Įkraunama...
Įkraunama...

Mano Ainiuko kelionė pas mus

Mano mažuti mylimas sūneli..... Ačiū, kad atėjai pas mus.... Ačiū, kad įprasmini mūsų gyvenimą wub.gif ...
O dabar nuo pradžių. 2007 metų lapkritį supratau, kad daugiau jau nebegaliu: noriu dar vieno vaiko! Noriu mažučiuko kūdikėlio.... Deja NT buvo neigiamas verysad.gif ....Gruodį susirgau kiaušidžių uždegimu – gydytojos verdiktas – jei noriu vaiko – reikia kuo greičiau - o kaip aš neprieštaravau !!! GREIČIAU.....kas planuoja ir nepavyksta iš pirmo karto – žino ką reiškia laukt, kad pasidaryt NT – pamatyt neigiama, nusivilt, vėl laukt kito mėnesio..... KOVAS....tą ryta kai ruošiausi darytis –prabudau apie 4, nebegalėjau užmigt, širdis spurdėjo...... pasidariau...... Pamažu išryškėja II........Bijau džiaugtis...Bet akys nemeluoja...Prikeliu MB – TEIGIAMAS yahoo.gif ! ! ! ! Atsisuka – pažiūri man i akis ir pasako – GERAI ...užsisuka ir miega toliau. Nusiviliu – ta antra juostele pakeis mūsų gyvenimą amžiams ir čia tiek tų emocijų blink.gif ?? Rikteliu –IŠPROTĖJAI – tegali tiek pasakyt?? Tada vargšas susipranta – apkabina, priglaudžia ir tyliai džiaugiasi....
Vizitas pas gydytoja, kurio metu įsitikinam, Nėštumas VIETOJE (ne kiaušidėje, ko buvo galima tikėtis po kiaušidžių uždegimo). Nėštumo pradžia lengva, nei karto nepykino – kaip ir su pirmu vaiku. Gan greitai išlindo pilvukas ir 12 sav. Jau nešiojau nėštukines kelnes.
Nemažai keliavom: gegužės mėnesį kelionė i Varšuva automobiliu kelioms dienom. Birželį kelionė dviem savaitėm i Portugaliją. Pravažiavom apie 1500 km, skridom keturiais lėktuvais. Visą laiką jaučiausi ramiai.
18 savaitę echoskopiją, kurios metu mano slapukas nerodė kokios jis lyties. Abu su vyru norėjom mergaitės. Varduką išrinkus buvau tongue.gif
Ilgos darbo dienos laukiant dekreto pradžios.....
32 savaitę abu su MB ėjom į echoskopiją. Šį kart mano lėliukas pasirodė. Gydytoja sustabdė vaizdą ties lėliuko tarpkoju – ir sako – na štai matote, va kaip rodosi. Mes su MB nesupratom – kas čia.... O ji – gi berniukas, va kokie kiaušiukai.... MB dar perklausė- o gal visgi mergaitė biggrin.gif . Gydytoja patikino, kad 99 proc. berniukas...... Širdy man pasidarė taip gera gera – pagaliau žinau kas..... Visos svajonės apie mergaitę baigėsi – be proto džiaugiausi, kad bus berniukas, svarbiausia sveikas. Labiausiai apsidžiaugė vyresnysis brolis tongue.gif
Sulauktas išsvajotas dekretas......Didžioji dalis praleista su gruodinukėm, kurios tapo tokios artimos, su kuriom galima pasidalint visomis abejonėmis, džiaugsmais, nes mus visas rišo bendra palaiminga būsena.
Visą laika buvau įsitikinus, kad pagimdysiu ankščiau laiko – t.y. ne gruodžio 11 , o keliomis savaitėm vėliau. Nes taip buvo su pirmu berniuku. Dėję nesulaukus termino gydytoja nusiuntė mane į ligoninę, nes pavojingai užkilo spaudimas. Tikėjausi ten ir pagimdyt ir namo nebegrįžt. Įstrigo VGN vedėjos komentaras – pažvelgus į mano pilvą (tikrai buvo įspūdingo dydžio) – klausia – o čia kas – 5 kg vaikutis.... Mintyse pasiunčiu ją toli toli. Nenorėčiau gimdyt tokio didelio vaiko....kaip neplyšt?.... Bet VGN echo apytikrį svori pamatuoja – apie 3600 kg – uh..Normalus . Grįžau dar likus kelioms dienom iki termino. VGN praleidau savaitę kartu dar su dviem gruodinukėm vaikščiojant koridorium pirmyn atgal.
