Įkraunama...
Įkraunama...

ParyžiusIV

Bonjour smile.gif

As irgi jau po keliones i paryziu - pirmiausia aciu visoms mergaitems uz informacija, tikrai praverte, super thumbup.gif thumbup.gif
Kelione buvo super, nos ir pavargom, ir koju nebejauciam nuo vaiksciojimo, bet buvo verta thumbup.gif thumbup.gif
Beje, del keliones nuo oro uosto iki viesbucio - tikrai apsimoka is anksto susizinoti, kaip nuvykti, nes visu pirma oro uostas toooooooooooookio dydzio, o jantra, ei nezinosi, i kuria puse vaziuoti, ir savo stoteles, kur islipti, tai gali tekti gerokai pasiblaskyti po miesta, tai geriau jau ta laika pamatyti daugiau miesto, o ne po metro pozemius duotis mirksiukas.gif beje, metro man pasirode labai seni ir apleisti, londone tikrai naujesni, bet cia smulkmena mirksiukas.gif

Taigi, nors ispudziu labai daug, bet desimt balu duodu Monmartui - tikrai verta apsilankyti, ir paskirti bent pusdieni.. Mes tiek laiko neturejom, bet vis tiek spejom pasedeti ant laiptu prie bazilikos, ku sedi daugybe zmoniu, visi atsiplaidave, lasivi, pasiklausem muzikos (kaip tik vyko mini koncertas), gerem vyna, dainavom ir sildemes ant saulutes thumbup.gif thumbup.gif visas miestas pries akis, ir tokia gera aura, kad nera net zodziu apsakyti... beje, funikulierium neverta kilti, nes lipant laiptais pamatai daugiau, siek tiek zemiau yra grazus baeineliai mirksiukas.gif
Beje, buvom sekso muziejuj Monmarte lotuliukas.gif Visai idomu, tik atsispausdinkit nuolaida is interneto, sutaupysit keleta euru mirksiukas.gif nuoroda va cia http://www.musee-ero...let.php?lang=en (siaip kainuoja 8 eurus, su siuo kuponu-5 eurai)
Metro sistema gana aiski, tik keista, kad nuorodose daznai metro spalva pasikecia i paprasciausia juoda vietoj, pvz, ruzavos, tai butinai pasiziurekit, koks jums reikalingos metro numeris - lengviau orientuotis.
Is oro uosto i paryziu vaziuojant, del smulkiu galit nesijaudinti, jei ir neturit, nes yra bilietu kasa, per kelias minutes nusipirksit bilietuka, taigi nekyla problemu, o kasa aiskiai matoma, tokia zalia, uzrasyta 'tickets to paris'.
O Eifelis - kas ka besakytu, kad tai tik metalo gabalas, bet uzkilus nakti i paskutini auksta, kai viso miesto ziburiai apacioje - jausmas neapsakomas...
Beje, gal kad buvom savaites viduryje, nebuvo jokiu eiliu nei i triumfo arka, nei i eifelio boksta, nei i noterdamo katedra...
Imetu keleta foto smile.gif

Papildyta:
Triumfo arkos laiptai (lifto nera, tad tenka gerokai pasportuoti lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktoji Fėja: 24 spalio 2008 - 10:41
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 12:36)
1. beje, metro man pasirode labai seni ir apleisti, londone tikrai naujesni, bet cia smulkmena  mirksiukas.gif

2. Metro sistema gana aiski, tik keista, kad nuorodose daznai metro spalva pasikecia i paprasciausia juoda vietoj, pvz, ruzavos, tai butinai pasiziurekit, koks jums reikalingos metro numeris - lengviau orientuotis.

3. Imetu keleta foto smile.gif

1. Milano metro žinok, dar senesni ir baisesni biggrin.gif tai Paryžiuje dar nieko tokio, o jei lygintume su Berlynu, tai Milanui ir Paryžiui dar augti ir augti iki jo lygio rolleyes.gif

2. Gal gali plačiau ir aiškiau apie kokios spalvas ir kur?

3. Ooo, atsirado nuotraukų clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bala_nemate: 24 spalio 2008 - 10:45
1. Ne avarija, o nacionaliniai paryzieciu parkavimo ypatumai mirksiukas.gif
[attachmentid=162957]

2. Viena is daugelio Paryziaus gatveliu
[attachmentid=162958]

3. Vaizdas is Eifelio boksto.
[attachmentid=162959]
Papildyta:
QUOTE(bala_nemate @ 2008 10 24, 10:43)
2. Gal gali plačiau ir aiškiau apie kokios spalvas ir kur?

