QUOTE(Melodijus @ 2011 10 10, 21:47)
Jaučiu ir man reikia čia trigrašį įkišti

prieblandos atveju matosi, kad žmonės sau virtuvę gaminosi (vokiškas (įtariu) stalviršis, mediniai ir blizgaus MDF fasadai)... Kai naudojamos geros medžiagos, kokybišką gaminį pagaminti nesudėtinga. Prie geros furnitūros visada pridedami brėžiniai arba instrukcijas galima rasti gamintojų web puslapiuose. Tik gaminant reikės kantrybės, kruopštumo, o kai kuriais atvejais ir atkaklumo.
Virtuvė yra korpusinis baldas, tačiau, jei kalbame apie spintą, kuri yra pilno aukščio ir vienas jos šonas yra matomas? Kaip apskaičiuoti, kad tas plokštės šonas trimis kraštinėmis liestųsi prie grindų, sienos ir lubų?
Mano patarimas toks: jei esate pakankamai nagingi, tai gaminkite patys. Bet jei pasiruošite detales ir palūšite montavimo viduryje, tada joks baldininkas nesutiks jums padėti (arba rezultate vistiek brangiai gausis).
P.S. Kita vertus, mes esam čia, kad patartume
Aha, teisingai matot, medžiagas rinkomės kokybiškas, nes kokybės ir norėjom. Tiesa, ten ne šiaip balta blizgi plokštė, o dažyta.
Kantrybės, kruopštumo ir viso ko, be abejo, reikia. Kaip ir dirbant daugelį darbų GERAI.
Dėl tos trijų kraštinių plokštės apskaičiavimo: kaip jūs tą darot? Mano vyras išsipjauna plokštę, o jei ką, visada yra freza, su kuria nuzulina nelygų kampą. Būtent tas virtuvinio kampas yra prie kreivokos sienos, tai gerokai jis pavargo, kol padarė viską idealiai. Bet padarė. Finansiškai nuostolio nebuvo jokio, tik laiko reikėjo.
Svarbiausia buvo freza. Gaila, kad maniškis akumaliatorinį atsuktuvą tik neseniai nusipirko, virtuvinio surinkimas būtų įvykęs kur kas greičiau