Įkraunama...
Įkraunama...

Projektuojamės, gaminamės baldus patys

QUOTE(isdykusS @ 2011 09 22, 04:47)
Sveiki,
ziuriu "ilsisi" temute smile.gif
bet gal atsilieps kas nors..

Planuojam gamintis virtuves baldus, projektuka pasidariau su alno, bet jis tik vizualiai kad matytusi kai patrodo.. O dabar reiktu programos, su kuria butu galima pasidaryt smulku projekta (visos detales, sujungimai ir t.t.).. Gal kas rekomenduotumet ka gero? (ir tinkama neprofesionalams, ir kad butu is kur parsisiust (nes bandziau siustis KitchenDraw, bet ja pirkt reikia, o nukrekint nepavyksta))

O gal kas jau gaminotes sau baldus virtuvei, ir turit kokiu patarimu geru ar pastabu? O gal kas ir koki savo projektuka turit, kad bent isivaizduot kaip tai daroma.. Jei nerasiu programos, tai ir ranka paisysiu..

Vyras su PRO100 visą butą supaišęs, ne tik virtuvinį biggrin.gif

O patarimai tai priklauso nuo konkretaus projekto. Pas mus kampinis yra, bet kampinė spintelė eina 45 laipsnių kampu. Karkasinė spintelės dalis daryta gal 3-5 mm gilesnė, nei kitos spintelės tam, kad durelės paskui gražiai kampais sueitų. To nepadarius kampinės spintelės durelės atrodo tarsi įdubusios.
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2011 09 22, 04:36)
virtuves ilgis apie 4m, bet labai blogoj vietoj stovi radiatorius, tai neiseina daryt stalcio (mat apatines spinteles noriu stalciu busenoj) iki pat sienos, tad ten kokia tai siaurute sintute statyt?..
o ir apie pati baldu isdestyma labai rupi nuomone isgrirsti.. ar ne per siauri stalciai butu 60cm? jei viska daryt 60cm, gaunasi, mano nuomone, simetriskai graziai..
o dar ir mikrobangine neimontuojama yra, kur ja reiktu graziai itaisyt?
virsutines spinteles norim iki lubu daryt, dalinau jas i dvi dalis, kad nebutu griozdai, gal turit minciu, kaip kitaip jas padaryt? ir ar ne per placios yra virsutines 60cm? jei atidarymas is apacios i virsu tada turbut viskas ok, o jei atsidarytu kai ppaprastos spinteles is sono, tai per placiai turbut?
user posted image

user posted image

cia kitoj temoj buvau idejus savo projektukus smile.gif idejau ir cia, gal tikrai, matant geriau eitusi kazka patarti/pamokinti smile.gif
PRO100 irgi bandziau siustis, bet nesikrekina sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isdykusS: 22 rugsėjo 2011 - 08:54
Sveiki,

gal kas pasidalintu savo sienines spintos brezinuku? bet kokio isplanavimo, man jau svarbu, kad spinta butu, nes kol vyras nubraizys, tai visi rubai supus maisuose jau ... labiausiai noreciau kai buna kabinamiems ilgiems, tada kabinamiems trumpiems dviem aukstais ir po to jau lentynu eile. ilgis apie 2-3 metrai. bet kokio lygio brezinukas tiktu, toliau jau pati kaip nors pasitikslinciau, pasidetalizuociau gal ir uzsakyciau pagaliau lentas doh.gif
gerieji zmones, pagelbekit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2011 09 22, 04:47)
Sveiki,
ziuriu "ilsisi" temute smile.gif
bet gal atsilieps kas nors..

Planuojam gamintis virtuves baldus, projektuka pasidariau su alno, bet jis tik vizualiai kad matytusi kai patrodo.. O dabar reiktu programos, su kuria butu galima pasidaryt smulku projekta (visos detales, sujungimai ir t.t.).. Gal kas rekomenduotumet ka gero? (ir tinkama neprofesionalams, ir kad butu is kur parsisiust (nes bandziau siustis KitchenDraw, bet ja pirkt reikia, o nukrekint nepavyksta))

O gal kas jau gaminotes sau baldus virtuvei, ir turit kokiu patarimu geru ar pastabu? O gal kas ir koki savo projektuka turit, kad bent isivaizduot kaip tai daroma.. Jei nerasiu programos, tai ir ranka paisysiu..

