*Šis pasakojimas yra daugiau asmeniniai nuotykiai ir įspūdžiai. Muziejų ar lankytinų objektų grožybės čia gali nublankti prieš mūsų patirtus nuotykius, tad norintiems pasiskaityti fotoreportažus TIK apie aplankytas vietas, savo pasakojimo skaityti nesiūlau

*Bendrakeleivių nuotraukos dedamos jiems sutikus.
*Manantiems, kad visos mano temos - tik kelios foto ir gabaliukas pasakojimo su diiiiiiidele doze liaupsių, galiu pasiūlyti kitas fotoreportažų temas, nors ir čia tikrai atrasite kažką naudingo

2007 Rūgpjūtis. Rūtos gimtadienis.
- Rūtyt, pasiilgsim tavęs labai labai

- Taip, ir vis galvosim, kaip ten tau sekas!
- Tik tu mums BŪTINAI rašyk...
- Kas mėnesį rašyk mums.
- O per atostogas būtinai pas tave atvažiuosim.
- Jeigu priimsi, žinoma...
- Rūtele, sėkmės Tau ten.
- Pabučiuok šunį ir jau gali važiuoti.
- Atsargiai! Jis piktas, vakar kažkas į nugarą įkando.
- Rūta, viskas, nėr laiko, ATIAAAAAAAAA!!!!!!!!
Ir ji mus paliko. Vienus, stovinčius jos močiutės sodyboje, pilant lietui ir kabant susprogusiems balionams. Staigus jos ir mamos sumąstymas išvažiuoti gyventi į Vokietiją daug ką paveikė. Mus, jos draugus, irgi. Vienok, juk tai šitaip įdomu! Mesti mokslus Lietuvoje ir išvykti į svečią šalį. Ten pradėti visai naują gyvenimą, stengiantis nepamiršti Lietuvos. Jokios lietuvių kalbos mokykloje, jokių istorijos pamokų apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, jokių lietuviškai kalbančių žmonių... Tik močiutės padovanota knyga apie Lietuvą, kurios pirmame lape parašyta:
Rūtele,
Visada atsimink šalį, kurioje užaugai.
Močiutė.
Bene pusę metų susirašinėjus, pagaliau padarome sprendimą. Vienintelį ir neginčijamą - VAŽIUOJAME Į SVEČIUS PAS RŪTĄ!!! Vieną dieną nutarus, kitą - atsiklausus tėvų, rankose jau laikome bilietą maršrutu Vilnius-Marijampolė-Karlsruhe (netoli Prancūzijos sienos). Tokį patį bilietą turime ir kelionei atgal. Teliko paskutinis mėnuo mokykloje... Po kurio leisimės į 9 dienas trunkančią kelionę Europos keleliais ir klystkeliais

Prieš pradedant pasakojimą apie kelionę, norėčiau supažindinti Jus su veikėjais

Taigi, mano draugė Gerda, prigauta besimatuojanti nerealiai juokingas basutes Vokietijoje

Mano draugė Gabrielė, slėpdama baimę prieš lipant uolomis

Jos abi sesutės. Argi nepanašios?
Ir aš, Rimvydas

Sekančius veikėjus pristatysime, kai sutiksime juos Vokietijoje

Kelionei besiruošiant
Daug ir ilgai galvojom, ką nuvežti Rūtai lauktuvių. Plyštančiom nuo galvojimo galvom patys pasiprašėm jos pasisakyti savo pageidavimus. Sąrašas nebuvo ilgas.... Saldainiai, juoda duona, Bobelinė ir dar kas nors.
Tas "dar kas nors" parduotuvėje dieną iki išvykimo pavirto dviem maišais saldumynų ir kitokių nesąmonių. Niekaip nesugalvojau, kaip tuos maišus sukišiu į savo mažą lagaminą, tad visas gėrybes perleidau sesutėms, kurios man garantavo, jog viskas pas jas tilps.
Apie kelionę į Marijampolę, 4 valandas, praleistas ten bei kelionę Vokietiją - kitoje pasakojimo dalyje.