Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Ingerele @ 2008 11 21, 12:09)
kaip galima skaniai patiekti kepeneles? g.gif

ka tik kepeneles valgiau biggrin.gif

as kepeneles darau taip:
(nors visad skirtingos gaunasi, del iv. prieskoniu)
kepeneles pamirkau piene 1-1,5 val. po to supjaustau norimo dydzio gabaleliais, aisku nupjaustau tas pleveles, pavolioju miltuose, ir pakepinu, kitoj keptuvej (o kartais kai skubu tai pirma pakepinu morka ir svoguna, po to sudedu kepeneles) pakepinu tarkuota morka ir svoguna, sumaisau viska, idedu grietines arba si pieno (si karta su pienu buvo), tik tada sudedu prieskonius - druska, pipirai, provanco zoles, caris (dariau su vistu kepenelem, tai jis cia labai tiko) ir baigiant troskinti iberiu sv. smulkintu petrazoliu ax.gif Gavosi labai minkstutes skanios kepeneles ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 21, 20:58)
ka tik kepeneles valgiau biggrin.gif

Ir atrodo katik valgiau, o seiles iki zemes nutyso mirksiukas.gif
Aciu kad priminei kepeneles, reiks pasikepti... Irgi taip pat darau , tik tokiu prieskoniuku nededu...
O padaziuka be miltu darei, atrodo toks tirstokas... O kas tos provanco zoles, apie tokias negirdejau blush2.gif
Paserviruota thumbup.gif pomidorai vau kaip ispjaustyti, niekad nedasiproteciau taip padaryti wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 21 lapkričio 2008 - 20:41
Gal kas zino kaip kavinese gamina salotas gaivias kaip garnyra. Na kur kinietiskas kopustas, agurkas ir kazkas lengvo uzpilta, bet nemanau kad aliejus, nes nekriuksiu ir apsivelimo burnoj nebuna

O ka bigsmile.gif kitais atvejais kriuksi biggrin.gif , ar as cia kazko nesupratau
mastau.gif hihihi.gif

As tai dazniausiai salotoms naudoju stai tokius uzpilus, tik pasigaminu siek tiek anksciau, kad atvestu ir tada uzpilu.I puse stiklines salto vandens idedu arb sauksteli nepilna krakmolo ir maisydama uzverdu, pries uzverdant sumetu pakelio turini ir tik uzverda isjungiu.Labai skanu.Nu bet su tuo kriuksejimu, tai taip skaniai pasijuokiau lotuliukas.gif

user posted image

NERYTE, vel erzinies ax.gif
Ota sheparda kai pamaciau doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2008 11 21, 13:09)
Gal kas zino kaip kavinese gamina salotas gaivias kaip garnyra. Na kur kinietiskas kopustas, agurkas ir kazkas lengvo uzpilta, bet nemanau kad aliejus, nes nekriuksiu  blush2.gif  ir apsivelimo burnoj nebuna  blush2.gif

na, man ir tas kriuksejimas uzkliuvo, juokiausi iki negalejimo lotuliukas.gif
As maniau, kad kiti nuo snapso kriukset pradeda, kai pergeria, bet kad nuo aliejaus!!! g.gif
lotuliukas.gif pralinksmino nerealiai
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 11 21, 22:12)
na, man ir tas kriuksejimas uzkliuvo, juokiausi iki negalejimo  lotuliukas.gif
As maniau, kad kiti nuo snapso kriukset pradeda, kai pergeria, bet kad nuo aliejaus!!!  g.gif
lotuliukas.gif  pralinksmino nerealiai


Esu girdejus tik kiaule kriuksint, zmoniu neteko, noreciau isgirsti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Norejau Srovei padekoti uz troskinuko recepta 4u.gif niu labai patiko,tik kita karta nedesiu citrinos visai,nes man per rugstu gavos truputi...bet receptas bus dar daug kartu kartojamas thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2008 11 21, 21:31)
O padaziuka be miltu darei, atrodo toks tirstokas...

Atsiminiau gi kad kepeneles tai miltuose apvoliotos, ot galva..
SROVE, aciu kad apie ta padaziuka parasei 4u.gif
Vis matau tokius pirkti, bet praeinu pro šalį, nes nežinojau, kad jie skanūs. Dabar paragausiu mirksiukas.gif
Oi kiek čia įdomių dalykėlių galima sužinoti wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 21 lapkričio 2008 - 23:21
QUOTE(Srove @ 2008 11 21, 21:48)

