Įkraunama...
Įkraunama...

Nepriima kitokio maisto, nei mišinėlis

Sveikos
gal kas susidure ir galetu man padeti, bandau pratint leliu prie ivairesnio maisto, bet jis viska atpila, man atrodo jau kaip ir laikas, bandziau obuoliuka paskust, banana, praeina kelios minutes ir viska atpila, o valgo taip susiraukes, kad baisu. daktare sake duot hipp arbatele, kur ramuneles, pankoliai, zodziu pilveliui, o jis atpyle ir ta arbatele doh.gif
zodziu valgo tik misinuka arba klijukus su karves pienu, o daugiau nieko net i burnyte nenori imt, ka daryti?
Atsakyti
sakyčiau karvės pieną dar ankstoka duoti g.gif jei vaikučiui svorio pakanka,tai tegul valgo tik mišinuką,dar ankstoka primaitinti g.gif mes primaitinom nuo 3mėn.bet tik su gydytojos žinia,dėl per mažo svorio.o jūsų vaikutis tikriausiai atpyla,nes skradukas dar nepasiruošęs sunkesniam maisteliui nei mišinukas g.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2008 10 05, 08:26)
Sveikos
gal kas susidure ir galetu man padeti, bandau pratint leliu prie ivairesnio maisto, bet jis viska atpila, man atrodo jau kaip ir laikas, bandziau obuoliuka paskust, banana, praeina kelios minutes ir viska atpila, o valgo taip susiraukes, kad baisu. daktare sake duot hipp arbatele, kur ramuneles, pankoliai, zodziu pilveliui, o jis atpyle ir ta arbatele doh.gif
zodziu valgo tik misinuka arba klijukus su karves pienu, o daugiau nieko net i burnyte nenori imt, ka daryti?

Tai ir neskubekit dar! Mazas jis. Tegul dar geras pora savaiteliu pavalgo vien misinuka (ar dar ilgiau jeigu reikes) niekas neatsitiks. Matyt jo skrandukas nepasiruoses priimt rimtesnio maisto, tai ir neapkrauk jo. Spesit dar prisivalgyti.
Atsakyti
Sveikos

