Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus g.gif

kokius zinote jus unsure.gif

va cia perskaiciau toki straipsniuka
http://www.alfa.lt/straipsnis/72844

ir kazkaip labai pradejau nenoret as tos operacijos schmoll.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu unsure.gif g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo verysad.gif

leliuka gauni tik po paros verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 17:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

nes kai pasiklausau, kad cezariukai leciau visko mokosi, daugiau serga ir pan, dar kad tas randas po operacijos sunkiai gyja, pilvas aptirpes buna, tai kazkaip nesinori....

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif

sia tema jau l;aaabai daug diskutuota. ir absoliuciai nesutinku kad vaikai kazkuom blogesni po cezario. maniskis buvo su manim kai operavo, taip kad cia jau prikauso nuo to kaip susitarsi su daktarais, ir vaikiuka ish karto dave (kai pasvere t.t. aprenge). renkasi, nes nereikia kankintis- viens du ir mazulis jau cia. 40min visa operacija trunka, atvaziavom i ligonine apie 10h (truputi skaudejo pilva tada) ir 11.43 jau turejom dziaugsma smile.gif randas po operacijos gjio visaj nesunkiai, po nepilno menesio sokinejau sporto klube. ir siaip visakas ok su tuo pilvu, nej aptirpes nej ka
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 17:18)
Sveikos,

kazkaip neradau konkrecios temos apie cezario operacijos minusus  g.gif

kokius zinote jus  unsure.gif

man ji gresia del didelio vaisiaus  doh.gif nu bet gal kaip nors pati isgimdysiu  unsure.gif  g.gif

dar minusas, kad tetukas nemato gimdymo  verysad.gif

leliuka gauni tik po paros  verysad.gif

kazkaip naturalus gimdymas man daug priimtinesnis, juolab kai jau esu patyrus ji  g.gif

bet kodel visos zvaigzdes ji darosi jei jis jau nera toks nekaltas  g.gif

As irgi nepritariu
vyras buvo kartu,nes buvo uzmarine tik nuo puses,kai leliuka iseme,man ji parode ir nunese sutvarkyti, sverti, matuoti,vyras ejo kartu,fotografavo,pats uzdejo pampersiuka,suvyniojo ir padave vyrui.visi kartu is operacines parvaziavo i palata,mazyle nuo pat buvo su mumis ir nebuvo niekur atskirta.
o randas visai nedidelis ir sake kad po keliu metu bus visai nematomas.
O kad leliukai kitokie gime po CO tikrai nemanau,galiu palygint,nes kelios drauges turi tokio pat amziaus maziukus.
jei planuosim dar vaikuciu tai tikrai rinksiuos C.
Atsakyti
http://www.supermama...howtopic=215242
čia jau daug kalbėta
o kiek tai - didelis? Kodėl gali neišgimdyt?
Atsakyti
kazkaip norejosi temos kur butu konkreciai minusai isdestyti g.gif
manau, kad ana tema ne apie tai rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Mamūškė @ 2008 03 01, 19:13)
kazkaip norejosi temos kur butu konkreciai minusai isdestyti  g.gif
manau, kad ana tema ne apie tai  rolleyes.gif

