Įkraunama...
Įkraunama...

Mišelės receptai lietuviškai

Beveik kiekviena šeimininkė turi savo bandelių/pliuškų receptą ir tikriausiai nieko naujo jūs šiame recepte nerasite, bet vistik pasidalinsiu juo, kadangi tai būtent tos proporcijos, kuriomis aš naudojuosi.
Be to, kai už lango pripustė daug sniego, o priekyje išeiginės, norėjosi palepinti saviškius šiltomis cinamoninėmis bandelėmis.


BANDELĖS SU CINAMONU (Cinnamon Rolls)
Originalus receptas

user posted image

Tešla:
20 g šviežių mielių (8 g sausų)
1 st. šilto pieno
50 g ištirpinto sviesto
1/4 st. šilto vandens
1 kiaušinis, kambario temperatūros
1/4 st. medaus
3 st. miltų
1 a. š. druskos

Įdaras:
3 v. š. ištirpinto sviesto
1/2 st. rudojo cukraus
2 a. š. cinamono
1/8 a. š. muskato riešuto (jei norite)

1 kiaušinis paviršiui aptepti
1/4 st. vandens
1/4 st. cukraus
1 a. š. vanilės esencijos.

Ištirpinti mieles šiltame vandenyje, įdėti 1 a. š. medaus, uždengti plėvele ir palikti 10 min. kambario temperatūroje.
Sumaišyti pieną su ištirpintu sviestu, likusiu medumi ir kiaušiniu, ir lengvai išplakti šluotele.
Persijoti miltus su druska.
Jeigu maišysite tešlą rankomis, tai sumaišyti mieles su pienu, ir, palaipsniui beriant miltus, užminkyti tešlą.
Tas pats eiliškumas bus ir užmaišant mikseriu.
Tešlą minkyti ne mažiau kaip 10 min., ji turi būti elastinga, bet ne kieta, tik lengvai limpanti prie rankų (minkant, rankas reikia lengvai pamiltuoti). Įdėti ją į pateptą aliejumi indą, uždengti plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu, ir palikti šiltoje vietoje 1–1,5 val., kad pakiltų, kol jos apimtis padidės beveik tris kartus.
Užmaišant tešlą duonkepėje, supilti ant dugno pieno mišinį, ant viršaus suberti miltus ir tik po to mieles.
Pakilusią tešlą paminkyti ir iškočioti į 30×40 cm dydžio stačiakampį (storis turi būti ne mažiau 5 mm).
Lakšto paviršių aptepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti rudojo cukraus, cinamono ir muskato riešuto mišiniu.
Standžiai suvynioti tešlą į vyniotinį ir supjaustyti nedideliais, 2–2,5 cm storio gabaliukais.
Išdėlioti bandeles ant išklotos pergamentiniu popieriumi skardos 2 cm atstumu vieną nuo kitos, uždengti jas rankšluosčiu ir padėti šiltoje vietoje, kad pakiltų, maždaug 20 min.
Įkaitinti orkaitę iki 180º C.
Aptepti bandeles lengvai išplaktu kiaušiniu ir kepti 25–30 min. arba kol parus.
Kol bandelės kepa, pasiruošti sirupą paviršiui padegti. Tam kaitiname iki virimo cukrų su vandeniu. Po to reikia nukelti sirupą nuo ugnies ir įdėti vanilės.
Kulinarinio šepetėlio pagalba, padengti dar karštas iškeptas bandeles saldžia glazūra.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
BANDELĖS SU CINAMONU ir RAGELIAI SU AGUONOMIS
Originalus receptas

Tešla:
25 g šviežių mielių
1/4 st. vandens
1 st. pieno
1/4 st. cukraus
1/4 st. minkšto sviesto
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
3–3,5 st. miltų.

Įdarai:
1/4 st. ištirpinto sviesto
1/4 st. rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1/4 st. maltų riešutų.

1/4 st. aguonų
1/4 st. rudojo cukraus
3 v. š. pieno
3 v. š. sviesto
1 a. š. citrinos žievelių.

