Įkraunama...
Įkraunama...

Parduotuvių apgaulės

Tikriausiai dažnai susiduriame su apgaudinėjimu parduotuvėse. Ne tik kainų nesutapimas čekiuose ir vitrinose, bet ir kt. Įspėkime kitus, ką pastebėjome ir kur buvome apgautos unsure.gif

Labai mėgstu greipfrutus, nuolat juos perku. Vakar atkreipiau dėmesį Akropolio Maximoje, kad didieji vaisiai sumaišyti su mažaisiais, pateikta tik kaip "didieji". Kaina viena. O ištiesų mažųjų greipfrutų kg kaina visuomet mažesnė 2 litais, kai jie parduodami atskirai. Taigi, prekybininkai sumaišydami du skirtingus dydžius mažuosius vertina kaip didžiuosius, tad mokame brangiau už kitus. Tad pasiknisau užverstoje krūvoje ir atsirinkau tikruosius didžiuosius doh.gif
Atsakyti
Nu mane tai bandė apsukti kažkada seniai čili bistro, Vilniuje, kur prie stoties autobusų, dar makdonalde centro, kažkada seniai, dar vaikystėje..

Čili bistro tokia jauna, bet iš veido asocialiai atrodanti, tiuregiškos veido išraiškos pardavėja bandė apsukti, įmušdama į čekį ne tą patiekalą, kurį aš pirkau (apsirikti nebuvo įmanoma, nes patiekai labai skirtingi)- man iš karto pasirodė, kad per daug sumokėjau- bet aš ne iš tų, kur netingi mintinai skaičiuoti kiekviename žingsnyje, tai galvoju, gal kokio padažo neįskaičiavau į savo grubią sąmatą...

Pavalgiau aš- atsikėliau prieiti prie kasos ir visgi paklausti kiek padažas kainuoja- man nespėjus atsistoti, ateina ta kaliemnikė- užtveria man kelią blink.gif blink.gif -kad nepraeičiau (su rankomis įsikimba i tokius turėklus iš šonų, kad nebūtų vietos man praeiti blink.gif )- ir sako nusinešk indus blink.gif -gerai galvoju -nusinešiau (buvau dar labai jauna ir ne iš tų naglųjų)- bet, trūko kantrybė- ir nieko neperspėjusi tyliai nuėjau tiesiai prie kasos, aiškintis- ten tuo metu aptarnavo kitos pardavėjos- tokios vyresnės- aš išsiklausinėjau kiek kainuoja padažas, kiek tas patiekalas tiklsliai kainavo- jos maloniai stengėsi surasti čekį, gražino pavogtus pingus, radę čekį nustatė, kad buvo įmuštas ne tas patiekalas- o aš iš tolo mačiau, kaip išsigando ta kaliemnikė, ir sužiuro ištempusi kaklą, kai aš neišėjau iš kavinės pavalgiusi, bet nuėjau prie pardavėjos stalo doh.gif doh.gif

Tai su tokiu naglumu iki tol nebuvo tekę susidurti- vėliau net pagalvojau, kad reikėjo iš karto eiti pas šefą, ir su juo aiškintis, nes tokios tiuregos pasižiūri, kad snukis plytos nesiprašo iš pažiūros, tai ir už durną palaiko- ale reikia tokias į vietą pastatyti. mad.gif gun_rifle.gif

Panašiai vaikystėje kažkada makdonalde centro sumos paprašė kaip už du mėsainius, nors aš pirkau vieną, ir davė vieną blink.gif blink.gif Dar tada pyplė tokia buvau, tai, aišku, pareiškiau pretenzijas, bet vietoj pinigų grąžinimo, man paprasčiausiai davė antrą mėsainį- bet irgi tokia lapė ta pardavėja buvo, ir matėsi, kad ne netyčia apsiriko, o specialiai norėjo apgauti. Aišku, vaikas nelabai turi naglumo ir drąsos reikalauti pinigų, ar eiti pas vadovybę- bet jei būtų dabar, tai tikrai reikalaučiau pinigų, ir antrą mėsainį būčiau šveitusi atgal į veidą tai lapei mad.gif

