Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

Mamytės, kurios pagimdė cezarinukus,
pasidalinkite savo patirtimi, kaip viskas vyksta ax.gif

Labai norėčiau sužinoti kuo detaliau apie planinę cezario operaciją iš mamyčių, kurios tai patyrė - kaip jai pasiruošti, kas vyksta operacijos metu, ir kas - po jos. Domina visos smulkmenos, ką prisiminsit.

Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Aš turėjau abu cezarius ax.gif Antras buvo planinis, neleido pačiai gimdyti, nu nieko ten ypatingo.Mane tai ryte paguldė, padarė kraujo tyrimus, atliko visus tuos higieninius reikalus (klizmutę) smile.gif ir popiet jau turėjau kleckiuką.
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2007 12 07, 22:34)
Aš turėjau abu cezarius ax.gif Antras buvo planinis, neleido pačiai gimdyti, nu nieko ten ypatingo.Mane tai ryte paguldė, padarė kraujo tyrimus, atliko visus tuos higieninius reikalus (klizmutę) smile.gif  ir popiet jau turėjau kleckiuką.

Butent planinis mane ir domina - kiek zinau, negalima kazkiek valandu gerti ir valgyti iki operacijos. Na cia jau pasakys gydytojai ir taip. Bet vis tiek labai smalsu suzinoti kaip ten viskas vyksta. Artimu draugiu, kurios turejo planini cezari neturiu, kuriu galeciau viska smulkiai isklausineti. Tai pamaniau cia mamytes pasidalinsite savo ispudziais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulutė.K @ 2007 12 07, 22:37)
Butent planinis mane ir domina - kiek zinau, negalima kazkiek valandu gerti ir valgyti iki operacijos. Na cia jau pasakys gydytojai ir taip. Bet vis tiek labai smalsu suzinoti kaip ten viskas vyksta. Artimu draugiu, kurios turejo planini cezari neturiu, kuriu galeciau viska smulkiai isklausineti. Tai pamaniau cia mamytes pasidalinsite savo ispudziais  mirksiukas.gif

Na jeigu bus planinis, tai gydytojas pasakys nuo kada nevalgyti ir negerti.O visa kita vyksta gan greitai: nuveža į operacinę, tada ateina anesteziologas, pradeda personalas ruošt operacijai, narkozė paprastai būna nepilna, taigi viską girdėsi (leliuko pirmą cyptelėjimą irgi bigsmile.gif )Kai vaikiuką sutvarkys, parodys tau, galėsi pabučiuot, po ko aš apsiverkiau cray.gif (iš laimės aišku wub.gif )
Dieną po operacijos negalėsi keltis, į šlapimo pūslę įves kateterį.Praėjus narkozei, skaudės pjūvio vietą, sunku bus pajudėt, o kai reiks pamaitint lelių, tai doh.gif doh.gif
Po dienos, jau lieps keltis ir vaikščioti, sunku pirmas dvi dienas, po to vis lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
As turejau planini cezari, i ligonine pagulde diena pries,valgyti nebeleido likus mazdaug 20 val iki operacijos, nakcei suleido raminanciu kad issimiegoti,ryte proceduros t.y skutimas,klizma,dusas. O 11val. jau buvau operacinej, ten suleido vietini nuskausminima i nugara ir padare epidurine nejautra(jauciasi tik tada kai nuskausmina,bet nemalonus jausmas ir tiek,skausmo nebuvo) Paskui jau paguldo ant stalo,pastato laselines,pradejus tirpti kojom iveda kateteri i slapimtaki(visiskai nieko nesijaucia,nes buna pradejusi veikti nejautra). Uzdengia sirma ir pradeda cezari. Kai dare pjuvi visiskai nieko nejauciau,man asmeniskai buvo nemalonu kai eme vaikeli,bet buna kitom kad isvis nieko nejaucia,to tau ir linkiu. Operacijos metu daresi silpna,bet anesteziologe stovi prie galvos,leidzia vaistus i vena,duoda deguonies pakvepuoti ir viskas buna ok. Pati operacija nuo iki vyksta apie 50min. extra atvejais turbut greiciau. Man tas laikas praejo labai greitai rolleyes.gif Tik isimta vaikuti dave pabuciuoti,pazysti kruti.
Dabar viskas kaip per ruka,bet prisimenu labai su siltais jausmais wub.gif
Po cezario kateteris su epiduru dar paliekamas,nes tik pradejus skaudeti leidzia nuskausminamus. Ta diena keltis is lovos neleidzia,viska daro uz tave,keicia palutes tarp koju,vakare net prause,keite patalyne.Valgyti dar negalima,tik vandenuko truputi gerti.
Sekancia diena isima kateteri is slapimtakio.(visai neskauda) jau stato ant koju,jauciasi silpnumas,bet viskas isgyvenama,kitom po naturalaus gimdymo buna baisiau. Skausmas jauciasi kai susitraukineja gimda,bet visada paprasius duoda vaistu.
Penkta diena isima siulus(jausmas lyg znyptelejimai,galima sakyti visai neskauda),po to man jau parode randa,nustebau pamacius tik raudona plona juostele,kuri yra labai zemai.Jeigu jokiu komplikaciju penkta diena ir isleidzia namuciu wub.gif smile.gif
Nezinau kur ruosiesi gimdyti,ir kokia ten prieziura po cezariu,as asmeniskai gimdziau Kauno krikscioniskuose g.n ,prieziura superine be jokiu kysiu,esu be galo patenkinta ir dekinga visam personalui.
Lyg viska parasiau mirksiukas.gif Bijoti tikrai nera ko nes viskas praeina zaibisku greiciu,o be to viska atperka stebukliukas kuri pamatai ir is laimes oj kaip as blioviau blush2.gif
Sekmes tau ir lengvo pooperacinio laikotarpio 4u.gif
Atsakyti
Niu labai išsamiai thumbup.gif thumbup.gif ir viskas tikrai taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2007 12 08, 17:13)
Niu labai išsamiai thumbup.gif  thumbup.gif ir viskas tikrai taip drinks_cheers.gif

