Įkraunama...
Įkraunama...

Trečias pjūvis:)

Ar žinot anekdotą apie tai, kad balandžio 1-osios pokštas (skylutė prezervatyve) gali virsti dovanėle po Kalėdų eglute (leliuku)? Šiuo atveju buvo visai ne taip, nors..datos kaip ir sutampa..
---
Taigi.
Po pirmo pjūvio sakiau – daugiau niekada.
Po antro pjūvio sakiau – nors ir iš karto.
Bet gyvenimas įsibėgėjo, bernai paaugo- ramuma.. rolleyes.gif
Bet. Darbas užkniso juodai. Žiurkių ratas sukasi kasdien vis greičiau. Rutina.
Ant smūgio reikia kažką keist. tease.gif
---
Taip išėjo, kad norėdamos paerzinti šefą, darbe imam garsiai svarstyt, kuri pirma išeis į dekretines nestuke.gif . Ir taip kiekvieną dieną. Šefas tik išgirsta žodį „dekretinės“, griebiasi už širdies ir bėga lauk. Na, istorija apie dekretines įgauna pagreitį ir taip pusmetį laiko kasdien bekartojant, plius dar MB pastoviai zirziant, kad man reikia pailsėti nuo darbo, aš susigundau.
---
Su MB nusprendžiam taip: esam jau nemažai pagyvenę, parūkę, pagėrę, taip, kad jei ir nesigaus, tai labai į širdį neimsim. Aš tuo tarpu perverčiu visus internetinius puslapius, kur tik įmanoma rasti būdų, kaip suplanuoti kūdikio lytį (tai, kaip paaiškės žymiai vėliau, suteiks rimtą pagrindą draugams ir pažįstamiems manyti, kad man nuo didelio darbo krūvio atsisuko visi (tie abu) varžteliai fool.gif). Visi metodai įvertinami proto, logikos ir visų pažįstamų vaikų atitikimu jiems. Labiausiai man atitinka rusiškasis kalendorius (na, nors pagal jį MB turėjo gimti moterimi, bet dauguma kitų atvejų atitinka). Vienžo, man reikia pastoti vasario-kovo mėnesiais, kai ilgiausiai trunka tikimybė 82-76 proc. mergaitės naudai. Na, sutariam, kad šiais metais pasitreniruosim smileysex.gif (tikrai netikiu, kad imsiu ir pastosiu iš pirmo karto), o jau kitais kibsime iš peties..
---
Pirmas ciklas praeina ramiai, be jokių nesklandumų. Tikimybė mažėja. Į pabaigą eina antras ciklas. Ciklo pabaigoje – šiokia tokia šventė – mūsų 10 metų vedybinio gyvenimo jubiliejus. Tą dieną patiriu tikrą sukrėtimą – ryte atėjusi į darbą savo rankinuke randu auksinių papuošalų komplektą. Ojomajo – va šito tai dar nėra buvę!! Organizme įvykta lūžis.. (O čia ir balandžio 1-oji kaip tik)..
---
Penktadienis. Grįžtu namo po darbo su kokiu 28 nėštumo testu per šiuos du mėnesius (jau net gėda į vaistinę eit). Testas rodo dviejų brūkšnių kodą. Nunešu jį MB. Kaip ir reikėjo tikėtis, MB kodo neiššifruoja. Mykia: eee, tai čia tipo taip, ar tipo ne? Nu jo, geriau su trečiu vaiku sužinot kodo reikšmę, negu mirt nesužinojus. Paskaičiuoju, kada gimdyt. Gruodžio 23 d. Pakvimpa Kalėdomis. O rytoj Velykos. Sutariam, kad niekam nesakom (ypač vaikams) – maža kas gali dar atsitikti.
---
Antrą Velykų dieną, matyt, persivalgęs pastovėjusių visokiomis chemijomis dažytų kiaušinių, MB pasako džiugią naujieną vaikams. Mašinoje. Lyg kalbėtų apie orą. Vaikai nokdaunuoti swoon.gif
---
Po Velykų pirmą dieną nueinu pas šefą – aplinkybės verčia pasakyt (juk neberūkysiu. O paskalų nekenčiu).
Sakau: aš nėščia.
Jis: jo? kas dar gero? - ryškiai netiki.
Sakau: rimtai, aš nėščia – ačiūdiev, validolio neprireikia. Prireikia išsamaus plano kada grįšiu po gimdymo.
