
labas,noriu paklausti kaip normuoti zelatina,pvz susigalvoji koki nors pertepima tortui,ir norint mase stingdint kaip numatuot kokiam kiekiui kiek reiktu zelatinos?ar suprantamai as cia paklausiau

QUOTE(padima @ 2009 07 01, 15:52)
labas,noriu paklausti kaip normuoti zelatina,pvz susigalvoji koki nors pertepima tortui,ir norint mase stingdint kaip numatuot kokiam kiekiui kiek reiktu zelatinos?ar suprantamai as cia paklausiau 

reikia žiūrėti ant pakelio kas parašyta, kokiam kiekiui skysčio yra skirtas pakelio turinys. PVZ. Dr. Oetkerio pakelis 30 g berods 1 litrui skysčio


QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 16:00)
reikia žiūrėti ant pakelio kas parašyta, kokiam kiekiui skysčio yra skirtas pakelio turinys. PVZ. Dr. Oetkerio pakelis 30 g berods 1 litrui skysčio
tai atitinkamai ir skaičiuojies, o jei nori tiesiog iš želiukų ant litro reikia 3 pakelių ant puslitriuko vandens, tada tą mišinį gali pilti ant 0,9 l ąsotėlio jogurto tarkis ar pasukų, visumoje gausis 1,4 litro želiuko 


aciu


Pirkau prieš kelias dienas žurnaliuką " Virtuvės paslaptys " , pirkau tik dėl šito tortuko , kadangi laukiau draugės , nusprendžiau padaryti ....na jis pas mane čiut čiut pakeistas ....vietoj ledu (jį reikia užšaldyti šaldiklyje ) aš dėjau želatiną ir nešaldžiau , nes per karščius pastoviai užkimstu nuo ledų
Aš tortą dariau iš pusės normos į 18 cm . formelę ....dar dadėjau 1 su kauburėliu ( nedideliu ) didelį šaukštą stiprios - baltos želatinos .
Riešutus sumalti mėsmale .
Baltimus gerai išplakti iki standžiū putų , supilti pudrą ( per keleta kartų vis plakant ) ir išplakti .
Suberti riešutus - išmaišyti .
Kepti 160 karščio orkaitėje ( jau ikaitintoje ) pusvalandį ( kepiau 1 valandą ) .
Lai atvėsta formoje .
Sutrinti braškes ( 12 - 15 vietetų ) su blenda ir pertrinti per sietelį , kad neliktų grūdelių .
Trynius ( aš dėjau 7 ) su pudra išsukti iki purumo .
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir ją įmaišyti į trynius .
Į trečdalį masės įmaišytį braškes , po to sumaišyti su visa mase .
Sukrėsti masę ant papločio ir dėti į šaldiklį .
Puošti likusiomis braškėmis.
Aš išbrinkinau želatiną ir supyliau į visą paruoštą masę ir mikseriu greitai persukau keleta kartų , į šaldiklį aišku dėti jo nereikia
, sustingo šaldytuve , tada apipyliau ištirpintu šokoladu ( ne karštu , bet šiltu ), ant viršaus šokoladinis - tuščiaviduris burbulas , šokoladinės rožės ....viskas purkšta aukso dezodorantu .
Kaip padaromas burbulas ......imamas mažiukas balioniukas ( apelsino dydžio ) į jį pripilama vandens , užsukama ir pamirštamas 2 dienom šaldiklyje .
Išimamas ir nulupamas balionas .
Prieš tai išlydome šokoladą ( gryną ) , ir karštu , pro popierinę tutelę piešiamas ornamentas ant ledo burbulo , pastatoma į dubenėlį ir į šaldytuvą ..
Nepamirškite vis nupilti atitirpusį vandenį..... taip pora dienų .
Burbulas padarytas
.
Šaldytuve laikykite kiek norite
.
Nežinau kokio skonio jis būtų jei būčiau užšaldžiusi , bet dabar gavosi neapsakomai skanus PAUKŠČIŲ PIENAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........tortas numeris 2.....numerį 1 jau turiu


TORTAS SU BRAŠKĖMIS
Ir vistik lai jis būna Cipciuko " Paukščių pienas "

