Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

Su Rustės palaiminimu sukūriau temą, kurioje bus galima diskutuoti, draugiškai ginčytis dėl maitinimo/nemaitinimo MP 4u.gif

SVARBIAUSIA - TOLERANCIJA!
smile.gif
Atsakyti

Perkeliam pokalbį čia:
natuke:
Sutinku wub.gif Tiesiog taip pat nepažįstu daug ilgai maitinamų vaikų, dėl to galiu lyginti tik savosius
turbūt reikėtu apibriežti kaip nors tą savarankiškumą  g.gif
nes tiesą sakant daugiausia panašių problemų turiu su dešimtmečiu, kuris net metinukę kartais gali apskusti biggrin.gif na ir trimetis gali jį nuskriausti.. nors maitintas jis buvo trumpiausiai - apie metus ir porą mėn, į lopšiuką ejo jau nuo 15mėn, bet savarankiškumo ir bendravimo įgudžių  tai jam nepridėjo g.gif

O šešiametė buvo maitinta iki dviejų (metų), bet nepasakyčiau, kad labai skiriasi nuo kitų savo amžiaus vaikų - atvirkščiai yra labai stipri ir bendraujanti, mėgsta būti tarp vaikų g.gif

wilija7
Jusu zodziai tik dar karta patvirtina, kad vaiku sugebejimai, igudziai, intelektas nepriklauso nuo to, kiek laiko vaikas buvo maitinamas MP.

Sakykim, tai ne vienintelis faktorius, lemiantis vaiko raidą, sveikatą ir intelektą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 07, 14:54)
To vavava:
kuris mano pasisakymas jums pasirode kaip "rodymas nesvariu pirstu i kito deme" ?  doh.gif
Ir dar vienas klausimas smile.gif Gal galetumete vienu pasisakymu atsakyti kodel jusu nuomone reiketu vaika maitinti MP ir iki kokio amziaus tai daryti? o gal pasidalinsite savo patirtimi, kaip darete jus? smile.gif

Na nebutina parasyti viska pazodziui. Juk daug ka galima "perskaityti" ir tarp eiluciu..
manau kad MP turetu maitinti iki tokio amziaus, kaip patogu mamai.. Na bent jau 2.5 metu ar 3 metai tikrai neatrodo jau tas laikas, kai jau yra "siaubas.. ir ji dar maitina???"
as neilgai maitinau, tik iki 5 menesiu - bet jei butu mano valia ( o ne tusti papai) buciau tikrai maitinus minimum iki 1.5 metu ax.gif
Atsakyti
O man va klausimas iškilo: sakot, kad nėr baisiau, kai jau vaikštantis ir šnekantis vaikas vis dar žinda krūtį. O jei tai vyksta, sakykim, tik prieš miegelį ir ryte atsikėlus? Vis tiek manot, kad tai visiškai bereikalingas ir siaubingas dalykas? ax.gif Sakykim, jūs to nematot, ne viešoj vietoj maitinamas vyresnis vaikiukas, tačiau jūs apie tai žinot, nes žindančioji - jūsų kaimynė, draugė ar pan.

Beje, kokio amžiaus žindomo vaiko vaizdas dar nekelia pasibjaurėjimo? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo HappyAngel: 07 rugpjūčio 2009 - 17:47
QUOTE(Natuke @ 2009 08 07, 19:38)
Perkeliam pokalbį čia:
natuke:
wilija7

Sakykim, tai ne vienintelis faktorius, lemiantis vaiko raidą, sveikatą ir intelektą 4u.gif

As manau, kad matinimas MP neitakoja vaiko raidos, sveikatos ar intelekto. Remiuosi tuo, kad turiu 2 jau paaugintus vaikus (kuriu nemaitinau) ir jie tikrai niekuo nenusileidzia savo bendraamziams smile.gif

Kuo remiantis jus teigiate, kad MP tai vienas is faktoriu, lemianciu vaiko raida, sveikata ir intelekta? As nenoriu prikibti, tiesiog ne visuomet suprantu kodel kai kurios maitinancios MP taip smarkiai aiskina apie MP "geruma" ir daznai labai kategoriskai smerkia nemaitinancias (tikrai netaikau jusm asmeniskai) smile.gif

Papildyta:
QUOTE(vavava @ 2009 08 07, 19:41)
Na nebutina parasyti viska pazodziui. Juk daug ka galima "perskaityti" ir tarp eiluciu..
manau kad MP turetu maitinti iki tokio amziaus, kaip patogu mamai.. Na bent jau 2.5 metu ar 3 metai tikrai neatrodo jau tas laikas, kai jau yra "siaubas.. ir ji dar maitina???"
as neilgai maitinau, tik iki 5 menesiu - bet jei butu mano valia ( o ne tusti papai) buciau tikrai maitinus minimum iki 1.5 metu ax.gif

g.gif
Su vienu dalyku visiskai sutinku su jumis, t.y. kad kiekviena mama gali rinktis ir maitinti iki tokio amziaus kiek jai atrodo reikalinga ir patogu.

Taip elgiasi visos mamos, tik ne visada ju pasirinkimas yra geriausias... Todel cia ir diskutuojame.

Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 07, 18:47)
O man va klausimas iškilo: sakot, kad nėr baisiau, kai jau vaikštantis ir šnekantis vaikas vis dar žinda krūtį. O jei tai vyksta, sakykim, tik prieš miegelį ir ryte atsikėlus? Vis tiek manot, kad tai visiškai bereikalingas ir siaubingas dalykas? ax.gif Sakykim, jūs to nematot, ne viešoj vietoj maitinamas vyresnis vaikiukas, tačiau jūs apie tai žinot, nes žindančioji - jūsų kaimynė, draugė ar pan.

na bent jau man, tai apskritai tai nera grazu, nemalonu ziuret i bet koki vaika ir nesvarbu ar tik gimusi ar 1m (apie 203m vaikus is vis nekalbu doh.gif doh.gif siaubeeeeelii... doh.gif )
is tikruju, tai zindykit kiek tik norit, taciau nematau prasmes visiskai. mano vaikas vienintelis is visos grupes darzelyje beveik visus metus nesirgo, aukletojos stebisi. MP negaves ne laselio. o kiek su draugem pakalbu... vaje vaje.. vargo vakariene- serga kas savaite, dvi , nors maitinti ilgai. taip kad tame rysio nematau visiskai jokio.
tuo labiau nesuprantu 'aukos' vaidmens- nors ir skauda maitinant, sunku, vaikas klykia , neiseina jam pavalgyt, vis vien maaaaitint reiiiiikia doh.gif bukit visos geriau laimingos, patenkintos ir nesvarbu kaip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 07, 19:47)

O kam to reikia? Jus manote kad tai reikalinga jusu vaikui ar taip jums labiau patinka?
Na paauginto vaiko zindymas man asmeniskai nekelia pasibjaurejimo, sukelia gailesti... Na pakankamai normaliai ziurisi zindomas kudikis mazdaug iki 4 men. (bet cia labai subjektyvi mano asmenine nuomone, parasiau tik del to kad konkreciai paklausete amziaus) Kai vaika jau sunku laikyti ant ranku, o jis dar zindomas krutimi - toks vaizdelis man nemielas. Aisku as labai tolerantiskai nusisuku, jeigu kas maitina savo vaika pvz. viesoje vietoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 07, 19:08)
na bent jau man, tai apskritai tai nera grazu, nemalonu ziuret i bet koki vaika ir nesvarbu ar tik gimusi ar 1m (apie 203m vaikus is vis nekalbu doh.gif doh.gif siaubeeeeelii... doh.gif )

Oho kaip unsure.gif Na, galiu suprasti, kad trimečio vaiko žindymas gali nekaip atrodyti, bet juk naujagimio žindymas yra natūralus dalykas, taip gamtos sutvarkyta, jog mama žindo savo ką tik gimusią atžalą. Gal galit plačiau pakomentuoti, kame tas vaizdo "nemalonumas" ir dėl ko taip yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 07, 19:08)
is tikruju, tai zindykit kiek tik norit, taciau nematau prasmes visiskai. mano vaikas vienintelis is visos grupes darzelyje beveik visus metus nesirgo, aukletojos stebisi. MP negaves ne laselio. o kiek su draugem pakalbu... vaje vaje.. vargo vakariene- serga kas savaite, dvi , nors maitinti ilgai. taip kad tame rysio nematau visiskai jokio.
tuo labiau nesuprantu 'aukos' vaidmens- nors ir skauda maitinant, sunku, vaikas klykia , neiseina jam pavalgyt, vis vien maaaaitint reiiiiikia doh.gif bukit visos geriau laimingos, patenkintos ir nesvarbu kaip biggrin.gif

Dėl nesirgimo, džiaukitės, jūsų vaikutis turi labai gerą imunitetą. Vieniems tai būna nustatyta genų.
man tai nemalonu žiūrėt į rūkančias, tuo labiau girtas moteris. Ar dar kaip nors doh.gif o maitinanti vaiką mama, ar vaikas geriantis mp - naturalus dalykas.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2009 08 07, 20:08)

drinks_cheers.gif as irgi niekaip nesuprantu kam to moterims reikia XXI amziuje. Na suprasciau tik tuo atveju, jeigu nebutu pasirinkimo...
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 07, 19:13)
O kam to reikia? Jus manote kad tai reikalinga jusu vaikui ar taip jums labiau patinka?
Na paauginto vaiko zindymas man asmeniskai nekelia pasibjaurejimo, sukelia gailesti... Na pakankamai normaliai ziurisi zindomas kudikis mazdaug iki 4 men. (bet cia labai subjektyvi mano asmenine nuomone, parasiau tik del to kad konkreciai paklausete amziaus) Kai vaika jau sunku laikyti ant ranku, o jis dar zindomas krutimi - toks vaizdelis man nemielas. Aisku as labai tolerantiskai nusisuku, jeigu kas maitina savo vaika pvz. viesoje vietoje smile.gif

o kodėl to vaiko gaila? nesakau, kad dabar visos puolam maitinančios maitint į gatvę, bet kelis kartus teko mažesnę pamaitint kavinėj, pas gydytoją. 4 mėn dukra buvo dar tokia mažutė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 07, 17:13)
Oho kaip unsure.gif Na, galiu suprasti, kad trimečio vaiko žindymas gali nekaip atrodyti, bet juk naujagimio žindymas yra natūralus dalykas, taip gamtos sutvarkyta, jog mama žindo savo ką tik gimusią atžalą. Gal galit plačiau pakomentuoti, kame tas vaizdo "nemalonumas" ir dėl ko taip yra? g.gif

Kaip Froidas pasakytu - cia uzslepta vaikystes trauma turbut, jei net ka tik gimusio kudikio zindimas atrodo atgrasus dalykas g.gif

soske, o jums neslykstu gimdyti butu naturaliai? cia juk palyginus visai ziaurumelis g.gif
Atsakyti