Įkraunama...
Įkraunama...

Cezario minusai

as naturaliste thumbup.gif nors antra karta turejau cezari, siaip iki paskutines minutes tikejausi, kad mazge dar apsivers ir pati bandys atkeliauti i si pasauli, na bet matyt jai labai gerai buvo sedet biggrin.gif man asmeniskai labai nepatiko pasiruosimas operacijai (as labai nemegstu, kai aplink mane sokineja). o vat didziausias minusas, kad negalejau patureti ant krutines kai gime verysad.gif vat pirmaja, tai tik gimusia uzdejo man ant krutines, tai sita jausma ir i graba nusinesiu. kazkodel tikejausi, kad ir su antra toks dziaugsmas tex, na bet pirmojo pamatymo taip pat niekada nepamirsiu wub.gif

siaip tai nlb suprantu, ka sia tema gali pasisakyti nepatyrusios cezario g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kornelija.k: 17 kovo 2008 - 03:07
Nelabai supratau temos pavadinimo - jeigu jau yra butinybe daryti cezari, tai pliusu ir minusu vardijimas cia nepades ir nieko nepakeis. Bet del operacijos butinybes turetu nuspresti medikai. As tik niekada nesuprasiu tu moteru, kurios pacios savo noru pageidauja cezario pjuvio operacijos uzuot pagimdziusios naturaliai. Vis delto reikia suprasti, kad cezaris yra normali chirurgine operacija su visom galimom pooperacinem pasekmem. Tad kazkaip nei sis nei tas leisti save pjaustyti be reikalo...
Atsakyti
QUOTE(jobukas @ 2008 03 05, 19:04)
Manau, kad planinis cezaris (jei tam yra reikiamos indikacijos) turi daug maziau minusu nei ekstrinis. Del neigiamu cezario pasekmiu zindymui, vaiko vystymuisi ar charakteriui, tai nereikia hiperbolizuoti. Jei tinkamai tam pasiruos, problemu nebuna daugiau, nei po naturalaus gimdymo. Bet va, minusus pajutau dabar, kai jau praejo 6 metai nuo operacijos - atsiradusios saaugos, pasak gydytoju, tai garantuotai del cezario. Zodziu, operacija yra operacija ir siaip sveikatos ji nepriduoda.

Aš apskritai esu prieš bet kokį peilio įsikyšimą schmoll.gif Gyvenime būna daugybė atvejų, kada tas yra neišvengiama, tada jau niekur nedingsi. O šeip, savo noru, na nežinau... g.gif Pirmą vaikinuką prieš 13 metų sėkmingai pagimdžiau pati, o va antrą prieš 4 metus teko operuoti, nes sėdėjo pipiras mano (kam gi į pasaulį viršum kojom žiūrėt biggrin.gif ) . Operacija buvo planinė, sąrėmių pajust nespėjau (čia turbūt didžiausias Cezario pliusas), bet vistiek, jei būčiau turėjusi galimybę rinktis - geriau gimdyčiau pati ax.gif
Atsakyti

Taip taip as irgi uz naturalu gimdyma.Pries keturis metus gimdziau pati ir be jokiu nuskausminamujuir viskas ok.
su antruoju viskas kitaip,vaikinas sugalvojo pasedeti pilvelyje,todel teko pajusti cezario operacija doh.gif
Ir tikrai jokio komforto nepajutau schmoll.gif ,tiesiog guli kaip sunytis priklausoma, kaip sunytis ir lauki kieno nors malones,kada tau vaikeli atnes ir taip toliau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vataipva @ 2008 03 05, 16:29)
tai galiu pasakyt, kad vieni minusai smile.gif ir didžiausias - žindymo nesėkmė (pradedant nuo to, kad pirmieji pieno požymiai atsirado tik po 3jų parų, baigiant tuo, kad vaiko nesugebėjau išmokyt paimti normaliai krūties (imdavo bilekaip, jei bandai taisyt - užsiklykdavo nenuraminamai, alkanas būdavo), tad maždaug mėnesiui praėjus nutraukiau maitinimą)

pačiai, nors ir pjūvis gijo neįtikėtinai gerai (gydytojų žodžiais), bet pati apie mėnesį vaisčiot galėdavau tik su kelnėm/korsetu, super gerai aptempiančiu pilvą (nesu iš perkūdusių). dėl to, kad sunku vaiksčiot ir sėdėt, maitint galėdavau tik gulimoj pozicijoj. vaikas valgydavo kartais kas 15min, kartais kas pusvalandį --> 100proc gulimas režimas gaudavos. stogas pradėjo važiuot.

