Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(AusraR @ 2008 11 21, 14:40)
o tai dabar kai maitini irgi 0?

Na dabar gal koks 1 ir tai nelabai, gal 0,5 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 21, 21:07)
Mano nuomone, mums jos labai padėjo, nes kankinomės iki to gal gerą mėnesį... Tikrai geriau nei bananas, manyčiau  unsure.gif
Mums kaip tik uždraudė vaisius, ypač obuolį, nes jis tiesiog pūna žarnyne ir tikrai uždegimo nepalengvina.
O bakterijos milteliais yra ir Bifolaco, ir kompleksas, kurio įsigyti galima tik Fitopreparatuose...

Kai prisidės primaitinimas ir jei norėsi maitinti pati, problemos niekur nedings. Dar praeis nemažai laaiko, kol mp savaime iškris iš raciono. Ir tikrai Tavo organizmo pajėgumai tikrai ne per silpni gamybos palaikymui, viskas vyksta galvoje  rolleyes.gif

Na as irgi paklausiau ar tikrai galima vaisiu, ar nebus cia uzdegimas. Tai pasake kad tipo ne. Ir isvis neapziurejo normaliai, jokiu tyrimu nepadare. tipo gali but alergijja kazkokiam maisto produktui, va atseit ir smakriukas pabertas. nors as manau, kad nuo seiliu, kai kumsti grauzia. nevalgyk tipo to ano ir trecio, duok vaikui normalaus kaloringesnio misinio, nors aiskinau, kad jis tik karta dienoj 100 g gauna. ai dzin. dabar leliu jauciasi normaliai, tai maziau reik pas tuos daktarus lakstyt.
O kaip taviskis laikosi? Jau sveikas kaip ridikas?
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 21, 21:17)
Na as irgi paklausiau ar tikrai galima vaisiu, ar nebus cia uzdegimas. Tai pasake kad tipo ne. Ir isvis neapziurejo normaliai, jokiu tyrimu nepadare. tipo gali but alergijja  kazkokiam maisto produktui, va atseit ir smakriukas pabertas. nors as manau, kad nuo seiliu, kai kumsti grauzia. nevalgyk tipo to ano ir trecio, duok vaikui normalaus kaloringesnio misinio, nors aiskinau, kad jis tik karta dienoj 100 g gauna. ai dzin. dabar leliu jauciasi normaliai, tai maziau reik pas tuos daktarus lakstyt.
O kaip taviskis laikosi? Jau sveikas kaip ridikas?

Kaip keistai g.gif O tai normaliai jau tuštinasi, ne žaliai ir be gleivių? Tada gal ir nereikia labai panikuoti.
Mums tai darė paprastą išmatų tyrimą, pasėlį ir kai nepagerėjo, o pasėlyje niekas neišaugo, nusiuntė pas alergologę į Santariškes. Ten parašė "maisto alergija", tipo, mažius jautrus pienui (grynam), žuviai, kiaušiniui, tai man užraukė visus šituos ir vištieną.
Lyg ir geriau jau, nors ne žaliai varo, bet su gleivėm. Dabar nieko naujo labai negaliu įvedinėti, nes pabandžiau grikius, vėl blogai pasidarė, nuo avižų tas pats, tai vadinasi, žarnynas vis dar įjautrintas ir reikia labai atsargiai su tais maistais. Todėl ir visas daržoves liepė tik vėliau įvesti, nes jos turi tą "puvimo" savybę, kaip ir vaisiai, ypač obuoliai. Taip ir valgom kol aks pačias "nekalčiausias" košes smile.gif
Atsakyti
turiu klausimą. g.gif
mano mergaitukas labai pradėjo nenorėt vienos krūties. galvojau, gal padėtis nepatinka. tai visaip čia ją sukiojau ir nieko. dieną dar kažkaip valgo, o vakare tai vargas doh.gif
man nuo pat pradžių ta krūtis tokia problematiška. ją labai nugraužus buvo, gydžiaus 2 mėn. ir vis dar dažnai užsidega. tai galvoju, gal skonis pieno iš jos pasikeitė g.gif
ar kaip taip buvo ir ką darėt?
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 11 25, 21:59)
turiu klausimą.  g.gif
mano mergaitukas labai pradėjo nenorėt vienos krūties. galvojau, gal padėtis nepatinka. tai visaip čia ją sukiojau ir nieko. dieną dar kažkaip valgo, o vakare tai vargas  doh.gif
man nuo pat pradžių ta krūtis tokia problematiška. ją labai nugraužus buvo, gydžiaus 2 mėn. ir vis dar dažnai užsidega. tai galvoju, gal skonis pieno iš jos pasikeitė g.gif

