Aš irgi užsimaniau Nerytės makaroniukų reiks šią savaitę pasidaryt
QUOTE(kedute @ 2007 11 13, 18:25)
Neryte nu jau grozis....... ir taip skaniai atrodo.......reiks pabandyt
QUOTE(lineva @ 2007 11 13, 18:51)
Aš irgi užsimaniau Nerytės makaroniukų reiks šią savaitę pasidaryt
Aciu uz komplimetus makaroncikams
o tos salotos tai iv. variacijos.. kartais darau su rukyta vistiena, kartais su virta krutinele, kartais su kokiu kumpeliu, kartais su "slapianke" jei papigiai reikia ingridientai irgi viska ka turiu saldytuve (zinoma reikia kad deretu tarpusavyje )
Lalaa žinau Jūsų salotytes,labai skanu svarbiausia daaug krapų
[attachmentid=120361][attachmentid=120361]
Reikes(4 porcijos): Vistienos krutineles
Svogunu
Geltonosios paprikos
Pieskoniu(pagal skoni, as naudoju PROVANSO VISTIENOS, kari, ir kvapniuosius pipirus)
Aliejaus
Felix chilli thai padazo
Ryziu
Istrinti supjaustyta vistienos krutinele prieskoniais. Ikaitinti alieju PUODE, suberti vistiena. po ~10 minuciu suberti stambiai supjaustyta svoguna ir paprika. palaukti kol svogunas pasidaryt permatomas. Paruosti sausa keptuve, kiaurasamciu isgrebti puodo turini, perdeti i keptuve, uzpilto padaza ir palaukti kol uzcirskes. Tikrai labai skanu, vistiena gaunasi labai minksta, nesausa, ir tikrai ne aliejuota.
Reikes(4 porcijos): Vistienos krutineles
Svogunu
Geltonosios paprikos
Pieskoniu(pagal skoni, as naudoju PROVANSO VISTIENOS, kari, ir kvapniuosius pipirus)
Aliejaus
Felix chilli thai padazo
Ryziu
Istrinti supjaustyta vistienos krutinele prieskoniais. Ikaitinti alieju PUODE, suberti vistiena. po ~10 minuciu suberti stambiai supjaustyta svoguna ir paprika. palaukti kol svogunas pasidaryt permatomas. Paruosti sausa keptuve, kiaurasamciu isgrebti puodo turini, perdeti i keptuve, uzpilto padaza ir palaukti kol uzcirskes. Tikrai labai skanu, vistiena gaunasi labai minksta, nesausa, ir tikrai ne aliejuota.
Awdrute skaniai atrodo tavo patiekaliukas, reiks butinai išbandyt.
QUOTE(SUNO @ 2007 11 14, 13:51)
Awdrute skaniai atrodo tavo patiekaliukas, reiks butinai išbandyt.
ir man patiko
QUOTE(Lalaa @ 2007 10 27, 17:52)
siandien pietums valgem idarytas bulves
mums reikes vidutinio dydzio bulviu, tada su tokiu irankiu issukam bulveje skylutes, o paskui dedam i vidu farsa (uzmarinuota)
tada dedam i puoda + kitos darzoves, pvz. morkytes, pilame vandiens ar sultinio, kad apsemtu ir troskinam apie 40min
o bulviu likucius galima iskepti keptuveje ir pateikti su sirdelem
PS. o cia vaizdine iliustracija, kaip daroma sirdele
mums reikes vidutinio dydzio bulviu, tada su tokiu irankiu issukam bulveje skylutes, o paskui dedam i vidu farsa (uzmarinuota)
tada dedam i puoda + kitos darzoves, pvz. morkytes, pilame vandiens ar sultinio, kad apsemtu ir troskinam apie 40min
o bulviu likucius galima iskepti keptuveje ir pateikti su sirdelem
PS. o cia vaizdine iliustracija, kaip daroma sirdele
Shonkauliukai, kepti orkaitej:
Kartais kepu nemarinuotus shonkauliukus: sudedam kepimo inda ir apibarstom juodaisiais pipirais, cesnakais.
Kai apkepa, pabarstom juros (ar paprasta) druska : (kad mesyte sultinga butu, druska beriam veliau..)