tai tiek emocinių minusų. apie medicininiu požiūriu galimas komplikacijas jau senai viskas aišku: pradedant nuo nuskaumsinamųjų, baigiant pačiu pjūviu  ax.gif

tiesa, man irgi pranašavo labai didelį kūdikį, bet gimė 3,2Kg  mirksiukas.gif

žindymo nesėkmė pas dažną ir ne po CP.

Man darė ekstra cezarį, ir ačiū dievui, geriay dešimt cezarių, nei tas košmaras, kurį patyriau. Gal po planinio cezario yra lengviau, man buvo labai sunku, bet ką jau aš čia smulkinsiuos...

Atsakyti
buvo liudna, kad nepadejo man ant pilvo ka tik gimusio vaikelio o tik sekundei parode ir isnese unsure.gif antras dalykas - pooperacinei kaip invalide guli , viskas skauda, su kateteriu..o mano palatos kaimyne pati gimde, tai tik ja atveze ir po valandos ji jau su vaikeliu ant ranku lakste, ramino ji..o man taip buvo liudna, kad mano vaikutis kazkur tai tarp svetimu guli verysad.gif man ji paliko tik antra diena po to , kai pervede i normalia palata. ir jei ne vyras tai butu labai sunku juo rupintis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natelė @ 2008 03 17, 18:44)
buvo liudna, kad nepadejo man ant pilvo ka  tik gimusio vaikelio o tik sekundei parode ir isnese unsure.gif

drinks_cheers.gif mano akim cia pagrindinis minusas, nors teko girdeti, kad kitoms padeda ant krutines ir po operacijos.
Man po operacijos praejus valandai atnese vaikuti ir nuo tada visa laika buvom kartu-tai jau didelis pliusas. wub.gif
Dar mano atveju minusas tas, kad nestumo metu buvo didziulis pilvas ir po operacijos jis pakibo ant rando. Dabar jau ne taip baisu, bet vistiek tokia banga yra.
Kazkas minejo apie sukietejimus pradzioj po randu - buvo ir man taip, su laiku jie dingo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bambinoo: 17 kovo 2008 - 21:03
Didžiausias minusas, kad pirmą parą didžiąją dalį laiko vaikas yra atskirtas nuo motinos, atneša tik pamaitinti (na gal ne visose ligoninėse taip, rašau apie AK).
Taip pat liūdna, kad ką tik užgimusį vaikelį natūraliai pagimdžiusioms uždeda ant krūtinės, o po operacijos, parodo ir išneša. Čia mano nuomone didžiausi minusai.
Aš po operacijos praėjus 11 val, jau vaikščiojau ir nešiojau vaikelį, randas sugijo gražiai, viskas lyg ir gerai. Ir visgi kai bus dar vienas vaikelis, stengsiuosi pagimdyti pati.

QUOTE(mrs.ieva @ 2008 03 06, 00:14)
operacija sveikatos nepriduoda, o jau gimdymas tai priduoda?  g.gif

Jei planuoji turėt 3 ar daugiau vaikų, tai manau, atlaikyt tiek operacijų tikrai sunkiau, nei tiek kartų natūraliai pagimdyti. Visgi pjaunama gimda, pilvaplėvė. O dar spinalinės nejautros, antibiotikai, - visa tai tikrai nepriduoda sveikatos.

QUOTE(Jolita Mc'r @ 2008 03 06, 16:51)
drinks_cheers.gif  nu baigia "uzknisti" uzuojauta, kad nepavyko naturaliai...
bigsmile.gif as tuo dziaugiuosi, sveikinkit mane mirksiukas.gif

Besilaukdama tiek buvau knygų prisiskaičiusi apie nat. gimdymą, tai po op. ilgą laiką save graužiau, kad negimdžiau natūraliai. Jau geraiu būčiau jų neskaičius.