Metro liniju, jei neklystu, yra 14, jos zymimos spalvomis ir skaiciais nuo 1 iki 14. dar yra kelios RER, jos zymimos raidemis A, B, C, D, E. yra ir kazkokie traukiniai, bet jais neteko vaziuoti, tai nieko ir nerasysiu apie juos smile.gif

Oro uoste tikrai turetu buti paryziaus zemelapis, jame ir yra visas metro ir RER planas vienoje puseje, ir miesto planas - kitoje. Beje, bent jau viesbutyje tikrai rasi miesto plana, su savo viesbucio vieta, pazymeta jame, kad lengviau orientuotis, kur tu esi.

Pasiziuri, kurios spalvos (ir numerio) metro vaziuoja iki tau reikiamos stoteles, ir ta linija ir vaziuoji. Nuo oro uosto vaziuoja RER, taigi pirma reikia pavaziuoti su ja iki miesto (kainuoja 8,2 ar tai 8,4 euro, nepamenu tiksliai), o paskui ziuri, ar RER vaziuoja iki tavo stoteles, ar reikia persesti su metro. Zodziu, visur reikia sekti nuorodas ir jomis vadovautis. Beje, bilietus i metro pirkdavom kasose, nes automatai oro uoste turi anglu kalba, bet masesnese stotyse, deja, tik prancuzu lotuliukas.gif

o apie ta spalvos pasikeitima - tai paciame metro, stociu viduje, ant nuorodu. dazniausiai buna pazymeta M raide ir spalvotas rutuliukas su skaiciumi jo viduje, kuris ir reiskia, kad tai yra pvz 7-a metro linija - Magenta. Bet eini eini toliau, ir ant nuorodos rutuliukas jau tamsus, su tuo paciu skaiciumi 7 viduje. Tai nereikia issigasti, ten vis dar ta pati linija lotuliukas.gif Tik dazu turbut rutuliukui nuspalvinti neliko lotuliukas.gif Taigi, reikia pasiziureti ne tik reikalingos linijos spalva, bet ir numeri (zemelapyje liniju numeriai pazymeti prie liniju pradzios ir pabaigos).

oj as blondine, tu gi viska ir taip zinai, pati visiem viska ir aiskini lotuliukas.gif na, bet gal kitoms bus naudinga informacija...

dar vienas vaizdelis is eifelio. ta melyna linija sukasi aplink visa miesta nuo eifelio boksto
[attachmentid=162961]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piktoji Fėja: 24 spalio 2008 - 11:32
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 11:36)
Bonjour smile.gif
Triumfo arkos laiptai (lifto nera, tad tenka gerokai pasportuoti  lotuliukas.gif )

Liftas yra! Bet jis tik invalidams. O kadangi aš nestuke.gif , tai įsiprašiau,kad mus bent nuleistų tongue.gif

Papildyta:
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 11:57)
dar vienas vaizdelis is eifelio. ta melyna linija sukasi aplink visa miesta nuo eifelio boksto
[attachmentid=162961]
Jums geriau pavyko foto nei mums ax.gif Koks jūsų fotikas?
Atsakyti
QUOTE(Edora @ 2008 10 24, 11:52)
Liftas yra! Bet jis tik invalidams. O kadangi aš  nestuke.gif , tai įsiprašiau,kad mus bent nuleistų  tongue.gif

Papildyta:
Jums geriau pavyko foto nei mums  ax.gif  Koks jūsų fotikas?

aga, maciau kadyra invalidams, tai uztat ir neuzskaiciau kaip egzistuojanti lotuliukas.gif beje, tokia moteris su lazda tai vis tik lipo, tai turbut nepaprase, kad leistu vaziuoti, sunkiai jai sekesi lipti..

olympus E-420. ant naktinio rezimo, tik reikia labai ziureti, kad nesujudetu fotikas, kur nors atremti ji, nes jai sujuda, tai tokios 'ugneles' vietoj ziburiu gaunasi lotuliukas.gif
Atsakyti
Labai gražios foto, gal galėtum daugiau įkelti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2008 10 24, 12:02)
Labai gražios foto, gal galėtum daugiau įkelti smile.gif

aisku, galeciau, jei niekas nepriestaraus, kad ne i atskira tema keliu smile.gif
Atsakyti
Tokios mielos nuotraukos - noriu vėl į Paryžių... biggrin.gif
Atsakyti
na va, pagaliau prisėdau blush2.gif
QUOTE(bala_nemate @ 2008 10 20, 17:08)
Cactus, lauksime detalesnių įspūdžių thumbup.gif

Ir dar labai įdomu, kiek gi kainavo tas "skrydis+viešbutis"?
Be to, prašome, papasakoti plačiau apie viešbutį, nes čia daugelis užsukę ieško info, kur apsistoti... mirksiukas.gif

