Nu mane tai bandė apsukti kažkada seniai čili bistro, Vilniuje, kur prie stoties autobusų, dar makdonalde centro, kažkada seniai, dar vaikystėje..
Čili bistro tokia jauna, bet iš veido asocialiai atrodanti, tiuregiškos veido išraiškos pardavėja bandė apsukti, įmušdama į čekį ne tą patiekalą, kurį aš pirkau (apsirikti nebuvo įmanoma, nes patiekai labai skirtingi)- man iš karto pasirodė, kad per daug sumokėjau- bet aš ne iš tų, kur netingi mintinai skaičiuoti kiekviename žingsnyje, tai galvoju, gal kokio padažo neįskaičiavau į savo grubią sąmatą...
Pavalgiau aš- atsikėliau prieiti prie kasos ir visgi paklausti kiek padažas kainuoja- man nespėjus atsistoti, ateina ta kaliemnikė- užtveria man kelią

-kad nepraeičiau (su rankomis įsikimba i tokius turėklus iš šonų, kad nebūtų vietos man praeiti

)- ir sako nusinešk indus

-gerai galvoju -nusinešiau (buvau dar labai jauna ir ne iš tų naglųjų)- bet, trūko kantrybė- ir nieko neperspėjusi tyliai nuėjau tiesiai prie kasos, aiškintis- ten tuo metu aptarnavo kitos pardavėjos- tokios vyresnės- aš išsiklausinėjau kiek kainuoja padažas, kiek tas patiekalas tiklsliai kainavo- jos maloniai stengėsi surasti čekį, gražino pavogtus pingus, radę čekį nustatė, kad buvo įmuštas ne tas patiekalas- o aš iš tolo mačiau, kaip išsigando ta kaliemnikė, ir sužiuro ištempusi kaklą, kai aš neišėjau iš kavinės pavalgiusi, bet nuėjau prie pardavėjos stalo
Tai su tokiu naglumu iki tol nebuvo tekę susidurti- vėliau net pagalvojau, kad reikėjo iš karto eiti pas šefą, ir su juo aiškintis, nes tokios tiuregos pasižiūri, kad snukis plytos nesiprašo iš pažiūros, tai ir už durną palaiko- ale reikia tokias į vietą pastatyti.
Panašiai vaikystėje kažkada makdonalde centro sumos paprašė kaip už du mėsainius, nors aš pirkau vieną, ir davė vieną

Dar tada pyplė tokia buvau, tai, aišku, pareiškiau pretenzijas, bet vietoj pinigų grąžinimo, man paprasčiausiai davė antrą mėsainį- bet irgi tokia lapė ta pardavėja buvo, ir matėsi, kad ne netyčia apsiriko, o specialiai norėjo apgauti. Aišku, vaikas nelabai turi naglumo ir drąsos reikalauti pinigų, ar eiti pas vadovybę- bet jei būtų dabar, tai tikrai reikalaučiau pinigų, ir antrą mėsainį būčiau šveitusi atgal į veidą tai lapei