QUOTE(linuse @ 2008 03 07, 13:35)

viskas priklauso nuo poziurio, o baisumu ir komplikaciju buna tiek cezario, tiek naturalaus gimdymo metu  doh.gif ir nustokim traumuot busimas mamas tuo stereotipu, kad cezaris yra blogis  thumbup.gif esam mamos  wub.gif o ne medikes  tegul jie ir dirba savo darbeli  drinks_cheers.gif  thumbup.gif

sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
Bjauriausia tai kateteris, kur viskas į kibiriuką bėga...
Be to, negalima valgyt, gert, vaikščiot ir pan. 24h. Aš kai po paros atsistojau, tai galvojau nebeišsitiesiu. doh.gif
Be to, vaiką tik po 9-ių val. atnešė.
O dabar kai maitinu gulėdama, tai mergytė kojom pilvą spardo, ir tiesiai į randą.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2008 03 17, 18:37)
žindymo nesėkmė pas dažną ir ne po CP.

Man darė ekstra cezarį, ir ačiū dievui, geriay dešimt cezarių, nei tas košmaras, kurį patyriau. Gal po planinio cezario yra lengviau, man buvo labai sunku, bet ką jau aš čia smulkinsiuos...

aš manau, kad po planinio cezario tikrai lengviau. tas extra gerai trenkia per smegenis, su visom depresijos pasekmėm.
geriau jau pasiruošt ir nusiteikt, nei po didelių kankinimųsi išveš daryt operaciją net narkozei nespėjus suveikt. turbūt daugeliui atrodys baisu ką pasakysiu, bet labai džiaugiaus, kad sesutės paimdavo visas 3 naktis vaiką pas save. leisdavo išsimiegot ir atsigaut po šoko.

taip kad jei daktarai siūlo daryt CO, net nesiginčyčiau ir nebandyčiau vaidint natūralistės. yra kaip yra, jei reikia, vadinas reikia.
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 03 18, 00:25)
Bjauriausia tai kateteris, kur viskas į kibiriuką bėga...
Be to, negalima valgyt, gert, vaikščiot ir pan. 24h. Aš kai po paros atsistojau, tai galvojau nebeišsitiesiu.  doh.gif
Be to, vaiką tik po 9-ių val. atnešė.
O dabar kai maitinu gulėdama, tai mergytė kojom pilvą spardo, ir tiesiai į randą.

ai irnesakyk.gif , man kateteris buvo mažiausias nemalonumas wink.gif
o pirmą parą nei valgyt norėjau, nei ką. bet gert leido kiek norėjau. o pirmas "pasivaiksčiojimas" nusipraust ir tuoletan, tai tikrai įspūdingas. bet nieko, svarbiausia po operacijso kuo daugiau vaiksčiot - geriau gis randas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vataipva: 18 kovo 2008 - 11:25
QUOTE(Mintule @ 2008 03 17, 23:51)
O dar spinalinės nejautros, antibiotikai, - visa tai tikrai nepriduoda sveikatos.

O jie čia prie ko? Antibų gali gaut ir natūraliai gimdydama. Turėjau du planinius cz., - jokių antibiotikų negavau.
O cezario minusų aš įvardint negaliu - jei ne jis, aš vaikų neturėčiau ( kadangi pačiai gimdyti negalima ). Ir pieno turėjau, ir greitai atsistojau, ir liekna kaip liepa po mėnesio buvau.
Atsakyti
4u.gif As norejau paklaust,nes man jau taip pat gimdymas ant nosies ir gali buti, kad pati nepagimdysiu, cezario operacijos galimybe neisvengiama.
Jei as vaziuosiu i ligonine nesusitarus ir man jau gimdymo metu gali nustatyti,kad reikia skubiai daryti cezario pjuvi. Sakykit, ar si operacija yra mokama??? Ir kiek?
Nes vienos mamytes sake, kad mokejo, kitos sake,jei nesitarei - tai nemoki nieko...
Tai as jau nebesuprantu... g.gif
Aisku,jei tariuosi su gydytoju - tai be abejo reiks moket... O jeigu nesitari ir daktaras nutaria daryt cezario operacija? g.gif
Atsakyti