Įkraunama...
Įkraunama...

Darijos gimimas - lengvai ir sklandžiai

Karšta 2006 vasara. Beprotiškai karšta liepa. Liepinukės gimdo viena po kitos, mano terminas liepos 31 ir aš vis nerimauju kad iš viso būrio liksiu paskutinė. unsure.gif Gaunu gydytojos telefoną, susiskambinam, sekmadienį paskiria pasimatymą. Mačiulevičienė labai maloni gydytoja švelniom rankom ir klausą glostančiu balsu. Įdėmiai apžiūri, patikina kad dar dvi savaites nešiosiu tikrai. doh.gif

SM merginos ragina kas rytą registruotis temoje, nes jau artėja terminas. Parodau joms liežuvį – turiu dar dvi savaites beee.gif

Liepos 20. Ketvirtadienio rytą atsikeliu, pasivartau lovoj – reiks baigt siuvinėt paveiksliuką dukrytei, ateis meistras pajungs skalbimo mašiną, per savaitgalį sutvarkysiu mažylės drabužėlius ir gal tašę pagaliau į ligoninę susidėsiu. Išlipu iš lovos, nupėdinu iki tualeto, atlikus reikalus dar kažkas išbėga. Oj, kokia gėda, štai jis – šlapimo nelaikymas. blush2.gif Po dušo atsisėdu ant lovos, ką čia rengtis? Atsistoju ir vėl tas keistas šlapumo jausmas. Nu jau moteriške visai – valdykis, betrūko dar neštumo pabaigoj sisiosi visur. blink.gif Einu į kitą kambarį, įsijungiu kompą – reikia su supermamom pasilabinti. Stoju nuo kedės ir vėl šlapia. blink.gif Ej ej ej, o gal čia prasideda???? Skambutis gydytojai – gal bėga šoniniai vandenys, neskubėdama kokiai 12val. atvažiuok, pažiūrėsim.

Atėjo meistrai, dirba. Aš visa laukime ruošiuosi. Slampinėju po kambarius, aprėdus matuojuos. Tik jaučiu - didelis ŠLIUKŠT. Koks trilitriakas, nemažiau. Lekiu į vonią, koridoriuj perlipu per vieną meistrą, iš vonios išvarau kitą. Persirengiu. Dar vienas šliukšt, vėl šlapia. Lekiu į miegamą, vėl perlipdama per meistrus. Persirengt nėra tikslo, todėl pasiimu didelį rankšluostį. Reik skambinti mamai. Vėl lipu per meistrus, skambinu – labas ką veiki? – nieko, o kas? – gal nori ateit? – aj, labai tingiu, o kas atsitiko – nieko ypatingo, gimdau – lekiu lotuliukas.gif
Skambinu vyrui – labas, kaip sekasi? Toli esi? – ne, koks 100km, o kas? – nieko, vandenys nubėgo, važiuojam gal gimdyt? – lekiu lotuliukas.gif

Trumpas chaosas – mama laksto su lygintuvu, liemenėlėm, naktiniais, kojinėmis, įklotais, pamperiais, šlepetėm, maišeliais. Vyras virtuvei tepasi sumuštinius, pilasi brendžiuką (Šemetos mokykla). Išvažiuojam. bye1.gif

Kol vyras ieško kur pastatyt mašiną, aš su pilvu ir kuprinėle ateinu į priimamąjį – sveiki, aš gimdyt. mirksiukas.gif Sutvarko popierius, persirengiu, paskambinu gydytojai, ateinam į gimdyklą. Lygiai 12val. Ateina akušerė, paguldo, pajungia aparatus. Sąrėmiai kas 1.5-2min, stiprūs. Ooooo, tai čia pasirodo tie baisieji sąrėmiai? O aš galvojau kad man nugarą maudžia irnesakyk.gif atidarymas 5cm. Šauniai judam, iki 19val susisuksim. thumbup.gif

Prasideda laukimas. Skausmas stiprėja, bet vis dar yra pakeliamas. Vaikštau, šoku, sėdžiu, klupiu – darau viską kaip mokė neštumo mokyklėlėj. Tik vyras su savo kvailais masažais pasiųstas pailsėt ir nesikabinėt prie gimdančios moteriškės box.gif Pasirodo nėra jau taip baisu. Pertraukoj tarp sąrėmiu dar spėjam pajuokaut, kelias žinutes išsiųst.