Ištirpinti mieles šiltame vandenyje su 1 v. š. cukraus ir miltų. Palikti, kad pakiltų. Sviestą išplakti su likusiu cukrumi, pienu ir 1 st. miltų. Įmušti kiaušinį. Supilti mieles ir likusius miltus su druska. Užminkyti tešlą per 5–10 min. (aš minkiau rankomis). Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų (man pakilo maždaug per valandą).
Įdarui ištirpinti sviestą. Po to atskirai sumaišyti cukrų su cinamonu. Antrajam įdarui procesoriuje sumalti aguonas ir mažam puode sumaišyti visus komponentus. Pavirti ant silpnos ugnies apie 10 min., ataušinti.
Kai tešla paruošta, padaliname ją į 2 dalis ir formuojame ragelius ir bandeles. Bandelėms, iškočiotą tešlą pirmiausia patepame ištirpintu sviestu, apibarstome cukrumi su cinamonu, suvyniojame į vyniotinį ir supjaustome bandelėmis/pliuškomis. Rageliams iškočiojame tešlą, supjaustome segmentais, sudedame įdarą ir susukame į ragelius.
Po to reikia palikti juos visus, kad pakiltų dar apie 30 min., prieš dedant juos į orkaitę. Kepti 180° C temperatūroje, kol parus.

Šaltinis: good-cook.ru

P. S. Šių bandelių nuotraukų nėra, bet cinamoninių bandelių nuotraukas galite pažiūrėti aukščiau esančiame recepte, kuris, beje, yra beveik toks pat kaip ir šis tik su nežymiais skirtumais.
Atsakyti
QUOTE(maripe @ 2009 01 11, 13:29)
Norėjau paklausti, kokio skersmens tortukas gavosi iš duotos normos? Ir kiek birios želatinos imti vietoj vieno lapelio? Ačiū už atsakymą  4u.gif


As emiau grietineles daugiau nei recepte buvo nurodyta, dejau 1arbatini sauksteli zelatinos, paskutiniai masei dejau visa maiseli Dr. Oetker. Dariau 24cm didziausia forma. Man paskutines mases neuzteko kazkur puses, todel skyriasi spalva.
Atsakyti
KOKOSINIS – ŠOKOLADINIS MUSAS (Coconut Mousse Cakes)
Originalus receptas

user posted image


Biskvitas:

100 g sviesto, kambario temperatūros
1/2 st. cukraus
1/2 a. š. vanilės
50 g šokolado
1 kiaušinis
1 1/4 st. miltų tortams
2/3 a. š. sodos
1/2 a. š. druskos
2/3 st. vandens.

Kokosinis musas:

1 st. saldžių kokoso drožlių
1 st. pieno
2 a. š. krakmolo
2 + 2 v. š. pieno
2 a. š. želatinos
2 v. š. kokosinio likerio (Malibu)
3/4 st. grietinėlės.

Šokoladinis musas:
2 kiaušiniai
4 v. š. cukraus
4 v. š. krakmolo
350 ml pieno
100 g šokolado
1 v. š. želatinos
1/4 st. pieno
1 st. grietinėlės.

Biskvitas.
Įkaitinti orkaitę iki 170° C.
Vienam tortui patepti sviestu ir iškloti pergamentiniu popieriumi 23 cm (9") formą. 4-iems pyragėliams 25 cm (10") kvadratinę formą (arba bet kokią kitą, tinkančią pagal dydį).
Sviestą su cukrumi ištrinti iki baltumo, sudėti vanilę, ištirpintą ir ataušintą iki kambario temperatūros šokoladą ir viską išplakti mikseriu vidutiniu greičiu. Toliau plakant įdėti kiaušinį. Atskirai persijoti miltus su soda ir druska. Per 3 kartus suberti miltų mišinį į sviesto-kiaušinio masę, kaitaliojant su vandeniu (taip pat per 3 kartus), išmaišant mikseriu. Gautą vientisą tešlą (netirštos grietinės konsistencijos) supilti į paruoštą formą, lengvai krestelėti, kad oro burbuliukai iškiltų į paviršių. Kepti 30–40 min., patikrinti mediniu pagaliuku. Ataušinti. Pyragėliams iš biskvito išpjauti diskus, pagal dydį truputį mažesnius, negu formelės, kuriose jie stings. Taip pat apipjauti didelio biskvito kraštus, kad liktų ertmė tarp formos šonų ir biskvito.

Kokosinis musas.
Sumaišyti pieną ir kokoso drožles (jeigu nėra saldžių, tai į pieną įberti 4 v. š. cukraus). Kaitinti iki virimo, sudėti į marlę ir gerai nuspausti. Sumaišyti 2 v. š. pieno su krakmolu. Dar kartą pakaitinti iki virimo kokosų pieną ir supilti pieną, sumaišytą su krakmolu. Pavirti apie 2 min., kol sutirštės. Ataušinti.
Želatiną išmaišyti likusiuose 2-uose v. š. pieno, palikti pora minučių išbrinkti ir pašildyti, kol visiškai ištirps.
Supilti į ataušusią kokosų masę likerį ir želatiną, išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir per du kartus sumaišyti ją su musu.
Iškloti plėvele formą (arba formeles pyragėliams), pagal dydį mažesnę, negu biskvito diskas. Užpildyti ją musu, išlyginti ir dėti sustingti į šaldiklį.

