IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


50 Puslapiai:  1 2 3 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Bandelės, pyragėliai, Be ir su įdarais

vilda
post 2004 03 30, 10:55
Paskelbta: #1


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 168
Prisijungė: 2004 02 24


Apdovanojimų: 0


Skaitinėjau, skaitinėjau, bet apie bulkutes nieko neradau....

Taigi, ar kepate bulkutes? Jei taip - tai pasidalinkite tais paprastais receptukais, o tai noriu kept - o receptėlių nežinau...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Liu
post 2004 03 30, 10:58
Paskelbta: #2


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 506
Prisijungė: 2004 03 04


Apdovanojimų: 0


As nekepu, bet labai megstu :D Ypac su cinamonu, niam niam :valgis
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
happy
post 2004 03 30, 11:21
Paskelbta: #3


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 9555
Prisijungė: 2004 01 20
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:sunus
Antras vaikas:sunus

Apdovanojimų: 0


Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.

Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Doma
post 2004 03 30, 11:49
Paskelbta: #4


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 470
Prisijungė: 2003 05 06
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Sunus
Antras vaikas:Dukra

Apdovanojimų: 0


as cia ne i tema truputi pasisakysiu, bet man zodis bulkute is karto sukelia juoka - pas mus fakultete bufete tokia padaveja Stasele buvo, tai jei uzsimirses paprasydavai bulkutes, ji kaip surikdavo -"Pati tu bulkute" ir neparduodavo -reikedavo atsiprasyti ir paprasysi is naujo "Prasau bandeles" :D Stovedavome eileje ir repetuodavome, kad nepamirstume- bandele, bandele, bandele... :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Elena
post 2004 03 30, 12:26
Paskelbta: #5


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3269
Prisijungė: 2003 07 03

Pirmas vaikas:ღ
Antras vaikas:✿

Apdovanojimų: 0


Aš irgi nemoku bulkučiu - bandelių kept :P Pas man kaimynka anksciau buvo...kokias ji bandeles kepdavo....atsimenu šeštadieni ryte pasikviečia kavos ir traukia iš orkaites karštas bandeles.... :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: O dabar mes kitur gyvenam :angry: Aš tai dabar laukiu malsenos mišinių bandelems, girdėjau jau buvo pristatymas, greit gal parduotuvese pasirodys...va tada tai jau tikrai bandysiu :super :super :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vilda
post 2004 03 30, 12:32
Paskelbta: #6


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 168
Prisijungė: 2004 02 24


Apdovanojimų: 0


Bet aš įsivaizduoju ir manau - kad tai neturėtų būtų sunku...va anyta mano labai skanias kepa...tik va išdidumas neleidžia recepto paklaust.... :rolleyes:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vilda
post 2004 03 30, 12:35
Paskelbta: #7


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 168
Prisijungė: 2004 02 24


Apdovanojimų: 0


QUOTE (eglek @ 2004 03 30, 11:21)
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.

Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus

beje, kalbant apie mieles, norėčiau kad iš karto parašytumėte kokios jos- sausos ar ne.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
vilda
post 2004 03 31, 08:12
Paskelbta: #8


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 168
Prisijungė: 2004 02 24


Apdovanojimų: 0


Nejau niekas nekepa bulkučių-bandelių :D ???? Bea, kur tu, tu gi mūsų šeimininkė, gal tu moki?

Šią žinutę redagavo vilda: 2004 03 31, 08:13
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
ulaa
post 2004 03 31, 08:45
Paskelbta: #9


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 452
Prisijungė: 2003 11 27
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Dvynukas 1995
Antras vaikas:Dvynuke 1995

Apdovanojimų: 0


QUOTE (vilda @ 2004 03 31, 08:12)
Nejau niekas nekepa bulkučių-bandelių :D ???? Bea, kur tu, tu gi mūsų šeimininkė, gal tu moki?