Vyras su AutoCad'u braize virtuvini, kaip ir kitus baldus. Bet neturint programos tam tinkamos, nieko sudetingo ir ranka pasibraizyt 4u.gif
Pas mus irgi kampine virtuve, bet 90 laipsniu kampas, tai svarbu atkreipt demesi i apatiniu spinteliu kampa, kad dureles ar stalciai (ir ju rankeneles) netrukdytu vieni kitiems atsidaryt. Smulkmena, bet gal pades ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
planuojam pasigaminti prieskambario spinta. Reikia dideles su antresolem, kad daug daiktu sutalpint. Spintos ilgis 3m, aukstis 2,47m. Pasibraizem brezinuka, gal kokiu minciu kils, kas gerai, o kas nelabai:
user posted image
Atsakyti
riri2011, kiek suprantu durys bus varstomos... ir ant vienų ir iš jų bus užklijuotas veidrodis. Noriu paklausti, kokių matmenų bus tos durys ir kokius lankstus planuojate ten montuoti?
Atsakyti
QUOTE(Xinvest @ 2011 10 08, 20:40)
Puiku, jei pavyksta patiems pagaminti,  bet ar skaičiavot kiek kainavo ta virtuvė?
Ar palyginot kiek kainuotų tokia virtuvė užsakant? (gal pigiau)
Įkelkit foto tiesiog įdomu pamatyti, ne kad kritikuoti, o paskaičiavimui, kad būtų galima pamatyti kainos skirtumą ir įvertint ar verta įdėti tiek pastangų.

Skaičiavom bigsmile.gif Tokią, virtuvę, kokią turim, manau, mum gamintų mažų mažiausiai 3-4 kartus brangiau. O susidėjom visus patogumus: prisitraukiantys stalčiai, durelės su stabdžiais rolleyes.gif Įdedu mano vyro gamintos mūsų virtuvės foto, kainavo ~6000 Lt už viską, ką matot iš baldinės pusės. Dabar dar yra padaryta spintelė mikrobangei ir barui, bet ji stovi šone, nelabai ir matosi.

Apskritai iš plokščių surenkamus baldus (berods, korpusiniais juos vadina?) gali pasigaminti bet kuris, kuris turi galvą ant pečių ir rankos ne iš užpakalio auga cool.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2011 10 10, 11:22)

Labai grazu wub.gif
bet apatiniu spinteliu dureles kazkur gaminotes? nes ten jau ne lygi paprasta plokste...
Atsakyti
QUOTE(isdykusS @ 2011 10 10, 17:07)
Labai grazu wub.gif
bet apatiniu spinteliu dureles kazkur gaminotes? nes ten jau ne lygi paprasta plokste...

Kaip ir viską, užsakinėjom. Apačioj mediniai filinginiai fasadai, viršuj baltas dažytas MDF. Pateiki matmenis ir padaro be problemų rolleyes.gif

O šiaip komplimentus perduosiu meistreliui, kuris dabar balkone stovus kolonėlėms kurpia iš baisulingai storų brusų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prieblanda: 10 spalio 2011 - 16:34
QUOTE(prieblanda @ 2011 10 10, 17:33)
Kaip ir viską, užsakinėjom. Apačioj mediniai filinginiai fasadai, viršuj baltas dažytas MDF. Pateiki matmenis ir padaro be problemų  rolleyes.gif

O šiaip komplimentus perduosiu meistreliui, kuris dabar balkone stovus kolonėlėms kurpia iš baisulingai storų brusų biggrin.gif

Perduokit tongue.gif
Mes irgi norim patys gamintis virtuvini.. Manasis meistrelis yra 3 spintas pagamines smile.gif O virtuvinio bijo, ir as bijau, nes jei koks netikslumas ir blogai bus..
Atsakyti
Gal aš klystu, bet manau tie kurie komentavo, kad baldus turi daryt tik baldininkai - patys tuo verslu užsiima. Už tai taip ir rašo g.gif Aš ir labai bijau virtuvę pasidaryt (nors ir mokinausi braižybos), nes noriu visokių dalykėlių įmantresnių ir nežinau ar tai iš viso įdyvendinama, tad manau nerizikuosim. O spintą pasidarysiu be didesniu problemų. Tiesiog tėvai turi spintą tokią kokios ar noriu tik man netinka išmatavimai. Tai jų išsimatuosiu ir šiek tiek sau sumažinsiu. Manau tam tikrai baldininkų nereikia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2011 10 10, 18:00)
Gal aš klystu, bet manau tie kurie komentavo, kad baldus turi daryt tik baldininkai - patys tuo verslu užsiima. Už tai taip ir rašo  g.gif  Aš ir labai bijau virtuvę pasidaryt (nors ir mokinausi braižybos), nes noriu visokių dalykėlių įmantresnių ir nežinau ar tai iš viso įdyvendinama, tad manau nerizikuosim. O spintą pasidarysiu be didesniu problemų. Tiesiog tėvai turi spintą tokią kokios ar noriu tik man netinka išmatavimai. Tai jų išsimatuosiu ir šiek tiek sau sumažinsiu. Manau tam tikrai baldininkų nereikia  schmoll.gif

Dėl "verslininkų" komentarų man irgi buvo kilęs įtarimas, bet nereikia atmesti eilinių skeptikų-beletristų versijos cool.gif

O kas per įmantrūs dalykėliai? g.gif
Atsakyti