Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (3)

Ankstesnės temos

Čia

Čia

Puoliau kurti naują temą, nes be galo noriu pasakyt Simensei, kad ją suprantu ir palaikau. Man taip pat labai gera, kad jūs čia visos esat ir galima savo bėdomis pasidalinti. Tada jos tokios lengvesnės pasidaro rolleyes.gif

Tad kalbėkimės toliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 01 25, 16:38)
Man taip pat labai gera, kad jūs čia visos esat ir galima savo bėdomis pasidalinti. Tada jos tokios lengvesnės pasidaro  rolleyes.gif

Tad kalbėkimės toliau  4u.gif

kiekvienam lietuviui gera, kad kitiem irgi bloga.
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 01 04, 17:36)
Tiapridal, buronil, haloperidol

Tikrai nepatarčiau mėgint Lorafen

Na, visai netycia teko pamegint Lorafen doh.gif Tiesiog gydytoja israse, o tete dave. Visa para mama buvo apkvaisusi. Nebeduodam daugiau, nors kas liecia ramuma, buvo rami rami...

Kazoki gydytoja israse teciui is M raides. Tai jis dave mamai, ir panasu, kad labai tinka. Ryt skambinsiuos pasikonsultuot su gydytoja 4u.gif

QUOTE(Alan @ 2009 01 21, 12:28)
Kažkuri lyg rašė apie ligos trukmę - nebeprisimenu tik. Rodos, ir literatūros kažkokios yra, bet nieko, apart nugludintų frazių, nerandu. O norėčiau žinot, kam turiu ruoštis - dešimčiai šitokio gyvenimo metų?.. Penkiems?.. Ne dėl to, kad labai jau magėtų atsikratyt, tikrai ne... Bet norėtųsi paplanuot ir savo gyvenimą  ax.gif
Sėkmės jums. Ir užsukit gi pagaliau  4u.gif

Trukme literaturoje nurodoma labai ivairi. Nuo 6, 8 iki 10 metu. Kitur iki 20 ir t.t. Visur pabreziama, kad mirstama nuo salutiniu ligeliu, bet ne nuo alzheimerio...Mano mamai dar tik bus 59, sergam 5 metus. As irgi daznai pagalvoju, kaip bus, kaip noreciau, kad butu. Iki kokios stadijos priesim, kas tada bus su tete. Zodziu klausimai klausimai klausimai...Tik va atsakymo ner. O kai supranti, kad einama vistiek tik viena kryptimi, tik link to, tokia beprasmybe apima sad.gif

QUOTE(Simense @ 2009 01 25, 03:29)
Ir nieko tu nepaplanuosi. sad.gif O penktadienį grįžus po darbo, mamai pakilo temperatūra. Galvojau dreba iš nervų rankos (buvo šiek tiek nerami), o pasirodo temperatūra 38 ir dvi dalys. Išmiegojo beveik dvylika valandų vėl (vos įstengėm pakeist sauskelnes). O šeštadienį paaiškėjo, kad jai plaučių uždegimas.  g.gif Bevežant greitąja, sodinant ant jų ratų, mamai kažkaip susisuko kojos, spustelėjo greičiausiai į kokius atsikišimus, ir sutraiškė kojos raumenis, beveik delno dydžio. Dviejose vietose nuplėšta plačiai oda, lyg kokio pomidoro odelė. Vaizdas kraupus, prieš akis ir dabar stovi. Net ir plaučių uždegimas į antrą planą nuplaukė, kai taip. O svarbiausia, kad visa tai pastebėjom tik tada, kad priėmime reikėjo kardiogramą daryt. Atrodė, kad kraujas netekėjo (sako, kad traiškytinėms žaizdoms nelabai teka), bet kai namie ploviau kelnes, tai kraujo buvo upeliais.  doh.gif Kelnės tamsios, storos, tai susigėrė ir nesimatė. Žaizda tokia, kad sunkai gis, nes nepjautinė, o tokia.  verysad.gif
Tai va ir pasiplanavau. Kažkaip dabar viskas eina pro šalį. sad.gif

Jetus kaip liudna. O ar mamyte ligoninej guli? Ar ji jau vezimely sedi? Kai mama kazkada veze greitoji, buvo siaubu siaubas. Pati nepaeina, sunki, nesiorientuoja, nieko nesupranta, i lova atsigulti nesugeba. Siaubu siaubas zodziu, su didele baime pagalvoju, kas bus jei kas atsitiks. Matyt i normalia ligonine jau neguldytu g.gif

Laikykites ir sveikit 4u.gif Itariu skauda mamai...sad.gif

Papildyta:
Aciu uz nauja temele 4u.gif smile.gif

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ačiū už naują temą, Radvyle . Kažkaip pamažiukais aną ir prišnekėjom...
Simense, suprantu tave... Plaučių uždegimas - ne juokas. Ligoninėj gydotės, tikiuosi?..
ajb , mane irgi ta beprasmybė kamuoja... Pati savęs nebemyliu už tas visokias mintis, ale kai pastangos nebeduoda vaisių, kai tų šiaudų, už kurių galėtum griebtis, kaip ir nebėr...
Na, užteks čia verkšlent. Yra kaip yra.
Džiaugiuos, kad esat. Džiaugiuos, kad suprantat. Tas supratimas, ta parama (tegul virtuali), patarimai, dalijimasis patirtimi - išties labai daug. Be jūsų visų būtų kur kas sunkiau. Ir nesulyginamai liūdniau.
Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Radvyle @ 2009 01 25, 15:38)
Puoliau kurti naują temą, nes be galo noriu pasakyt Simensei, kad ją suprantu ir palaikau.

Ačiū, Radvyle, kad sukūrei temelę. Ji labai reikalinga. Nes buvau patekusi į tokią, kur jaunos moterys visaip koneveikia savo mamas. Aš suprantu, kad kartais būna sunkesnių laikotarpių kartu gyvenant, bet liūdna, kai net atskirai gyvendamos dukros vien blogį mato. verysad.gif
Būdama čia ilgą laiką aš taip užsiliūliavau, kad galvojau, jog visiems ateina toks laikas, ypač sukūrus savo šeimą ir tapus mama, prisiminti ir savo mamą ir jos poreikius, kad ir kiek toli gyventum. Aišku, mūsų situacija gal dar labiau paryškina, kiek mes esame savo tėvams reikalingi? g.gif
Atsakyti
Na, kaip mama, Simense , kaip ji laikosi?..
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2009 01 26, 15:36)
Ačiū, Radvyle, kad sukūrei temelę. Ji labai reikalinga. Nes buvau patekusi į tokią, kur jaunos moterys visaip koneveikia savo mamas.

Motina reikalinga tik mazam vaikui.
Tolesniame vaiko gyvenime motina yra didziulis nuodas....ir kuo toliau, tuo tas nuodas stipresnis.
Bet iseitis yra.
Mazomis dozemis naudojamas nuodas, tampa vaistu. Pvz-degtine.
Atsakyti
QUOTE(ajb @ 2009 01 25, 23:46)
Itariu skauda mamai...sad.gif

Kai ramios būklės, kažkaip ne tiek, net keista, kiek mums turėtų skaudėti. Nors prie kojos bando vis prisiliesti. Aišku, yra perrišimai, o jie turės būti kasdieniniai. doh.gif Kokį mėnesį ir daugiau. Vakare bandė perrišti, tai nepriėjo, o mama reagavo siaubingai. Tai kai šiandien pastatė lašinę ir nusprendė tuo pat metu nuplėšti tvarščius!!!, tai buvo labai baisu. Trise mamą raminom. Žaizda atrodė dar sudėtingiau. sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Alan @ 2009 01 26, 09:43)
Plaučių uždegimas - ne juokas. Ligoninėj gydotės, tikiuosi?..

Taip, ligoninėj. Esu po beveik parinio budėjimo. Dabar išleido slaugė, tai nubėgsiu į darbą.
Ačiū, Dievui, plaučių uždegimas gal mažėja, nes temperatūra šiandien nukrito.
Mamą norim parsivežti kuo greičiau, kai tik bus įmanoma, nes visą laiką ligoninėje budėti sudėtinga.
Atsakyti
Sveikutės. Kartais temelė tyli rami, o štai per kelias dienas kur nukeliavot blink.gif . Užuojauta Simensei console.gif , taip sunku ir dar, rodos, bereikalingų bėdų prisideda. Plaučių uždegimą, jei pasiduoda gydymui, per savaitėlę ir apsigydisit, o kas žino kiek reiks vargti su žaizda...
Maniškis senukas irgi mane išgąsdino sekmadienį - pasiskundė, kad blogai jaučiasi (jis nelabai moka apibūdinti, kas yra), pamatavau spaudimą 170/100, kai jo įprastas 100/60, padaviau vaistų - nieko gero, širdis tankiai ir nelygiai plaka, dar padaviau vaistų - nieko gero, galiausiai pradėjo visą drebint blink.gif . Paskambinom gydytojai, ji įtarė, kad kyla temperatūra. Taip ir buvo, neužilgo pakilo iki 38,5. Taip iki vakaro laikėsi, nors numušinėjom su paracetamoliu. O pirmadienį nieko - nei temperatūros, nei skausmo, nei padidėjusio spaudimo, taip ir nesupratau, kas čia buvo, sėdžiu, laukiu, kuom baigsis unsure.gif .
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif
Ar nepyksit, jei ir aš kartais ateisiu į jūsų temelę? Paskaitinėju jus jau apie metai laiko, daug įvairios patirties esat sukaupusios. Tikrai norėsiu kai ko paklausinėti blush2.gif
Savo mama rūpinuosi jau apie 4 metus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Awita @ 2009 01 27, 17:08)
Labas vakaras 4u.gif
Ar nepyksit, jei ir aš kartais ateisiu į jūsų temelę? Paskaitinėju jus jau apie metai laiko, daug įvairios  patirties esat sukaupusios. Tikrai norėsiu kai ko paklausinėti blush2.gif
Savo mama rūpinuosi jau apie 4 metus blush2.gif

Kuo mūsų daugiau, tuo smagiau, o tai jaučiamės kažkokia neaiški "mažuma", kuri neieško savo teisių, kaip kitos biggrin.gif . Ir stažą jau nemažą turi g.gif . Kokia tavo mamos situacija?
Atsakyti
QUOTE(Una Li @ 2009 01 27, 20:27)
Kuo mūsų daugiau, tuo smagiau, o tai jaučiamės kažkokia neaiški "mažuma", kuri neieško savo teisių, kaip kitos biggrin.gif . Ir stažą jau nemažą turi g.gif . Kokia tavo mamos situacija?

Pirmiausia smagu, kad priimat smile.gif 4u.gif

Na, jei rašyt, tai gal per ilgai užtrukčiau blush2.gif
Manosios situacija gal kiek gerėlesnė nei jūsiškių, ji kaipo tokios konkrečios baisios ligos neturi unsure.gif Yra 84 metų ir gal dėl to jau silpna. Vienas dalykas tai sunkaus charakterio žmogus, (tokia jau ji buvo visą gyvenimą). Nuo lovos sunkiai pasikelia, dažnai viduriuoja, skauda sąnariai, stuburas, spaudimas...Na, konkrečios ligos jokios, o visų po truputį.
Dabar jau norėčiau numaudyti, bet jau nebenulipa į pirmą aukštą, kur vonios kambarys, o savo kambary nesiduoda, nes bijo sušalti, juk skauda sąnarius. Nežinau ką daryt? unsure.gif
Atsakyti