Įkraunama...
Įkraunama...

Žadamas NT kainų kritimas VII

QUOTE(axa @ 2009 01 08, 19:57)
tikrai ne -
ten 131m2  tik buto plotas, + 12m2 įstiklinta lodžija, +2m2 atviras balkoniukas, +53m2 terasa. Viso 198m2  ax.gif
taigi jei pasak tavęs "Pagal dabartines kainas butas vertas 7000-7500 lt/kvm, + 1000 lt už terasa" , skaičiuojam kas gaunasi:

131 * 7000 + 67*1000 = 917 000 + 67 000 = 984 000

Ką gi, matyt ir pardavėjai ilgai taip galvojo, nes kokį pusmetį kaina laikėsi 990 000 , bet dabar bent jau jie supranta, kad tokia kaina nereali. Laikas suprasti ir kitiems smile.gif

Jeigu žmonės sau darė ir tikrai gerai ir kokybiškai man būtų gaila parduoti už savikaina ( aišku žiūrint kokia tą savikainą, jeigu bando 100 proc virš padaryti tai nenormalų o 20-30 proc gan normaliai, nežinau už kiek jie pirko ir kokiems tikslams), nes tikrai žinau kiek nervų, pinigų ir sveikatos tai kainoje, kad padaryti gerai kokybiškai. Bet tiesa yra tiesa ir kaina krenta, o kartais užsispyrimas ir nenoras ieškoti kompromisus priveda prie tokiu atveju, kad vietoj gauti pelną liks minuse. Baigėsi tie auksiniai laikai pardavėjams. Ir 131 kv/m 3 kambariu butui gan nepatogi kvadratūra pardavimui. Pagal mane geriau dviejų aukštu ( 1e: svetainė 45 kv/m, kabinetas 15kv/m, WC vonia 6 kv/m, 2e: 3 mėg po 16 kv/m, wc vonia 10 kv/m, koridoriai 7 kv/m, kvadratūra tą pati 131 kv/m o privalumu daugiau. ) Taigi jei taip reikės parduoti teks mažinti gerai tą kainą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 08 sausio 2009 - 19:51
QUOTE(Norka81 @ 2009 01 08, 20:49)
Jeigu žmonės sau darė ir tikrai gerai ir kokybiškai man  būtų gaila parduoti už savikaina

as kaip tik axos norejau prasyti, kad isduotu paslapti kiek tada uz kvadrata mokejo ax.gif
Atsakyti
Aš tai kitą atvejį mačiau. Nusižiūrėjau vieną namo variantą, galbūt mums tiktų, atidžiau nežiūrėjau, bet ten kainą neseniai pakėlė rolleyes.gif Tai nesupratau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 01 08, 20:56)
as kaip tik axos norejau prasyti, kad isduotu paslapti kiek tada uz kvadrata mokejo  ax.gif

skyrėsi ten kainos, priklausomai nuo aukšto, ir namo - pirmas namas buvo pigesnis, antras jau brangesnis, ir kuo aukščiau tuo brangiau, o tie 'prestižiniai' butai su terasomis buvo patys brangiausi. kainavo berods po 4000 lt/m2, su daline apdaila (bent tiek prašė, o kiek sumokėjo nežinau smile.gif). Bet buvo bumas įsibėgėjęs, tai ko gero daug nenuderėjo . Bent jau mes nieko nenuderėjom. Tiesa , ir mokėjom po 2125Lt/m2 smile.gif
Manau kad šis butas, atsižvelgiant į jo įrengimo lygį - nebetoli jo savikainos. Čia pats geriausias ir pats gražiausias viso projekto butas.
Papildyta:
QUOTE(Norka81 @ 2009 01 08, 20:49)
Ir 131 kv/m 3 kambariu butui gan nepatogi kvadratūra pardavimui.

pagal pradinį išplanavimą, langų skaičių - ten normalūs 4 kambariai, bet matomai šeimininkai padidino svetainę sujungdami 2 kambarius į vieną. Pas mus buvo lygiai toks pats išplanavimas, tik be to viršutinio aukšto bei terasos, ir turėjome normalius 3 kambarius. O čia prisideda papildomai kambarys + sanmazgas + terasa.

Taigi jei taip reikės parduoti teks mažinti gerai tą kainą.

tai ką kalbėti apie visus kitus smile.gif Ten yra tokių optimistų kurie už dvigubai mažesnius butus ir be jokių terasų virš 600 tūkst tikisi gauti doh.gif
Atsakyti
O kodėl jie visi nori parduoti? Čia šiaip smalsumas. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 01 08, 22:13)
pagal pradinį išplanavimą, langų skaičių - ten normalūs 4 kambariai, bet matomai šeimininkai padidino svetainę sujungdami 2 kambarius į vieną. Pas mus buvo lygiai toks pats išplanavimas, tik be to viršutinio aukšto bei terasos, ir turėjome normalius 3 kambarius. O čia prisideda papildomai kambarys + sanmazgas + terasa.