16val. Atdarymas pilnas, liko krašteliai, bet vaiko galvutė dar per aukštai. Laukiam, bet reikia fiksuot vaiko tonus. Gult atsisakau, nes tada jau labai skauda. Tonus matuoja man stovint. Akušerė vis giria mane kaip šauniai laikausi, kokia aš šaunuolė ir pan. Mano dantys jau sukasti, galvoj tik negražūs žodžiai, todėl tyliu Skauda labai, bet kiek gi jau čia liko? Prispiria į tualetą, nueinu, sėdžiu. Atlekia akušerė – jau steni? ateik brangioji ant stalo doctor.gif

Gaunu dozę skatinamųjų nes didelis vaikas, pradedam stumt. Vyras kvėpuoja man į ausį – tipo palaiko ritmą. Per jo šnopavimą negirdžiu akušerės nurodymų, todėl korektiškai liepiu jam užsičiaupt ph34r.gif Išėjo galvytė, akušerė liepia nestumt. Gaunasi sunkiai, nes sąrėmiai stiprūs ir dažni. Kiek įmanydama laikausi, vėl gaunu komandą stumt ir per du kartus išstumiu JĄ. wub.gif Man trumpam parodo ir nuneša. Po kelių minučių atneša, padeda ant krūtinės ir viskas...........

Toliau jau nesvarbu niekas, nei apžiūra po gimdymo, nei siuvimas, tvarkymas. Toliau jau nejaučiau nieko – tik didžiulę MEILĘ. Meilę tam žmogučiui ant mano pilvo, meilę tam dideliam žmogui kuris drėgnom akim ir drebančiom rankom mus fotografuoja, meilę akušerei kuri tiek daug padėjo, meilę gydytojai kuri taip palaikė, meilę visam pasauliui.... Pamenu kažką šnekėjau, pasakojau, žadėjau savo dukrytei, o ji gulėjo ramiai prie manęs prisiglaudusi ir snaudė...................

Kiekvienai palinkėčiau tokio lengvo, paprasto, neskaumingo, netgi pasakyčiau malonaus gimdymo. 4u.gif
Atsakyti
cray.gif Sugraudinai savo pasakojimu cray.gif Linkiu tokio pat lengvo, paprasto, neskausmingo ir malonaus gyvenimo Tavo seimai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RedMa: 09 rugpjūčio 2007 - 10:56
Pradžioje skaičiau su šypsena, o pabaigoje ašarėlė nuriedėjo... wub.gif
Atsakyti
Kaip smagu skaityti apie lengvus gimdymus 4u.gif Kai pagalvoju, juk ir per mano antrąjį gimdymą praktiškai viskas taip pat labai lengvai ėjosi- neskausmingi sąrėmiai, lengvas gimdymas ir mažulė dideliais žandais wub.gif , kol po visko gydytoja nepadarė klaidos mano atžvilgiu... Sėkmės jums ir sveikatos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
saunu , kad viskas taip sklandziai praejo 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
Labai labai graži tavo istorija 4u.gif Tikrai ir aš iš pradžių su šypsena skaičiau, o va į pabaigą ir susigraudinau cray.gif Sėkmės visai Jūsų šeimynėlei 4u.gif
Atsakyti
Labai graziai aprasyta istorija wub.gif wub.gif wub.gif sekmes jums ir dideles meiles wub.gif wub.gif
Atsakyti
4u.gif Linkiu jums daug sveikatos ir augti didelėms
Atsakyti
graži istorija smile.gif
aukit didelės, gražios ir laimingos 4u.gif
Atsakyti
oi kokia grazute istorija bigsmile.gif
Atsakyti
SADI, labai gražiai aprašei wub.gif
Atsakyti
Labai labai gražu wub.gif Net susigraudinau ax.gif
Atsakyti