Įkraunama...
Įkraunama...

Projektuojamės, gaminamės baldus patys

QUOTE(prieblanda @ 2011 10 10, 18:54)

O kas per įmantrūs dalykėliai?  g.gif

Na čia man jie įmantrūs, baldininkam manau tai elementaru blush2.gif Tiesiog mano virtuvėlė sename daugiabutyje todėl labai maža. Aš nedėjau palangės - vietoj jos tesis stalviršis, jis bus platesnis ir bus naudojamas kaip stalas. Kitoje pusėje nei viryklė ir visos pagrindinės spintelės bus šaldytumas prie lango. Tačiau šaldytuvas platesnis už langą. Niekaip nesugalvoju kaip padaryti gražiai stalviršį - palangę ir tame kampe pastatyt šaldytuvą. Jei šiek tiek atitraukus nuo lango šaldytuvą tai tada už jo stalviršio pločio ir kiek leidžia siena norėtūsi lentynu, tačiau ar prie jų prieisiu per platų šaldytuvą - na ka su erdve už jo daryt nesugalvoju. Nežinau ar aiškiai parašiau doh.gif
Atsakyti
Jaučiu ir man reikia čia trigrašį įkišti smile.gif prieblandos atveju matosi, kad žmonės sau virtuvę gaminosi (vokiškas (įtariu) stalviršis, mediniai ir blizgaus MDF fasadai)... Kai naudojamos geros medžiagos, kokybišką gaminį pagaminti nesudėtinga. Prie geros furnitūros visada pridedami brėžiniai arba instrukcijas galima rasti gamintojų web puslapiuose. Tik gaminant reikės kantrybės, kruopštumo, o kai kuriais atvejais ir atkaklumo.
Virtuvė yra korpusinis baldas, tačiau, jei kalbame apie spintą, kuri yra pilno aukščio ir vienas jos šonas yra matomas? Kaip apskaičiuoti, kad tas plokštės šonas trimis kraštinėmis liestųsi prie grindų, sienos ir lubų?
Mano patarimas toks: jei esate pakankamai nagingi, tai gaminkite patys. Bet jei pasiruošite detales ir palūšite montavimo viduryje, tada joks baldininkas nesutiks jums padėti (arba rezultate vistiek brangiai gausis).
P.S. Kita vertus, mes esam čia, kad patartume wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Melodijus @ 2011 10 10, 21:47)
Jaučiu ir man reikia čia trigrašį įkišti smile.gif prieblandos atveju matosi, kad žmonės sau virtuvę gaminosi (vokiškas (įtariu) stalviršis, mediniai ir blizgaus MDF fasadai)... Kai naudojamos geros medžiagos, kokybišką gaminį pagaminti nesudėtinga. Prie geros furnitūros visada pridedami brėžiniai arba instrukcijas galima rasti gamintojų web puslapiuose. Tik gaminant reikės kantrybės, kruopštumo, o kai kuriais atvejais ir atkaklumo.
Virtuvė yra korpusinis baldas, tačiau, jei kalbame apie spintą, kuri yra pilno aukščio ir vienas jos šonas yra matomas? Kaip apskaičiuoti, kad tas plokštės šonas trimis kraštinėmis liestųsi prie grindų, sienos ir lubų? 
Mano patarimas toks: jei esate pakankamai nagingi, tai gaminkite patys. Bet jei pasiruošite detales ir palūšite montavimo viduryje, tada joks baldininkas nesutiks jums padėti (arba rezultate vistiek brangiai gausis).
P.S. Kita vertus, mes esam čia, kad patartume wink.gif