Prie ju orkaitej kepe ir bulvytes (neskustos):
Tinka ir pomidoru salotos:
Skanaus
Kartais kepu nemarinuotus shonkauliukus: sudedam kepimo inda ir apibarstom juodaisiais pipirais, cesnakais.
Kai apkepa, pabarstom juros (ar paprasta) druska : (kad mesyte sultinga butu, druska beriam veliau..)
Prie ju orkaitej kepe ir bulvytes (neskustos):
Tinka ir pomidoru salotos:
Skanaus
fantastika - jau ir pusryciams suvalgyciau situos sonkauliukus
6663 - o i pomidoru salotas kokius zalumynus dedi? gal turi kokia paslapti kaip pagerinti "plastmasini" pomidoru skoni (cia kur ziema buna tokie - nei skonio, nei kvapo)? jei gerai matau ant pomidoru kapareliai? ?
6663 - o i pomidoru salotas kokius zalumynus dedi? gal turi kokia paslapti kaip pagerinti "plastmasini" pomidoru skoni (cia kur ziema buna tokie - nei skonio, nei kvapo)? jei gerai matau ant pomidoru kapareliai? ?
Sveikos, merginos,
gal aš čia ir ne į tą temą pataikiau, bet tikiuosi, labai nepyksite ir jaunai šeimininkei padėsite
Pas mane nuomojamame bute nėra orkaitės, o aš žiauriai mėgstu užkepėles... Šeimininkė sakė, kad mikrobangų krosnelė yra su griliu... Aš tokia konservatorė ir kažkaip tomis mikrobangėmis nepasitikiu - o gal veltui?
Taigi, klausimas toks, ar mikrobangės grilius = orkatė = skanios užkepėlės?
Mano receptas toks:
Befstogenas
Jums reikės: jautienos filė, vieno didelio arba dviejų vidutinių svogūnų, pievagrybių (aš renkuosi tokias proporcijas: jautiena 1: svogūnas 1: pievagrybiai 2). Taip pat grietinėlės, natūralaus skonio pomidorų padažo, pipirų, druskos, prieskonių.
Aš gaminu taip: keptuvėje apkepu jautieną, supjautytą smulkiais gabalėliais. Tada mėsytę sudedu į puodą, toje pačioje keptuvėje apkepu svogunus ir pievagrybius. Viską sudedu į tą patį puodą. Užpilu grietinėlės, įdedu porą didelių šaukštų natūralaus skonio pomidorų padažo. Viską troškinu dar apie 10 - 15 min.
Patiekiu su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Niam niam
Deja, dabar neturiu nuotraukytės...
O šiandien pabandysiu pasigaminti menkę su sūriu ir pomidorais iš pirmo puslapio!
gal aš čia ir ne į tą temą pataikiau, bet tikiuosi, labai nepyksite ir jaunai šeimininkei padėsite
Pas mane nuomojamame bute nėra orkaitės, o aš žiauriai mėgstu užkepėles... Šeimininkė sakė, kad mikrobangų krosnelė yra su griliu... Aš tokia konservatorė ir kažkaip tomis mikrobangėmis nepasitikiu - o gal veltui?
Taigi, klausimas toks, ar mikrobangės grilius = orkatė = skanios užkepėlės?
Mano receptas toks:
Befstogenas
Jums reikės: jautienos filė, vieno didelio arba dviejų vidutinių svogūnų, pievagrybių (aš renkuosi tokias proporcijas: jautiena 1: svogūnas 1: pievagrybiai 2). Taip pat grietinėlės, natūralaus skonio pomidorų padažo, pipirų, druskos, prieskonių.
Aš gaminu taip: keptuvėje apkepu jautieną, supjautytą smulkiais gabalėliais. Tada mėsytę sudedu į puodą, toje pačioje keptuvėje apkepu svogunus ir pievagrybius. Viską sudedu į tą patį puodą. Užpilu grietinėlės, įdedu porą didelių šaukštų natūralaus skonio pomidorų padažo. Viską troškinu dar apie 10 - 15 min.
Patiekiu su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais. Niam niam
Deja, dabar neturiu nuotraukytės...
O šiandien pabandysiu pasigaminti menkę su sūriu ir pomidorais iš pirmo puslapio!
QUOTE(6663 @ 2007 11 15, 05:06)
Prie ju orkaitej kepe ir bulvytes (neskustos):
kuo apibarstytos bulvytes