mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau

QUOTE(ispanija650 @ 2009 05 06, 17:27)
mielos mamytes noreciau suzinoti jusu nuomone api vaiku darzeli kaip manote kokio amziaus vaika griausiai leisti darzeli ir ar geriau darzelis ar auginti iki mokyklos namuose paciai?nes turiu dukryte kuriai čmetukai bet nuo ęmetuku noreciau jau vesti i darzeli nes manau jai paciai taip geriau 

Aisku i darzeli

Vaikui reikia kitu vaiku, bendrauti, zaisti su jais, galu gale ismokti kaz ka naujo. Mamai irgi gerai: daugiau laisvo laiko, galimybe save realizuoti darbe ar kaz kur kitur. Daugumos mamu problema kad jos nenori paleisti savu vaiku, kad vaikas be jos nesusitvarkis ir taip toliau

As savaja atidaviau pas aukle kai jai nebuvo metuku. Kiekviena diena vaikas kaz ka ismoksta. Nemanau kad sededama namuose su vaiku butu geriau. Manau bendravimas su kitais vaikais pagreitina kalba. Jinai (ir kiti vaikai pas aukle)jau sneka trumpais sakiniais, jei as nesuprantu rodo su pirstuku, karta per savaite parnesa piesinuka arba koki darbeli

aš tai pat manau kad vaikeliui butinai reikalingas darželis.Aš žadu leisti nuo 2 metuku

tik i darzeli. mes pradesime eiti nuo 1.8men, tai tikiuosi, kad iki 2metuku jau apsiprasime ten ir vienos pasilikti. siaip esame ne is tu, kurios bendrauja su suaugusiais, todel galvoju, kad sunkiai apsiprasime
Man atrodo geriausiai yra leisti nuo 3 metuku, taciau mes leisime nuo 2m2men, kadangi reikia grizti i darba
.

Kadangi as jau dirbu kai mano pupai buvo 10 mėnesiu (taip aplinkybės susiklostė) todėl turime aukle tai vaika leisiu dar nuo kito rudens, kai bus 3,5 metukai, spes dar darzeli palankyti

Mes pas aukle pradejom leisti sunu nuo 1metuku. Apsiprato greitai ir gerai. Bet dabar nesuprantu kas darosi jam 1.8m. ir labai pradejo nenoreti eiti. Beto ir manes nepaleidzia is akiu. Ypac buna kaprizingas sveciuose bijo kad jo nepalikciau. Nesuprantu, ar vaikas paaugo ir daugiau pradejo suprast, ar kazkas su aukle tapo negerai (nors negaleciau ka nors blogo pasakyti apie ja)? O gal pyksta kam ji sodina ant puoduko (namie taip pat mokom). Beto ir alergija labai paumejo. Nezinau kazkas negerai tik priezastis neaiski.

Mes į darželį jau užsirašėm ir eisim nuo 2 metukų ir 6 mėn.

QUOTE(Meina @ 2009 05 08, 18:04)
Žadu bandyti vesti nuo 2 metų ir 4 mėnesių, bet tokį mamyčiuką turiu, baisu kažko
Be to, turėsim ir mažesnį jau, nesinori, kad ligas neštų namo. Todėl labai dvejoju, ką daryti 

Taigi turesit maziuka, busit namie, o kodel didiji i darzeli norit leisti?

As nezinau,as esu nusiteikus pries darzelius
mes pradejom eiti i darzeli nuo dvieju metu,puse metu ejom,tai is ligu neislindom ir aukletojos man visko nesake,kas mane domino. Buvo nemazai atveju,kad musu persalimai baigdavosi ligonineje. Ten praleisdavom kelias savaites. Del to paprasiau mamos pagalbos. Dabar zinau,ka mano vaikas daro,ka valge,trumpiau tariant viska. O del bendravimo,tai jie nuo ryto iki pietu miego praleidzia parkelyje,kur yra jo amziaus vaiku,ir po miego iki vakaro irgi ten buna. Bendrauja kiek tik nori. O del ugdymo,as su juo uzsiemu,mokau skaiciuoti,visokiausiu kalbu,daineliu.
Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone

Bet jei tu tikrai nusiteikei vaika leisti i darzeli,pabandyk. Geriausia vaika pradeti leisti nuo 6 menesiu,tada jis pripras lengviau issiskirti su tavim,nes maniskis ejo nuo 2 metu,tai issiskyrimai buvo sunkus 6 menesius,bet tai priklauso nuo vaiko. Nors dabar palieku su mama,tai issiskyre su buciniai ir apkabinimais.
Man paprasciausia jei reiktu rinktis kam moketi,ar uz darzeli ar savo mamai(nors ji savanoriskai tai daro ir nepraso pinigu),bet pasirinkciau mamai
Cia mano nuomone