QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 19:13)
kazkaip norejosi temos kur butu konkreciai minusai isdestyti
manau, kad ana tema ne apie tai
ten tiek jau minusų išsakyta... nebenorisi kartuotis
o šiaip:
1 nemažai mamų skundžiasi žindymo sunkumais - blogiau veikia hormonų mechanizmas, dažnai neįmanoma anksti pridieti kūdikį prie kruties
2 ilgiau gyja, galimos komplikacijos ir didėja šansai vėl patekti po peiliu
3 kai kurioms mamoms gali būti šokas dėl pačios operacijos - ne kiekvieną dieną tau jaučiant (jauti gi tampimą... ) pjauna pilvą
4 Vaiką taip pat kartais gydytojas gali sužeisti
5 Psichologinė trauma vaikui, kuris nesitiki tokio gimimo (čia ginčiotina), bet vaikiukas vis gi tokio per staigaus gimimo akyvaizdžiai išsigasta...
6 dėl vaiko charakterio brožų - nežinau tiksliai, manau cezaris šiek tiek įtakuoja, bet su juo veikia daug kitų veiksnių...
Na manau kolkas užteks. Anoj tiemoj buvau įdėjusi laimingo cezario filmuką. Gimdė tikrai mylinti tevai, mano draugai - bendravau su jais, kai buvau JAV. Pasikartuosiu - man nepatiko, kad vaikai išsigąsta, pradeda verkti, personalas dirba mano manymui per greitai ir gruboka, mašinaliai. Nera nuogo odos prie odos kontakto - tai man asm po gimdymo buvo labai svarbu ir tai paskatina hormonų, atsakingų uš žindymą gamybą. Taip pat apraminą vaiką ir parodo, kad mama čia - iš tikrųjų jokios katastrodos nera
Na dar pridėsiu, kad mamai reikia daug daugiau pagalbos - pradžioje tikrai sunku pasirupinti naujagimiu (ne visom taip, bet daugumai). Gerai, jeigu ligoninėje leidžia vyrui pasilikti su šeima. O jeigu esi paprastoj ligoninėje ir tau gali padėt tik seseles, tai turi būti labai sunku