Grižus namo praradau viltį pagimdyt ankščiau.... Gruodžio 10 dieną turėjau grįžt i ligoninę ir turėjau likt ten iki pat gimdymo... Bet.... Gruodžio 8 dieną nuo ryto pradėjo maust juosmenį... Bet taip sąžiningai – kas 5 minutes, bet neskausmingai..... Pasiskundžiau Gruodinukėm – verdiktas – gimdysi. Nea – nemanau, aš nebetikiu į gimdymą schmoll.gif biggrin.gif Bet grižus MB iš darbo , visgi nusprendžiam nuvažiuot į ligoninę – o vdrug gimdau... Sąrėmiai jau darosi panašesni į sąrėmius, bet neskauda..... Atvažiuojam i RK – apie 19.00. Priėmamajeme žmonių nėra, ramu. Uždeda sąrėmių matuoklį – skalė šokinėja iki 60/70. TIKRI SĄRĖMIAI – čia ne šiaip sau....Tikrai GIMDAU thumbup.gif . Ateina jaunas daktaras – patikrina - 4 cm. Oho – valio yahoo.gif !!!! Reiškias vyksmas vyksta (nuo 37 sav. vaikščiojau su atidarais 3 cm). Gydytojas pasako, kad jei norim namo – galim važiuot – bet vis vien teks nakčiai grįžt. Nusprendžiu likt. MB važiuoja namo pasiimt švarių drabužių, galbūt kažkiek numigt. Susitariam, kad paskambinsiu, kai jau liks nebe daug. Priėmamjam pasirašau, kad gimdysiu natūraliai. O kaip dar – nereikia man jokių epidiūrinių – pagimdžiau vieną, pagimdysiu ir antrą.... Nuveda į gimdyklą: graži, jauki, suremontuoja. Akušerė Jūratė paaiškina, kad galiu daryt ką noriu – tik šiukštu nesėdėt. Okey... Sąrėmiauju, bet visai pakenčiamai. Ech – jei čia tik tokie skausmai - tai . Kai MB klausdavo – ar nebijau gimdyt – atšaudavau – o ko čia bijot? Nes pamenu tą būseną po pirmo gimdymo – kai uždeda vaikutį ant krūtinės – pasimiršta visi skausmai. Gimdykloje vaikštinėju, gulinėju, išbandau kamuolį, skaitau knygą. Sąrėmiai stiprėja – kaip ir visa diena kas 5 minutes.. Akušerė paguldo – prijungia abu daviklius – sąrėmių ir vaikučio tonu. Su kita akušere Danute aptarinėja mano pilvo dydi ir būsimo vaikelio svorį. Senoji tvirtina, kad bus labai didelis – virš 4 kg..... Manoji sako, kad nebūtinai. Aš jai pritariu – mano tik pilvas didelis – o berniukas normalus tongue.gif . Sąrėmiai dar labiau stiprėja,,jau vietom darosi saldu, bet nieko – kentėt galima. Ateina mano gydytojas – Apie 22 valandą ateina mano gydytojas. 7 CM – VALIOOOOO. Viskas vyksta. Sako, jei noriu gimdyt su vyru – tegu jau lai važiuoja ir greičiau. Tokiais tempais nedaug ir beliko. Paskambinu. Atvažiuoja. Skausmas jau nebelabai pakenčiamas... Vėl ateina mano gydytojas su kitu gydytoju – Žaliūnu. Matote nori pasikonsultuot dėl mano pilvo dydžio....Nu palikit tą pilvą ramybei – nu didelis nu taip. Aš ir pati nemaža... Vaikutis normalus.... Visgi nusprendžia, kad problemų neturėtų būt ir leidžia gimdyt pačiai. Tuo pačiu nuleidžia vandenis..... Sekančios valandos pasidaro neįmanomos. Skauda.....labai.....labai.....per sąrėmius spaudžiu vyro ranką, kad ir jam nors kiek persiduotų mano skausmo.... Akušerė suleidžia kažkokių lengvų nuskausminamųjų, nuo kurių jaučiuosi kaip apgirtus, bet truputį lengviau. 