QUOTE(Ode @ 2008 11 26, 17:16)
MarryJane, prie ko čia akmenys: vaikas tavo, tai ir sprendimas tavo.
Bet jei atvirai, tai nematau logikos dviejuose dalykuose:
1. jei pati jautiesi negerai, išsekusi, tai primaitini save, o ne vaiką.
2. kai pradedi vaiką primaitinėt, tai
teoriškai vadinama 'nujunkimu', nes papildomas maistas ir gėrimai pradeda užimti dalies pienelio vietą. Aišku, gali maitinti savo pienelio kiek tik tu ir vaikelis norėsit, bet primaitinimo (ir tuo labiau tokio ankstyvo) ir ilgo maitinimo nesiečiau.
1. NA tai as ir sakau, kad ne tik vaiko, bet ir savo labui. Nes mane baigia suest paranoja, kad vaikas nedavalges, nepaisant to , kad visiskai baigia mane isciulpt

.
2. As pasirinkau optimaliausia varianta. Juk geriau nei misinukai tiesa? Ir nuo kruties neatpras ir sotesnis bus ir prie kieto maisto pamazu pratinsis. O kad primaitinimas labai ankstyvas, tai cia labai salyginis dalykas. Cia palyginti neseniai nuspreswta, kad nuo 6 men tik reikia. Anksciau nuo 3 buvo ir viskas gerai. Kas zino, kaip bus dar veliau... Manau reikia atsizvelgti ir i individualia situacija. O su ilgesniu maitinimu sieju todel, kad paprasciau i viska ziuresiu, nurimsiu, kad vaikelis sotesnis, atsipalaiduosiu labiau ir pienelis lengviau gaminsis

. Be to nereiks primaitinti misinuku is buteliuko, kas gali salygoti kruties atsisakyma.
Papildyta:
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 26, 17:23)
MarryJane, nu nepyk, bet man toks įspūdis, kad ieškai preteksto, dėl ko reikėtų primaitint. Plaukai, nagai, mažakraujystė - manau, daugelis maitinančių mamų galėtų pasakyti lygiai tą patį. Gal šitoj situacijoj, kaip ir Ode rašo, reikėtų labiau susirūpint savo mityba, gauti daugiau vitaminų
O ankstyvas primaitinimas gali vėliau labai skausmingai atsirūgti, kai išryškės kokia alergija ar žarnyno problemos, kurių dabar tiesiog nematai ir atrodo, kad viskas gerai. Juk tokių mažiukų leliukų žarnynas tiesiog nėra susiformavęs priimti, virškinti, apdoroti ir pan. kitokį maistą
Bet kokiu atveju, čia mano nuomonė, sprendimą priimsi tokį, koks pačiai atrodys geriausias
Tai kad as nieko kito ir nedarau, kaip tik rupinuosi savo mityba, geryba ir pan. O nykstu akyse. Net daktarai visi man primygtinai siulo primaitint misinuku. Kolege juokesi, kad pas mane vietoj papu tuoj duobes bus

. Tikrai isciulpta atrodau. Na reikia pamatyt mane, gal ir jus savo nuomone pakeistumet

. Nemanau, kad mano vaikui bus didesne nauda, kad mama iki paskutiniu kraujo laso stengsis. Artimieji ir draugai tikrai mate ir gali patvirtinti kaip as del maitinimo krutimi aukojausi ir visi sake, jog jie tikrai taip nedarytu. Net tos, kurios ilgai krutimi pacios maitino.
O del leliuko zarnyno nepasiruosimo, tai nemanau , kad anksciau valgydavo ir buvo pasiruose, o dabar zmogaus organizmas mutavo ir jau keli metai kaip nebepasiruoses. Kaip jau sakiau, gal veliau isvis nuspres, kad ir nuo 6 men dar nepasiruoses. Sutinku, kad jei viskas ciki geriau kuo ilgiau tik MP duot, nes jis labai vertingas. Bet jei ne taip jau viskas ciki, tai tas uztemptas menuo nelabai ka pakeis

Zodziu sudejus visus pliusus ir minusus tikiu, kad nusprendziau teisingai

. Ir laaaaaaabai dziaugiuos,kad vis del to galiu maitinti krutimi