Sulaukėme 7 temos apie NT kainų kritimą.
Senoji tema
QUOTE(acuktuvaz @ 2009 01 07, 17:22)
O as manau, kad bus. Jau ir dabar galima rasti, tik biesas zino kokia kokybe tu statiniu.
tai tu "biesas zino" nei dabar nei ateity niekam nereikes

o normaliu, su padoriu irengimu, ne senos statybos butu su garazais, balkonais/terasom, ne aukstesniuose nei 5aukstu name, tai patikek ne tiek ir daug..
gerai tiems, kurie iesko max 75kv.m., tokios kvadraturos pasirinkimo dabar apstu..tuo tarpu norint didesnio buto, bet ne daugiau 100kv.m. jau sudetinga..ju kainos visu virs puse milijono ir daugiau ..
dabar einamiausia kaina apie 600t sukasi ir tai jau matosi kritimas, nes visi buvo min po 650t ir daugiau.
Šiandien važinėdama po miestą atkreipiau dėmesį, kad ženkliai padaugėjo tuščių prekybinių ir biuro patalpų pirmuose aukštuose. Ir šiaip kažkaip daugiau nei įprasta reklaminių skydų, kad NT parduodamas ar nuomojamas. Patys žmonės (ar spekuliai) languose išsikėlę, kad "parduodama ir mob. nr.".
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 07, 18:32)
Šiandien važinėdama po miestą atkreipiau dėmesį, kad ženkliai padaugėjo tuščių prekybinių ir biuro patalpų pirmuose aukštuose. Ir šiaip kažkaip daugiau nei įprasta reklaminių skydų, kad NT parduodamas ar nuomojamas. Patys žmonės (ar spekuliai) languose išsikėlę, kad "parduodama ir mob. nr.".
as ne i biurus, bet rudeni dar tik prasidedant kalboms apie krize vaziavau pro Suderve is Vilniaus ir skaiciavau kiek skydu su zemes pardavimais kabo..jau tada pasirode neiprastai daug

Taigi, dabar visai neblogai tiem, kurie turi pinigu ir gali kazka isigyti, tik gaila, kad tokiu labai mazai, visi gyvena siandiena ir apie rytoju nemasto...
Kaip kainos kitimo rodiklius stebiu keletą variantų.
Vienas iš jų - mano ex kaimynų butas.
Tiesą sakant tai vienas gražiausių matytų butų.
Pažiūrėkite į nuotraukas, tikriausiai suprasite kodėl
Kai pardavinėjome saviškį - šio kaina tuomet buvo 1,5 mln. Taip, kaina didelė, bet pagal tuo metu buvusias kainas neiškrito iš konteksto. Praėjo metai, ir turime kainos kritimą beveik 50%, ir labai dideles abejones ar atsiras pirkėjas ir už šią kainą.... Net gaila darosi
Nors prieš metus dėl tokios kainos būtų pirkėjai susigrūmę. Dabar jau tiesiog tapo įdomu žiūrėti ir stebėti, kur bus dugnas.

Kai pardavinėjome saviškį - šio kaina tuomet buvo 1,5 mln. Taip, kaina didelė, bet pagal tuo metu buvusias kainas neiškrito iš konteksto. Praėjo metai, ir turime kainos kritimą beveik 50%, ir labai dideles abejones ar atsiras pirkėjas ir už šią kainą.... Net gaila darosi

QUOTE(axa @ 2009 01 08, 16:37)
Nors prieš metus dėl tokios kainos būtų pirkėjai susigrūmę. Dabar jau tiesiog tapo įdomu žiūrėti ir stebėti, kur bus dugnas.

butukas neblogas, bet tik mestantiems auksti, nes sita buvau macius skelbima, bet vien tai kad 16 aukstas, man fantazija atmuse, jau nekalbant apie kaina...
as aukscio bijau

QUOTE(ooo @ 2009 01 08, 16:40)
butukas neblogas, bet tik mestantiems auksti, nes sita buvau macius skelbima, bet vien tai kad 16 aukstas, man fantazija atmuse, jau nekalbant apie kaina...
as aukscio bijau
man reik prie zemes, nes aukstai nejaukiai jauciuos 
as aukscio bijau

o ką kaina?

