Nu jei jau rašomi receptai tai ir savo parašysiu:
Eksperimentas su 5-ių grūdų dribsniaisKepiau biški pakeitusi receptą pagal duonkepės Multi-Seeded Bread receptą. tiksliau keičaiu praktiškai tik miltus ir nedėjau sezamo sėklų. 
750 g. kepaliukui dėjau:
300 mll vandens. 
2 šaukštus sojos pieno miltelių
1 vš cukraus
1,5 aš druskos
1,5 aš sausų mielių
1,5 vš aliejaus
apie 750 - 800 mll miltų (maišiau kvietinius ir mišinuką 5-ių grūdų)
2 šaukštai su kaupu saulėgražų
2 šaukštai su kaupu moliūgo sėklų
1 šaukštas aguonų. 
Mano pastebėjimai: Iškart žiūrėjau įtartinai į tas aguonas, bet va kažkaio įdėjau. Ir man tikrai patiko skonis. 
5-ių grūdų dribsnius sumaliau smulkintuvu (PAs mane blenderis ir dar toks didelis ala ąsotis yra ir ten gerai smulkinas) bet maliau tiek, kad dribsniai pasidare 4-5 kartus smulkesni, ne visai iki miltų. 
Būčiau pylusi tiesiog pieną, bet va pamiršau kažkaip, kad turiu 

: 
Kepiau 1-a programa, 750 g. ir stipriau apskrudinta plutele apvalioje skardoje. 
Duona gavosi labai skani, šiektiek trapi, bet sausumo ir sprangumo tikrai jokio. Prie sriubos labai tiko ir patiko. 
Žodžiu grūdus visokius dėsiu dažniau. Manau, kad ganėtinai sveikas kepinukas gavosi 
 
Čia originalus receptas:
Multi-Seeded Bread 
BM450 Basic Bread - Program 1
Ingredients 1kg Loaf 750g Loaf 500g Loaf 
Water 380ml 300ml 245ml 
Olive Oil 1 1/2 tbsp 1 1/2 tbsp 1 tbsp 
Unbleached White Bread Flour 600g 450g 350g 
Skimmed Milk Powder 2 tbsp 4 tsp 1 tbsp 
Salt 1 1/2 tsp 1 1/2 tsp 1 tsp 
Sugar 4 tsp 1 tbsp 2 tsp 
Poppy Seeds 3 tsp 2 tsp 2 tsp 
Lightly Toasted Sesame Seeds 3 tsp 2 tsp 2 tsp 
Easy Blend Dried Yeast 1 1/2 tsp 1 1/2 tsp 1 1/2 tsp 
Automatic Dispenser    
Pumpkin Seeds 3 tsp 3 tsp 2 tsp 
Sunflower Seeds 3 tsp 3 tsp 2 tsp 
Method
1. Place the pumpkin seeds and sunflower seeds into the automatic dispenser. 
Tip
tsp = 5ml teaspoon
tbsp = 15ml tablespoon