Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 11:29)
mantai tai tikrai gėėėėėėris  thumbup.gif  per šventes visada prašau mamos,kad pagamintų  essen.gif Kasachstane prie jų daro tokį padažą: sutarkuoja pomidorą (geriausiai tinka tokie ružavi,mėsingi ir ne rūgštūs),pripjausto ten daug krapų,išspaudžia česnako,geria papipirina ir druskos pagal skonį įdeda.
žinok,tikrai labai skanu su mantais  mirksiukas.gif išbandyk,jei kitą kartą darysi  ax.gif
P.S. ir dar labai skanu,kai į vidų dedamas ne faršas,o smulkiai pjaustyta mėsa su svogūnais  thumbup.gif

Ačiū už idėjas bigsmile.gif Būtinai išmėginsiu. Su padžu iš pomidorų netgi greitu laiku (nes dar turiu šaldiklyje mantų), o su pjaustyta mėsa sekantį kartą.
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 11:29)
mantai tai tikrai gėėėėėėris  thumbup.gif  per šventes visada prašau mamos,kad pagamintų  essen.gif Kasachstane prie jų daro tokį padažą: sutarkuoja pomidorą (geriausiai tinka tokie ružavi,mėsingi ir ne rūgštūs),pripjausto ten daug krapų,išspaudžia česnako,geria papipirina ir druskos pagal skonį įdeda.
žinok,tikrai labai skanu su mantais  mirksiukas.gif išbandyk,jei kitą kartą darysi  ax.gif

Puikiai tiktų parduotuvinė adžika. Ji nėra labai aštri.
Ne kartą esu buvus Kazachstane, ten valgydavom būtent su naminiu būdu pagaminta aštroka adžika.
Atsakyti
QUOTE(Rute @ 2009 06 10, 10:46)
Jei žinau, kad gaminsiu troškinį - jautieną (arba veršieną) truputį pamušu. Nemoku paaiškinti, bet: atpjaunu mėsą kaip karbonadui, bet storesnę riekę, tą riekę barstau prieskoniais ir pamušu su plaktuku, o pamuštą jau susipjaustau gabaliukais kokiais man reikia. Mėsa būna minkštesnė.



Aciu uz info. Idomu, kodel pati negaliu taip sugalvot blush2.gif
Matyt truksta patirties biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2009 06 10, 13:56)
Puikiai tiktų parduotuvinė adžika. Ji nėra labai aštri.
Ne kartą esu buvus Kazachstane, ten valgydavom būtent su naminiu būdu pagaminta aštroka adžika.

neeeee,šis padažas,būtent iš šviežių ingridientų yra 100 kartų skanesnis už adžiką (ypač parduotuvinę) mirksiukas.gif sakykim,tai tokia vasarinė adžikos atmaina tongue.gif
beje, mano mama į adžiką niekada nededa pomidorų.ji daro pagal korejetišką variantą (tame mieste,kur ji užaugo,buvo labai daug koreječių): raudona paprika,švieži aitrūs raudoni pipirai,česnakas- viskas per mėsmalę ir vualia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 10 birželio 2009 - 13:16
QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 14:15)
neeeee,šis padažas,būtent iš šviežių ingridientų yra 100 kartų skanesnis už adžiką (ypač parduotuvinę)  mirksiukas.gif sakykim,tai tokia vasarinė adžikos atmaina  tongue.gif
beje, mano mama į adžiką niekada nededa pomidorų.ji daro pagal korejetišką variantą (tame mieste,kur ji užaugo,buvo labai daug koreječių): raudona paprika,švieži aitrūs raudoni pipirai,česnakas- viskas per mėsmalę ir vualia  smile.gif

Tai faktas, kad naminis gaminys ir lieka naminiu, bet pasiūliau supaprastintą variantą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Jurgita @ 2009 06 10, 09:51)
Tai čia turbūt ir yra kaip koldūnai, tik kad dideli. O skaniau man dėl to, kad jie sausesni, neišmirkę vandeny, o į tešlą visos mėsos sultys susigėrusios. Man asmeniškai jie labiau patiko už koldūnus, bet vėlgi matyt čia skonio reikalas.

