Be to, kai už lango pripustė daug sniego, o priekyje išeiginės, norėjosi palepinti saviškius šiltomis cinamoninėmis bandelėmis.
BANDELĖS SU CINAMONU (Cinnamon Rolls)
Originalus receptas

Tešla:
20 g šviežių mielių (8 g sausų)
1 st. šilto pieno
50 g ištirpinto sviesto
1/4 st. šilto vandens
1 kiaušinis, kambario temperatūros
1/4 st. medaus
3 st. miltų
1 a. š. druskos
Įdaras:
3 v. š. ištirpinto sviesto
1/2 st. rudojo cukraus
2 a. š. cinamono
1/8 a. š. muskato riešuto (jei norite)
1 kiaušinis paviršiui aptepti
1/4 st. vandens
1/4 st. cukraus
1 a. š. vanilės esencijos.
Ištirpinti mieles šiltame vandenyje, įdėti 1 a. š. medaus, uždengti plėvele ir palikti 10 min. kambario temperatūroje.
Sumaišyti pieną su ištirpintu sviestu, likusiu medumi ir kiaušiniu, ir lengvai išplakti šluotele.
Persijoti miltus su druska.
Jeigu maišysite tešlą rankomis, tai sumaišyti mieles su pienu, ir, palaipsniui beriant miltus, užminkyti tešlą.
Tas pats eiliškumas bus ir užmaišant mikseriu.
Tešlą minkyti ne mažiau kaip 10 min., ji turi būti elastinga, bet ne kieta, tik lengvai limpanti prie rankų (minkant, rankas reikia lengvai pamiltuoti). Įdėti ją į pateptą aliejumi indą, uždengti plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu, ir palikti šiltoje vietoje 11,5 val., kad pakiltų, kol jos apimtis padidės beveik tris kartus.
Užmaišant tešlą duonkepėje, supilti ant dugno pieno mišinį, ant viršaus suberti miltus ir tik po to mieles.
Pakilusią tešlą paminkyti ir iškočioti į 30×40 cm dydžio stačiakampį (storis turi būti ne mažiau 5 mm).
Lakšto paviršių aptepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti rudojo cukraus, cinamono ir muskato riešuto mišiniu.
Standžiai suvynioti tešlą į vyniotinį ir supjaustyti nedideliais, 22,5 cm storio gabaliukais.
Išdėlioti bandeles ant išklotos pergamentiniu popieriumi skardos 2 cm atstumu vieną nuo kitos, uždengti jas rankšluosčiu ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug 20 min.
Įkaitinti orkaitę iki 180º C.
Aptepti bandeles lengvai išplaktu kiaušiniu ir kepti 2530 min. arba kol parus.
Kol bandelės kepa, pasiruošti sirupą paviršiui padegti. Tam kaitiname iki virimo cukrų su vandeniu. Po to reikia nukelti sirupą nuo ugnies ir įdėti vanilės.
Kulinarinio šepetėlio pagalba, padengti dar karštas iškeptas bandeles saldžia glazūra.

Šaltinis: kuking.net