As tai dazniausiai salotoms naudoju stai tokius uzpilus, tik pasigaminu siek tiek anksciau, kad atvestu ir tada uzpilu.I puse stiklines salto vandens idedu arb sauksteli nepilna krakmolo ir maisydama uzverdu, pries uzverdant sumetu pakelio turini ir tik uzverda isjungiu.Labai skanu.Nu bet su tuo kriuksejimu, tai taip skaniai pasijuokiau lotuliukas.gif

Srove, jusu receptai superiniai, si kart pasiteirausiu, cia nuotrauka idejot, jos sudetis nera naturali, ir cia turetu but receptai su fotkom, o ne is pokelio... aisku kiekvienam savi metodai, bet man idomu kodel nenaudojat naturaliu, juk paprasciau ir sveikiau, pigiau pasidaryti nuostabias lengvas salotas, tuolab zinau esat puiki seimininke, pvz.: geras alyv aliejukas, tuputukas pipiriuku,druskos, citrinos sulciu, galbut cesnakiuko ar svoguno pagal skoni.viskas 4u.gif ir be jokiu E 4u.gif
Atsakyti
Pusryciams prasau vaisintis Belgiskais vafliais. Nezinojau i koki skyreli si recepta det, bet kadangi mes ji valgom kaip pagrindini patiekala, tai idesiu cia (cia is tos pacios serijos kaip varskes apkepas, saldus blynai ir t.t, vadinasi tinka siame skyrlyje). Receptas is interneto platybiu.sokiai.gif

BELGISKI VAFLIAI

4 kiausiniai (tskirti baltymus nuo tryniu)
2 saukstai cukraus
2 stiklines miltu
2 stiklines pieno
2 sauksteliai kepimo milteliu
1 saukstas aliejaus
truputi vaniles
truputi druskos

Trynius issukti su cukrum iki baltumo, sudeti visus likusius ingridientus isskyrus baltymus,ismaisyti. Baltymus isplakti iki putu ir atsargiai imaisyti i tesla.Kepti specialioje keptuveje. Labai skanu su trintom avietem su cukrum ir plakta grietinele.

user posted image
Atsakyti
Kaip tik sedziu su kavyte prie kompo, tai kaip man dabar tiktu tas vaflis wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
o cia mano keliatas aptiekalu. Ana diena tingejau gaminti valgyti, tai pietus buvo tokie, i puoda imeciau zalia karka irviriau kokias 2 val, su prieskoniais(morkos, svogunas, pipirai, druska, lauro lapas), tada isviriau bulviu su lupina, padariau svieziu darzoviu salotu ir gavosi tokie pietus nereikalaujantys stovejomo prie virykles.
user posted image
MB valge su marinuotais agurkais o as su siom salotom
user posted image
BEt vakare mano seimyna visiek isisreikalavo sriubos, taigi sriuba buvo labai paprasta bet skani, is vistienos nugareles isviriua sultini, tada keptuvej pakepinau ant sviesto morka moliuga ir smulkiai pjaustyta svoguna, i ta sultini imeciau sauja ryziu ipjausciau pora bulviu ir supyliau tai ka kepinau ir gavosi liuks sriubyte.
user posted image
user posted image
Papildyta:
nuo karkos liko bulviu virtu su lupina, tai rytojaus diena as jas nusilupau visas susuimaliau, i tas maltas bulves imusiau pora kiausu, idejau druskos ir krakmolo (viska dejau is akies) ir padariau virtu bulviu cepelinu. I vidu dejau truputi pakepinta farsa su prieskoniais.
user posted image
user posted image
Makaronai su padazu. Likusi farsa nuo cepelinu, kur nesunaudojau dar patroskinau puode, paziurejau bus mazai, tada dar idejau tris kepintas hodogines sasiskas, ipjausciau smulkiai svoguna, idejau prieskoniu (pipiru, druskos), dar ipjausciau pora dideliu marinuotu pomidoru be odeles, idejau tomato padazo ir viskas gerai ismaisiau, troskinau koki 15 min ant labai mazos ugnies vis pamaisant. tada idejau sauja tarkuoto olandisko surio ir skiltele trinto cesnako, viska gerai ismaisiau ir dar patroskinau kol istirpo suris.. Spageti isviriau, ir pakepinau ant sviesto. Niu labai skanu buvo ax.gif

user posted image
Papildyta:
sigitawhatever, is kur gauti tokia keptuve, kur yra ju pirkti? ir kiek kainuoja?
Atsakyti
mamkaa 4u.gif 4u.gif 4u.gif saunuole!!! labai geri patiekalai, skanuciai...
ko gero , cepelinai su farsu keptu daug skaniau, nei su virta mesa? man su virta- tik is bedos... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitawhatever @ 2008 11 22, 05:31)
Pusryciams prasau vaisintis Belgiskais vafliais.

Kaip noreciau tokiu pusryciu wub.gif
Atsakyti