Atsakyti
Labai nervina, kai pamatai blizgančioje parduotuvėje ar "butike" akivaizdžiai padėvėtą rūbą arba batus. Ne kartą teko matyti tipo naujus batus su nutrintu padu, lyg būtų kelias dienas ar daugiau avėta, o po to grąžinta. Gal skolino kokiam madų šou ar pan., bet vistiek faktas lieka faktu - tai nebe naujas daiktas. Galėtų ir kaina būti adekvati. Tas pats ir dėl rūbų. Ne kartą teko pamatyti padėvėtą megztuką ar švarkelį, į kurį jau įsigėręs ar tai prakaito, ar kvepalų kvapas. Čia ne tas atvejis, kai rūbas buvo tik pamatuotas.
Atsakyti
nezinau kaip ten su padevetais batais, kazkaip jau logiskiau atrodo, kad cia nevekslos klijentes besimatuodamos taip juos suvaro, bet as asmeniskai Imitze buvau nusipirkusi kokteiline suknyte su deme. Ryt jau reik ja puostis, o ziuriu virs kelio deme doh.gif visos etiketes kabo, todel varau i parduotuve, o man ten pasiulo ja isplauti kitai savaitei doh.gif Tai pakeliau veja ir gavau nauja suknele blush2.gif tai taip irgi pagalvojau, kad drabuzius matyt kazkam skolina, nu bet kazkaip man nesinori tiketi, kad skolina ir batus, nes jie zymiai greiciau gali deformuotis ir matysis,kad batai deveti, o vat karteli apsivilkus ruba tai galima ir neizvelgti, kad jau ne "sviezia" perki.
Atsakyti
Vasaros pabaigoj IMITZ pirkau dukrai bliuskute,tik namo parsinesus ir ant vaiko pamatavus pamaciau ,kad viena rankove gerokai didesne uz kita blink.gif
Na tiek jau to butu koks 1 cm. bet visi 4 doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katinas2: 18 rugsėjo 2008 - 17:06
mano viena pazystama pries keleta metu dirbo pardaveja imitz parduotuvej,tai zinau as tas visas paslaptis kaip tie rubai issiterlioja ar apsinesioja... rolleyes.gif nezinau kaip dabar ten bet tada jos ir namo nesdavosi tuos rubus matuotis ir pasipuosdavo dar kur eidamos o paskui kaip niekur nieko atkeliaudavo tie rubeliai atgal ant pakabu... verysad.gif bet manau taip yra ne vien tik sioj parduotuvej... belieka atidziau rinktis rubelius,ir neuzsiraut ant jau padeveto "naujo" rubelio.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lempute898 @ 2008 09 19, 06:28)
mano viena pazystama pries keleta metu dirbo pardaveja imitz parduotuvej,tai zinau as tas visas paslaptis kaip tie rubai issiterlioja ar apsinesioja... rolleyes.gif  nezinau kaip dabar ten bet tada jos ir namo nesdavosi tuos rubus matuotis ir pasipuosdavo dar kur eidamos o paskui kaip niekur nieko atkeliaudavo tie rubeliai atgal ant pakabu... verysad.gif bet manau taip yra ne vien tik sioj parduotuvej... belieka atidziau rinktis rubelius,ir neuzsiraut ant jau padeveto "naujo" rubelio.. unsure.gif

blink.gif blink.gif blink.gif
nu cia tai virsune...
geriau jau pirkti padevetose,tai nors kainos nesikanda lotuliukas.gif
Atsakyti
O jūs pastebėkit, kas remia TV laidas: Apranga, Imitz ar dar kas nors. Ir sužinosit, kas skolina rūbelius vienai laidai smile.gif
Atsakyti
kas prekiauja gariūnuose, tai irgi mėgsta pasipuošti vienam kartui, ar kokiai kaimynei paskolinti į šventę rolleyes.gif
Atsakyti
bliamba apie tai negalvojau:)) na dabar atidziau ziuresiu

senukuose (mandarine)issirinkom lempa, kabinama ant lubu- sakau sia noriu- paziurejo -tik ekspozicijoje- na sakau tai gal su nuolaida aitduokit.. o jei kaip pakylo, isvis neduosim ir tt.. ne apgaule, bet kazkaip.. man atrodo jau visur is ekspozicijos pigiau. na gal man taip atrodo..
Atsakyti
QUOTE(pionas @ 2008 09 19, 20:13)
bliamba apie tai negalvojau:)) na dabar atidziau ziuresiu

senukuose (mandarine)issirinkom lempa, kabinama ant lubu- sakau sia noriu- paziurejo -tik ekspozicijoje- na sakau tai gal su nuolaida aitduokit.. o jei kaip pakylo, isvis neduosim ir tt.. ne apgaule, bet kazkaip.. man atrodo jau visur is ekspozicijos pigiau. na gal man taip atrodo..

as taip pat isisrinkau lempa bet buvo tik ekspozicijoje, tai sake jos net neardytu ir net neduotu dezes, tai nusipirkau kitokia
Atsakyti
Is ekspozicijos kai pirkom sviestuva tai tikrai pigiau pardave Senukuose, juk ir nuciupineta, pasukineta ten viskas biggrin.gif .O del drabuziu, kad pardese taip buna, tai baisu.Turguj tai tikrai zinau, kad pardavejos pacios pasipuosia ir dukrom duoda.
Atsakyti