Aha, teisingai matot, medžiagas rinkomės kokybiškas, nes kokybės ir norėjom. Tiesa, ten ne šiaip balta blizgi plokštė, o dažyta.
Kantrybės, kruopštumo ir viso ko, be abejo, reikia. Kaip ir dirbant daugelį darbų GERAI.
Dėl tos trijų kraštinių plokštės apskaičiavimo: kaip jūs tą darot? Mano vyras išsipjauna plokštę, o jei ką, visada yra freza, su kuria nuzulina nelygų kampą. Būtent tas virtuvinio kampas yra prie kreivokos sienos, tai gerokai jis pavargo, kol padarė viską idealiai. Bet padarė. Finansiškai nuostolio nebuvo jokio, tik laiko reikėjo.
Svarbiausia buvo freza. Gaila, kad maniškis akumaliatorinį atsuktuvą tik neseniai nusipirko, virtuvinio surinkimas būtų įvykęs kur kas greičiau doh.gif
Atsakyti
Norit sakyti, rankutėm viską suvyniojo (susuko). Jomajo, medalį jam už tokį žygdarbį.
Šiaip virtuviniai baldai stovi ant reguliuojamų kojelių, tai frezuoti ten kaip ir nereikėjo...

O dėl spintos skydo... Spintoje paprastai būna kitų ilgų detalių. Truputį trumpesnę reikia statyti prie sienos. Tada matosi, kiek reikia nupjauti nuo apačios (didžiajam skydui), kad gultų tiksliai ant grindų ir prie galinės sienos. Toliau tiksliai išsimatuoti, koks atstumas iki lubų skydo gale ir priekyje (vertikalių kraštinių ilgį). Teoriškai viskas paprasta, praktiškai - nevisai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melodijus: 10 spalio 2011 - 22:04
QUOTE(Melodijus @ 2011 10 10, 23:02)
Norit sakyti, rankutėm viską suvyniojo (susuko). Jomajo, medalį jam už tokį žygdarbį.
Šiaip virtuviniai baldai stovi ant reguliuojamų kojelių, tai frezuoti ten kaip ir nereikėjo...

Apie medalį perdaviau, tik galva palingavo biggrin.gif
Tai problema ne dėl stovinčios, o dėl kabančios dalies buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Xinvest @ 2011 10 06, 21:38)
Vertinu entuziazmą, bet sutaupysit daugiau  ir laiko ir pinigų užsakydami pas baldininkus, esu tuo absoliučiai tikras  4u.gif

Tai čia nebent laiko galima sutaupyti - savo laiko, o kad pinigų sutaupysi tai tikrai ne, jei lyginsi tas pačias medžiagas iš kurių gamini pats ar tie "baldininkai" kurių tikrų kurie gali taip vadintis vienetai ir tėra, didelė dalis chalturščikų atgrubnagių, tai kol suksi galvą pas ką čia užsisakyt, kas nepaves, ar kokybiškai pagamins, tai pasibraižai, pasiskaičiuoji, užsakai detales ir susirenki. Aišku užims laiko tai, reikia galvą pasukt bet verta,sau gi darai. smile.gif Na bet aišku reikia bent šį tą išmanyt ir šiokius tokius įrankius turėt smile.gif Braižymo programa tikrai nėra svarbiausia.
Aišku čia aktualiau kas dar ir pinigėlio nori sutaupyti, jei jų užtenka tai galima užsakinėt baldus kol tinkamai pagamins biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Orange_Tiger @ 2011 10 11, 14:05)
Niekada nedaryciau kriaukles kampe, nera patogu, reiks apklijuot kampa plytelemis, ir dar abi sienas valyti nuo apsitaskymo. vargas.