Nepamačiau kad ten atras aukštas, tada normaliai, viename aukšte 131 kv/m 3 kambariu man nesiderindavo.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 01 08, 20:13)
tai ką kalbėti apie visus kitus smile.gif Ten yra tokių optimistų kurie už dvigubai mažesnius butus ir be jokių terasų virš 600 tūkst tikisi gauti doh.gif

Tas tiesa.
viena čia moterėlė pažįstama už 650 K lt bando parduot trijų kambarių butą, santariškėse, šlykščioj vietoj, šlykščiame daugiabuty (nors ir naujos
statybos, bet man jis žiūrint iš lauko primena pačią santariškių ligoninę biggrin.gif) doh.gif remontas ne ypatingas, kvadratūra 90 m. žodžiu crazy doh.gif blink.gif lotuliukas.gif bigsmile.gif
Papildyta:
ai, dar pamiršau paminėti,kad parkavimo vietų nėra, statai belekur jei yr vietų doh.gif o jau apie terasas aš patylėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2009 01 08, 21:13)
Tiesa , ir mokėjom po 2125Lt/m2  smile.gif 

tai pigiai mokejot dar, nors nepamirskim kad tai daugiaaukstis jau ax.gif mes uz savo mazaauskte statyba su garazu mokejom 2600lt/m2, tai dar spejom i ta traukini, nors ir taip jau cia skaitesi pabrange gerokai unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(JaHarta @ 2009 01 08, 21:32)
Tas tiesa.
viena čia moterėlė pažįstama už 650 K lt bando parduot trijų kambarių butą,  santariškėse, šlykščioj vietoj, šlykščiame daugiabuty (nors ir naujos
statybos, bet man jis žiūrint iš lauko primena pačią santariškių ligoninę biggrin.gif) doh.gif remontas ne ypatingas, kvadratūra 90 m. žodžiu crazy  doh.gif  blink.gif  lotuliukas.gif  bigsmile.gif
Papildyta:
ai, dar pamiršau paminėti,kad parkavimo vietų nėra, statai belekur jei yr vietų doh.gif o jau apie terasas aš patylėsiu biggrin.gif

jojo, mes cia viena buta ziurejom, jeruzaleje, 83 gal kvadratai, nu puses geros, irengimas nieko blatno, bet gyvent galima, beeeet...penktas aukstas (jau paskutinis), parkavimo/garazo ner..bando aiskint, kad viskas cia ok, tikrai per tiek laiko nepasigedo garazo..paskui issiaiskinom, kad zmogus issiskyres, tai aisku, ka vienam vyrui tas garazas reikalingas..gal ir nereikia, o cia kai su vaikais, su pirkiniais grizti arba ryte nori isvaziuoti, tai tikrai poreikis labai didelis, o ne eit su vaikais ir masina grandyt nuo visko...nu zodz..aj tiesa, kaina 600t ax.gif kalebjom apie kainos leidima, tai agentas susidare ispudi, kad biski nuleist galetu, bet turbut mes vistiek nepirktume, sakiau tai turbut nepirktume biggrin.gif
nu vat ir neaisku kiek nuleistu jeigu jau alptumem del to buto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 01 08, 21:33)
tai pigiai mokejot dar, nors nepamirskim kad tai daugiaaukstis jau  ax.gif  mes uz savo mazaauskte statyba su garazu mokejom 2600lt/m2, tai dar spejom i ta traukini, nors ir taip jau cia skaitesi pabrange gerokai  unsure.gif

kaip čia pasakius smile.gif
Veiksmas buvo 2003m. Rinkomės iš 4 butų:
Lazdynai, "Pavasario" projektas - 1800 Lt/m2, 7a namas
Pilaitė, Karaliaučiaus g - 1900 Lt su pilna apdaila, 5a namas
Jeruzalė, Ateities g - 1800 Lt su pilna apdaila, 6a namas
ir šis kurį galiausiai nusipirkom (vaizdas pro langą papirko lotuliukas.gif ) , kaina svyravo nuo 1900 iki 3600 priklausomai nuo aukšto, mes maždaug per vidurį, kaina 2125 Lt.

Gaunasi jog iš tų pasirinktintų variantų šis buvo brangiausias smile.gif

Kitos kainos kurias tuo metu prisimenu:
Žvėrynas, Blindžių g - 3000 Lt/m2 (siaubas kaip brangu doh.gif ) 4a namas
Antakalnis, Saulės g - 2600 Lt/m2 (nelegali statyba, vėliau įteisinta) 3a namas
Valakampiai, Rato g - 3600 Lt/m2

Visi nauji su daline apdaila.
Ech, buvo laikai. Gal ... dar bus? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 01 08, 21:21)
O kodėl jie visi nori parduoti? Čia šiaip smalsumas.  blush2.gif

už vienus tai galiu atsakyti - tepė slides supratę kad pagaliau NT burbulas sprogo dirol.gif , ir šiaip, įvertinę kad gyvenimas daugiabutyje - nieko gero,

o dėl kitų nežinau umn.gif

jei tikiesi kokių pikantiškų detalių dėl namo problemų ar pan, - nieko panašaus, visai neblogai namai pastatyti, labai pigus šildymas (už 92m2 mokėjom iki 100 lt), didžiulė parkavimo aikštelė - 140 butų skirta ~100 vietų nemokama aikštelė + 56 požeminiai garažai.

šiokia tokia problema buvo kai kurie kaimynai, bet gal reikia ir savo problemą pripažinti - negalima gi tikėtis kad visi aplink bus tik ramūs, kultūringi, supratingi, ir t.t.... Skruzdėlynas gi čia , šiaip ar taip smile.gif O aš, naivuolė, to tikėjausi... biggrin.gif
Atsakyti
mes pirkom 2004 antroj pusej ax.gif
Atsakyti
O kaip nebus skruzdėlynas, kai tiek aukštų ir atitinkamai tiek butų. Aš sakyčiau, kad dabar pirkti butą tokiame name yra netgi privalumas - remontai tai padaryti biggrin.gif
Atsakyti