Skonis iš abiejų krūtų turėtų būti vienodas. Gal iš tos "nemėgstamos" tiesiog blogiau teka pienukas? Ypač jei turėjai problemų su ja. Pabandyk nusitraukti, kol neima, gal vėliau pavyks įsiūlyti...
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 26, 12:44)
Skonis iš abiejų krūtų turėtų būti vienodas. Gal iš tos "nemėgstamos" tiesiog blogiau teka pienukas? Ypač jei turėjai problemų su ja. Pabandyk nusitraukti, kol neima, gal vėliau pavyks įsiūlyti...

tai kad kaip tik iš jos eina gerai. biggrin.gif kai tik atleidžia pieną, tai vos spėja ryt. gal pyksta, kad ne visą laiką taip bėga. paskui gi dirbt reikia ir laukt kol pasigamina. biggrin.gif

šiaip naktį ir ryte normaliai iš jos valgo. tik vakarop kažko su ja susipyksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 11 26, 15:14)
tai kad kaip tik iš jos eina gerai.  biggrin.gif kai tik atleidžia pieną, tai vos spėja ryt. gal pyksta, kad ne visą laiką taip bėga. paskui gi dirbt reikia ir laukt kol pasigamina. biggrin.gif

šiaip naktį ir ryte normaliai iš jos valgo. tik vakarop kažko su ja susipyksta doh.gif

as cia uzklydau i jusu pasnekesius ax.gif

mano mazajam jau greit trys mensiai,o su viena krutim irgi turiu problemu.Nuo pat pradziu nenorejo jis is vienos valgyti-pykdavo ir pykdavo,keiciau pozas.po pakeitimo ,dar apgaudavau ,nes antt to pacio sono guledama isiulydavau ir ta jo nemegstama,bet va jau kokios dvi geros savaites,niekas nepadeda-atsisake,jis vienos kruties,net uzsimiegojes nakti nebeima-prasibudina ir netraukia is jos.
Ar dar galiu ka pakeisti,gal turite patarimu,ar jau is vienos kruties taip ji ir maitinti?
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 21, 23:28)
Kaip keistai  g.gif  O tai normaliai jau tuštinasi, ne žaliai ir be gleivių? Tada gal ir nereikia labai panikuoti.
Mums tai darė paprastą išmatų tyrimą, pasėlį ir kai nepagerėjo, o pasėlyje niekas neišaugo, nusiuntė pas alergologę į Santariškes. Ten parašė "maisto alergija", tipo, mažius jautrus pienui (grynam), žuviai, kiaušiniui, tai man užraukė visus šituos ir vištieną.
Lyg ir geriau jau, nors ne žaliai varo, bet su gleivėm. Dabar nieko naujo labai negaliu įvedinėti, nes pabandžiau grikius, vėl blogai pasidarė, nuo avižų tas pats, tai vadinasi, žarnynas vis dar įjautrintas ir reikia labai atsargiai su tais maistais. Todėl ir visas daržoves liepė tik vėliau įvesti, nes jos turi tą "puvimo" savybę, kaip ir vaisiai, ypač obuoliai. Taip ir valgom kol aks pačias "nekalčiausias" košes  smile.gif