As kepu,bet tikslaus recepto negaliu parasyti,nes visada tesla darau is akies,virsuje esantis receptas tinka,tik reikia prideti cukraus,be to visada pilu i tesla apie 0,5 stiklines kefyro,kai iskepa,tesla buna minkstesne ir ne taip greit dziusta.Idarui dazniausiai darau virta malta mesyte su pakepintais svoguneliais ir prieskoniais,tada valgome su sultiniu.Jei darau saldzias bandeles,dedu varske+cukrus+kiausinis+razinos,arba tiesiog iskocioju storoka blyna ,pabarstau cukrumi ir cinamonu,susuku ir pjaustau bandeles,i tesla ivynioju po desrele ir t.t.
Fantazijai ner ribu,juk galima deti ir grybus ir patroskintas darzoves,ir... ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
happy
post 2004 03 31, 09:54
Paskelbta: #10


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 9555
Prisijungė: 2004 01 20
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:sunus
Antras vaikas:sunus

Apdovanojimų: 0


Aš dedu nesausas mieles. ;)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Springlet
post 2004 04 02, 14:42
Paskelbta: #11


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1704
Prisijungė: 2003 02 23
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


ROŽYTĖS


Tešlą suminkyti iš 200g ištirpinto margarino, 2 trynių, 2 saldžių sūrelių, miltų (tiek kiek reikia nekietai tešlai) ir 2 val padėti į šaldytuvą, galima ir per visą naktį. Tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti kvadratus, juos ištepti plaktais baltymais (2 baltymai, stiklinė cukraus), suvynioti ir supjaustyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Papildyta @ [mergetime]1080910559[/mergetime]
Mielinė bandelės


Tešla : 80-100g mielių,
7 valgomieji šaukštai cukraus,
0,875l pieno,
1750g miltu,
10 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Čia paprasčiausia mielinė tešla.
Mieles riekia ištrinti su cukrumi, tada įpilti pašildyta pieną, maišant sudėti persijotus miltus ir aliejų. Pastatyti šiltai, kad pakiltų.

Įdarai gali buti įvairus.

200g permaltų aguonų, 100g cukraus, 100 ištirpinto sviesto. Šį įdarą sumaišome tik jau iškočiojusios tešla, ištepame įdaru, suvyniojame, supjaustome ir i orkaitę. ;) Aš kepu 170 laipsniu, kol graziai apskrunda.

Galima iškočiotą lakšta pabarstyti cinamonu su cukrumi.
Galima įv, džiovintų vaisių dėti.
User is online!Profile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bea
post 2004 04 02, 14:56
Paskelbta: #12


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3450
Prisijungė: 2003 02 21
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas: Julius 2000.06.28
Antras vaikas: Elzė 2003.05.07
Trečias vaikas: galbūt kada nors...

Apdovanojimų: 0


Mielines bandeles

30 g mielių (ne sausos, tos kur kubeliais buna)
50 g cukraus
¼ l drungno pieno
500 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto sviesto


1. Piene ištirpinti cukrų ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įdėti 3 šaukštus sviesto. Užminkyti tešlą ir palikti, kol dvigubai pakils.
2. Tešlą dar kartą išminkyti, padaryti bandeles, aptepti tirpintu sviestu. Sudėti į kepimo indą vieną šalia kitos, pridengti ir palikti, kad dar pakiltų.
3. Kepti 220C orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusiais apibarstyti cukraus pudra


Brioches (bandelės Brioš)

275 g miltų
30 g cukraus pudros
60 g sviesto
1 pakelis 7 g sausų mielių
2 kiaušiniai, išplakti
3 šaukštai šilto pieno
saulėgrąžų aliejus patepimui
išplaktas kiaušinis bandelių aptepimui
12 formelių

1. Persijokite miltus. Juos sutrinkite su sviestu iki trupinių. Tada sudėkite mieles, kiaušinius ir pieną, padarykite minkštą tešlą.
2. Išminkykite tešlą, kad būtų elastinga ir vientisa. Padėkite šiltai, kad pakiltų (1-1½ val.)
3. Vėl išminkykite tešlą (2-3 min.), patepkite aliejumi formeles. Padarykite 12 briošų (daroma taip: suformuojamas tešlos rutulys, jame padarom duobutę su pirštu ir į tą duobutę įdedam mažą rutuliuką tešlos). Sudedam briošus į formeles ir paliekam 20 min., kad dar pakiltų.
4. Patepam briošus išplaktu kiaušiniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje 200 C apie 10-12 min., kol paruduos.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

50 Puslapiai:  1 2 3 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 2 (Svečių: 2)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 10 25, 14:39

Atsakomybės apribojimas