QUOTE(baggyra @ 2008 10 05, 08:26)
Sveikos
gal kas susidure ir galetu man padeti, bandau pratint leliu prie ivairesnio maisto, bet jis viska atpila, man atrodo jau kaip ir laikas, bandziau obuoliuka paskust, banana, praeina kelios minutes ir viska atpila, o valgo taip susiraukes, kad baisu. daktare sake duot hipp arbatele, kur ramuneles, pankoliai, zodziu pilveliui, o jis atpyle ir ta arbatele
zodziu valgo tik misinuka arba klijukus su karves pienu, o daugiau nieko net i burnyte nenori imt, ka daryti?
jam dar per anksti, jokių bananų ir obuolių duoti dar jokiu būdu NEGALIMA, pradėt pratint galima nuo 5 mėnesių amžiaus, pradėt reikia nuo daržovių (morkos, bulves, cukinijos, moliugo ir t.t.) yra pirkti tyrelių jau paruoštų, bet gali ir pati išvirti morką (morkos nuo tokio amžiaus tinka tik ankstyvosios) ir bulve, sutrinti sumaišyti su mišinuku ir duoti tokį skystymėlį,įvedinėti reikia po vieną daržovę, jei po 5-7dienų nepasireiškia alergija, reiškias šita daržovė tiko, šalia jos galima įvedinėti kitą ir iš jau valgomų daržovių daryk daržovienę, daržovienę maitint reikia iki 6-6,5 mėn tada į daržovienes reikia įmaišyti mėsytės, ir tik nuo 6,5mėn galima pradėti duoti vaisius (tame tarpe ir banana su obuoliu), sultys. O dabar tu sudirgini ir taip gležna vaikučios skranduką,pagailėk jo

ir jokių klijukų tu jam neduok, turiu draugą vaikų gastroenterologą , kuris man jau išaisškinęs kaip reikia pradėt maitinti tirštu maistu, o tie klijukai pasak jo yra visiška nesamone, nes juose nėra subalansuoto vitaminų,amino rūgščių bei mineralinių medžagų komplekso, o mišinukuose visa tai yra subalansuota ir vaikas gauna tiek kiek jam reikia sveikam ir normaliam augimui ir vystymuisi, karvės pieno tokiam mažiukui iš vis negalima duoti. O beto iki 5 mėnesių amžiaus vaiko liežuviukas stumia maistelį lauk, ir tai ne dėlto, kad jis nenori, o dėlto, kad vaikas iki tiek dar neišsivystęs, kad suprastų,kad su liežuviuku galima ne tik čiulpti.
Papildyta:
temos autorei siūlau perskaityti:
http://www.imunitetas.lt/?aid=4206