Laikas keliauti į nakvynės vietą-
Nazare, miestelį ant vandenyno kranto, su didžiuliu skardžiu ir gražiu paplūdimiu, baltai raudonais namukais.Nenuvylė.
Vėl blaškomės ieškodami viešbučio, paklausti vietinių gi nelygis.

(čia jau mano su MB charakterių ypatumai).Bet blaškytis smagu.Labai smagu.
Mane dažnokai bando kalbinti portugališkai ir nustemba, kad aš nevietinė.
Bendrom pastangom viešbutis surastas.

Hotel Marė įvertintas 3*, bet mes duotume net ir 3,5*.Vaizdas, aišku, į vandenyną.

Mokame 40 eurų už kambarį su pusryčiais.
Prisiregistravę einam vakarieniauti.Iščiustyti restoranai ne mums, norisi pasėdėti tikrame, neišlaižytame.Užsukame į vieną "šeimos" restoranėlį.Padavėjas apie 75m. amžiaus.Angliškai žino kelis žodžius, bet užtat turi meniu anglų kalba.Atneša užkandžius (entrada), mes jau kaip žinovai pastumiame į šoną, nes jie mokami.Bestumdama išverčiu kažkokių mėsyčių lėkštę.

Padavėjas atlekia šypsodamasis- ponia, jei nenorėjote entrados, reikėjo taip ir pasakyti...
Klausia iš kur mes? Daugumai portugalų atrodė, kad mes čekai, lenkai, rusais nebuvom nė karto pavadinti.

Diedukui atsakom- Lituania. Diedukas- padavėjas padaro gestą panaų į šį-

, ogi tikrai kaip aš jūsų nepažinau...
Užsisakome vyno butelį, MB nori paragauti sardinių (kurių kvapas tvyro visur atlanto pakrantėje), aš nesu tokia drąsi, todėl užsisakau "Nazare stiliumi paruoštos žuvies".
Atnešė kelias pakepintas sardines valgiajam MB

ir man pilną molinį dubenį žuvies (nežinau kokios,bet superskanios), troškintos su bulvėm, pomidorais, tomatu, žolelėmis.Įstengiau įveikti trečdalį, likutį atidaviau MB.Susimokėjom 17 eurų. Davėm diedukui lietuvišką šokoladą, atsibučiavom ir išlingavom apžiūrėti naktinio miestelio.