Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos (II dalis)

Sena tema čia

user posted image

user posted image

Kalija- daugiametė ajerinių šeimos gėlė kilusi iš Pietų Afrikos ir Amerikos pelkių, mėgstanti pusiau pavėsį. Kambariuose auginamas kalijas reikia laikyti toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. (O kitas šaltinis teigia- Statyti šviesioje vietoje. Jos nebijo saulės tongue.gif ) Šie augalai nereiklūs, bet auginami atokiau nuo lango, kur trūksta šviesos, ištįsta, menkiau žydi.

Kambaryje auginamos kalijos:
Kalijos gausiau žydi sausio - balandžio mėnesiais. Skintos ir pamerktos į vandenį kalijos išsilaiko 10-12 dienų. Žydėjimo periodu jokiu būdu negalima šios gėlės perdžiovinti, nes jos žiedai liks po lapais. Jas pavasarį galima išnešti į lauką, o rudenį grąžinti į patalpą.

Peržydėjusią kaliją du mėnesius laikome sausai.

Daigiukų pasirodymas praneš apie augalo ramybės pabaigą.
Po to gniužulas išpurtomas (jei migdoma vazone), persodinamas ir pradedamas pamažu laistyti. Kraunančią naujus žiedus reikia laistyti rečiau, o pražydusią - gausiau. Tręšiama nuo pasodinimo iki pražystant.

Šis augalas mėgsta rūgščią humusingą dirvą. Kalijos gerai auga ir žydi puriame, derlingame, gerai sugeriančiame vandenį substrate, kurį sudaro durpės, lapinė žemė arba kompostas ir smėlis. Dauginama šakniastiebio dalimis pasibaigus ramybės periodui.

Jei kalijas auginat lauke:
Vasarai galima sodinti lauke. Sodinant į lauką kerą galima išdalinti. Birželio gale – liepą žydi. Prieš šalnas iškasti ir įsodinti į vazonus. Jei nėra šalnų su vazonais palikti lauke. Vėliau galima įnešti į šiltnamį ar parsinešus į namus, laikyti balkone. Nugeltus lapams pernešti į sausą patalpa. Joje laikyti iki pavasario. Jei labai sausa patalpa – žemę retkarčiais padrėkinti.

user posted image

Truputis info
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice tea: 22 gegužės 2009 - 09:16
QUOTE(Militux @ 2009 05 22, 11:38)
Kokia spalvikė thumbup.gif  Aš tai niekur nerandu tokios g.gif  Tai viena pabandymui pasisodinau žiūrėsim kas užaugs g.gif  Tik bijau kad nesusirgčiau ta liga unsure.gif  Bet kogero jau užsikrėčiau blink.gif

na virusas cia greit plinta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2009 05 22, 11:39)
na virusas cia greit plinta lotuliukas.gif

blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2009 05 22, 11:41)

Bet malonus virusas ir sielai ir širdžiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 05 22, 11:41)
Bet malonus virusas ir sielai ir širdžiai  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 05 22, 11:41)
Bet malonus virusas ir sielai ir širdžiai  mirksiukas.gif

tik vyrams kazkodel nelabai patinka lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2009 05 22, 12:52)

Nes tuštėja jų kišenės lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nu kas per grozis merginos cia idetas wub.gif apsiseilijau beziuredama.
As irgi labai noriu oranzines, bet kad niekur neuzmaciau jos. nei klaipedoje, nei siualiuose g.gif
Gal reiks i koki tai sodo centra vaziuoti biggrin.gif

MB tai kol kas nieko tyli, sake ir jam labai patinka, ypac dabar kai jos siltnamyje lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2009 05 22, 12:52)

O mano vyrams patinka mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(salexa @ 2009 05 22, 13:46)
Nu kas per grozis merginos cia idetas  wub.gif  apsiseilijau beziuredama.

Aš dar daugiau įdėsiu mirksiukas.gif Kol neturiu savais kuo pasidžiaugti, tai svetimus dėsiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2009 05 22, 12:59)
O mano vyrams patinka  mirksiukas.gif
Papildyta:

Aš dar daugiau įdėsiu  mirksiukas.gif Kol neturiu savais kuo pasidžiaugti, tai svetimus dėsiu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

As tada irgi pradesiu deti, nes pati irgi neturiu kuom pasigrozeti schmoll.gif
Atsakyti
Ačiū už naujus namus 4u.gif

Va parodysiu kokios mano kalijos ax.gif greičiau gi užaugt galėtų doh.gif

Va tokios turėtų užaugt, bet man rodos net pavadinimai ne tokie surašyti doh.gif doh.gif tai visko gali būt kad ir ne tokių spalvų bus doh.gif biggrin.gif Ai bet svarbu kad iš vis žydėtų bigsmile.gif
user posted image

Čia turėtų būt geltona smile.gif
user posted image

O čia tamsi smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 22 gegužės 2009 - 15:50
aure 111 o per koki laika tau jos tiek paaugo
Atsakyti