6000 Lt už gerai įrengto buto kvadratą jau per brangu tapo?
prieš metus tenai butai ir po 7000 , ir po 8000 lt/m2 'ėjo'.
kai nuo tos kainos padarėm 15% 'nuolaidą' pirkėjai nepatikliai klausinėjo, ar tikrai viską paliekam, ar baldai ir technika tikrai lieka, nereikia primokėti?

o kas liečia aukštį - jei vėl reikėtų grįžti ten gyventi , tai nebent į viršutinį aukštą. Bet gerai kad nereikia, ir dabar galiu gyventi 'ant žemės'.
QUOTE(axa @ 2009 01 08, 16:37)
tai va nuo tu brangiausiu ir pasijaucia didziausias pigimas

o tu kur as stebiu, kainos buvo max 650t, tai dabar po 550t pardavineja ir tai ner kur akiu paganyt, eiliniai buciokai, tik kad arciau zemes nei taviskis

QUOTE(axa @ 2009 01 08, 17:53)
o ką kaina?
kai nuo tos kainos padarėm 15% 'nuolaidą' pirkėjai nepatikliai klausinėjo, ar tikrai viską paliekam, ar baldai ir technika tikrai lieka, nereikia primokėti?
Taip pigu visiems buvo
o kas liečia aukštį - jei vėl reikėtų grįžti ten gyventi , tai nebent į viršutinį aukštą. Bet gerai kad nereikia, ir dabar galiu gyventi 'ant žemės'.

Klaidinot žmonės, ten parašyta 131 kv/m. 53 kv/m terasa, taip supratau kad 131 tai bendrai, tada atimkim 53 kv/m ( man balkonai, ar terasos nu neįeina į bendrą kvadratūrą, kad skaičiuoti terasa po 6 000 lt )taigi 131-53=78kv/m, dabar skaičiuojam 790 000 / 78 = 10 128 lt/kvm. Maximum galima terasa skaičiuoti po 1000-1500 lt/kvm. Pagal dabartines kainas butas vertas 7000-7500 lt/kvm, + 1000 lt už terasa, taigi išeina apie 540000lt ( buto plotas ) + 53 000 lt ( terasa )= apie
590 000 620 000 lt. Manau už tiek greit pardavinės. O butas tikrai gražus. Manu jeigu tada už 800 000 900 000 lt pardavinėtu per savaitė neitu.
QUOTE(Norka81 @ 2009 01 08, 17:57)
Klaidinot žmonės, ten parašyta 131 kv/m. 53 kv/m terasa, taip supratau kad 131 tai bendrai, tada atimkim 53 kv/m ( man balkonai, ar terasos nu neįeina į bendrą kvadratūrą, kad skaičiuoti terasa po 6 000 lt )taigi 131-53=78kv/m, dabar skaičiuojam 790 000 / 78 = 10 128 lt/kvm. Maximum galima terasa skaičiuoti po 1000-1500 lt/kvm. Pagal dabartines kainas butas vertas 7000-7500 lt/kvm, + 1000 lt už terasa, taigi išeina apie 540000lt ( buto plotas ) + 53 000 lt ( terasa )= apie
590 000 620 000 lt. Manau už tiek greit pardavinės. O butas tikrai gražus. Manu jeigu tada už 800 000 900 000 lt pardavinėtu per savaitė neitu.
tikrai ne -
ten 131m2 tik buto plotas, + 12m2 įstiklinta lodžija, +2m2 atviras balkoniukas, +53m2 terasa. Viso 198m2

taigi jei pasak tavęs "Pagal dabartines kainas butas vertas 7000-7500 lt/kvm, + 1000 lt už terasa" , skaičiuojam kas gaunasi:
131 * 7000 + 67*1000 = 917 000 + 67 000 = 984 000
Ką gi, matyt ir pardavėjai ilgai taip galvojo, nes kokį pusmetį kaina laikėsi 990 000 , bet dabar bent jau jie supranta, kad tokia kaina nereali. Laikas suprasti ir kitiems

Ir kadangi šiais metais prognozuojamas dar koks trečdalis kainų kritimo, tai galutiniame rezultate galima paskaičiuoti, kiek jis bus vertas ar po kiek parduodamas, jei dabar neparduos. O kaina tikrai labai aukšta, nes Senamiestyje ar Naujamiestyje neblogus butus jau parduoda pigiau. Vaizdas tikrai labai geras