Įkraunama...
Įkraunama...

Vyrai ir stereotipai

Reali situacija: sesuo parsivede vaikina su tevais supazindinti, bet pries tai jie papuole i smarkia liuti, teko lipt is automobilio, ir aisku, vyruko batai kiaurai perslapo, plius visi purvini. Pavale kiek galejo, bet vis vien nieko gero. Zodziu, namie mama seseri i sali nusivede ir pareiske: "gera vyra atpazinsi is laikrodzio, kvepalu ir batu". Pati ta vyruka pazistu, nera jis nevalyvas parselis smile.gif, bet motinai neirodysi. Sesuo nusivilus, nes kavalierius rimtas, o jau nurasytas tevu.
Ar teko kam dar susidurt su tokiais ar panasiais stereotipais ir kaip juos vertinat?
Atsakyti
Mano situacija tokia buvo. Kai pamate mano busima vyra, tai grieztai pasake, kad jis ne man, kad as metu kelia del takelio{nes pries tai draugavau su labai jau tinkanciu man i vyrus, na, siandien nei kiek tuom ir neabejoju} ir sake nepripazinsim jo niekaip. O veliau, taip pamilo, kad kai skyremis, mano tevai mane kaltino, mama man laiskus rase{nes kitaip susikalbeti buvo su manimi neimanoma}. Tiesiog, tevai visada idelizuoja, aisku, nori pacio geriausio mums, bet ta meile, pagarba, simpatija ateina su laiku, nes priklauso, kaip tavo antroji puse elgsis su tavo tevais.
Atsakyti
ot nepasiseke...na del batu, tai zinau, kad ne viena ir ne dvi turi ta stereotipa, bet, kad galima galbut busima zenta taip nurasyt tik del batu, tuo labaiu kai yra logiskas paaiskinimas blink.gif bet svarbiausiai, kad nurase ne sesuo, o tevai labai daznai tik ir bando ieskot priekabiu (pagristu ar maziau pagristu) siaip jei bus lemta, tevai ir tas vaikinukas dar ne karta susitiks ir supras gi tevai, kad jis ne koks murzius smile.gif o svarus batai, prabangus laikrodis ir skanus kvepalai ne is tolo nereiskia, kad vyras bus geras g.gif
Atsakyti
QUOTE(bombonke @ 2008 03 02, 14:53)
svarus batai, prabangus laikrodis ir skanus kvepalai ne is tolo nereiskia, kad vyras bus geras  g.gif

tai jau tikrai... gaila vyruko... ir tiek. seseriai galima tik palinketi nekreipt demesio mastau.gif
Atsakyti
Siulau nekreipti demesio. Mamos daznai tokios biggrin.gif Apie mano ex pradzioj bambejo bambejo - tai tevai per mazai uzdirba, tai per zemas, tai plauku per mazai lotuliukas.gif , o paskui taip isimylejo kad dar ir dabar mane grauzia kam palikau! biggrin.gif Nors jau tikrai daug laiko prabego biggrin.gif
Atsakyti
aha, mano mociute irgi "vyras turi buti toks ir anoks". zodziu, teoretike ne ten, kur reik. taciau atsigrezus i praeiti, sios 'teorijos' vargu ar labai pasitarnavo. o siaip, man regis, pakeis ta mama nuomone, kai geriau susipazins mirksiukas.gif nebent principai svarbiau uz viska blink.gif bet cia jau turi buti gelezinis zmogus, kad neistirpdytu jo niekas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(la.confiture @ 2008 03 02, 14:28)
"gera vyra atpazinsi is laikrodzio, kvepalu ir batu".
Be abejo, batai, laikrodis, šukuosena, nagai ir t.t. labai daug pasako ne tik apie vyrus, bet ir moteris mirksiukas.gif , ypač tuomet, jei batai nušleivoti, nagai nukramtyti, marškinių apykaklė papilkėjus doh.gif ...

Tavo aprašytas įvykis anektodiškas, tikiuosi, sesuo ir kiti "veikiantys asmenys" po kurio laiko smagiai pasijuoks iš šios situacijos mirksiukas.gif .
Atsakyti
Juokas pro asaras, mamytes, nes kai pagalvoju, kiek mano mamos galvoje "tarakonu", tai net baisu daros. O ji gi dar mano vaiku mociute bus... O jei tai paveldima? smile.gif Dar viena perla isgirdau siandien: jei jau vyra susiradai, tai jau daryk viska, kad prasciau uz tave atrodytu, kad nieks nepavogtu. Kazkoks sovietmecio kompleksas.. sad.gif
Atsakyti
dar vienas iš stereotipų - dantys lotuliukas.gif

(o del batu, tai mes su vyru šiuo metu tooookiais batais vaikščciojam blush2.gif blush2.gif blush2.gif - statybos doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(la.confiture @ 2008 03 03, 00:47)
Juokas pro asaras, mamytes, nes kai pagalvoju, kiek mano mamos galvoje "tarakonu", tai net baisu daros. O ji gi dar mano vaiku mociute bus... O jei tai paveldima?  smile.gif Dar viena perla isgirdau siandien: jei jau vyra susiradai, tai jau daryk viska, kad prasciau uz tave atrodytu, kad nieks nepavogtu. Kazkoks sovietmecio kompleksas..  sad.gif

Kaip keistai.. g.gif o ji tik del vyru taip ar del visu sriciu.. rolleyes.gif
Atsakyti
Nieko baisaus. Jei as sulyju, mano batai ne ka geriau atrodo.
Jei butu sausa diena tokie "svarus" batukai, tada jau kita kalba.
Sutinku visiskai su "stereotipu", kad batai, nagai, rubai privalo buti svarus, laikrodis - arba geras arba jokio. Kvepalai - tik ne spigliu kvapo ir geri.
Butent sioje situacijoje, mama pasikarshchiavo.
Atsakyti
na kai kuriais atvejais mamos juk būna teisios. Sakė netiks- skiriasi....

Dėl batų- tiesa. Jei žmogus visai nepržiūri savo batų reiškia 2 dalykus: arba jam visad trūksta laiko, arba jis nevalyvas, abu atvejai nieko gero nežada. Jei jau batams neatradai laiko eidamas pas būsimus uošvius, tai jau žmonai neatrasi tikrai...
ir dar- jei nežiūri kur eini- tai ir kenti- rodo išsiblaškymą... irgi nieko gera. lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti