Dažnai paskaitinėju kitų istorijas,tad nusprendžiau papasakoti ir saviškes.
Pirmąjį sūnų gimdžiau dar jaunutė,bet gimdymas buvo gan lengvas ir sklandus.
21,00 pasiekiau gimdymo namus,pusvalandukas priėmimo skyriuje,paskui ramus laukimas šilto vandenuko vonioje.Laikas tikrai neprailgo,nes nebuvo labai didelių skausmų.1,20 ant rankų jau laikiau sūnų.
Antrojo džiaugsmelio laukėme kelerius metus.Prieš tai buvo skausmingas persileidimas,po kurio jau buvau beprarandanti viltį kada nors susilaukti antros atžalėlės.Daktarai vis rasdavo kokių nors pretekstų,kodėl negaliu pastoti.Deja,tada kai mažiausiai tikėjausi ir net minties tokios neturėjau,mažasis mūsų stebukliukas apsigyveno po mano širdele.Matyt ne veltui yra sakoma Vieni išeina,kad kiti galėtų ateiti.Palaidojau mamytę,dar nežinodama,kad po širdele nešioju naują gyvybę.Mėnesinės vėlavo,bet nekreipiau į tai dėmesio.Reikėjo laiko atsigauti po patirto streso.Kai pradėjo darytis bloga nuo kvapų,svaigti galva ir tiesiog pykinti iki vėmimo,tada susimąsčiau.Apsilankiau pas savo ginekologę ir išgirdau ilgai lauktus žodžius.Penkios savaitės.Mano džiaugsmui nebuvo ribų.Nėštumas buvo ganėtinai lengvas,neskaitant pirmųjų keturių mėnesių,kuomet net nuo vandens vėmiau.
Artėjo ta ilgai laukta gimdymo diena.Deja,mūsų džiaugsmelis neskubėjo pasisveikint su mumis.Kantriai laukėm.Birželio pirmąją apsilankiau pas savo akušerę.Po apžiūros išgirdau,kad gimdos kaklelis atsivėręs 4 cm,bet tai nieko tokio.Klausiu kada gimdysiu,o ji man ramiai atsako,kad gal šiandien,gal ryt,o gal tik po poros dienų.Žiūrint kokiais tempais atsidarinės tie pirmieji mažylio vartai į gyvenimą.Dar atsisveikinant,akušerė pajuokauja,kad šiandien geriau negimdyčiau,nes gimdymo skyriuje balius.Kažkieno jubiliejus.Ramiai išeinu iš jos kabineto.Sėdu i mašiniuką ir su vyresniuoju sūnumi patraukiu į parduotuves.Galvoju reik maisto supirkti,pietus reiks ruošti.Pasivaikštom po Klaipėdos Akropolį,apsiprekinam ir važiuojam toliau.Pakeliui užsuku pas anytą.Atsigeriu arbatos,pajuokauju,kad šiandien tikrai negimdysiu.Penktadienis,vakare gerus filmus rodo.Pagaliau pasiekiau namus.Ruošiu šeimynai pietus-vakarienę.Skausmų jokių,gal tik toks nežymus maudimas.Galvoju daug šiandien vaiščiojau,tai truputi maudena nugarą.Pavalgau,einu prigulti.Grįžta vyras iš darbo.Aš ramiai lovoje atsigulus skaitau žurnalą.Nieko įtartino.Po kiek laiko pradėjau dažniau į tualetą lakstyti.Viskas ir toliau būtų buvę ramu,jei nebūčiau pamačius rausvų išskyrų.Pasakiau vyrui,kad kažkas ne taip.Tas tuoj liepė rengtis ir važiuot į gimdyklą.Bandžiau atsikalbinėti.Galvojau išsijuoks ten iš manęs.Sakys antrą kartą,o nesupranta kada gimdo.Na pasidaviau vyro įkalbinėjimams.Ramino jis mane,kad dėl pačių ramumo reiktų pasirodyti,na o jei negimdau,tai nieko tokio,apsisuksim ir grįšim namo.Išvažiavom.Pakeliui dar paprašiau sustoti benzino kolonėlėj,nes labai norėjau gerti.Pati nuėjau nusipirkti mineralinio,vyras kuro tuo metu prisipylė.Jokių skausmų man nėra,dar kartą bandau vyro prašyt,kad apsisuktų ir namo važiuotų.Tas nepasiduoda ir toliau juda link gimdymo namų.Pagaliau priėmimo skyrius.Matom dar vieną porą judančią link įėjimo.Specialiai sulėtinu žingsnius,kad jie pirmiau tenai įeitų.21,00 mes jau viduje.Priėmime tik viena sesutė,tad man liepia atsisėsti ir palaukti kol pirmiesiems sutvarkys dokumentus.Laukiam.Po pusvalandžio ateina iš gimdyklos kita seselė.Klausia kas kiek laiko sąrėmiai?Aš nežinau,nieko nejaučiu,tik toks maudenimas visoj nugaroj,kaip kad būna ilgai vaikščiojus arba dirbus pasilenkus.Pildom dokumentus.Vardas,pavardė,adresas...ir girdžiu sesutės žodžius.Einam dabar tonus pasiklausyt.Einam tai einam.Tik atsigulu ant kušetės ir nubėga vandenys.Tuoj duoda marškinius persirengt ir veda i gimdyklą.Jokių dokumentų pildyti nebereik.Gimdykloj gražu,nesenai remontas atliktas.Liepia lipti ant vadinamojo lėktuvo.Ai galvoju,apžiūrės ir leis dar ramiai lovoje pagulėt.Su vyru dar pakalbam kaži iki 24,00 pagimdysiu ar ne.Visai fainai būtų,pirmąją vasaros dieną,per vaikų gynimo dieną gimti mūsų stebukliukui.Apžiūri akušeris ir tik girdžiu,stumk.Tai vos nepasakiau o kas man dar leis toj patogioj lovoj pagulėti.Stumk tai stumk,klausau.Viens,du,trys ir po penkiolikos minučių aš prie savęs glaudžiu mažąjį savo aukselį.Tada sesutė su popierių krūva aplink laksto ir parašus liepia dėlioti.Gi priėmimo skyriuje nebespėjom visų dokumentų sutvarkyti.Gydytojas po tokio gimdymo nieko daugiau negalėjo pasakyt,kaip tik Na dabar galėtume ir šampano išgerti.Praėjus 15 min. aš nulipu nuo gimdymo stalo,nueinu į dušą atsiprausti ir pagaliau,jau su savo aukseliu,atsigulu į tą patogiąją lovą pailsėti.
2007,06,01 dieną 21,45 valandą 3,700 kg svorio ir 54 cm ūgio,gimė ARMANDAS
Pirmosios akimirkos po gimimo

Augam ir auginam pirmuosius dantukus

Na ir dabar jau siuntam po pusnynus