24 valanda....NEBEGALIU ........Sąrėmiai kas minute...Pradedu dejuot. Inkšt, o paskui ir rėkt..... Rėkiant lengviau. Skausmas nebeįmanomas..... kada baigsis??? Verkiu, rėkiu... Noriu išlipt iš savęs....Kodėl taip skauda???!!!! Kas čia yra? KODĖL? aaaaaaaaaaaaa, plyšiu, numirsiu... B]N E B E G A L I U[/B] ......Noriu stumt! POGALIAU NORIU STUMT. Jau gruodžio 9 diena – 1 nakties. Kviečiam akušere, gydytoją…. Rėkiu, kad noriu stumt ir jau stumiu, NEGALIU…..Lovą greit perdaro į gimdymo kėdę ir leidžia stumt…Tarp sąrėmiu nekvėpuoju, o rėkiu….verkiu, kad vaikas padus, nes nekvėpuoju, bet vėl rėkiu…Maniau išprotėsiu….ir pagaliau.......... palaimingasis – KLIURKT…..Gimė………jis gimė…..Tas, dėl kurio tiek kentėjau jau gimė…. Vyras verkia……Akušerė padeda vaikutį man ant krūtinės…. Tu čia, tu gimei, svarbiausia tu sveikas, gyvas, stiprus…. Tai akimirka, kurios mes niekada nepamiršim…..Nors skausmas lieka ir nepasimiršta, bet tai jau nesvarbu….. Tu sveikas, gyvas, mano sūnau, tu su mumis….. AČIŪ tau mažyti, ačiū, kad atėjai pas mus…. Myliu ir mylėsiu tave besąlygiškai….
Ačiū vyrui, kuris sutiko kartu su manim pradėt nauja gyvybę, ačiū RK kolektyvui už nepriekaištingą priežiūrą, ačiū akušerei Jūratei, kad neleido suskyst, ačiu gydytojui Domžai už nepriekaištingą gimdymo priėmimą…. Ačiū mano pirmagimiui, kad myli brolį..Ačiū sau, kad pagimdžiau………..
Gruodžio 9 diena, 1 val. 14 minučių gimė mūsu Ainiukas – 3975 gr – 52 cm

Atsakyti
sūnukas visgi nemažas
4u.gif šaunuolė Arvena. sveikatėlės abiem mirksiukas.gif
Atsakyti
ploja.gif faina istorija,gražiai parašei wub.gif šaunuolė mamka thumbup.gif
Atsakyti
Nu, Arvena, pravirkdei mane is ryto wub.gif
Atsakyti
Saunuole, labai grazu wub.gif
Atsakyti
Sveikute,

Šauni mamka mirksiukas.gif Šaunų bahuriuką turi, taip ir toliau.
O dabar laukiam sesutes wub.gif biggrin.gif
Atsakyti
Na ir apsižliumbiau... cray.gif
4u.gif
Atsakyti
susigraudinau net blush2.gif kuo didziausios sekmes Jusu seimynai 4u.gif
Atsakyti
Labai graži istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū mergytės 4u.gif 4u.gif ... ir aš verkiu vis skaitydama....ech.kokia laimė tie mažučiai wub.gif
Atsakyti
Saunuole Arvena thumbup.gif istorija smile.gif Smagu prisimint, kaip stebuklelio laukei smile.gif
Atsakyti
Ech, gražu wub.gif Kokie prisiminimai sukilo -- juk aš irgi gruodinukė wub.gif Ta bedra būsena, bendras laukimas ir vos ne bendras gimdymas...
Šaunuolė, mamuk 4u.gif Aukit didučiai ir stipručiai mirksiukas.gif
Atsakyti