smartass.gif aciu 4u.gif
Atsakyti
Mano abu nestuke.gif buvo planiniai. Mergytės gimė KMUK. Kai važiavau susitarti su gydytoju, jis pasakė, kad dieną prieš nevalgyčiau. Iš anksto manęs neguldė liepė atvažiuot operacijos rytą. Priėmime užpildė visus popierius, palatoj pamatavo vaisiaus tonus. Visus skutimusis buvau atlikusi namie, tai nedarė nieko. Paėmė kraujo tyrimams, įvedė kateterį į veną ir į šlapimo pūslę ( dar palatoje, ne operacinėje). Atėjo anesteziologas, paaiškino kas ir kaip bus daroma, paskui krūva parašų ant sutikimų ir kitų dokumentų. Atidardėjo seselė su rateliais, sėdu, bučkis vyrui, durys užsidaro...... Kai darė nejautrą, nejaučiau nieko, net pačio dūrio ( čia kaip kam) Prisimenu, kojos taip drebėjo, kad nuo kėdės krito ( kol leidžia ejautrą, tai sėdi ant stalo kojas padeda ant kėdės, liepia kuo daugiau susiriest ( o kai pilvelis nemažas, tai susiriest reikia pasistengt smile.gif ) tai aš tas kojas vos nulaikiau. Silpna buvo iki tol, kol neužgimė vaikelis, paskui savijauta pagerėja. Kai suvystė, davė pabučiuot ir išnešė prausti.... Susiuvus išveža į intensyvios terapijos palatą ir ten laiko parą, negalima kelt galvos, leidžia nuskausminimą, vaikiuką atneša tik pamaitint, nakčiai nepalieka. O rytojaus dieną kateterį lauk, stato ant kojų. Kuo greičiau prasivaikštai, tuo pjūviui geriau ir pati stipriau jauties. Abiem kartais, po 5 dienų skausmo jau nejaučiau. ( bet čia irgi individualu).
Atsakyti
Treja, gretux, vaivos juosta
Aciu Jums labai labai, kad pasidalinot! 4u.gif 4u.gif 4u.gif Dabar zymiai ramiau jauciuosi, kai galiu mazdaug isivaizduoti, kaip ten viskas bus.. Labai nekantrauju pasimatyti su savo leliuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulutė.K @ 2007 12 11, 09:40)
Aciu Jums labai labai, kad pasidalinot! 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Dabar zymiai ramiau jauciuosi, kai galiu mazdaug isivaizduoti, kaip ten viskas bus.. Labai nekantrauju pasimatyti su savo leliuku  wub.gif

Sėkmės mirksiukas.gif Pasitik savo džiaugsmą ramiai ir be baimės, viskas bus kuo puikiausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulutė.K @ 2007 12 11, 08:40)
Aciu Jums labai labai, kad pasidalinot! 4u.gif  4u.gif  4u.gif  Dabar zymiai ramiau jauciuosi, kai galiu mazdaug isivaizduoti, kaip ten viskas bus.. Labai nekantrauju pasimatyti su savo leliuku  wub.gif

Prasom prasom,kad tik macitu biggrin.gif Cezario metu pasistenk atsipalaiduoti ir galvoti tik apie savo leliuka,nes as truputi sustresavus buvau(galvoje tik prapjauto pilvo vaizda regejau blink.gif ) Kita karta mesiu tas nesamones is galvos. Sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
O kokie motyvai jus verčia rinktis planinį cezarį?
Atsakyti