1. na ką, aišku, nieko nenustebinsiu, bet įspūdžiai superiniai, liux, aišku, kitaip ir negalėjo būti biggrin.gif
jei pradėti pasakoti priešistorę, tai ji būtų tokia (trumpai):
ši kelionė buvo dovana-staigmena MB 5 metų pusjubiliejaus proga smile.gif "dovana" buvo įteikta išvakarėse. taigi paskutinės nekantrumo ir jaudulio valandos buvo įveikinėjamos drauge. tiesą pasakius, MB daugiau pergyvenosi ir jaudinosi už mane, nes aš kažkaip stebuklingai nurimau. sėdim LT oro uoste, o aš kaip belgas ax.gif
ną ką, mes jau CDG oro uoste, pasiimu dar vieną žemėlapį (nors jau LT nusipirkusi buvau), per daug juk nebūna rolleyes.gif ir ieškau RER. beeinant ir visur besižvalgant staiga pamatau Paris-Opera Roissy bus stotelę bigsmile.gif greit vėl į žemėlapį, nes kiek atsiminiau, tai ta Opera (Garnier) ne per toliausiai mūsų viešbutuko, ir pasirodo akurat thumbup.gif Jamam bilietikus ir einam laukti buso. taigi, po valandžiukės mes jau prie operos, kaip viščiukai su kuprinėlėm ieškom kelio į viešbutį biggrin.gif tai čia buvo pirmas ir paskutinis mūsų paklydimas, kuris nebuvo jau toks baisus (ne tą kryptį pasirinkome išlipę iš auto, bet greitai susigaudėme ir situacija buvo ištaisyta). tei va, nusigavome į viešbutį, susimetėm daiktus, pavalgėm, pusvalandukui prigulėm ir į Montmartrą, Moulin Rouge, prie bazilikos ir po tas mielas gatveles pasibastyti wub.gif
kitą dieną jau šturmavome lankomiausias vieteles. pro kai kurias bažnyčias, gražius pastatus (pavadinimų nežinau, nes neatradau / nesupratau pagal žemėlapy blush2.gif ), pro Pompidu, Hotel de Ville į BoatBus iki Louvre. ten išlipome, apėjome Louvre "pastatėlius" (į vidų nėjome, per mažai tam turėjome laiko) ir per Jardin des Tuileries iki Pl.de la Concorde ir vėl toliau per Champs Elysees iki Triumfo arkos . iš ten vėl kojytėmis iki Palais de Chaillot ir galiausiai prie Eifelio. Su pastaruoju tik pasilabinom, sėdom į BoatBus ir iki Musee D'orsay. išlipom ir į maisto paieškas doh.gif kad kas būtų pasakęs kur pateksime lotuliukas.gif ieškom ieškom tų sumuštiakų, o jų kaip nėr taip nėr, o gi prieinam parduotuvėles tokiais pagerintais pavadinimais - visos vardinės blink.gif tai kur čia bus tų sumuštiakų lotuliukas.gif tai mes taip iki kitos stotelės priėjome.

Papildyta:
jau kiek pasistiprinę vėl planuojam į Eifelį. nuplaukiam, einam ieškot eilės galo blink.gif stovim stovim, laukiam laukiam ir po 15 min prastovos sumąstom,kad gal nelabai jau norim į tą viršų, nes dar laukti apie 30-40 min, viršutinis aukštas uždarytas lotuliukas.gif taip ir padarom - paliekam eilę ir einam į Champ de Mars. kiek pasivaikščioję, pasifotkinę grįžtam į BoatBus stotelę, palydim laivuką, nes nebespėjom ir laukiam kito. laukiam laukiam, laukiam laukiam ir sužinom, kad šioje stotelėje jo šiandien jau nebebus, nes vyksta policijos pratybos doh.gif tai ką mes, vėl kojelėm iki kitos stotelės nors buvo galimybė autobusu. dašliaužėm iki tos stotelės, į laivuką ir iki Notre Dame, nes jau nori nenori, paskutinis tos dienos plaukimas unsure.gif atplaukėm jau sutemus. išlipom ir vėl atgalios viešbutėlin savom dviejom. tą vakarą kojos kaip kaladės, nugara skauda - vienu žodžiu pavarėm thumbup.gif
o jei,kiek čia prirašiau blink.gif gal jau pakaks g.gif paskutinę dieną kitam karteliui paliksiu, o tai burna išdžiuvo tiek bepasakojant lotuliukas.gif