Taip sužino visi gossip.gif
---
Nėštumas puikus. Jaučiuosi nuostabiai. Automobiliu dviese išvažiuojam atostogų į Norvegiją. Aplankom Kalėdų senį Laplandijoje santa2.gif , žvejojame menkes Norvegijos šiaurėje tourist5.gif , pasiekiam šiauriausią Europos tašką Nord Kappą (normaliai, birželio vidurys, už mašinos lango +4 C), įspūdingos dvi savaitės keli šimtai km už poliarinio rato, kur be briedžių ir elnių retsykiais galima sutikti kokį elniaveidį samį..
---
Ateina jaunėlis (6 m.) ir sako: mama, mes čia pakalbėjom su broliu, mums reikia sesės...
Nuo tos minutės prasideda kasdieninės agitacijos tema: „jei gims trečias brolis, tai jums nuo to tik dar geriau“.
---
Ne paslaptis, kad lyties tema gana aktuali ir man – tiek planuota ir vargta (na, vargo gal daugiau MB, bet ir aš prisidėjau, kai nemiegojau). Bet gydytojas, kaip visada, labai atsargus: na, jei būtų berniukas, tai jau matyčiau, bet negaliu sakyt, kad mergaitė, nes nieko konkretaus nematau. Vienžo bla-bla-bla. Bet aš tai žinau, kad mergaitė. Nes perku tik rožinius daiktus. O visi, kaip susitarę aiškina: bus trečias sūnus. Išskyrus šefą. Pasakiau, kad jei gims trečias sūnus, tai net negrįšiu iš dekreto ir iš karto gimdysiu ketvirtą. Tai jis vienas karščiausių sirgalių, kad gimtų dukra flirt.gif
---
Artėja žiema. Nuo kokio 6-to mėnesio imu keistai jaustis – man visada karšta karsta.gif . Ir žiauriai karšta. Namie visi langai atidaryti, visi vyrai peršalę, bet nedrįsta man nieko sakyt, kad tik žiurkėm ir tarakonais neužleisčiau. Išrenka drąsiausią iš savo tarpo ir siunčia pas mane: tipo, mama, gal galima bent vaikų kambaryje langą uždaryt, nes jau kambary šalčiau, negu lauke. O aš vaikštau trumpom rankovėm, o eidama į lauką tik megztinį užsidedu. Nesuprantu – kaip jiems šalta? Aš verdu iš vidaus.
---
Artėja Kalėdos newyear.gif . Gimdymo data išeina per pat laisvų dienų viduriuką. Numatytas planinis cezaris. Šį kartą jokių savęs išbandymų ir realybės šou nebus. Gydytojas leidžia pasirinkti datą. Puolu į paniką, nes turiu duoti sutikimą, kad Ožiaragis taptų Šauliu. Suderam gruodžio 20-tą. Korta mesta. Nors ir ne be sąžinės priekaištų..
---
Gruodžio 20-oji. MB veža mane į ligoninę. Sninga. Nors nesnigo jau visą mėnesį..
Antakalnio klinikos. Baisiausi iš man matytų gimdymo namų mega_shok.gif . Praeinu visas procedūras, subado ranką, nes venos, kaip visada, pasislėpę po lašinių paltimis, bent jau kateterį išreikalauju, kad statytų po nuskausminimo. Guliu jau parengta operacijai, kai ateina gydytojas ir su šypsena klausia: tai pirmą Mažylyje gimdėte, antrą – Jokūbe, trečią – čia, o tai kur ketvirtą gimdysite?? Pasiunčiu velniop stupid.gif Ir čia, didžiausiai mano nuostabai, pragysta MB – tipo iš serijos: jei bus duonos trims burnoms, tai atsiras ir ketvirtai.. Nu, galvoju, džiaukitės, kad aš šiuo momentu nelabai įgali.
---
Operacinė nustebina savo erdve ir baltumu – visiška priešingybė palatoms ir koridoriams. Panašu į kosminį laivą. Ir įgula jau pasiruošus. Vienžo - žvaigždžių karų atmosfera. Paguldo mane ant stalo – ne bet kokio stalo, o tokio, kuris juda kaip tik nori – guliu pakeltom kojom ir ant pasvirusio į kairę stalo. Atlieka nejautrą. Paguldo. Anesteziologė atsistoja galvūgalyje, uždeda deguonies kaukę. Ir va čia man pasidaro silpna. Deguonies kaukė, rodos, dusina, akyse temsta, imu galvoti, kad geruoju čia nesibaigs. Anesteziologė arčiausiai, todėl prašau jos: gal galima sustabdyt operaciją? Aš tuoj mirsiu. O ji sako: jus jau operuoja. Kokią minutę rimtai manau, kad ateina paskutinioji cray.gif – galvos svaigimas ir silpnumas nebepakeliami. Jaučiu, kad tuoj neteksiu sąmonės. Staiga pajuntu, kaip nuritina didžiulį akmenį nuo pilvo ir suprantu, kad mus atidalino. Galiu laisvai kvėpuoti.