ten tiek jau minusų išsakyta... nebenorisi kartuotis blush2.gif
o šiaip:
1 nemažai mamų skundžiasi žindymo sunkumais - blogiau veikia hormonų mechanizmas, dažnai neįmanoma anksti pridieti kūdikį prie kruties
2 ilgiau gyja, galimos komplikacijos ir didėja šansai vėl patekti po peiliu
3 kai kurioms mamoms gali būti šokas dėl pačios operacijos - ne kiekvieną dieną tau jaučiant (jauti gi tampimą... ) pjauna pilvą
4 Vaiką taip pat kartais gydytojas gali sužeisti
5 Psichologinė trauma vaikui, kuris nesitiki tokio gimimo (čia ginčiotina), bet vaikiukas vis gi tokio per staigaus gimimo akyvaizdžiai išsigasta...
6 dėl vaiko charakterio brožų - nežinau tiksliai, manau cezaris šiek tiek įtakuoja, bet su juo veikia daug kitų veiksnių...
Na manau kolkas užteks. Anoj tiemoj buvau įdėjusi laimingo cezario filmuką. Gimdė tikrai mylinti tevai, mano draugai - bendravau su jais, kai buvau JAV. Pasikartuosiu - man nepatiko, kad vaikai išsigąsta, pradeda verkti, personalas dirba mano manymui per greitai ir gruboka, mašinaliai. Nera nuogo odos prie odos kontakto - tai man asm po gimdymo buvo labai svarbu ir tai paskatina hormonų, atsakingų uš žindymą gamybą. Taip pat apraminą vaiką ir parodo, kad mama čia - iš tikrųjų jokios katastrodos nera wub.gif
Na dar pridėsiu, kad mamai reikia daug daugiau pagalbos - pradžioje tikrai sunku pasirupinti naujagimiu (ne visom taip, bet daugumai). Gerai, jeigu ligoninėje leidžia vyrui pasilikti su šeima. O jeigu esi paprastoj ligoninėje ir tau gali padėt tik seseles, tai turi būti labai sunku unsure.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif
Atsakyti
Na iš savo varpinės kažko blogai apie CPO(cezario pjūvio operacija) pasakyt negaliu 4u.gif Praktiškai visame kame tik pliusai cool.gif Pas mane operacija buvo planinė(dėl netaisyklingos vaiko padėties).O kad vaikas kažkuom skirtųsi nuo tų kurie natūraliai gimė tikrai negaliu teigt g.gif Pana labai savarankiška, palyginus su bendraamžiais viską daro padieniui(sėdosi, stojosi, vaikščiot pradėjo), dabar ir kalbėt pradedam(balandį bus 2 metai) wub.gif Ir šiaip vaikas savo charakteriu, ramus( miega naktimis ) judrus, labai bendraujantis..
Na o apiee save , ir savo pojūčius pooperacinius irgi galiu pasakyt tik viską iš gerosios pusės ax.gif Ligoninėj pragulėjom 4 paras, 2 savaites po CPO jau kapitališkai tvarkiausi kambarius, jėgų antplūdis tai oi oi oi koks buvo užėjęs biggrin.gif , žaizda gijo super gerai, randas dabar(2 metai) toks tarsi jo ten nebūtų, tik toks vaizdas kad toje vietoje tarsi su pieštuku kas brūkšnelį būtų nupiešęs biggrin.gif , rando aptirpimą jutau gal tik kokius 3-6mėn, nedaugiau...Ir tai tikrai nemaišė mirksiukas.gif Antrą kartą jei tik reiktų CPO tikrai su mielu noru tai pakartočiau thumbup.gif
Atsakyti
man vienintelis minusas,kad dabar nezinau ka reiskia paciai pagimdyt..o taip norejosi patirt ta jausma.. verysad.gif
Atsakyti
man dare extra cezarį.

tai galiu pasakyt, kad vieni minusai smile.gif ir didžiausias - žindymo nesėkmė (pradedant nuo to, kad pirmieji pieno požymiai atsirado tik po 3jų parų, baigiant tuo, kad vaiko nesugebėjau išmokyt paimti normaliai krūties (imdavo bilekaip, jei bandai taisyt - užsiklykdavo nenuraminamai, alkanas būdavo), tad maždaug mėnesiui praėjus nutraukiau maitinimą)

pačiai, nors ir pjūvis gijo neįtikėtinai gerai (gydytojų žodžiais), bet pati apie mėnesį vaisčiot galėdavau tik su kelnėm/korsetu, super gerai aptempiančiu pilvą (nesu iš perkūdusių). dėl to, kad sunku vaiksčiot ir sėdėt, maitint galėdavau tik gulimoj pozicijoj. vaikas valgydavo kartais kas 15min, kartais kas pusvalandį --> 100proc gulimas režimas gaudavos. stogas pradėjo važiuot.

tai tiek emocinių minusų. apie medicininiu požiūriu galimas komplikacijas jau senai viskas aišku: pradedant nuo nuskaumsinamųjų, baigiant pačiu pjūviu ax.gif

tiesa, man irgi pranašavo labai didelį kūdikį, bet gimė 3,2Kg mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 05 kovo 2008 - 16:30
aisku... nu tai as stengsiuos is paskutiniuju irgi nepasiduot, kad darytu cezari... nu nebent jau pranasaus koki 5,5 svorio kudikeli doh.gif
Atsakyti
Manau, kad planinis cezaris (jei tam yra reikiamos indikacijos) turi daug maziau minusu nei ekstrinis. Del neigiamu cezario pasekmiu zindymui, vaiko vystymuisi ar charakteriui, tai nereikia hiperbolizuoti. Jei tinkamai tam pasiruos, problemu nebuna daugiau, nei po naturalaus gimdymo. Bet va, minusus pajutau dabar, kai jau praejo 6 metai nuo operacijos - atsiradusios saaugos, pasak gydytoju, tai garantuotai del cezario. Zodziu, operacija yra operacija ir siaip sveikatos ji nepriduoda.
Atsakyti