Tarpą tarp stalviršio ir kabančių spintelių rekomenduojama apklijuoti plytelėmis, HPL, stiklu ar kita (bent) mechaniniam poveikiui atsparia medžiaga, nežiūrint į tai, ar šalia bus kriauklė, kaitlentė, ar visai nieko nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melodijus: 12 spalio 2011 - 09:18

i 
Kai kurios, temos neatitinkančios žinutės, buvo pašalintos.
Sėkmės kuriant ir gaminant!
Atsakyti
Sveiki smile.gif turiu pora klausimu.Nusipirkome plokste vaiku baldams,bet pjaunant pastebejome,kad visi krastai kaip apkramtyti doh.gif uzlaminuoti nesigauna kadangi ta juostele plona(manau skirta su lygintuvu priklijuoti) o uzlenkent trukineja verysad.gif Vienu zodziu gavosi didelis snipstas... Ka tokiu atveju daryti?pagalvojau gal butu galima laminuoti storesne juostele,tik kaip?Nesinori tu ploksciu ismesti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tequila26 @ 2012 04 16, 19:36)
Sveiki smile.gif  turiu pora klausimu.Nusipirkome plokste vaiku baldams,bet pjaunant pastebejome,kad visi krastai kaip apkramtyti doh.gif  uzlaminuoti nesigauna kadangi ta juostele plona(manau skirta su lygintuvu priklijuoti) o uzlenkent trukineja verysad.gif   Vienu zodziu gavosi didelis snipstas... Ka tokiu atveju daryti?pagalvojau gal butu galima laminuoti storesne juostele,tik kaip?Nesinori tu ploksciu ismesti verysad.gif

O tai jūs patys pjovėtės tas plokštes? unsure.gif Su plonyte juostele tikrai nepavyks užlaminuoti, su storesne patys neužsilaminuosit. Aišku, nelygu kiek ten nusidrapalinę tie šonai. Bet šiaip niekam nesiūlau patiems pjautis plokščių, nes buitiniai prietaisai paprastai būna per buki tam reikalui ir vis tiek išskaldo kraštus. Net firmose staklės jei atšimpa, taip pat išskaldo. Tik jei nestipriai, tai su 2 mm laminavimo juostele užsilipina, bet ne namie, tą firma daro.
Aišku, aš galiu klysti, praneškit, kas gudresni, jei galima patiems namie išsipjaut gražiai plokštes ir dar storesne juostele užsilaminuot ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 16 balandžio 2012 - 19:01
QUOTE(prieblanda @ 2012 04 16, 20:00)
O tai jūs patys pjovėtės tas plokštes?  unsure.gif  Su plonyte juostele tikrai nepavyks užlaminuoti, su storesne patys neužsilaminuosit. Aišku, nelygu kiek ten nusidrapalinę tie šonai. Bet šiaip niekam nesiūlau patiems pjautis plokščių, nes buitiniai prietaisai paprastai būna per buki tam reikalui ir vis tiek išskaldo kraštus. Net firmose staklės jei atšimpa, taip pat išskaldo. Tik jei nestipriai, tai su 2 mm laminavimo juostele užsilipina, bet ne namie, tą firma daro.
Aišku, aš galiu klysti, praneškit, kas gudresni, jei galima patiems namie išsipjaut gražiai plokštes ir dar storesne juostele užsilaminuot  ax.gif

pats dabar is senos isardytos bet gero stovio sekcijos ploksciu darausi baldus,tai pats kaip dirbes prie baldu iskart veziau pjaut i buvusia darboviete ,nes plokstems pjaut reikalingas specialus pjuklas besisukantis labai aukstomis apsukomis,o mano turimas paprastas elektrinis staliau iskapoja krastus.o uzlaminout tai ir dabar su lygintuvu laminuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2012 04 17, 16:36)
pats dabar is senos isardytos bet gero stovio sekcijos ploksciu darausi baldus,tai pats kaip dirbes prie baldu iskart veziau pjaut i buvusia darboviete ,nes plokstems pjaut reikalingas specialus pjuklas besisukantis labai aukstomis apsukomis,o mano turimas paprastas elektrinis staliau iskapoja krastus.o uzlaminout tai ir dabar su lygintuvu laminuoja smile.gif

O su lygintuvu gali ir storą juostelę prilaminuot pats? unsure.gif Aš maniau, kad čia tinka tik tai tokiai plonytei kaip popierius mastau.gif
Atsakyti