---
Anesteziologė klausia: tai ką palikote namuose? Tesugebu išlement: du bernus. O ji yahoo.gif kaip jums pasisekė, kaip jums pasisekė, jūs turite dukrą. O kokie plaukai!!!
Man jau ne iki tų plaukų, aš džiaugiuosi, kad nenumiriau ir galiu laisvai kvėpuoti.
Kažkas prineša mažą suvyniotą kukulį ir kiša kojytę man prie veido. Instinktyviai traukiuosi. –Taigi, pasisveikinti, mama, - sugėdina ir priglaudžia tą kojytę man prie skruosto. Spėju pamatyti mažą susiraukusį burbulinį veiduką. Ir žinau, kad tai mano kačiukė (nors vėliau, po poros dienų, kai nuimsiu kepurėlę, suprasiu, ką reiškia tas O kokie plaukai!!! - mane šokiruos jos kaip anglis juodi, į visas puses styrantys plaukai ir ji bus vadinama ne kačiuke o orangutangiuke).
---
Po gimdymo:
..trečią dieną palatoje stovim aš ir MB, o mažoji guli be vystyklo ant vystymo stalo. Abu žiūrim į ją, po to viens į kitą hihihi.gif , kol MB pareiškia: man atrodo, jai kažko tarp kojų trūksta..Aš jam visiškai pritariu. Šaukiu seselę, kad padėtų susigaudyti, kaip elgtis su mergaite. Į ką gaunu ledinį atsakymą: kaip, kaip – kaip su savim, taip ir su ja.
..dar visą mėnesį tik uždėjus sauskelnes, pagaunu save galvojant: ar gerai padėjau pimpaliuką?
..dar kokius 4 mėnesius (visiškai rimtai), kalbėdama apie ją, sakau:jis . ax.gif
..sąžinės priekaištų dėl Ožiaragio pavertimo Šauliu nėra. Ji visiška Ugnis. Netgi, sakyčiau, didelis Laužas. Ir dar Viesulas Anatolijus ir Uraganas Katerina viename.
..bet, žinokite, kaip gera turėti mergaitę.. tokią..nu tobulai suplanuotą.. wub.gif

PS: perduodu linkėjimus kažkurios pamainos kūdikių prižiūrėtojų vyr. seselei su kuodu (deja, nepamenu vardo) , per tas 2(gal) jos budėjimo dienas ne kartą pravirkdžiusiai visas 3 mūsų palatos gimdyves. Ačiū. Tiesiog galima jausti gilią darbo patirtį tarp žmonių (spėju, Panevėžio moterų kalėjimo prižiūrėtojos).
Dar perduodu linkėjimus palatos draugėms: Mildai iš Alytaus – iki šios negaliu pamiršt sodrių rusiškų keiksmažodžių, tariamų žaviu dzūkišku akcentu ir Aldonai iš Vilniaus – ačiūdie mums neplyšo pjūviai nuo žvengimo. Vis dar pamenu, kaip tu verkdavai iš juoko..

tęsinio nebelaukite..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taburete: 10 vasario 2009 - 02:29
fontastika bigsmile.gif dieds molodiec, juvelyras nu. perduok balioną 4u.gif
ievutei užaugt didelei, gražiai, protingai ir laimingai. mamkai kantrybės.
a kodėl nebus tęsinio unsure.gif ?
Atsakyti
Tai vis dėl to sulaukiau tęsinio wub.gif Labai fantastiškai parašyta wub.gif
Atsakyti
super istorija thumbup.gif sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
Turi jumoristine rasytojos gyslele. Saunuole, nu taip vaizdziai ir linksmai aprasyt reikia didelio talento. thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Nu super papasakota biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Super istorija thumbup.gif, kaip ir pirmosios dvi, clap_1.gif Taburete!
Atsakyti
biggrin.gif Smagu skaityti tokias gimdymo istorijas, linksmai ir tiesiai parašytas, esi gera pasakotoja. Ir smagu, kad bus kam perduoti auksinius papuošalus thumbup.gif Super visos trys istorijos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai linksmai papasakota istorija clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Smagiai papasakota thumbup.gif Sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
Superine istorija thumbup.gif pakele nuotaika lotuliukas.gif
Sekmes mamytei ir seimynelei drinks_cheers.gif
Atsakyti
papasakota super thumbup.gif Prisijuokiau vietomis vos ne iki asaru lotuliukas.gif
Didziules laimes Jusu graziai seimynai 4u.gif
Atsakyti