Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(deimapov @ 2009 05 07, 13:39)
Įdaryti pievagrybiai (už receptą dėkui vienai forumietei)


atrodo skaniai thumbup.gif tik aš neturėčiau kantrybės su tais mažais pievagrybiais terliotis, juos įdarinėt, gi ten visai nedaug į juos telpa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 05 07, 17:05)
atrodo skaniai thumbup.gif  tik aš neturėčiau kantrybės su tais  mažais pievagrybiais terliotis, juos įdarinėt, gi ten visai nedaug į juos telpa doh.gif

na taip, jūs teisi, ne per daugiausiai telpa ten smile.gif
Atsakyti
viskas man gana doh.gif begu taisyti vakariene. cia taip viskas skanu kad man jau valgyti norisi essen.gif
Atsakyti
Neryte, matau kad tu labai uzsiemus valgiu gaminimu tai as galiu tau padeti ir sukeli cia receptukus lotuliukas.gif

QUOTE(Nerytė @ 2009 05 06, 21:28)

Reikia:

kiaulienos išpjovos (600 gr. sverė)
parūkytos šoninės plonai pjaustytos
džiovintų slyvų
džiovintų grybų
svogūno
raugintų agurkų
raudono pusiau sauso vyno
sojos padažo
1 a. šaukštelio bulvių krakmolo
juodųjų maltų pipirų
Pirmiausia slyvas pamerkiame į raudoną vyną, o džiovintus baravykus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekam min. 1 val.

Išpjovą nuplauti, supjaustyti į 4 dalis ir įpjovus kišenėles prikimšti vyne mirkytomis slyvomis. Plonai pjaustytą šoninę išklojam taip, kaip parodyta nuotraukoje, plotis turi būti toks, koks išpjovos gabalėlio plotis. Suvyniojame ir sutvirtinam dantų krapštuku. Taip suvyniojame visus gabalėlius. Nedruskiname, nes užtenka (bent man) nuo šoninės gautos druskos.

Pasidarome padažą. Pakepiname ant sviesto smulkiai pjaustytą svogūną, po to įdedame išmirkytus pjaustytus baravykus, smulkintus agurkus, viską pakepinam, baigiant kepti įberiam krakmolą, išmaišom, tada supilam raudoną vyną, sunką nuo mirkytų grybų, bei sojos padažą - proporcijos pagal skonį, tiesiog reiktų ragauti kokio aromato labiau norisi - vyno ar grybų, o sūrumą reguliuoti soja. Originaliam recepte padažo neblenderiavo, o aš sublenderiavau, nes man norėjosi vientisesnės konsistencijos.

Taigi, padažas paruoštas, galime kepti suktinukus. Suktinukus kepame ant šlakelio įkaitinto aliejaus, silpnos ugnies apie 10 min. iš kiekvienos pusės. Aš uždengiau su dangčiu, kad greičiau iškeptų ir nesuskrustų šoninė. Laikas priklauso nuo išpjovos skersmens, kuo didesnė, tuo ilgiau kepam.

O štai ir šventiniai pietūs Valgėme su bulvėmis ir burokėlių salotomis Užsigėreme raudonu vynu
Atsakyti
Neryte, kaip tik siandien ruosiuosi daryt vistiene su grybais pagal tave smile.gif
Nzn kaip gausis, nes grybai is kameros tai ne silbaravykiai, moliugo seklu neturiu ir vietoj grietineles desiu grietines. Idomu kas gausis. g.gif
Cia jau is kito recepto klausimas iskilo jei vietoj kiaules ispjovos vistos krutinele apsukciau su sonine. Itariu irgi nieko gautusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monalyza: 07 gegužės 2009 - 17:15
Šiandieniniai mūsų pietūs:

Šonkauliukai

Šonkauliukus ištriniau su mėsos prieskoniais, tada apibarsčiau smulkintais lauro lapeliais ir apšlaksčiau citrinos sultimis. Palikau porai valandų pasimarinuoti. Tada dėjau į kepimo rankovę ir kepiau orkaitėje. 4u.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ciku_caku @ 2009 05 07, 19:43)
spagetti fane su  cool.gif


Pasigaminau siandien, nerealu, labai labai skanu wub.gif
Atsakyti
Lietinių užkepele (kažkas pametė čia idėja).
Kepame lietinius blynus.Receptas mano blynų
1 litras pieno
6 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
druskos/cukraus pagal skonį
Darome įdarą.Sutarkuojam sūrį, kumpį.Sudedame ant blynų.Susukame kaip vyniotinį.
Dedame į kepimo skardą apibarstant tarkuotu sūriu.
Užkepame orkaitėje.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 05 08, 09:37)
[color=purple]Lietinių užkepele (kažkas pametė čia idėja).

oho, kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2009 05 07, 17:12)
Neryte, kaip tik siandien ruosiuosi daryt vistiene su grybais pagal tave smile.gif
Nzn kaip gausis, nes grybai is kameros tai ne silbaravykiai, moliugo seklu neturiu ir vietoj grietineles desiu grietines. Idomu kas gausis. g.gif


Cia jau is kito recepto klausimas iskilo jei vietoj kiaules ispjovos vistos krutinele apsukciau su sonine. Itariu irgi nieko gautusi.

gausis visai kitas receptas smile.gif skonis priklauso nuo grybu, juk su silbasravykiais, baravykais ar voveraitem visai kitokie skoniai gaunasi... jei desi greitine nesigaus toks grazus vientisas padazas ir bus rugstesnis.


gali drasiai su vistienos krutinele gaminti, sonine irgi neleis jai issauseti ir bus sultinga thumbup.gif
Atsakyti
Elena, swoon.gif
Jaučiu, kad ten dieeeviškai skanu smile.gif

QUOTE(Nerytė @ 2009 05 08, 08:50)
gausis visai kitas receptas smile.gif skonis priklauso nuo grybu, juk su silbasravykiais, baravykais ar voveraitem visai kitokie skoniai gaunasi... jei desi greitine nesigaus toks grazus vientisas padazas ir bus rugstesnis.
gali drasiai su vistienos krutinele gaminti, sonine irgi neleis jai issauseti ir bus sultinga thumbup.gif

Esu darius tavo vištieną su grietine - mums skaniau buvo nei su grietinėle smile.gif Grietinėlė kažkaip saldumo priduoda...
Atsakyti
QUOTE(Vilmoshka @ 2009 05 08, 11:14)
Esu darius tavo vištieną su grietine - mums skaniau buvo nei su grietinėle smile.gif Grietinėlė kažkaip saldumo priduoda...

kiekvienas turim savo skoni mirksiukas.gif man skaniau su greitinele rolleyes.gif
Atsakyti