Mažai kolorijų turintis , gaivus tortukas ....mano fantazijos vaisius , kadangi gavosi skanus , idėsiu receptuką

.
" Aguoninis - apelsininis " tortas .
Jums reikės ...
" Ananasinio " torto biskvito , dydis priklauso nuo to kokio dydžio tortą kepsite
Puse stiklinės aguonų ( 250 ml.)
Plakamosios grietinėlės 36 procentų...kiekis pagal torto dydį
Cukraus ( pagal jūsų skonį )
Citrinos rūgštelės
Apelinų ( aš sunaudojau 5) .
Aš kepiau biskvitą iš pilnos normos (3 kiaušinių ), tik dar dapyliau aguonų į tešlą , tiksliau imaišiau į sausą miltų - krakmolo - kepimo miltelių mišinį .
Iškepusį biskvitą pjvoviau į tris dalis .
Išplakiau gerai atšaldytą grietinėlę su cukrumi ir rūgštele .
Susipjausčiau gabaliukais alelsinus ( nuluptus ir nuėmiau plėvelę ) dydžiu kaip mišrainiai pjaustote daržoves .
Kol stovėjo dubenėlyje alelsinai , nusistovėjo sultys , jomis suliejau biskvitus .
Į išplaktą grietinėlę subėriau apelsinus , porą kartų apsukau ( mikseriu ) ir pertepiau bisktitus .
Tortas gavosi tikrai laaaaaabai gaivus

, tiesiog braškės nusibodo

, tai pabandžiau su apelsinais.
Va kaip atrodo pjūvis......