QUOTE(Elika @ 2009 08 04, 09:36)
Tikrai verta pabandyti

ne veltui giriam
Gal galima tikslesnį receptuką?
Mergaitės, gal galit pasiūlyt kokį juodos duonos receptuką? Aš čia radau nemažai, bet neišsirenku kokią kepti

Norisi labiau ruginės, kad būtų kuo mažiau kvietinių miltų, bet kiek paskaičiau, tai kai kur radau, kad tokia duonelė duonkepėje nelabai iškepa

Savaitgalį bandysiu ruosti tešlą rankomis ir rauginti jau kaip priklauso ruginei ir kepti duonkepėje, bet iki to norėtųsi bandyt ir kokią greitesnę išssikept paragaut

Sakau, gal kuri pasiūlys kažką konkretesnio?
Elika, as kepu ruginę duonytę,kažkur radau
šį receptuką
4v.š salyklo (reikia užplikyti su 80ml verdančio vandens)
Į duonkepę supilti 330ml vandens ir atvėsusį salyklą
2 šaukštai medaus
2 v.š. aliejaus
2a.š. druskos
550g miltų (ruginių ir rupių kvietinių, proporcijos gali būti įvairios, aš dedu 250gr ruginių, o likusius kvietinius)
2a.š mielių
linų sėklų,kmynų, kepintų saulėgražų
pagal receptūrą galima dėti kalendrų sėklų, bet aš nededu, nes man jos nepatinka
pirmą kartą kepiau pagal šį receptą, o antrą kartą ir vėliau dar pridėjau 1v.š. sauso raugo, man skanesnė išėjo

labiau iškilo
kepu programa skirta kepti duonai iš rupių miltų, pas mane 3 programa.
Skonis šios duono fantastiškas