jam dar per anksti, jokių bananų ir obuolių duoti dar jokiu būdu NEGALIMA, pradėt pratint galima nuo 5 mėnesių amžiaus, pradėt reikia nuo daržovių (morkos, bulves, cukinijos, moliugo ir t.t.) yra pirkti tyrelių jau paruoštų, bet gali ir pati išvirti morką (morkos nuo tokio amžiaus tinka tik ankstyvosios) ir bulve, sutrinti sumaišyti su mišinuku ir duoti tokį skystymėlį,įvedinėti reikia po vieną daržovę, jei po 5-7dienų nepasireiškia alergija, reiškias šita daržovė tiko, šalia jos galima įvedinėti kitą ir iš jau valgomų daržovių daryk daržovienę, daržovienę maitint reikia iki 6-6,5 mėn tada į daržovienes reikia įmaišyti mėsytės, ir tik nuo 6,5mėn galima pradėti duoti vaisius (tame tarpe ir banana su obuoliu), sultys. O dabar tu sudirgini ir taip gležna vaikučios skranduką,pagailėk jo 4u.gif ir jokių klijukų tu jam neduok, turiu draugą vaikų gastroenterologą , kuris man jau išaisškinęs kaip reikia pradėt maitinti tirštu maistu, o tie klijukai pasak jo yra visiška nesamone, nes juose nėra subalansuoto vitaminų,amino rūgščių bei mineralinių medžagų komplekso, o mišinukuose visa tai yra subalansuota ir vaikas gauna tiek kiek jam reikia sveikam ir normaliam augimui ir vystymuisi, karvės pieno tokiam mažiukui iš vis negalima duoti. O beto iki 5 mėnesių amžiaus vaiko liežuviukas stumia maistelį lauk, ir tai ne dėlto, kad jis nenori, o dėlto, kad vaikas iki tiek dar neišsivystęs, kad suprastų,kad su liežuviuku galima ne tik čiulpti.
Papildyta:
temos autorei siūlau perskaityti: http://www.imunitetas.lt/?aid=4206
Atsakyti
na as visu pirma noreciau pasakyti, kad neesu jau tokia kvaila ir ne pati visa sita sugalvojau, o man rekomendavo gydytoja duot vaikuciui karves piena. aisku negryna, o su klijukais. jei mazylis ji noriai geria ir toleruoja, nei beria, nei irzlus, ir miega gerai ir juda, juokiasi, tai kas blogai? as ne is vienos gydytojos girdejau, kad reikia bandyt karves piena, o SM kur bendrauju su panasaus amziaus vaikuciu mamom, tai jos nuo 3 menesiu jau ivairesni maista duoda, todel as ir sunerimau, kad maniskis nieko kito nevalgo. duodu as ir misineli, bet apie juos irgi yra tiek nuomoniu, kad gali paaisket, kad aplamai daugelis mamu nuodija savo vaikus su jais, kaip sakant kiek zmoniu tiek nuomoniu... g.gif
su papildomu maistu iki 5 menesiu palauksiu, o tada vel bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baggyra @ 2008 10 05, 15:29)
na as visu pirma noreciau pasakyti, kad neesu jau tokia kvaila ir ne pati visa sita sugalvojau, o man rekomendavo gydytoja duot vaikuciui karves piena. aisku negryna, o su klijukais. jei mazylis ji noriai geria ir toleruoja, nei beria, nei irzlus, ir miega gerai ir juda, juokiasi, tai kas blogai? as ne is vienos gydytojos girdejau, kad reikia bandyt karves piena, o SM kur bendrauju su panasaus amziaus vaikuciu mamom, tai jos nuo 3 menesiu jau ivairesni maista duoda, todel as ir sunerimau, kad maniskis nieko kito nevalgo. duodu as ir misineli, bet apie juos irgi yra tiek nuomoniu, kad gali paaisket, kad aplamai daugelis mamu nuodija savo vaikus su jais, kaip sakant kiek zmoniu tiek nuomoniu... g.gif
su papildomu maistu iki 5 menesiu palauksiu, o tada vel bandysiu ax.gif

nieko blogo, bet karvės pienas nuo mišinukų ir MP skiriasi tuom,kad jame nėra nieko kas reikalinga vaikui, nei vitaminų, nei mineralinių medžiagų, nei visokių rūgščių, o mišinukuose visa tai yra, kuom mišinukai skiriasi nuo MP, tuom, kad MP yra antikūniai saugantys vaiką nuo visokių ligų ir infekcijų, mišinukuose tų antikūnių nėra, o visa kita labai artima MP. Jeigu perskaitėt straipsnį tūrėtumt suprasti kodėl karvės pienas vaikui blogai ir tai, kad jei jis šiandien jaučiasi gerai, tai dar nereiškia, kad ir rytoj, ir po savaitės jam bus taip pat 4u.gif Jūsų teisė rinktis, aš savo mažiukui, jokių klijukų, o tuo labiau karvės pieno be kokių 1,5 metukų tikrai neduosiu. O gydytoją kuri vos kelių mėnesių kūdikiui rekomenduoja duoti karvės pieną, aš ta pačią minutę pakeisčiau 4u.gif čia mano nuomonė, o jus darykit kaip jums atrodo geriau, jus mama, ir vaikas jūsų smile.gif
Atsakyti
Niu mamytes, kam jus dabar pasakojat, kad negalima duoti karves pieno?? O ant kokio pieno uzaugot jus ir jusu tevai?? Negi tada misinukai buvo?? Primaitinti, tokiais dalikais, kaip obuoliukas, bananas morku sultys, tikrai jau galima nuo 4men.... Mes ir kosytes jau 4men pradejom valgyti ir mums viaskas gerai..... Va del atpilimo, tai pasitark su gyditoja..... Galbut tavo vaikeliui dar per anksti, o gal per daug duodi..... Mes po truputi viska bandem, po sauksciuka ar pora pirmam kartui....
Saunuole Baggyra, kad ne vien sintetika savo mazyli maitina..... O mamytems kurios vaika vien misineliais maitina, tai patarciau susimastyti, ka savo vaikams duodat.....
Atsakyti
http://www.tavovaika.../print/103.html
Atsakyti
Na man asmeniskai uzteko paskutines straipsnio pastraipos, kad suprasti jog misinukai netokie jau ir sveiki smile.gif
Zinoma jei mamos tingi gaminti klijukus, tai tegul maitina misinukais.... Bet as savo vaiko nuodyti nenoriu....
O del vitaminu trukumo, tai visada galima papildomai duoti viraminu....