Jums reikės tokių produktų :
Papločiui:
250 g. maltų lazdyno riešutų
250 ml. cukraus pudros ( aš dėjau gramus )
4 kiaušinio baltymai
Ledų sluoksniui:
8 kiaušinių tryniai
200 ml. cukraus pudros ( dėjau g. )
vanilinio cukraus , pagal skonį
600 ml. plakamosios grietinėlės ( 36 procentų " Žemaitijos " )
700 g. braškių
cukraus ( pagal skonį )
dar ipyliau apelsinų kvapų ( iš užbonėlio ).
Aš tortą dariau iš pusės normos į 18 cm . formelę ....dar dadėjau 1 su kauburėliu ( nedideliu ) didelį šaukštą stiprios - baltos želatinos .
Riešutus sumalti mėsmale .
Baltimus gerai išplakti iki standžiū putų , supilti pudrą ( per keleta kartų vis plakant ) ir išplakti .
Suberti riešutus - išmaišyti .
Kepti 160 karščio orkaitėje ( jau ikaitintoje ) pusvalandį ( kepiau 1 valandą ) .
Lai atvėsta formoje .
Sutrinti braškes ( 12 - 15 vietetų ) su blenda ir pertrinti per sietelį , kad neliktų grūdelių .
Trynius ( aš dėjau 7 ) su pudra išsukti iki purumo .
Išplakti grietinėlę su cukrumi ir ją įmaišyti į trynius .
Į trečdalį masės įmaišytį braškes , po to sumaišyti su visa mase .
Sukrėsti masę ant papločio ir dėti į šaldiklį .
Puošti likusiomis braškėmis.
Aš išbrinkinau želatiną ir supyliau į visą paruoštą masę ir mikseriu greitai persukau keleta kartų , į šaldiklį aišku dėti jo nereikia

Kaip padaromas burbulas ......imamas mažiukas balioniukas ( apelsino dydžio ) į jį pripilama vandens , užsukama ir pamirštamas 2 dienom šaldiklyje .
Išimamas ir nulupamas balionas .
Prieš tai išlydome šokoladą ( gryną ) , ir karštu , pro popierinę tutelę piešiamas ornamentas ant ledo burbulo , pastatoma į dubenėlį ir į šaldytuvą ..
Nepamirškite vis nupilti atitirpusį vandenį..... taip pora dienų .
Burbulas padarytas

Šaldytuve laikykite kiek norite

Nežinau kokio skonio jis būtų jei būčiau užšaldžiusi , bet dabar gavosi neapsakomai skanus PAUKŠČIŲ PIENAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........tortas numeris 2.....numerį 1 jau turiu



Mama mia, vėl Nijolei džiaugsmo
kaip apetitnai atrodo, o jau papuošimas, ohoho




QUOTE(Olesta @ 2009 07 01, 22:39)



imu kasneli
Mindauginems reiks issikepti

Mindauginems reiks issikepti

[quote=Cipciukas,2009 07 01, 20:36]
Prieš tai išlydome šokoladą ( gryną ) , ir karštu , pro popierinę putelę piešiamas ornamentas
tortas tai nuostabiai atrodo,taip ir norisi isbandyti,tik niekad nesu kepus tu plaktu baltymu,kazi gal gautusi ir man
Prieš tai išlydome šokoladą ( gryną ) , ir karštu , pro popierinę putelę piešiamas ornamentas

tortas tai nuostabiai atrodo,taip ir norisi isbandyti,tik niekad nesu kepus tu plaktu baltymu,kazi gal gautusi ir man


Cipciuk,kaip visada puikumelis,o braskiu cia yra?jis man atrodo geltonas,tai nuo tryniu,o kodel neruzavas??
Ot prisikabinau su kvailu klausimu
einu lauk
Ot prisikabinau su kvailu klausimu




Daividuk yra , tik 6 braškės , aš iš pusės normos dariau , iš tikrųjų nesijaučia visai


JOLKA999 , vieni juokai , ir labai smarkiai jaučiasi riešutų skonis , maniškis sakė tu valgyk viršų , o man tą blyną atiduok
