, jau geriau gulėti, o idealiausia - stovėti palinkus, atsirėmus į palangę, kakta liečiantis prie vėsių baltų pytelių ar lango paviršiaus.
Straipsnis apie VGN - ypač įdomus skyrelis "Pageidavimų įvairovė". Aišku, pagražinta kaip reikiant

As taip pat bandziau is pradziu ant kedutes , vyras prilaike, bet po keliu stumimu, gydtoja pasake, kad kazkaip ne taip statosi galvute, perejom ant stalo, ten pusiau sededama pagimdziai. Buvo dideli plysimai kazkur viduj, siek tiek ir kirpo, gydytoja sake, didele galvute dukrytes
O siaip manau viskas del mano baimes, nezinau net is kur bet stumiant atsigulus atsirado tokia baisi baime, bandziau iveikti ir mintis buvo viena greiciau pagimdyti...

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 02 17, 07:58)
o aš pvz neišsivaizduoj uiš kur rast jėgų ir sveikatos ištupėt ant kojų.. jei veiksmo viduty aš jau užmigdavau sekundei kitai... 

Kad kazkaip nzn, tuo metu veiksmai visi labai pasikeite-cia bilenkiek laiko kamavaus su saremiais, ir stai pagaliau kazkas realaus vyksta. Tai kaip tik jegu atsirado. O fiziskai MB darbavosi, mane laikydamas. O as tokia visai nemenka

Labai su pozom neisisvajokit... Gimdymo poza yra ta, kuri buna stumiant vaikeli, o ne saremiaujant. Kai buvau paskaitoj, kuria vede VGN akusere, sake, jog pas juos, manau ir antakalny, o tuo labiau mazesniu miestu gimdyklose, gimdymo poza galima tik viena - horizontali, gulint ant nugaros. Ji neva pati saugiausia akuseriui dirbti savo darba.
as gimdziau kauno krikscioniskuose, teko stumti net DVI valandas
ir leido visaip- ir sedom ant specialios kedutes, ir uz pazastu vyras laike...gimdymas buvo toks ilgas, skausmingas , kad dvi valandas dar stumti jau beveik nebeturejau jegu, tad pries pat gala atsiguliau i lova, taip ir gime musu dukryte. Bet tikrai, gydytoja (beje, ne Banga netgi
visaip mane stengesi "patupdyti", kad tik greiciau ir lengviau vaikelis slystu gimdymo takais, deja, vis tiek uztruko...
sikart vel bandysiu visais budais- ieskosiu tinkamiausio.

sikart vel bandysiu visais budais- ieskosiu tinkamiausio.

Gimdžiau pas Bangą KKGN, stūmiau ant gimdymo kėdutės, po to pasikabinus visa ant vyro(jis už pažastų laikė, o aš dar kojas prisitraukiau sulenktas, nes kitaip nebuvo jėgos stumt, žodžiu, davėm vaizdų ten truputį
), galiausiai ant stalo, bet sėdėdama, kojom įsispyrus į atramas(vyras ir dar kažkas laikė iš nugaros). Neįsivaizduoju kaip reiktų stumti gulint ant nugaros
Nu ten jėgos vis tiek reikia
Šiaip gal ir ant kėdutės būčiau norėjus toliau stumt, bet dabar kai pagalvoju - plyšau keliose vietose ir nukraujavau labai, tai gal ir gerai, kad tuo metu jau ant stalo buvau, nes kol sustabdė kraujavimą, hemoglobinas iki 66 nurito

Šiaip gal ir ant kėdutės būčiau norėjus toliau stumt, bet dabar kai pagalvoju - plyšau keliose vietose ir nukraujavau labai, tai gal ir gerai, kad tuo metu jau ant stalo buvau, nes kol sustabdė kraujavimą, hemoglobinas iki 66 nurito

Aš antrą vaiką gimdžiau tupėdama-gėris ir tiek,juolab kad gulėdama kažin ar būčiau sugebėjus pagimdyti..Palyginti horizontalaus ir vertikalaus gimdymo negaliu,nes pirmas gimdymas baigėsi cp.Nors..jei kas būtų leidę elgtis taip,kaip noriu(gulinėti ,tupinėti per sąrėmius) turbūt ir pirmą kartą būčiau pagimdžius pati.Todėl jei jau kyla apie tokį gimdymą(vertikalų) minčių,būtinai pasidomėkit apie galimybės gimdyti taip