Pradėsiu nuo to, kodėl pasirinkom Portugaliją.Šįmet nei aš, nei MB taip ir neturėjome normalių atostogų, todėl rudeniui susiplanavom nuvykti, kur šilčiau.Nesam kelionių fanatai, bet ir gulėti paplūdimyje ne mums, nėra ir maišo pinigų, iš ko galėtume sau tai leisti.Nusprendėm kaip standartiniai lietuviai pailsėti Egipte.Tačiau šiųmetinės kainos švelniai tariant išgąsdino. Šeimai (2+1) mažiausiai 6 tūkstančiai litų.

Besprendžiant dilemą važiuoti ar nevažiuoti į Egiptą, rugsėjo viduryje kaip iš dangaus nukrito Ryanair lėktuvo bilietai už 140lt. (2 asmenims su visais mokesčiais į abi puses) Kaunas-Frankfurtas-Porto. Aš pasišiaušiau- šios šalies niekada nebuvo mūsų planuose, nieko apie ją nežinom (išskyrus futbolą), pažiūrėjau internete- vidutinė lapkričio temperatūra 17 laipsnių, kokie čia šilti kraštai???.

MB vistik nupirko bilietus (už ką esu jam labai dėkinga).

Turėjom beveik 2 mėnesius ruoštis kelionei.Rezervavau viešbučius, mašiną, suplanavau ir dar bent 5 kartus perplanavau maršrutą, pasiskolinom GPS( toliau vadinsiu Zigmu).
Skridom penkiese (tačiau keliavom atskirai)- aš su MB ir dar 3 vaikinai.Pastarieji skirtingai nei mes, nieko iš anksto neplanavo ir nerezervavo, aplamai tai ir jų kelionės tikslas buvo kitoks nei mūsų- linksmybės.
Ištisas 2 savaites iki kelionės Portugalijoje lijo, lapkritis vienas lietingiausių mėnesių.Tačiau ateinančios savaitės prognozė buvo pakenčiama- giedra ir 17-18 laipsnių šilumos.

Papildyta:
Lapkričio 11, antradienis
Check-in skrydžiui atlikom prieš gerą savaitę.Skrendam be bagažo, todėl teko sutilpti į 10kg tašiuką žmogui.Kad nebūtų jokių stresų, aš, kaip tikra pedantė, iš anksto nupirkau maišiukus skysčiams ir viską surūšiavau.

Į Karmėlavos orouostą atvykom likus 2,5val. iki skrydžio, nes kai kas neturėjo ką veikti namuose.

Pagyrų Ryanair kompanijai nerašysiu, prie ko prikibti neturiu. Skrydis į Porto numatytas tik 9.40 ryto.Vaikinų trijulė lieka nakvoti orouoste, o mes su MB išeinam ieškoti B&B viešbučio, kuris turėtų būti kažkur šalia.Dairomės ir nerandam. Tenka išsitraukti GPS( Zigmą), tačiau ir tas nerodo nieko panašaus.

Vaizdas pro kambario langą-