Įkraunama...
Įkraunama...

Planinis cezaris

QUOTE(gutė pinkutė @ 2008 01 04, 17:06)
Aš tai kažkaip abejoju, kad jei nesitarus važiuosi, ir priimamajam pasakysi,kad nori cezario, be priežasties, kad tua puls jo daryti.Nebent tavo gydytoja, pas kurią tu lankaisi, bus į nėščiosios kortelę įrašius, kad cezaris

nu čia tai tiksliai, pritariu gutei pinkutei drinks_cheers.gif , nieks nedarys cezario pagal užsakymą, nebent būsi susitarusi ir įrodysi argumentuotai kodėl tau turi būti operacija, turi tavo gydytoja parašyt rekomendaciją operacijai ir t.t.
RK ligoninėje daugiau natūralistai, nors daro ir cezarius, jei įrodai kodėl tau jo reik smile.gif
Atsakyti
nenukrypkim nuo temos.
ne kodel cezaris,
o kaip vyksta pasiruosimas ir pati cezario op. ir po jos kaip jautiesi.
Atsakyti
Na as irodziau kodel man reikia cezario ir man gydytoja ji rekomendavo, bet tai dar skambinosi su gimdymo namu konkrecia gydytoja su kuria as po to pati tariausi, tai man ji padare.
susitikau su anesteziologu, kuris daug maz apsiklausinejo manes apie ligas, alergijas ir t.t.
Liepe is vakaro jau ryte nesociai pavalgyt, per pietus tik sriubos, o atvykt i ligonine rekomendavo be vakarienes.
Pagulde sekmadienio vakara i intensyvios slaugos palata is kart, kad buciau, kur busiu po operacijos.
Bet man vakare 21 val nubego vandenys ir prasidejo saremiai, tai extra paruose operacijai, paklause kada valgiau, tai kai pasakiau, kad nedaug, tai klizmos nestate, iskviete mano gydytoja su karia buvau susitarus, tada pastate lasine, suleido kazkokiu vaistu i raumenis, gal stabdanciu gimdymo veikla, nes po to jau saremiu nejauciau.Cia man viska dare ant gimdymo stalo.
Tada nusivede i operacine, liepe uzlipti laiptukais ant tokio auksto stalo, pasodino, liepe kiek imanoma susiriesti, suleido nuskausminancius vaistus istubura, po to ivede kateteri i stubura tarp slanksteliu, kuriuo veliau leido vaistus. tada prilipde prie nugaros slangele, kuria veliau tekejo vaistai, ja nuvede iki kairiojo peties ir uzklijavo galutinai.
Prie stalo ties krutine uzdejo strypa, ant jo uzdejo paklode, kad nieko nematyciau. Pradejo leisti vaistus per kamsteli , kuris pritvairtintas prie peties, po pusvalandzio kai vaistai jau veike, eme operuoti. Nelabai ka girdejau nes mane kalbino anesteziologe.
Kai pamaciau binto gabala, kuri anesteziologe paeme is gydytojos, paklausiau kas cia, tai ji paaiskino, kad prapjovus mano pilva uzkabino mano oda ir istempe i virsu prikabino man virs galvos, kad gydytojai netrukdytu matyti kas viduje,
po to sake, kad jau pjauna gimda ir tuoj isgirsiu savo maziuka ir tikrai gydytoja stipriai pastume, pajauciau spaudima ir isgirdau maziuko riktelejima, man jo tik pasturgali pamelusi parode ir greit sesute isleke su jo is operacines, tada mane eme vartyti, kaip obuoli atrode, kad tuoj nusirisiu nuo to stalo i sonus tik lingavau visa. Tada man vale gimda, girdejau siurbimo garsa.
siuvo aisku ilgiau negu pjove, bet apie vidurnakti jau buvo baigti ir siuvimo darbai.
Taip pat sake kada siuvo gimda, o kada jau pacia oda.
Dar paklausiau ar baisiai daug lasiniu.
Po susiuvimo, atveze ratukus, padejo man ten perlipti, nuveze i palata, pergabeno i lova.
Prikabino mano "rankinuka" prie lovos krasto(kateteri is slapimo pusles ideta pries operacija) Pajunge pastovu spaudimo matavimo aparata, kuris kas pusvalandi matavo spaudima, rode sirdies ritma .
Anesteziologe dar suleido nuskausminamuju ir palinkejus geros ir ramios nakties isejo. Sesele dave savo mob tel nr ir sake skambinti jai tik ko prireiks.
Atvaziavo musu tevelis, parode mums musu maziuka, bet jis labiau norejo miego, nei valgio, tai isnese ji pailset.
Kai skaudejo skambinau sesutei, pasisukt negalejau, tai ji man padejo.
Ji ryte mane apsluoste, pakeite palutes, istrauke kateteri is stuburo.
Po pietu istrauke kateteri is pusles, padejo islipti is lovos ir apiprause sesele prie kriaukles.
Dar kita ryta jau krausciausi i palata su lelium kartu, jis visa laika nuo tada buvo su manim.

Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 13, 23:22)
Kai pamaciau binto gabala, kuri anesteziologe paeme is gydytojos, paklausiau kas cia, tai ji paaiskino, kad prapjovus mano pilva uzkabino mano oda ir istempe i virsu prikabino man virs galvos, kad gydytojai netrukdytu matyti kas viduje,

Tada man vale gimda, girdejau siurbimo garsa.

kazkaip kraupiai nuskambejo tas odos istempimas blink.gif taigi pjuvis nedidelis, ka ten jau taip temti reik g.gif mane operavo 2 gydytojai, tai manau, tas kuris asistavo ir palaike kur reikia.........
ir jokio valymo ar siurbimo negirdejau g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2008 01 14, 00:30)
kazkaip kraupiai nuskambejo tas odos istempimas  blink.gif taigi pjuvis nedidelis, ka ten jau taip temti reik  g.gif mane operavo 2 gydytojai, tai manau, tas kuris asistavo ir palaike kur reikia.........
ir jokio valymo ar siurbimo negirdejau  g.gif

Gal ir taip, man buvo extra, net nezinau, man taip buvao, taio as taip ir parasiau.
Tik pamirsau pamineti, kad operacijos metu visa laika sirdies darba sekantys aparatai prijungti dar buna
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 13, 23:36)
Gal ir taip, man buvo extra, net nezinau, man taip buvao, taio as taip ir parasiau.

man irgi buvo ekstra mirksiukas.gif
bet kad pilvo oda istemti iki galvos, nemanau kad imanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 13, 23:36)
operacijos metu visa laika sirdies darba sekantys aparatai prijungti dar buna

o kur tave operavo?
Atsakyti
Krikscioniskuose ir ne oda iki galvos istempe, o prie odos prikabino binta, su kurio pagalba istempe prapjauta oda ir prikabino virs galvos
Atsakyti
Nors pati turėjau cezarį, bet kadangi jau prieš tai gulėjau ligoninėje tai viskas vyko sava eiga, o jei planinis cezaris nusimato, tai gali atvažiuot tą patį rytą kai numatyta operacija, ar vis vien guldo bent dieną prieš į ligoninę g.gif
Atsakyti
nesuprantu,
bet juk tema yra PLANINIS CEZARIS, tai turbut reiskia kad mama pati planuoja ji. asmeniskai as ji noreciau del to, kad nenoriu rizikuoti savo ir vaikelio gyvybe! kiek yra buve atveju kai daktarai neskuba daryti cezario ir net nepastebi kad vaikelis ten dusta ir poto tik trukcioja peciais kodel taip nutiko kad vaikelis mire, arba teigia jog jis jau senai priduses buvo, kad tik savo kalte paneigti. tai ka tokiu atveju kaltinti?
as manau kad cia nesciosios pasirinkimas, uzsienyje, kai paskaitai zurnalus tos izimybes nei viena negimdo naturaliai, klausimas kodel?
Atsakyti
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 14, 13:25)
nesuprantu,
bet juk tema yra PLANINIS CEZARIS, tai turbut reiskia kad mama pati planuoja ji. asmeniskai as ji noreciau del to, kad nenoriu rizikuoti savo ir vaikelio gyvybe! kiek yra buve atveju kai daktarai neskuba daryti cezario ir net nepastebi kad vaikelis ten dusta ir poto tik trukcioja peciais kodel taip nutiko kad vaikelis mire, arba teigia jog jis jau senai priduses buvo, kad tik savo kalte paneigti. tai ka tokiu atveju kaltinti?
as manau kad cia nesciosios pasirinkimas, uzsienyje, kai paskaitai zurnalus tos izimybes nei viena negimdo naturaliai, klausimas kodel?

Planinis cezaris, ne todėl, kad mamytė susigalvojo o dėl mamos ar vaikučio sveikatos būklės, dėl kurių gydytojas nustato, kad reikia daryt operaciją
Atsakyti
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 13, 23:22)

Aš tai prašiau anesteziologės, kad man nieko neaiškintų, nes jau tooookia slabna esu šituos reikaluos - nualpimas garantuotas smile.gif blush2.gif

QUOTE(daluzenik @ 2008 01 14, 00:11)
ne odą iki galvos istempe, o prie odos prikabino binta, su kurio pagalba istempe prapjauta oda ir prikabino virs galvos

prajuokinot vos ne iki ašarų lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(gutė pinkutė @ 2008 01 14, 10:09)
jei planinis cezaris nusimato, tai gali atvažiuot tą patį rytą kai numatyta operacija, ar vis vien guldo bent dieną prieš į ligoninę g.gif

Man liepė atvažiuoti sutartą dieną iš ryto. smile.gif
Atsakyti