Supratau biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Larissa @ 2009 06 10, 11:29)
mantai tai tikrai gėėėėėėris  thumbup.gif  per šventes visada prašau mamos,kad pagamintų  essen.gif Kasachstane prie jų daro tokį padažą: sutarkuoja pomidorą (geriausiai tinka tokie ružavi,mėsingi ir ne rūgštūs),pripjausto ten daug krapų,išspaudžia česnako,geria papipirina ir druskos pagal skonį įdeda.
žinok,tikrai labai skanu su mantais  mirksiukas.gif išbandyk,jei kitą kartą darysi  ax.gif
P.S. ir dar labai skanu,kai į vidų dedamas ne faršas,o smulkiai pjaustyta mėsa su svogūnais  thumbup.gif

Idėja thumbup.gif .Reiks pabandyt..labai sugundė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2009 06 10, 14:24)
Tai faktas, kad naminis gaminys ir lieka naminiu, bet pasiūliau supaprastintą variantą biggrin.gif

na,jei žmogus pasiryžo mantus padaryti,tai pomidorą sutarkuoti bus vieni juokai lotuliukas.gif mes neieškom paprastų kelių tongue.gif
Atsakyti
Spinatu ir balto surio pyragas

user posted image

Apkepinau svoguna ir skiltele cesnako, tada sudejau geras 2 saujas smulkintu svieziıu spinatu. Apkepta geri sumaisiau su apie 300 gr balto surio, siek tiek druskos ir 2 kiausiniais. Sluoksniuota tesla iskociojau ir isklojau karsciui atsparu inda istepta aliejumi, tada supyliau idara, tada dar apdejau sluoksniuotos teslos juostelem, aptepiau plaktu kiausiniu ir apiberiau juodom sezamo seklom. Kepti orkaiteje 200C apie 20-30 min arba kol paruduos virsus. Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Vistienos sparneliai su safranu (Vidurio Rytu patiekalas)

user posted image

Safrano 1 arb. sauksteli uzpilti 1 v.s. aliejaus ir palaikyti apie 10-15 min. Tada vistienos sparnelius apiberti druska, pipirais, smulkintu cili pipiru ir uzpilti aliejumi su safranu. Palaikyti vel apie 15 min. Tada apiberti sparnelius miltais ir apkepti apie 6-7 min keptuveje su siek tiek aliejaus kol susidarys plutele. Tada sudeti ant kepimo popieriaus ir tada ant skardos ir kepti orkaiteje 190C, 20 min. Tradiciskai patiekiama su darzoviu salotom ir lavasu arba pide ( tokia ploksti duonos paploteliai) Skanaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 10 birželio 2009 - 16:50
Šiandien vakarienei skanuliai blyneliai nužiūrėti www.skanuirsveika.lt bloge thumbup.gif

user posted image

Blyneliai su daržovėmis


2 porcijoms reikės:
75 g rupių kvietinių miltų
25 g greito paruošimo avižinių dribsnių
1 kiaušinio
1 stiklinės pieno
žiupsnelio druskos
1 šaukšto aliejaus

Įdarui: daržovių (tinka morkos, cukinija, pievagrybiai, paprikos, baklažanai ir pan.), indelio koncervuotų pomidorų, šaukšto aliejaus, skiltelės česnako, prieskonių.

Lietiniams miltus, avižinius dribsnius ir druską sumaišyti. Įmušti kiaušinį, supilti pusę kiekio pieno ir šaukštu išmaišyti, kad gautųsi tiršta tešla. Supilti likusį pieną, išmaišyti ir palikti 15-30 minučių kambario temperatūroje. Prieš kepant įpilti šaukštą aliejaus ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje. Liekite kiek storesnius blynus ir neskubėkite jų apversti, tegul pakepa ilgėliau nei įprasti.

Įdarui daržoves supjaustyti. Pakepinti aliejuje česnaką, suberti daržoves ir iki 5 min lengvai pakepinti maišant. Užpilti puse skardinės konservuotų pomidorų (jei trūksta skysčio, galite įpilti sultinio ar vandens), įberti pagal skonį bazilikų, druskos, pipirų ir uždengus troškinti apie 10 minučių.

Įdarą dėti ant lietinių, susukti ar tiesiog perlenkti pusiau. Jei blynai spėjo pravėsti, juos galima trumpam įdėti į karštą sausą keptuvę.
Atsakyti
Labai skaniai atrodo blyneliai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2009 06 10, 17:49)
Vistienos sparneliai su safranu (Vidurio Rytu patiekalas)

mmm essen.gif
Atsakyti