Na lyg nebe taip zaliai, tamsiai rudai sakyciau smile.gif . Zodziu, as net nezinau kaip realiai "teisingai" turi atrodyti kudikio kakukutis, nes maniskis nuo gimimo neta "teisingai" pakakojes. Gal cia taip turibut. Jis jauciasi pakankamai normaliai, todel nustojau save grauzt.
Beje, galit apmetyt mane akmenimis, bet as pradejau primaitint blush2.gif . Ne tik vaiko, bet ir savo labui. Labai bijau, kad paskutiniai 3 plaukai nenuslinktu ir kraujas iki nebeatstatomo lygio nusestu. As ir taip linkusi i mazakraujyste. Dantys irgi jautresni pasidare. Plius ir smegenai paskaudo nuo istisinio pieno gamybos skatinimo ir galvojimo pavalge-nepavalge-nedavalge. Be to manau jau geriau anksciau pradesiu pratint prie normalaus maisto nei misinuku girdysiu. Pries daugiau nei savaite pradejau duot po truputi banano. O pries kelias dienas ir morku tyreles. Pora dienu pati viriau morka ir tryniau. Bet vakar daviau Hipp. Tai galiu pasakyt Hipp daug mieliau valge. Ir labai greit, per kelias dienas ismoko su sauksteliu valgyt thumbup.gif . Aisku duodu dar tik po pora sauksteliu. Dabar reiks pradet pratint prie gerimo is puodelio, nes labai bijau duot buteliuka. Gal galit patart koki puodeli naudot? 4u.gif
Zinokit man psichologiskai tikrai palengvejo... Pradejau tiket, kad galiu ilgiau savo leliu pati maitint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MarryJane: 26 lapkričio 2008 - 14:37
MarryJane, prie ko čia akmenys: vaikas tavo, tai ir sprendimas tavo. smile.gif

Bet jei atvirai, tai nematau logikos dviejuose dalykuose:
1. jei pati jautiesi negerai, išsekusi, tai primaitini save, o ne vaiką.
2. kai pradedi vaiką primaitinėt, tai teoriškai vadinama 'nujunkimu', nes papildomas maistas ir gėrimai pradeda užimti dalies pienelio vietą. Aišku, gali maitinti savo pienelio kiek tik tu ir vaikelis norėsit, bet primaitinimo (ir tuo labiau tokio ankstyvo) ir ilgo maitinimo nesiečiau.
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 11 26, 13:14)
tai kad kaip tik iš jos eina gerai.  biggrin.gif kai tik atleidžia pieną, tai vos spėja ryt. gal pyksta, kad ne visą laiką taip bėga. paskui gi dirbt reikia ir laukt kol pasigamina. biggrin.gif

Man irgi panašiai buvo, bet trumpai. Nervuodavosi vaikinas kažko, net nesupratau, ko. Nors ir pienas gerai bėgdavo. Po to nusprendžiau, kad gal kaip tik ir nervuodavosi dėl to, kad per gerai bėga, nespėdavo ryt doh.gif
Tai jei tik vakare susipyksta, gal čia laikina g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 11 26, 15:16)

2. kai pradedi vaiką primaitinėt, tai teoriškai vadinama 'nujunkimu', nes papildomas maistas ir gėrimai pradeda užimti dalies pienelio vietą. Aišku, gali maitinti savo pienelio kiek tik tu ir vaikelis norėsit, bet primaitinimo (ir tuo labiau tokio ankstyvo) ir ilgo maitinimo nesiečiau.

drinks_cheers.gif

MarryJane, nu nepyk, bet man toks įspūdis, kad ieškai preteksto, dėl ko reikėtų primaitint. Plaukai, nagai, mažakraujystė - manau, daugelis maitinančių mamų galėtų pasakyti lygiai tą patį. Gal šitoj situacijoj, kaip ir Ode rašo, reikėtų labiau susirūpint savo mityba, gauti daugiau vitaminų 4u.gif
O ankstyvas primaitinimas gali vėliau labai skausmingai atsirūgti, kai išryškės kokia alergija ar žarnyno problemos, kurių dabar tiesiog nematai ir atrodo, kad viskas gerai. Juk tokių mažiukų leliukų žarnynas tiesiog nėra susiformavęs priimti, virškinti, apdoroti ir pan. kitokį maistą ax.gif

Bet kokiu atveju, čia mano nuomonė, sprendimą priimsi tokį, koks pačiai atrodys geriausias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(doris @ 2008 11 25, 23:59)
turiu klausimą.  g.gif
mano mergaitukas labai pradėjo nenorėt vienos krūties. galvojau, gal padėtis nepatinka. tai visaip čia ją sukiojau ir nieko. dieną dar kažkaip valgo, o vakare tai vargas  doh.gif