O cia kitas straipsnelis, kaip gaminami misinukai
http://www.ve.lt/?da...p;id=1102438350
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2008 10 07, 10:36)
O cia kitas straipsnelis, kaip gaminami misinukai
http://www.ve.lt/?da...p;id=1102438350

Bet sitam straipsniui 4 metai, jus tikite tokio senumo zinioms? Gal kazkada buvo, bet tai nereiskia, kad yra dabar g.gif
Papildyta:
Sveikos

Patariu neimti i galva, galima pratinti prie kieto maisto ir nuo 6 men(dabartine med. rekomenduoja pratinti vaikus prie kietesnio maisto nuo 4.5 iki 6men.). Be to musiskei obuoliukas nepatinka schmoll.gif , o vat banana valgytu kasdien biggrin.gif . Tai mes kartais, banana su obuoliuku sumaisom. Be to dukryte darzovienes nelabai megsta, o vat morkyciu sultis geria su malonumu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2008 10 06, 11:31)
Niu mamytes, kam jus dabar pasakojat, kad negalima duoti karves pieno?? O ant kokio pieno uzaugot jus ir jusu tevai?? Negi tada misinukai buvo?? Primaitinti, tokiais dalikais, kaip obuoliukas, bananas morku sultys, tikrai jau galima nuo 4men.... Mes ir kosytes jau 4men pradejom valgyti ir mums viaskas gerai..... Va del atpilimo, tai pasitark su gyditoja..... Galbut tavo vaikeliui dar per anksti, o gal per daug duodi..... Mes po truputi viska bandem, po sauksciuka ar pora pirmam kartui....
Saunuole Baggyra, kad ne vien sintetika savo mazyli maitina..... O mamytems kurios vaika vien misineliais maitina, tai patarciau susimastyti, ka savo vaikams duodat.....

kuom karves seria mes nezinom...kur ir kaip ta piena perdirba ir ko i ji prideda mes irgi nezinom...visas grudines kulturas augina su belekiek trasu, pesticidu ir pila beleka kad tik derliaus butu daugiau, nes viska valdo pinigai... tai kur cia naturalumas, ne sintetika ir gerumas, plius apkraunama vaiko virskinimo sistema...tai is visu blogybiu, geriausias vistiek lieka misinukas.
Atsakyti
QUOTE(Beautiful Life @ 2008 10 07, 12:06)
Bet sitam straipsniui 4 metai, jus tikite tokio senumo zinioms?  Gal kazkada buvo, bet tai nereiskia, kad yra dabar  g.gif

O jus manote, kad per 4metus kazkas pasikeite smile.gif?? As giliai abejoju....

QUOTE(mergina05 @ 2008 10 07, 14:41)
kuom karves seria mes nezinom...kur ir kaip ta piena perdirba ir ko i ji prideda mes irgi nezinom...visas grudines kulturas augina su belekiek trasu, pesticidu ir pila beleka kad tik derliaus butu daugiau, nes viska valdo pinigai... tai kur cia naturalumas, ne sintetika ir gerumas, plius apkraunama vaiko virskinimo sistema...tai is visu blogybiu, geriausias vistiek lieka misinukas.

Na tikrai nepulsiu irodineti kitaip.... Jus suprantate vienai, as tikriausiai kitaip..... Manau pacios mamos issirinks kas geriausia ju vaikeliui..... ax.gif
Atsakyti