Šokoladinis musas.

Pagaminti plikytą kremą. Ataušinti.
Ištirpinti šokoladą ir išplakti kartu su kremu (jie turi būti vienodos temperatūros).
Želatiną išmaišyti piene, leisti porą minučių išbrinkti ir pašildyti, kol visiškai ištirps. Supilti į kremą ir išmaišyti.
Išplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišyti su kremu.

Surinkimas.
Iškloti formos dugną, kurioje stingdysime (pageidautina išardomos), pergamentiniu popieriumi, o šonus plėvele (idealu acetate).
Dėti ant formos dugno biskvitą, ant jo užšaldytą kokosinį musą ir užpilti paviršių šokoladiniu musu. Uždengti formą plėvele ir palikti šaldytuve stingti nemažiau 3-jų valandų.
Atsargiai išlaisvinti iš formos ir patiekti.

user posted image

Šaltinis: kuking.net


Atsakyti
ŠOKOLADINĖ SUFLĖ ("Chocolate Souffles")
Originalus receptas

user posted image

50 g sviesto
2 v. š. miltų
1/4 st. likerio
50 ml pieno
80 g sukapoto šokolado
3 kiaušiniai
3 v. š. cukraus.

Pasiruošti 6 formeles 125 ml talpos (arba vieną didelę, bet tada reikės pailginti kepimo laiką), patepti jas sviestu ir išbarstyti cukrumi. Įkaitinti orkaitę iki 190° C (375 F).
Dideliame puode ištirpinti sviestą, suberti į jį miltus ir iškarto išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų. Supilti likerį (aš naudojau „Baileys“), pieną, šokoladą ir pakaitinti, pamaišant, beveik iki visiško šokolado ištirpimo. Nukelti nuo ugnies, įmaišyti trynius ir cukrų, gerai išmaišyti. Baltymus išplakti iki minkštų putų ir per 2 kartus atsargiai įmaišyti į masę.
Sudėti masę į paruoštas formeles, užpildant 3/4 aukščio. Kepti 10–15 min. iki tol, kol pakils virš formelių kraštų. Patiekti pageidautina šiltus.

user posted image

Šaltinis: kuking.net

Atsakyti
Pas kiekvieną šeimininkę yra savo bulvyčių pyragėlių receptas. Kaip aš jau rašiau, tokio kaip recepto pas mane nėra, kadangi viskas priklauso nuo to kokie biskvitų „likučiai“ užsiliko šaldiklyje. Duodu tik vieną iš variantų.

PYRAGĖLIAI „BULVYTĖS“ (Chocolate Balls)

Originalus receptas

user posted image

500 g biskvitinių atraižų
50 g sviesto
1/4 st. kapotų riešutų
1 v. š. likerio
3 v. š. kakavos miltelių (ne šokoladiniam biskvitui)
3 v. š. karšto vandens
200 g šokolado
susmulkintų sausainių (arba riešutų) apibarstymui.

Blenderiu biskvitą sumalti į trupinius. Ištirpinti sviestą ir kartu su likeriu supilti į blenderį (jeigu biskvitas sviestinis, tuomet sviesto aš visai nededu). Viską gerai išmaišyti. Kakavą ištirpinti karštame vandenyje ir supilti į biskvitą. Suberti riešutus ir gerai išmaišyti. Priklausomai nuo biskvito (sausumo laipsnio), gali tekti įdėti dar truputį tirpinto sviesto. Tai sužinoti galima, paėmus truputį masės į delną ir suspaudus. Jei masė laikys formą, reiškia ji paruošta.
Susukti nedidelius 5 cm skersmens rutuliukus, juos išdėlioti ant maistine plėvele išklotos lėkštės, ir dėti 30 min. į šaldiklį, kad sustingtų.
Tuo metu vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir į lėkštę suberti susmulkintus sausainius (arba riešutus).
Įmerkti kiekvieną rutuliuką į šokoladą ir apvolioti trupiniuose. Pyragėlius laikyti šaldytuve.

user posted image

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Sekantis desertas labai populiarus karštu oru. Jo svarbiausias privalumas tame, kad galima naudoti bet kokius uogų ir vaisių derinius.