Papildyta:
ai, dar apie viešbutuką ir kelionę:
2 žmogams kaina 2880 - skrydis su mokesčiais ir viešbutis 3* jei įdomus viešbutukas. šiaip patalpėlės itin mažos lotuliukas.gif koridoriuje dviems žmonėsm prasilenkti schmoll.gif nebent jie labai labai ploni ir tai būtų toks "intym" prasilenkimas ax.gif
bandžiau žiūrėti kainas atskirai: skrydis, viešbutis, tai jei nėra geros skrydžio kainos, tai kažką išpešti pigiau nei šitas variantas be šansų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 12:57)
1. Viena is daugelio Paryziaus gatveliu

2. Metro liniju, jei neklystu, yra 14, jos zymimos spalvomis ir skaiciais nuo 1 iki 14. dar yra kelios RER, jos zymimos raidemis A, B, C, D, E. yra ir kazkokie traukiniai, bet jais neteko vaziuoti, tai nieko ir nerasysiu apie juos smile.gif

[...]
o apie ta spalvos pasikeitima - tai paciame metro, stociu viduje, ant nuorodu. dazniausiai buna pazymeta M raide ir spalvotas rutuliukas su skaiciumi jo viduje, kuris ir reiskia, kad tai yra pvz 7-a metro linija - Magenta. Bet eini eini toliau, ir ant nuorodos rutuliukas jau tamsus, su tuo paciu skaiciumi 7 viduje. Tai nereikia issigasti, ten vis dar ta pati linija  lotuliukas.gif Tik dazu turbut rutuliukui nuspalvinti neliko  lotuliukas.gif Taigi, reikia pasiziureti ne tik reikalingos linijos spalva, bet ir numeri (zemelapyje liniju numeriai pazymeti prie liniju pradzios ir pabaigos).

3. oj as blondine, tu gi viska ir taip zinai, pati visiem viska ir aiskini  lotuliukas.gif na, bet gal kitoms bus naudinga informacija...

1. Ta "viena iš daugelio Paryžiaus gatvelių" man pati gražiausia nuotrauka wub.gif

2, 3. biggrin.gif aj, Tu čia apie šitas spalvas lotuliukas.gif o aš jau maniau, kad apie kažką sudėtingiau.
Pirmiausia, tai norėčiau visiems patarti į spalvas mažiausiai dėmesio kreipti - jos reikalingos, kad bendrame žemėlapyje tas metro/RER linijų voratinklis atsiskirtų. O sau reikalingų metro/RER linijų ieškokite tik pagal numerius, nes kai kur stotyse tikrai tos informacinės lentos juodai baltos...

Labai gerai, kad paaiškinai viską taip detaliai. Reikia ir kitų nuomonių, ne tik mano pamąstymų šioje temoje friends.gif aš jau gal kartais ir per daug reiškiuos blush2.gif

QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 14:06)
aisku, galeciau, jei niekas nepriestaraus, kad ne i atskira tema keliu smile.gif

Tema juk skirta Paryžiui - prašom daugiau nuotraukų. Ypač, kai jos tokios gražios ir ryškios!!! thumbup.gif
Atsakyti
o mano keliones priesistore tokia - cia buvo dovana mano brangiajam, ir jis apie ja suzinojo tik oro uoste, nes iki to laiko mane, kad mes varom pasitikti mano seses, kuri atskrenda is kitos salies, ir vaziuosim i uzsakyta sodyba lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tai kai ikalbejau 'eiti paziureti atnaujinto oro uosto isvykimo sales' ir nutempiau prie check-in'o, jam akys ant kaktos issoko lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bala_nemate @ 2008 10 24, 12:39)

Labai gerai, kad paaiškinai viską taip detaliai. Reikia ir kitų nuomonių, ne tik mano pamąstymų šioje temoje friends.gif aš jau gal kartais ir per daug reiškiuos blush2.gif
Tema juk skirta Paryžiui - prašom daugiau nuotraukų. Ypač, kai jos tokios gražios ir ryškios!!!  thumbup.gif

baik tu, labai reikia tokios pagalbos, smagu, kad padedi - as vis tiek laikausi nuomones, kad keliaujant i tokio dydzio miesta, reikia tureti bent jau supratima, kur ir ka pamatyti, ir kaip nuvykti is/i oro uosta, kad orientuotumeis, kiek laiko trunka tas vaziavimas ir pan.
p.s. taigi aciu tau thumbup.gif
ok, einu mazinti nuotraukeliu, nes mano turimos uzima apie 6 mb, kai kurios ir daugiau, taigi man ju neleidzia ikelti tiesiai..
Atsakyti
QUOTE(Piktoji Fėja @ 2008 10 24, 13:56)
o mano keliones priesistore tokia
kaip fainiai wub.gif tokias moteras ant rankų nešioti ax.gif
Atsakyti