Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

Laba visoms,
Sendie parsinesiau is Maximos kalijos svoguneliu - labai jau paveiksliukas patiko, tai uzsinorejau uzsiaugint.Ale nei zalio supratimo apie kalija neturiu. Idomu ar is svogunelio tik vienas ziedas issiskleidzia, ar imanoma jas kaip nors padaugint?
Aciu uz pagalba biggrin.gif
Atsakyti
Iš svogūnėlių kalijos auginti neteko, tačiau auginau jau "paaugintą", gražiai augo ir žydėjo, tik nėra dekoratyvi gėlė, graži kol žydi, o po to tik neišveizdūs žali lapai. Gal iš svogūnėlių kokia kita veislė ir bus gražesnė, duok žinoti kaip seksis auginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Dabar kalijų yra jau įvairiausių rūšių išvesta - skiriasi ir žiedų spalva, forma, ir lapų margumu, ir pan. Aš sakyčiau, visai dekoratyvi jinai ir kai nežydi. Jei lapai dideli, gražūs, o jeigu dar margi - labai gražu. Aš auginu pačią paprasčiausią - baltą. Turėjau ir tamsiai vyšninę su margais lapais, bet... nupūdžiau blush2.gif , nes vasarą stovėjo vazonas lauke, o praeita vasara labai lietinga buvo, tai ir nepastebėjau kaip nupuvo. O savo tą paprasčiausią - baltą, tai vasarą išnešu ir pasodinu lauke pavėsyje - labai atsigauna, išbujoja! O rudenį vėl įsodinu į vazoną ir jinai man žiemą žydi. Drėgmę mėgsta, bet pastoviai perlaistant, gali supūti. Dauginasi jos pačios. Man per metus vazone po kelis vaikučius užauga! Paprasčiausiai išauga šalia naujas augalėlis. Jį reikia atskirti ir taip pasidauginsi. Mažas augalėlis pirmais metais dar nežydi. Bet kai auginau iš svogūnėlio tą vyšninę, tai žydėjo jau pirmais metais. mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi kaip aciu uz patarimus. Ant paveikslelio tai pavaizduoti tokie zali lapai su taskeliais. Vakar isodinau i vazona tai dabar lauksiu isiziojus kada koks daigelis pasirodys thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kadangi turiu žemės aplink,vasarą kaliją sodinu lauke.Labai išbujoja.Baltoji sukaupia jėgas ir rudenį pražysta jau namie.O vyšninė peržydi vasarą darželyje. Bet va tik perskaičiusi šią temą atsiminiau,kad turiu vyšninę kaliją. Ji žiemai numeta lapus ir žiemoja kaip gumbelis.
Eisiu ieškoti tongue.gif .Tikiuosi rasti rūsy.Arba palaidojau po gilia pusnimi. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(brit @ 2005 03 14, 14:34)
Oi kaip aciu uz patarimus. Ant paveikslelio tai pavaizduoti tokie zali lapai su taskeliais. Vakar isodinau  i vazona tai dabar lauksiu isiziojus kada koks daigelis pasirodys thumbup.gif  biggrin.gif

gal tavo kalija vadinasi Elioto kalija, geltonziede? Tai ji dvimete, po to priaugina vaikiuku svoguniuku ir taip dauginasi smile.gif Labai grazi kalija, jei tikrai sita elioto.Jei tikrai ta ,veliau parasysiu apie jos prieziura. smile.gif
Atsakyti
Niekur neradau parasyto tikslaus pavadinimo. Bet busiu dekinga gavus kuo daugiau informacijos thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brit @ 2005 03 15, 12:00)
Niekur neradau parasyto tikslaus pavadinimo. Bet busiu dekinga gavus kuo daugiau informacijos thumbup.gif  4u.gif

Elioto kalija panasi i paprasta kalija tik ziedas geltonas, o lapai zalia su baltu (tarsi butu zali lapeliai aptaskyti baltais dazais).Megsta ji sviesa, bet tiesioginiu saules spinduliu vengt.Tresti 1 kart per 2 savaites.Laistyti gausiai, bet nepersistengt smile.gif Pavasaris ir vasara augino periodas.Kovo men. gumbus pasodinti puveninen zemen, uzberti 3 cm zemes sluoksniu, laikyti siltai.Zydi birzelio-rugpjucio men.Rudeni laistyti maziau, kol sudziuva lapai.Vazona pastatyti vesiai, o pavasari vel tas pats.Per vasara priaugins svoguneli (vaikiuka).JIs ir zydes kitais metais. Si kalija yra dvimete.Jei turi senu Florexlit katalogu, pamatytum kaip atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Noriu pasigirti, nes net pati šiandien labai nustebau: mano paprasta balta kalija šią žiemą žydės jau antrą kartą! Žydėjo gruodžio mėnesį, o šiandien žiūriu - vėl žiedas išlindęs! thumbup.gif Jau net nebesitikėjau šiemet iš jos žiedų... biggrin.gif Matyt, jai vasarą labai sode patiko, nes rudenį parsivežiau išbujojusią baisiai... thumbup.gif
Atsakyti
Pasigirsiu mano kalija isleido zieda, pavasari matyt pajuto biggrin.gif
labai ilgai jau nezydejo, jau net atsibode buvo laukti. ir lapu beveik nebeturi, jau ir ismest zadejau, bet nudziugino mane biggrin.gif
Atsakyti
o vasara persodint lauke i pavesi ar i sauleta vieta? kur geriau? ir jei kas auginot is svoguneliu per kiek laiko isdygsta daigeliai, kaip geriau sudaigint? g.gif
Atsakyti
QUOTE(brit @ 2005 03 20, 17:29)
o vasara persodint lauke i pavesi ar i sauleta vieta? kur geriau? ir jei kas auginot is svoguneliu per kiek laiko isdygsta daigeliai, kaip geriau sudaigint? g.gif

Vasarą sodink kur nors pavėsyje, po medžiais, nes tiesioginė saulė nudegins lapus! O iš svogūnėlio, kiek atsimenu, išdygo per kokias 2-3 savaites. Reikia tik palaistyti ir laukti. mirksiukas.gif Žemė turėtų būti visada drėgna, bet ne šlapia! schmoll.gif
Atsakyti