Mano panelė irgi panašiai tokio amžiaus buvo susimąsčiusi nebeimti vienos krūties. Tai bandydavau apgauti gulėdama ant to šono iš kurio valgo ir duodavau tą krūtį kurios nenorėjo biggrin.gif Taip vargau kokį mėnesį ar du, paskui baigė išsidirbinėti smile.gif l
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 11 26, 17:16)

1. NA tai as ir sakau, kad ne tik vaiko, bet ir savo labui. Nes mane baigia suest paranoja, kad vaikas nedavalges, nepaisant to , kad visiskai baigia mane isciulpt lotuliukas.gif .
2. As pasirinkau optimaliausia varianta. Juk geriau nei misinukai tiesa? Ir nuo kruties neatpras ir sotesnis bus ir prie kieto maisto pamazu pratinsis. O kad primaitinimas labai ankstyvas, tai cia labai salyginis dalykas. Cia palyginti neseniai nuspreswta, kad nuo 6 men tik reikia. Anksciau nuo 3 buvo ir viskas gerai. Kas zino, kaip bus dar veliau... Manau reikia atsizvelgti ir i individualia situacija. O su ilgesniu maitinimu sieju todel, kad paprasciau i viska ziuresiu, nurimsiu, kad vaikelis sotesnis, atsipalaiduosiu labiau ir pienelis lengviau gaminsis mirksiukas.gif . Be to nereiks primaitinti misinuku is buteliuko, kas gali salygoti kruties atsisakyma.
Papildyta:
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 26, 17:23)
MarryJane, nu nepyk, bet man toks įspūdis, kad ieškai preteksto, dėl ko reikėtų primaitint. Plaukai, nagai, mažakraujystė - manau, daugelis maitinančių mamų galėtų pasakyti lygiai tą patį. Gal šitoj situacijoj, kaip ir Ode rašo, reikėtų labiau susirūpint savo mityba, gauti daugiau vitaminų  4u.gif
O ankstyvas primaitinimas gali vėliau labai skausmingai atsirūgti, kai išryškės kokia alergija ar žarnyno problemos, kurių dabar tiesiog nematai ir atrodo, kad viskas gerai. Juk tokių mažiukų leliukų žarnynas tiesiog nėra susiformavęs priimti, virškinti, apdoroti ir pan. kitokį maistą  ax.gif

Bet kokiu atveju, čia mano nuomonė, sprendimą priimsi tokį, koks pačiai atrodys geriausias  4u.gif

Tai kad as nieko kito ir nedarau, kaip tik rupinuosi savo mityba, geryba ir pan. O nykstu akyse. Net daktarai visi man primygtinai siulo primaitint misinuku. Kolege juokesi, kad pas mane vietoj papu tuoj duobes bus lotuliukas.gif . Tikrai isciulpta atrodau. Na reikia pamatyt mane, gal ir jus savo nuomone pakeistumet biggrin.gif . Nemanau, kad mano vaikui bus didesne nauda, kad mama iki paskutiniu kraujo laso stengsis. Artimieji ir draugai tikrai mate ir gali patvirtinti kaip as del maitinimo krutimi aukojausi ir visi sake, jog jie tikrai taip nedarytu. Net tos, kurios ilgai krutimi pacios maitino.
O del leliuko zarnyno nepasiruosimo, tai nemanau , kad anksciau valgydavo ir buvo pasiruose, o dabar zmogaus organizmas mutavo ir jau keli metai kaip nebepasiruoses. Kaip jau sakiau, gal veliau isvis nuspres, kad ir nuo 6 men dar nepasiruoses. Sutinku, kad jei viskas ciki geriau kuo ilgiau tik MP duot, nes jis labai vertingas. Bet jei ne taip jau viskas ciki, tai tas uztemptas menuo nelabai ka pakeis wink.gif
Zodziu sudejus visus pliusus ir minusus tikiu, kad nusprendziau teisingai 4u.gif . Ir laaaaaaabai dziaugiuos,kad vis del to galiu maitinti krutimi 4u.gif
Atsakyti