BRAŠKINĖ GRANITA (Strawberry Kiwi Granita)

Originalus receptas

user posted image

500 g šviežių braškių
2 kiviai
1 st. apelsinų sulčių
1/4 st. cukraus (aš nedėjau).

Sumalti blenderyje braškes su kiviais ir pertrinti per sietą. Jeigu dedamas cukrus, tai kaitinti jį su apelsinų sultimis iki virimo, sumaišyti su braškių piurė ir supilti į formą, kurioje stingdysite. Dėti formą į šaldiklį ir palikti 1 val. Po valandos, išmaišyti šakute susidariusius ledo kristalėlius, ir palikti šaldyti 30 min. Pakartoti du kartus. Rezultate gausis šaldytos sultys, bet bus jos smulkiais kristalėliais, kurie maloniai atvėsins jus karštą dieną.

Šaltinis: kuking.net


Atsakyti
Ir, tęsiant nekeptų desertų temą, noriu pasidalinti dar keliais nesudėtingais receptais, kurie išgelbės karštą dieną (kai į orkaitę, ne tai, kad ją įjungt, net žiūrėt nesinori).

ŠOKOLADINIAI RYŽIŲ KVADRATĖLIAI (Chocolate Crispy Squares)

Originalus receptas

user posted image

3 + 3 st. orinių ryžių (rice cereal)
200 g baltojo šokolado
150 g tamsaus šokolado (pieniško arba karčiojo).

Iškloti pergamentiniu popieriumi 20 cm (8") kvadratinę formą.
Vandens vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą. Atidėti į atskirą indą 3 st. orinių ryžių ir išmaišyti juos su baltuoju šokoladu. Sudėti masę ant paruoštos formos dugno ir išlyginti, prispaudžiant lopetėle prie dugno.
Ištirpinti tamsų šokoladą ir sumaišyti jį su likusiais ryžiais. Sudėti ant masės su baltuoju šokoladu viršaus, išlyginti ir padėti į šaldytuvą stingti (maždaug 1 val.).
Supjaustyti karštu peiliu kvadratėliais ir patiekti (išeiga – 16 kvadratėlių).

Šaltinis: kuking.net
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 15 sausio 2009 - 16:47
Bandysiu šiandien gamint kokosinį-šokoladinį musą, žiūrėsim kaip pavyks ax.gif
Atsakyti
Na va, padariau vakar kokosinį-šokoladinį musą, vakare paprašysiu, kad vyras nufotografuotų ir pabandysiu įdėt kaip atrodo. Aišku vaizdas ne kaip pas Mišelę blush2.gif

Mano pastebėjimą:

1. Aš dariau 28 cm formoj, gražiau būtų mažesnėje, tada toks pilnumas jaustųsi.
2. Kadangi neturiu marlės, tai kokosų nenukošiau, tik sublenderiavau, skanu, bet kitą kartą reiks pirkt marlę.
3. Labai skanus biskvitas, ne persaldus.
4. Pats desertas nėra itin saldus, bet sotus.
5. Į šokoladinį musą nepagailėkit grietinėlės.
6. Kas liečia dar šokoladinį musą, tai, kai darysit plikytą kremą ir jį kaitinsit ant ugnies, neatsitraukit nuo jo, kad nesušoktų į gumulus. Kadangi turiu mažą vaiką,kuris pastaruoju metu užsiima mamizmu, tai truputį teko pavargt, kad masė būtų vientisa biggrin.gif
7. O šiaip rezultatas vertas darbo, o ir ne pernelyg sudėtingas.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 01 16, 08:51)
Na va, padariau vakar kokosinį-šokoladinį musą, vakare paprašysiu, kad vyras nufotografuotų ir pabandysiu įdėt kaip atrodo. Aišku vaizdas ne kaip pas Mišelę  blush2.gif


Kaip gerai, kad parašei savo pastebėjimus thumbup.gif , manau, ateity tikrai kam nors pravers ax.gif Ir aš pastebėjau, kad nesunkiai pagaminamas ir atrodo efektingai thumbup.gif Būtinai parodyk, kai nufotkinsi ax.gif
Atsakyti
Na, bandau įkelti, bet matosi defektai biggrin.gif visų pirma gumuliukai, kurių nebe ištryniau, nepasidavė kremas. Na pirmas kartas, reiks dar kartą padaryti, kad ištaisyti klaidas blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistuzele: 16 sausio 2009 - 12:01